Żelka 20.04.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witaj stelka, ja po dlugim czasie zerknelam i widze, ze domek pieknie rosnie. Ogrodzenie mnie ucieszylo, bo wlasnie czegos podobnego szukalam. proste i fajne. Trzymam kciuki za Was. p.s. ladna ta buzia na Twoim awatarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 21.04.2007 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzięki Zeljka co do ogrodzenia,podobno ludzie na wsi w której się budujemy,mówią"chyba jakies bogoce się tu budują,bo od razu takie ogrodzenie robią" Smiac mi się chciało jak to usłyszałam,my takie biedoczki ale takie są uroki wiosek.Tak naprawde to się boję jak juz zamieszkamy i ksiądz pójdzie po kolędzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 22.04.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Noooo Stelka, ładnie tam u Ciebie, teraz rozumiem co mnie tak poganiasz z pokazywaniem tej mojej działki, Ty po prostu jesteś "maniak widokowy" . A i burka masz fajnego i kojec ma ładny, widać dobrze mu u Ciebie no i śerściucha jakiegoś widziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 23.04.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mariku 600 zł płacę,ale biorę bez faktury,nie jest mi potrzebna. Drzewo zamówiłam u górali.Jodła.W sumie 640 z impregnacją i z transportem. Stelko, czy mogłabym cie prosić o namiary na tych górali? Zaczynam sie rozglądać za materiałem na dach... Eh, zazdroszczę ci,że tak to szybko u ciebie idzie. Moi murarze dopiero w maju mają przyjść "tak, Pani...po połowie mają właściwie" że zacytuję mojego p. staszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 23.04.2007 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Dzięki grzesiozłodzi Ten Burek to najprawdziwszy owczarek niemiecki(mam nadzieje) ,bardzo lubie psy i postarałam się żeby nie narzekał a co do siersciucha czyzby chodziło o mojego miska? Czekam na zdjęcia Twojej dzialki Bo jak napisałes jestem maniak widokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 23.04.2007 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Paulka wysłałam Ci namiary na priv,sprawdz czy doszło. U mnie narazie robota idzie,ale tak zawsze na pewno nie będzie Mam Bardzo fajnego p.Staszka,który pilnuje wszystkiego. Ale do więzby mam kogos innego i boję się żeby nie nawalili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 23.04.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Dzięki grzesiozłodzi Ten Burek to najprawdziwszy owczarek niemiecki(mam nadzieje) ,bardzo lubie psy i postarałam się żeby nie narzekał a co do siersciucha czyzby chodziło o mojego miska? Czekam na zdjęcia Twojej dzialki Bo jak napisałes jestem maniak widokowy Fajnie Stelka że lubisz psy, ja mam Ałabaje.. Z tym "burkiem" to było tak dla przekory . Mam nadzieję, że Cię nie uraziłem, ani Twojego Owczarka Niemieckiego oczywiście. A mówiąc o sierściuchu miałem na myśli kota, który gdzieś tam na początku przemkną. Nie nazwał bym Twojego Miśka sierściuchem, no co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 24.04.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Grzes nie uraziłes mnie ,no co ty wiem,że żartowałes ale jaja z tym śiersciuchem,ja naprawde myslałam,że chodzi o mojego Miska ,zapomniałam ,że mam kota w dzienniku,bo to nie mój kot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.05.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ojejku jaki fajny domek się buduje i w jakim tempie. Bardzo fajny projekt- mniej podoba mi sie taki duży hol, ale to kwestia potrzeb i upodobań, Mój dom wielkościowo byl podobny tylko się zmienił bo adaptowałam na mieszkalną część poddasze. Faktycznie wysokie fundamenty -na ile bloczków? Ale te widoki super. Mam pytanie o koszt przęsła z przodu domu , koszt słupków-tych ładnych ozdobnych. Brama i furtka rozumiem ale w reszcie sie pogubiłam.mam nadzieje że piesek wam dopilnuje wszystkiego. Daj Boże aby jakiemuś d...p...kowi sie nie spodobały, troche pustawo wokół was. Będę czytać i pisz, pisz. jak możesz napisz jak otwieracie te brame przesuwna jak nie ma napędu- czy ona przesuwa sie juz na jakiś szynach? ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 03.05.2007 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 acca5 trochę duzo tych pytań Hol będzie połączony z salonem,mamy zamiar postawic tam jakis stoliczek kawowy,bo bardzo piękny widok mamy z holu,przez to duże okno. Fundament nie pamiętam na ile był bloczków wolę o tym nawet nie myślec,będę zdrowsza Koszt ogrodzenia samego przodu 1. Słupki 31x38=1178 2. Beton front,murki,słupki Razem beton ok.997 3.Zbrojenie betonu-280 4.Robocizna front 38/mb=2812 5.Zabetonowanie i montaż bramy i bramki na stopach betonowych 650 6.Brama światło 5mb wys.1,50,z wypełnieniem takim jak przęsła-materiał +robocizna 1580 7.Furtka-480 8.Przęsła (2,66x27szt) 87mb=224/szt x27=6048 Razem z robocizną 14.000 Brama miała byc przesuwna,ale jest otwierana.Narazie ręcznie,ale jak będziemy mieli prąd to zrobimy napęd.Celowo wybralismy taką działkę,żeby sąsiad nam w okna nie zaglądał.Teraz mozna sie wyciągnąć na leżaczku,wypic piwko i nikt nas nie widzi jest super Też zamierzamy w przyszłości zagospodarowac poddasze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.05.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 "Piękne" koszty ale myślę że warto frontowe ogrodzenie wygląda pięknie. Dobrze że ja mam tylko 22m2 z przodu reszta to tez sporo bo ok.250mb- tu mam częściowo siatkę a częściowo spawane z płaskowników i rur kwadratowych pomalowane na czarno, front musi byyć podobny,ogrodzenie to jednak spory koszt w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 03.05.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 acca5koszt ogrodzenia duży,ale też myślę że było warto.Ogrodzana działka daje nam poczucie bezpieczeństwa i intymności,poza tym pies może się wybiegac do woli a nie siedziec w kojcu.Dla mnie ogrodzenie było priorytetem i jak na razie nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.05.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Rosnie Wam ten dom w oczach Bardzo ladnie to wszystko wyglada i nie moge sie doczekac jak domek dostanie "czapeczke". Co do cen materialow to sie pociesz ze Ty juz czesc zakupow masz za soba a sa tacy co jeszcze nie kupili ani jednego pustaczka -ale co tam nigdy nie bedzie idealnego czasu na budowanie wlasnego domku-niech sie mury pna do gory !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 03.05.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 No widzę Stelka że trochę się tam u Was dzieje, pewnie "blady inwestor" już nie taki blady no chyba że grilem się okopcił , a i psa nie rozpijaj bo Ci animalsi rzyć nie dadzą . Buduj, buduj a my będziemy oglądać i podziwiać Czy ty wszystkie wydatki zapisujesz , czy zapamiętujesz , straszna robota z tym budowaniem Zdrówka Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 04.05.2007 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 kakusek ja już też nie mogę doczekać się "czapeczki",mury już mi się znudziły grzesio Ha ha inwestor faktycznie juz nie taki blady,ale do ideału mu jeszcze troszkę brakuje Mój pies uwielbia piwo,prawie tak samo jak kiełbase,bestia jedna A wydatki zapisuję,nie sposób wszystkiego pamiętać.Kasa idzie jak woda,trochę mnie to przeraża ale trzeba iśc do przodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 04.05.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Dziękuję za miłe słowa - cieszę sie, ze Ci się podoba nasz domek i nasz kotek - Agatka. Przeczytałam cały Twój dziennik, z przyjemnością również obejrzałam zdjęcia.A więc: działka położona w ślicznym miejscu, wspaniały piesek (marzenie mojego małżonka), super ogrodzenie, a domek będzie piękny- powodzenia w budowie, a przede wszystkim życzę Wam mniej kłopotów. Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 15.05.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ja też poproszę o linka producentów tej cudownej prefabrykowanej podmurówki. Czy betonowe elementy pod słupki były gotowe? Jak głęboko w ziemię wpuszczone są płyty między słupkami? A tak swoja drogą - piękną macie okolicę! Wychowałam się w górach, a tu, gdzie mieszkam niestety jest płasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 15.05.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witaj ! ponieważ podobają mi sie takie domki jak Twój (troszkę mam podobny) to co jakiś czas zaglądam do Twojego dziennika i czytam o postępach na budowie nie mogę doczekać się "czapeczki",mury już mi się znudziły Juz wkrótce będziesz cieszyła sie czapeczką .. a ja z zpytaniem czy już masz swoja czarną dachówkę ( ja od 8 marca czekam-jest juz na składzie w 80%) bo wiem, że były kłopoty właśnie z takim kolorem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 16.05.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Cześć Stelka.Po tym co widzę w Twoim dzienniku to nie zmieniałbym miejsca zamieszkania. Spokojnie robiłbym swoje na budowie pod kątem przeprowadzki choćby wyłącznie w prowizorkę ale uważam, że to tańsze rozwiązanie.Ponadto jak piszesz, że byłaś rzetelnym lokatorem a facet zrywa umowę przed czasem to nie wynoś się tak od choc.Siedź cicho i udawaj, że zamierzasz opuścić mieszkanie. Siłą Cię nie wyrzuci i choćbyś o miesiąc przewlekła wyprowadzkę to jesteś w stanie zamieszkać na swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 16.05.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witaj kero bardzo żałuję ,że przestałeś pisać dziennik,ale oczywiście szanuje to i rozumiem,też ostatnio miałam wątpiliwości czy pisac dalej... Jeśli chodzi o moje mieszkanie to niestey muszę się wynieśc,bo to nie jest kwestia miesiąca ale conajmniej roku.Facet ma kupca i już w lipcu muszę się wyprowadzic a mamy dopiero same mury.......wiem,że siłą mnie nie wyrzuci,ale to on jest włascicielem mieszkania ,a ja jestem na przegranej pozycji jako wynajmująca....takie życie,niestety.Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts