Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciemne (brązowe) kafle w łazience

Berolina

Recommended Posts

Mażą mi się w łazience kafle kombinowane ciemny brąz z beżem. Ciemny widziałabym na murowanym prysznicu i np. na pólce/blacie do wpuszczenia umywalki. I nagle naszła mnie wątpliwość. Jak to jest z ciemnymi płytkami? Nie będzie znać każdego chlapnięcia, np. wody z mydłem? Chciałabym, żeby też było praktycznie :D

Właśnie odebrałam płytki do łazienki z kolekcji Maxima i Foresta firmy Paradyż. Foresta ma rewelacyjny (jak dla mnie)ciepły brązowy kolor imitujący drewno. MAxima zbliżona do trawertynu. Zdecydowanie jednak jestem za położeniem w kabinie prysznicowej jasnych płytek, natomiast ciemne przeznaczam na ściany nad WC i umywalką. W obecnym mieszkaniu mam pod prysznicem płytki łączone - jasne i ciemne. Mam już serdecznie dość czyszczenia ciemnych z wiecznie widocznego kamienia. Zależało mi również na maksymalnym wyeliminowaniu fug pod prysznicem, a płytki te mają rozmiar 32,5x97,7 i prześliczną mozaikę , którą można w innych miejscach te duże płaszczyzny przełamać. Mogę podesłać projekt łazienki wykonany własnoręcznie lub za ok. 2 tygodnie wstępne zdjęcia z realizacji.

Moi rodzice od 20 lat mają czekoladowy brąz gładki (świecący) w łazience. Teraz przymierzają sie do gruntownego remontu. A ja odkąd musiałam myć tę łazienkę tak to zajęcie znienawidziłam, że powiedziałam "Nigdy ciemnych płytek u nas".

Widać na nich wszystko.

Amor

Mażą mi się w łazience kafle kombinowane ciemny brąz z beżem.

A na czym polega to mazanie tych płytek??? Przed oczami się zamazują czy jak??? :roll: :wink:

Oj zaba, lepiej nie zaczynaj ze mną. Zapewniam Cię, że jestem bardziej czepliwa niż Ty. Wiesz takie błędy nawet mistrzowi się zdarzają :p :wink: