Stelka 09.08.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Dzięki Paulka U Ciebie też już niedługo będziemy podziwiać daszek Również zyczę dużo werwy i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.08.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 witamPisałaś kiedyś tam, że okna z opnoplastu były droższe a z oknopolu te same profile i okucia a tańsze. Co w rezultacie wybraliście bo nie mogę się doszukać jakie kupiliście ostatecznie.pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 20.08.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witaj lbryndal Ostatecznie zdecydowalismy sie na okna z Drutexu. Są to okna PCV w systemie Aluplast IDEAL 2000 IGLO Okna mają zaczepy antywyważeniowe,szare uszczelki,klamki typu secustik,nawiewniki w łazienkach i kotłowni....to chyba tyle Za okna z montażem zapłacilismy 11200. Termin ok. 1 miesiąc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 28.08.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 cześć Stelka z dużą uwagą przeczytałam Twój dziennik. Wnioski: mamy podobna działkę (ze spadkiem) i też tak urokliwą ( trochę nieskromnie piszę ale tak jest), podobne psy- moja sunia ma na imię Matylda. Jak się domyslasz mam pytanie dotyczące podmórówki prefabrykowanej. Gdybyś mogła podać mi namiar na producentów lub sprzedawców no i może na więźbę. U nas miała budować firma od stanu "O" do wykończeniówki..... ale jak zobaczyłam koszt stanu "O" to mnie szczęka opadła- 50 tys zł...ha.. ha i jeszcze wykonawca powiedział że to tanio. Skłaniam się zdecydowanie do twojego podejścia do ludzi (zdecydowanie wolę zwierzęta). Naszemu wykonawcowi dałam kontakt na gościa który tanio jak na region łódzki sprzedaje działki i proszę oto zapłata. No cóż tak bywa. Chyba będziemy budować takim systemem jak większość forumowiczów. Pozdrawiam gorąco gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 31.08.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Stelko, może ten Wasz domek to faktycznie "samotny czerwony żagiel", ale jakie piękne widoki dookoła. Tylko pozazdrościć. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 10.09.2007 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 małgosia2005 Te prefabrykaty znajdziesz na internecie,jest tego bardzo dużo,u mnie robiła ogrodzenie firma z Bochni,ale nie mam do nich telefonu,bo to było dosyc dawno.Wiązbe brałam od górali tel.888027563 Co do stanu zero za 50 tyś,to faktycznie trochę przesadzili Pozdrowienia dla Ciebie i Matyldy Beata Zygmunt,dzięki tak te widoki to jest coś wspaniałego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 10.09.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Stelka widze, że też macie problemy z prądem. My umowe podpisaliśmy w lutym2006 a do tej pory nie mamy prądu, może w listopadzie nam podłączą. Więc musisz uzbroić się w cierpliwość. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 10.09.2007 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 sylwia13, my umowę podpisalismy w grudniu 2006 i mielismy mieć prąd w sierpniu.,Ale sie wkurzyłam,na prawdę wierzyłam ,że dotrzymają terminu w umowie,naiwniak ze mnie.Czy wy macie tymczasowy prąd czy ciągniecie na agregacie?Chciałabym już być na Twoim etapie...ten szklany stół jest superPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 10.09.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 My ciągniemy prąd od sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 25.09.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witaj Stelko, dawno u Ciebie nie byłam.Domek prezentuje się bardzo ładnie, podoba mi się też kominek, jaki chciałabyś mieć.Współczuję ci, że elektryk nie przyszedł,gdy był umówiony. Wiem, co to znaczy.U nas idzie kiepsko, nasza firma ma inne prace, ważniejsze.Denerwujemy sie tym stanem rzeczy, ale prawdopodobnie w czwartek coś ruszy.Tak to już jest, jak trzeba liczyć na kogoś.Życzę powodzenia, będę zaglądać często i podziwiać efekty.Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 27.09.2007 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 jolkakru witaj U mnie też się strasznie wlecze,te terminy.....pchamy ten wózek powoli do przodu,czasmai sobie mysle,po co mi to było?,to całe budowanie Elektryk wkońcu przyszedł i skończył prace w piątek,także elektryka mam za sobą,był też hydraulik.Teraz czekamy na tynki,które mają byc dopiero około 15 pażdziernika(miały byc końcem wrzesnia) na głupią koparke czekalismy ponad miesiąc,ale i tak jeszcze musi przyjechac na jeden dzień,nie wiadomo kiedy....ech Pozdrawiam i życzę dużo,dużo cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 06.10.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Stelka więcej optymizmu zobacz, juz masz elektrykę....hydraulikę masz z głowy wszystko idzie do przodu czasami są przestoje i cóż począć ale mimo wszystko co kawałek masz jakis etap budowy za sobą czasmai sobie mysle,po co mi to było?,to całe budowanie nawet o tym tak nie myśl zobaczysz jak będzie po wszystkim , usiądziesz przed kominkiem i zapomnisz o całej budowie , a nawet te drobne przestoje potraktujesz z przymrużeniem oka taka będziesz szczęsliwa i dumna z tego czego dokonałaś Uśmiechnij się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 08.10.2007 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 kropkq Dziękuję za te ciepła słowa,nawet nie wiesz jak miło się je czytało Po prostu czasami mam watpliwości,czy nie porwalismy się z motyką na słońce Dużo rzeczy nie przewidzielismy,bylismy jak dzieci we mgle(czasem nadal nimi jesteśmy) Mam jednak nadzieje,że kiedys będzie tak jak piszesz,dziękuje........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 08.10.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Dużo rzeczy nie przewidzielismy My też nie przewidzieliśmy chyba nikt nie jest w stanie przewidzieć pewnych zdarzeń..... na przykład wydatków, tych najdrobniejszych, których nie braliśmy po uwagę, a których jest bardzo dużo i jak się wszystko z sumuje to powstaje pokaźna kwota tak to jest jak sie pierwszy raz buduje przecież my się teraz dopiero uczymy budowania, za drugim razem byśmy byli mądrzejsi ...chociaż nie przewiduję drugiej budowy.... w tą tyle serca i czasu włożyłam Ty pewno też Mam jednak nadzieje,że kiedys będzie tak jak piszesz,dziękuje........ będzie , będzie zobaczysz i nie przejmuj się małymi przestojami ..chociaż sama wiem jak to denerwuje gdy mogłoby już sie coś dziać a tu cisza i spokój na budowie ale za to każde następne postępy wynagradzają nam czas przestoju ..i znowu nabieramy siły i ochoty na dalszą drogę w budowaniu upragnionego domku Jak do tej pory to przecież budowa Twojego domku bardzo ładnie postępowała do przodu :lol: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 12.10.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Mu budujemy też wg projektu z Archetonu. Podobny metraż, ale domek z poddaszem i typu "stodoła", zupełnie inna bryła niz u Ciebie.Widok z salonu tez mamy "w promocji". No i też taka różnice poziomów pomiedzy wyjściem na taras a poziomem gruntu. Równiez musimy kopareczkąpodsypac ziemi. Czy sądzicie , że taki taras nie bedzie się "rozjeżdżał", czy planujemcie budowe jakiegos murka oporowego ?Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 12.10.2007 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 kropkq Masz racje swoją drogą Ty to jesteś szczęściara,Twoja budowa idzie jak po maśle i na dodatek bardzo szybko,gratuluję Jacek1204 Skarpę mamy zamiar zrobić łagodną i obłożyć ją kamieniem,coś w rodzaju skalniaka,a taras chcemy mieć drewniany.Murku oporowego nie będziemy robić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.10.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Nareszczie możemy wyjsć z domu na "taras" ale jest super jak jest słoneczko,to można tam siedzieć cały dzień W końcu inna gadka jak to miło przeczytać , że coś jest super a tak w ogóle to coraz piękniej robi się wokół i w domku, i cały domek ślicznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 12.10.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 kropkq Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 12.10.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Stelko, dzięki.Nareszcie zabrałaś się za pisanie, bo podglądałam prawie co dzień, czy coś sie u Ciebie pojawiło.Domek piękny, w końcu kiedyś w nim zamieszkasz i będziesz szczęśliwa, a inni będą się męczyć z budową.Powodzenia-wszyscy podobnie przeżywamy, nie jesteś sama!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babotek 13.10.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witaj, domek ładny ale moją uwagę zwróciła łazienka - szafki pod umywalki w kolorze wenge. Znalazłaś je w necie czy w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts