gaga2 25.10.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Zaskocvzyłeś mnie z tym logopedą.W "naszym przedszkolu": jest logopeda, ale wliczony w "cenę". Logopeda na bieżąco śledzi postępy dzieci i jeśli jakieś wymagają ćwiczeń, to wtedy ma osobne zaj ecia dla takjich potrzebujących maluchów. Taką sprawę omówiłabym z logopedą, tym którego masz w "pakiecie" niech się wypowie, czy jest potrzeba osobnych ćwiczeń itp. Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 25.10.2006 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 tzn. co jakiś czas dostajemy wyniki badań logopedycznych z przedszkola. w uwagach jest zawsze: zalecana konsultacja logopedyczna. w przedszkolu mówią, że lepszy ichniejszy logopeda bowiem zna dziecko, wiem w jakiej grupie jest, z jaką panią itp. a w przychodni to traktuje dziecko jak przypadek.nie wiem ile w tym jest naciągactwa na dodatkowe koszta a ile rzeczywistej opieki nad dzieckiem. z drugiej strony córcia bardzo się wzbrania jeździć do lekarza - na razie daj boże - nie choruje więc nie chcę jej narażać na dodatkowy stres. a może powinienem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 25.10.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Mój gaduła - niestety - nie potrzebuje już konsultacji logopedycznych i bardzo tego żałuje. Uwielbiał chodzić do pani logopedy w przedszkolu - no bo można było gadać bez umiaru Do tego pani dawała lizaki - taie specjalne - do gimnastykowania języka. Jeśli logopeda - ten, którego masz jako usługę medyczną źle jej się kojarzy, to może spróbuj pogadać z tym przedszkolnym. Pewnie nie będzię dla córy leakrzem, tylko kolejną "dodatkową atrakcją". A swoją drogą, to się boję co będzie w szkole. Bo teraz jak nie ma żadnych zajęć typu muzyka, tańce, teatrzyk, wycieczka do straży pożarnej, albo wizyta hodowcy gadów z gekonami i wężami, to młodszy niedopieszczony... mówi, że nie było żadnych atrakcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 26.10.2006 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 kofi - ona się boi (a właściwie ma stresa) nie logopedy - bo u niego nigdy nie była - tylko samego budynku, w którym znajduje się centrum. A swoją drogą, to się boję co będzie w szkole. Bo teraz jak nie ma żadnych zajęć typu muzyka, tańce, teatrzyk, wycieczka do straży pożarnej, albo wizyta hodowcy gadów z gekonami i wężami, to młodszy niedopieszczony... mówi, że nie było żadnych atrakcji... a lekcja wychowania patriotycznego ? a wycieczki do miejsc związanych z partiotyzmem by roman ? niech nie przesadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 26.10.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 btw. a zapisywać na zajęcia logopedyczne? są już od jakiegoś czasu w przedszkolu (oczywiście za dodatkową odpłatnością) ale młodej nie zapisałem bowiem opiekę logopedy mam zapewnioną w karnecie usług medycznych. więc po co dwa razy płacić. ja ją rozumiem w jakiś 90 % W naszym przedszkolu zajecia logopedyczne sa obowiazkowe i w cenie przedszkola. Na logopedie bym zapisala w 1-szej kolejnosci - to chyba najwazniejsze zajecia z tych co tu byly wymieniane w dobie przedszkolnej. MOj syn w przedszkolu ( 5-cio latek) ma zajecia oprocz zabawy takie - j.angielski, j. niemiecki, elementy matematyki, jezyka ojczystego, wlasnie logopedia, gimnastyka. Poza przedszkolem chodzi na basen i mysli jeszcze o judo Wiesz , co jak co ale mi akurat nie podoba sie upychanie zajec dodatkowych w przedszkolny czas wolny dla dzieci. Dzieci musza miec czas na zabawe - ona przeciez tez rozwija i to bardzo. W naszym przedszkolu tez tych zajec jest pelno , dzieci maja malo czasu na zabawe. Ciagle pracuja. Nie zbyt mi sie to usmiecha, ale podobno taki swiat Troche o tym pisalam w watku Paty o przeladowaniu zajec w szkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 26.10.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Tak z ciekawosci na przyszlosc - ile wynosi u Was edukacja przedszkolna malucha i czy tzreba dzieci zapisywac duzo wczesniej?Pozdrawiam.Kasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 26.10.2006 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 u nas pod stolnicą czesne to 700 z + zajęcia dodatkowe po 50 zł sztuka. oczywiście przedszkole prywatne.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 26.10.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 A jak nie chodzi, to macie jakieś odliczenia? U nas wersja maxi kosztuje dużo mniej (500), ale bez odliczeń. A mieliśmy takie miesiące, że chodził 8 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 26.10.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 przedszkole publiczne. Wychodzi jakieś 180 zł na miesiąc, do tego ok. 10 zł miesięcznie na Radę Rodziów, 11 zł za rytmikę, 12 - za angielski i 15 za tańce. Za zajęcia dodatkowe płaci się kwartalnie, za Radę Rodziców - w dwóch ratach. Za każdą nieobecność odliczana jest stawka za wyżywienie, więc co miesiąc wychodzi inna kwota. A jak do przedszkola chodziła dwójka dzieci, to wtedy to drugie było zwolnione z połowy opłaty stałej.pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 26.10.2006 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 A jak nie chodzi, to macie jakieś odliczenia?( są odliczenia jak nie chodzi cały miesiąc lub co najmniej 2 tygodnie. jak krócej to jakaś stawka dziwna (żywieniowa ?) jest odliczana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 26.10.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 utwierdzam się w swoim intuicyjnym przekonaniu, że na prowincji żyje się łatwej... 700 pln za miesiąc plus 50 zł na kaźde zajęcia... Lagerfeld, teraz dopiero zaczynam rozumieć Twoje dylematy... pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 27.10.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jeszcze raz do poczytania... http://wiadomosci.onet.pl/1368206,2677,kioskart.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 27.10.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 A u nas wiejskie-podmiejskie przedszkole 130 zł miesięcznie z rytmiką, angielskim i tańcem Przedszkole małe, przesympatyczne "ciocie", domowa atmosfera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 27.10.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jezusicku Nazarenski! 700 miesiecznie za podstawowy pakiet? Wychodzi drozej niz przecietne studia! Chyba zaczne juz skladac.... A w jakim wieku zaczeliscie posylac maluchy do przedszkola? Pozdrawiam. Kasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 27.10.2006 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 eeeeee, nie przesadzajcie - nie jest to super drogie jak na prywatnie, bo są przedszkola za 800 czy 1000 zł. moja znajoma prowadza dziecko do przedszkola za 1,5k czesnego mówi, że jak w miesiącu jadą z przedszkolem do teatru czy gdzieś tam to wychodzi jej łacznie 2 tysie. to jest dopiero masakra. ale kamer internetowych nie ma tańsze samorządowe przedszkola są moim zdaniem - nie dla ludzi - tylko do 16 czy 17:00 to kto zdąży. A w jakim wieku zaczeliscie posylac maluchy do przedszkola? jak się dziadki wypieły to 2,5 roku i poszło w świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 28.10.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Jezusicku Nazarenski! 700 miesiecznie za podstawowy pakiet? Wychodzi drozej niz przecietne studia! Chyba zaczne juz skladac.... A w jakim wieku zaczeliscie posylac maluchy do przedszkola? Pozdrawiam. Kasia. Starszego uczelnia 400 PLN miesięcznie, młodszego przedszkole 500 Mój miał 3,5 roku jak poszedł, ale ciągle choruje, już się dzisiaj zastanawiałam, czy nie zrezygnować z przedszkola. Ale teraz ma 5,5 i strasznie potrzebuje towarzystwa. Nianię by zamęczył, dziadki nie mają siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 30.10.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Jezusicku Nazarenski! 700 miesiecznie za podstawowy pakiet? Wychodzi drozej niz przecietne studia! Chyba zaczne juz skladac.... A w jakim wieku zaczeliscie posylac maluchy do przedszkola? Pozdrawiam. Kasia. Drogo jak cholera. Ja płacę za syna 200 zł z angielskim i rytmiką A poszedł jak skończył 3 lata - to optymalny wiek wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 31.10.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ja place za przedszkole 640 zl Jak na Szczecin to drogo. Poszedl jak mial 2,5 lat ( byla to grupa 2-u latkow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.11.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ja place za przedszkole 640 zl Jak na Szczecin to drogo. Poszedl jak mial 2,5 lat ( byla to grupa 2-u latkow). Czemu tak dużo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 02.11.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ja place za przedszkole 640 zl Jak na Szczecin to drogo. Poszedl jak mial 2,5 lat ( byla to grupa 2-u latkow). Czemu tak dużo??? Bo ciagle podnosza Na poczatku bylo 550. Pozniej 590 bo podrozalo niby jedzenie Obecnie 640 ze wzgledu na dodatkowe zajecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts