Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

2mm

Trawki kupowałam w TRACZU. Tą ostatnią , zresztą bardzo popularną w naszych rejonach uszczypnęłam z kłącza od mamy , maleńki korzonek ( prawie uschła w pierwszym roku) w następnym już rosła jak szalona a ponieważ jest bardzo ekspansywna to musiałam ją przesadzić za skalniaka pod drewutnię bo zastawiała mniejsze iglaki i było jej obok wszędzie . Po przesadzeniu również rośnie jak najęta!

Olu, nazbierało mi się parę pytanek do Ciebie :) Czy pamiętasz ceny tego kamienia? Ja myślałam, że padnę jak zobaczyłam ile kosztuje w moich okolicach (biały i czarny grysik 350 za tonę, otoczaki, które masz przy wierzbie 600zł za tonę), czy wszędzie tak jest? Czy ten szary trochę jest mieszany przez Was z białym czy już taki ładny był?

Może jeszcze pamiętasz producenta albo dokładną nazwę tej pięknej kory szlifowanej? Nigdzie, nawet w necie, nie mogę jej znaleźć...

Czy ten biały grysik/ kamień się nie brudzi? Bo usłyszałam takie opinie i już sama nie wiem....

Ostatnie pytanie, w jaki sposób nauczyłaś swoją sunię, żeby nie tykała roślin? (patrząc na ich doskonałą formę domniemam, że trzyma się od nich z daleka ;) )

Pozdrawiam! :)

Aga

Wejdź na stronę i porównaj ceny http://www.stone-art.pl/zakupy/otoczaki-c-6_56.html , http://www.stone-art.pl/zakupy/zwiry-klince-c-6_58.html ceny wszędzie podobne.

Ten szary kupowane w żwirowni , duża ilość 22tony coś około 100zł dokładnie nie pamiętam.

O korze pisałam w komentarzach na str.37.

Biały grysik troszkę się brudzi od strony północnej , ale po trzech latach nadal jest bardzo ładny:)

Natomiast moja Sonia jest wyjątkowa, od początku nie psociła a ma teraz już 11lat i zanim się wprowadziliśmy była nauczona , że siusiu wychodzi z bloku i biegnie na trawę "na górkę" parę razy to powtarzaliśmy i weszło jej to w krew;) teraz również nie załatwi się w ogrodzie tylko czeka aż otworzy jej się bramę. Poza tym to raczej domowy niż ogrodowy pies i nie za bardzo chce przebywać w ogrodzie , chyba , że z nami:) Wtedy spaceruje między roślinkami nie niszcząc ich. Szaleje tylko z nami na trawie ale to jej wolno:) Psu trzeba tłumaczyć, pokazywać aż zrozumie.

Pozdrawiam:)

Oj, dziewczyny nie umiecie cofnąć się o dwie strony do tyłu;)

post z dnia :23-06-2010 20:08

Ja też nie znalazłam nigdzie takiej kory,pytałam już w paru miejscach i nawet o takiej nie słyszeli.

GRUBA KORA

adres hurtowni z której mój sklep ogrodniczy ją zakupuje

http://www.firmaflora.pl

http://www.firmaflora.pl/grafika/kora.jpg

Zadzwońcie do producenta i zapytajcie czy któraś z firm ogrodniczych z waszych okolic czasem nie kupuje od nich. Ewentualnie czy mogą ją jakoś dostarczyć lub czy jest jakiś inny sposób żeby ją u nich kupić :)

Edytowane przez kropkq

To i ja zagłosowałam :-)) jak podałaś link, bo nawet nie wiedziałam gdzie to. Na Twój dziennik zaglądam od jakiś 6 miesięcy, i nacieszyć oczu nie mogę. Po kilka razy oglądam. Czasami gdy mam czas rano, przechodzę do Twojego dziennika, i w tym czasie jak ładują mi się zdjęcia ( bo to jednak troszkę trwa u mnie, bo zdjęć dużo) robię w tym czasie sobie kawkę, a potem to już jakbym siedziała w tym pięknym ogrodzie przy pysznej kawce, i rozmyślam jak to będzie u mnie.

Zawsze zaglądałam do dziennika, a jakoś nigdy do komentarzy, teraz chyba to nadgonić muszę, bo może własnie dowiem się czegoś więcej o roślinkach które masz w ogrodzie. Narazie zaczęłam od ostatniej strony, i aż się boję ile mi to zajmie...

Mam do Ciebie pytanie, czy glebę macie przepuszczalną? Pamiętam chyba z poprzedniego roku , lało bardzo , i u sąsiada w wykopach zebrało się duuużo wody. Czy macie teren podmokły i mało przepuszczalny? My taki mamy, jak popada, to długo woda stoi, a jak jest susza, to na całego .... I nie wiem jak u nas będzie z roslinkami, czy będą chciały roznąć różne ozdobne trawki itp, no ale to zobaczymy w praktyce. U nas narazie zarośla straszne, ale pomału zrobimy..... narazie w tych zaroślach pełno komarów, mam nadzieję że jak skosimy, to będzie ich znacznie mniej bo nie będą się miały gdzie rozmnażać.

Czy u Was, przy tej pięknej trawce tez tyle komarów?

Mam jeszcze jedno pytanie (jeśli się powtarza, to przepraszam, nie czytałam jeszcze komentarzy wszystkich, więc się nie źlij na mnie :-) ) - co robisz że masz taką świetną figurę? Ja od prawie kwietnia mam duzo ruchu, ciagle w biegu jestem, i miałam nadzieję że przy takim trybie szybko schudnę, a tu klops, wcześniej 2 kg w dół, i waga ciągle stoi..... Nic nie moge schudnąć.... Do grubych nie należę, ale te 5 kg chciałabym jeszcze zjechać. Może masz jakiś zdrowy magiczny sposób?