Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Stelki

Stelka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj

lbryndal

Ostatecznie zdecydowalismy sie na okna z Drutexu.

Są to okna PCV w systemie Aluplast IDEAL 2000 IGLO

Okna mają zaczepy antywyważeniowe,szare uszczelki,klamki typu secustik,nawiewniki w łazienkach i kotłowni....to chyba tyle :roll:

Za okna z montażem zapłacilismy 11200.

Termin ok. 1 miesiąc.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

cześć Stelka :D

z dużą uwagą przeczytałam Twój dziennik. Wnioski: mamy podobna działkę (ze spadkiem) i też tak urokliwą ( trochę nieskromnie piszę ale tak jest), podobne psy- moja sunia ma na imię Matylda.

Jak się domyslasz mam pytanie dotyczące podmórówki prefabrykowanej. Gdybyś mogła podać mi namiar na producentów lub sprzedawców no i może na więźbę.

U nas miała budować firma od stanu "O" do wykończeniówki..... ale jak zobaczyłam koszt stanu "O" to mnie szczęka opadła- 50 tys zł...ha.. ha i jeszcze wykonawca powiedział że to tanio. Skłaniam się zdecydowanie do twojego podejścia do ludzi (zdecydowanie wolę zwierzęta). Naszemu wykonawcowi dałam kontakt na gościa który tanio jak na region łódzki sprzedaje działki i proszę oto zapłata. No cóż tak bywa. Chyba będziemy budować takim systemem jak większość forumowiczów.

Pozdrawiam gorąco

gośka

• 2 weeks później...

małgosia2005 Te prefabrykaty znajdziesz na internecie,jest tego bardzo dużo,u mnie robiła ogrodzenie firma z Bochni,ale nie mam do nich telefonu,bo to było dosyc dawno.Wiązbe brałam od górali tel.888027563

Co do stanu zero za 50 tyś,to faktycznie trochę przesadzili :roll:

Pozdrowienia dla Ciebie i Matyldy :D

Beata Zygmunt,dzięki :D tak te widoki to jest coś wspaniałego :D

Pozdrawiam

sylwia13, my umowę podpisalismy w grudniu 2006 i mielismy mieć prąd w sierpniu.,Ale sie wkurzyłam,na prawdę wierzyłam ,że dotrzymają terminu w umowie,naiwniak ze mnie.Czy wy macie tymczasowy prąd czy ciągniecie na agregacie?

Chciałabym już być na Twoim etapie...ten szklany stół jest super

Pozdrawiam.

• 3 weeks później...
Witaj Stelko, dawno u Ciebie nie byłam.Domek prezentuje się bardzo ładnie, podoba mi się też kominek, jaki chciałabyś mieć.Współczuję ci, że elektryk nie przyszedł,gdy był umówiony. Wiem, co to znaczy.U nas idzie kiepsko, nasza firma ma inne prace, ważniejsze.Denerwujemy sie tym stanem rzeczy, ale prawdopodobnie w czwartek coś ruszy.Tak to już jest, jak trzeba liczyć na kogoś.Życzę powodzenia, będę zaglądać często i podziwiać efekty.Jola

jolkakru

:D witaj

U mnie też się strasznie wlecze,te terminy.....pchamy ten wózek powoli do przodu,czasmai sobie mysle,po co mi to było?,to całe budowanie :roll:

Elektryk wkońcu przyszedł i skończył prace w piątek,także elektryka mam za sobą,był też hydraulik.Teraz czekamy na tynki,które mają byc dopiero około 15 pażdziernika(miały byc końcem wrzesnia) :roll: na głupią koparke czekalismy ponad miesiąc,ale i tak jeszcze musi przyjechac na jeden dzień,nie wiadomo kiedy....ech

Pozdrawiam i życzę dużo,dużo cierpliwości.

• 2 weeks później...

Stelka

więcej optymizmu :lol: zobacz, juz masz elektrykę....hydraulikę masz z głowy :lol:

wszystko idzie do przodu :lol: czasami są przestoje i cóż począć :roll: ale mimo wszystko co kawałek masz jakis etap budowy za sobą :lol:

czasmai sobie mysle,po co mi to było?,to całe budowanie

nawet o tym tak nie myśl :evil: zobaczysz jak będzie po wszystkim , usiądziesz przed kominkiem i zapomnisz o całej budowie , a nawet te drobne przestoje potraktujesz z przymrużeniem oka :lol: :wink: taka będziesz szczęsliwa i dumna z tego czego dokonałaś :lol: :lol: :lol:

Uśmiechnij się :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kropkq

Dziękuję za te ciepła słowa,nawet nie wiesz jak miło się je czytało :D

Po prostu czasami mam watpliwości,czy nie porwalismy się z motyką na słońce

Dużo rzeczy nie przewidzielismy,bylismy jak dzieci we mgle(czasem nadal nimi jesteśmy)

Mam jednak nadzieje,że kiedys będzie tak jak piszesz,dziękuje........

Dużo rzeczy nie przewidzielismy

My też nie przewidzieliśmy :roll: chyba nikt nie jest w stanie przewidzieć pewnych zdarzeń..... na przykład wydatków, tych najdrobniejszych, których nie braliśmy po uwagę, a których jest bardzo dużo i jak się wszystko z sumuje to powstaje pokaźna kwota :o tak to jest jak sie pierwszy raz buduje :) przecież my się teraz dopiero uczymy budowania, za drugim razem byśmy byli mądrzejsi ...chociaż nie przewiduję drugiej budowy.... w tą tyle serca i czasu włożyłam :roll: :lol: Ty pewno też :roll: :lol:

Mam jednak nadzieje,że kiedys będzie tak jak piszesz,dziękuje........

będzie , będzie zobaczysz :lol: :lol: :lol: i nie przejmuj się małymi przestojami ..chociaż sama wiem jak to denerwuje gdy mogłoby już sie coś dziać a tu cisza i spokój na budowie :( ale za to każde następne postępy wynagradzają nam czas przestoju ..i znowu nabieramy siły i ochoty na dalszą drogę w budowaniu upragnionego domku :lol:

Jak do tej pory to przecież budowa Twojego domku bardzo ładnie postępowała do przodu :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam :lol: :lol: :lol:

Mu budujemy też wg projektu z Archetonu. Podobny metraż, ale domek z poddaszem i typu "stodoła", zupełnie inna bryła niz u Ciebie.

Widok z salonu tez mamy "w promocji". No i też taka różnice poziomów pomiedzy wyjściem na taras a poziomem gruntu. Równiez musimy kopareczką

podsypac ziemi. Czy sądzicie , że taki taras nie bedzie się "rozjeżdżał", czy planujemcie budowe jakiegos murka oporowego ?

Dzięki za odpowiedź.

kropkq

Masz racje :D swoją drogą Ty to jesteś szczęściara,Twoja budowa idzie jak po maśle i na dodatek bardzo szybko,gratuluję :D

Jacek1204

Skarpę mamy zamiar zrobić łagodną i obłożyć ją kamieniem,coś w rodzaju skalniaka,a taras chcemy mieć drewniany.Murku oporowego nie będziemy robić.

Pozdrawiam

Stelko, dzięki.Nareszcie zabrałaś się za pisanie, bo podglądałam prawie co dzień, czy coś sie u Ciebie pojawiło.Domek piękny, w końcu kiedyś w nim zamieszkasz i będziesz szczęśliwa, a inni będą się męczyć z budową.Powodzenia-wszyscy podobnie przeżywamy, nie jesteś sama!Pozdrawiam