andrzejka 21.10.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Podobają mi się takie włąsnie wystroje, zrobione na niby niedokończone Np kawałek sciany i wystaje spod tynku fragment nieotynkowanej sciany domu Po prostu widac warstwy z jakich ona sie składa Niestety nie mogłam tego u nas przeforsowac bo dla męża to nie do przyjęcia Co o tym myślicie Jak ktos pyta jak będzie pomalowane to ja mówię że niby nie domalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 21.10.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 To taki trynd, zupelnie jak kiedys fiat 125p w kolorze yelow bahama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 21.10.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Podobają mi się takie włąsnie wystroje, zrobione na niby niedokończone Np kawałek sciany i wystaje spod tynku fragment nieotynkowanej sciany domu Po prostu widac warstwy z jakich ona sie składa wydaje mi się, że coś takiego można zrobić, gy ma się cegłę co najmiej stuletnią.... ja będę chciała mieć swoje "cegły" i inne warstwy - przykryte pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.10.2006 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 ja będę chciała mieć swoje "cegły" i inne warstwy - przykryte wydaje mi się, że coś takiego można zrobić, gy ma się cegłę co najmiej stuletnią.... To by było optymalne wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 23.10.2006 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 ... albo zardzewiała konstrukcja stalowa wystająca spod nowej ściany. Zgadzam się - to dobrze wychodzi przy renowacjach, ale w nowo postawionym domu może wyglądać jak małpa na kiju. Druga sprawa - to nowe musi być ekstra jakości, żeby współgrało ze starym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 23.10.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jak ja cię dobrze rozumiem. Chciałam malowane tynki. Bez gładzi. Tylko tyle. Okazuje się, że głądź być musi. Jak chcę to mogę sobie fakturę packą nanosić - fakturę ble gipsową, albo nakleić tynk ozdobny. Jedno paskudniejsze (dla mnie) od drugiego. Poza tym co to za pomysł żeby zakrywać tynk i wygładzać, a potem robić coś co udaje tynk nierówny O ścianach z cegły nie mówiłam już nawet na głos - po co ma rodzina uważać mnie za niezrównoważoną psychicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.10.2006 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jak ja cię dobrze rozumiem. Chciałam malowane tynki. Bez gładzi. Tylko tyle. Okazuje się, że głądź być musi. Jak chcę to mogę sobie fakturę packą nanosić - fakturę ble gipsową, albo nakleić tynk ozdobny. Jedno paskudniejsze (dla mnie) od drugiego. Poza tym co to za pomysł żeby zakrywać tynk i wygładzać, a potem robić coś co udaje tynk nierówny O ścianach z cegły nie mówiłam już nawet na głos - po co ma rodzina uważać mnie za niezrównoważoną psychicznie Ciesze sie ze ktoś mysli podobnie jak ja Zakazałam dla męża w salonie gipsowac sciany po ręcznym tynku bo dla mnie te naturalne nierówności są fajne A sypialni jak na razie walczę o sciankę z cegieł Jak będzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.10.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 mi sie podoba "surowa" cegla na scianie tam gdzie pasuje oczywiscie hihi to tez "trynd" i to od wielu lat no ale co ja poradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 23.10.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 ja nie wiedziałem że to taki trend we wnętrzarstwie jest u nas wyszło tak przez przypadek. wybraliśmy halogeny, okazało się, że ich się już nie produkuje (co przecież nie przeszkadza eksponować w katalogu ) i w zostały nam takie trzy fajnie pozawijane przewody elektro koło jadalni, w równych odstępach itp. na początku mnie denerwowało, teraz przywykłem i widzę w tym fajną rzecz always look on the bright side of life, fiu, fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 23.10.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Chciałam malowane tynki. Bez gładzi. Tylko tyle. Okazuje się, że głądź być musi. Kto Cię tak terroryzuje? Mąż, czy wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.10.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jak ja cię dobrze rozumiem. Chciałam malowane tynki. Bez gładzi. Tylko tyle. Okazuje się, że głądź być musi. Jak chcę to mogę sobie fakturę packą nanosić - fakturę ble gipsową, albo nakleić tynk ozdobny. Jedno paskudniejsze (dla mnie) od drugiego. Poza tym co to za pomysł żeby zakrywać tynk i wygładzać, a potem robić coś co udaje tynk nierówny Zupełnie inną rzeczą zwykły tynk i tynk ozdobny. Nierówność nierówności nierówna Moi znajomi pomalowali szare tynki bez gładzi, ani innej ozdobnej faktury i oddaje to nieststy rzeczywistość Ot zabrakło kasy i tyle......taki efekt raczej niezamierzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 23.10.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Gdyby na tym powiesili Chagalla, to okazałoby się, że mają superawangardową ścianę. To się jeszcze da naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 24.10.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 kuleczko - pytanie zawsze o kontekst. Czy jak kładzesz packą gips w nierówności to nie kryjesz nieumiejętności wygładzenia idealnego? Nie, ty chcesz mieć taką ścianę - czy ona dobrze wyglada tu i teraz to zupełnie inna para kaloszy... Ja chce mieć zwykly tynk pomalowany farbą, bo mnie się podoba bardziej od gipsowanego i tyle. Mój wybór. I zwisa mi co mówią fachowcy (którzy chcą zarobić kolejne 7 zł za metr i nie musieć przejmować się przy kładzeniu tynków czy spaprzą czy nie, bo to sie gładzią wyrówna). Poza tym mój stolarz myślał tak jak większość: jak zażyczyłam tylko stopni bez podstopnic, to chciałam na pewno oszczędzić. Ponieważ robił mi już kolejną rzecz w tym domu, no i podsyłam mu kolejnych klientów to uszczęśliwił mnie w cenie ustalonej "gratis" podstopnicami. Ja nie miałam czasu się zjawić na budowie, mężowi sie podobało, więc mało szlag mnie nie trafił jak zobaczyłam produkt finalny. Misiu Uszatku mąż terroryzuje, mąż. On też tam ma mieszkać i ma prawo mieć totalnie przeciwstawne gusty. Ale kompromis to wiadomo: rozwiązanie., które nie satysfakcjonuje żadnej ze stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 24.10.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 magdaleno, oczywiście, że każdemu podoba się coś innego i każdy ma do tego prawo. Ja tak bardziej napisałam w kwestii tego zakrywania tynku szarego, żeby potem zrobić tynk nierówny. Po prostu zupełnie czym innym jest szary tynk, w którym nie ma żadnego zamysłu, a czym innym ozdobna faktura. Jak już naopisałam "nierówność nierówności nierówna" Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 30.10.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Podobają mi się takie włąsnie wystroje, zrobione na niby niedokończone Np kawałek sciany i wystaje spod tynku fragment nieotynkowanej sciany domu Po prostu widac warstwy z jakich ona sie składa Niestety nie mogłam tego u nas przeforsowac bo dla męża to nie do przyjęcia Co o tym myślicie że za bardzo się z nim liczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 31.10.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 SMUTNA LIDKO - mąż też ma tam mieszkać i ma się cieszyć z tego domu tak samo. Można go przekonywać - zwykle najskuteczniejsze jest pokazanie tego czegoś u kogoś innego. Ma to dwie zalety (dla męża) udawadnia,że to coś może dobrze wyglądać i że jest akceptowane przez swoich właścicieli. Zdjęcia nie wystarczają, bo nie mają tej drugiej zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 31.10.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witaj. Ja mam w całym domu tradycyjne tynki tylko pomalowane, zaklejałam w nich dziurki, jeżeli takowe się pojawiały pod pędzlem. Wyglądają fajowo, zrobione grubym piaskiem. Każdy kto przychodzi pyta się jak taką strukturke się robi, haha a to zwykły niezwykły tynk.Jeszcze dodam, że np w sypialni zatopiłam w tynku czerwone kamienie z piaskowca, pewnie też będzie to wyglądać fajowo, zobaczymy. Jak pozostawiłam jedną ściane z cegły zwykłej, bo tam szedł tynk gliniany, nikt nie pomyślał, że mogłoby tak zostać wyglądała ochydnie i sprawiała wrażenie, że w w domu jeszcze dużo do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 31.10.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 ...Misiu Uszatku[/b] mąż terroryzuje, mąż. On też tam ma mieszkać i ma prawo mieć totalnie przeciwstawne gusty. Ale kompromis to wiadomo: rozwiązanie., które nie satysfakcjonuje żadnej ze stron To podzielcie się jakosik tymi ścianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 02.11.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ja też chciałbym mieć kawałek niedokończonej, ceglanej ściany,ale zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Szukać fajnej starej rozbiórkowej cegły, czy nowej robionej "na staro". Klinkier chyba odpada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts