malysmon 18.08.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Olu, napisz proszę gdzie kupowałaś kamień - na zdjęciach masz go chyba trzy kolory - biały, czarny i mieszany...? Napisz proszę - i u mnie nadszedł czas na ogród - bo od "ogrodu" przy tarasie nie mam pola do popisu, powstało boisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 18.08.2010 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 malysmon Kamień biały i czarny kupowałam w centrum ogrodniczym MAK w Łagiewnikach przy trasie Zgierz -Stryków , szare koło Łowicza w Rydwanie (kopalni żwiru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 18.08.2010 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 2mm Trawki kupowałam w TRACZU. Tą ostatnią , zresztą bardzo popularną w naszych rejonach uszczypnęłam z kłącza od mamy , maleńki korzonek ( prawie uschła w pierwszym roku) w następnym już rosła jak szalona a ponieważ jest bardzo ekspansywna to musiałam ją przesadzić za skalniaka pod drewutnię bo zastawiała mniejsze iglaki i było jej obok wszędzie . Po przesadzeniu również rośnie jak najęta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 19.08.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Olu, nazbierało mi się parę pytanek do Ciebie Czy pamiętasz ceny tego kamienia? Ja myślałam, że padnę jak zobaczyłam ile kosztuje w moich okolicach (biały i czarny grysik 350 za tonę, otoczaki, które masz przy wierzbie 600zł za tonę), czy wszędzie tak jest? Czy ten szary trochę jest mieszany przez Was z białym czy już taki ładny był? Może jeszcze pamiętasz producenta albo dokładną nazwę tej pięknej kory szlifowanej? Nigdzie, nawet w necie, nie mogę jej znaleźć... Czy ten biały grysik/ kamień się nie brudzi? Bo usłyszałam takie opinie i już sama nie wiem.... Ostatnie pytanie, w jaki sposób nauczyłaś swoją sunię, żeby nie tykała roślin? (patrząc na ich doskonałą formę domniemam, że trzyma się od nich z daleka ) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 19.08.2010 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Aga Wejdź na stronę i porównaj ceny http://www.stone-art.pl/zakupy/otoczaki-c-6_56.html , http://www.stone-art.pl/zakupy/zwiry-klince-c-6_58.html ceny wszędzie podobne.Ten szary kupowane w żwirowni , duża ilość 22tony coś około 100zł dokładnie nie pamiętam. O korze pisałam w komentarzach na str.37. Biały grysik troszkę się brudzi od strony północnej , ale po trzech latach nadal jest bardzo ładny:)Natomiast moja Sonia jest wyjątkowa, od początku nie psociła a ma teraz już 11lat i zanim się wprowadziliśmy była nauczona , że siusiu wychodzi z bloku i biegnie na trawę "na górkę" parę razy to powtarzaliśmy i weszło jej to w krew;) teraz również nie załatwi się w ogrodzie tylko czeka aż otworzy jej się bramę. Poza tym to raczej domowy niż ogrodowy pies i nie za bardzo chce przebywać w ogrodzie , chyba , że z nami:) Wtedy spaceruje między roślinkami nie niszcząc ich. Szaleje tylko z nami na trawie ale to jej wolno:) Psu trzeba tłumaczyć, pokazywać aż zrozumie.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 19.08.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Olu, dziękuję ślicznie za szybką odpowiedź. Jaki duży wybór pod tymi linkami!! Jakbyś jeszcze podpowiedziała gdzie ta 37 strona komentarzy (u mnie widać 26).... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.08.2010 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 u mnie 2 strony do tyłu , nie wiem jak będzie u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.08.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Kropkq - nie znalazłam tej kory, chociaż w swojej okolicy szukałam wszędzie. Więc jeśli możesz-to podaj adres tego sklepu, gdzie ją kupowałaś. Pozdrawiam i gratuluję wyróżnienia. Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.08.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 U mnie w okolicy też nie znalazłam tej kory:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.08.2010 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) Oj, dziewczyny nie umiecie cofnąć się o dwie strony do tyłu;) post z dnia :23-06-2010 20:08 Ja też nie znalazłam nigdzie takiej kory,pytałam już w paru miejscach i nawet o takiej nie słyszeli. GRUBA KORA adres hurtowni z której mój sklep ogrodniczy ją zakupuje http://www.firmaflora.pl http://www.firmaflora.pl/grafika/kora.jpg Zadzwońcie do producenta i zapytajcie czy któraś z firm ogrodniczych z waszych okolic czasem nie kupuje od nich. Ewentualnie czy mogą ją jakoś dostarczyć lub czy jest jakiś inny sposób żeby ją u nich kupić Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 20.08.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 wielkie dzięki señorita! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.08.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Kropkq - dziękuję bardzo, u mnie to 1 strona do tyłu- dlatego nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.08.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Olu ja wiedziałam gdzie to pisałaś,ale chodzi mi o to że nie mają jej w mojej okolicy,a koszt przesyłki jest zbyt drogi(nie opłaca mi się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.08.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 wielkie dzięki señorita! Nie ma sprawy;) jeden głosik na mój dziennik budowy i sprawa załatwiona Ps. żartowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.08.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Olu,a gdzie trzeba głosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.08.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Olu,a gdzie trzeba głosować? A tutaj, jak zechcesz http://forum.muratordom.pl/dzienniki_forum.php Do liderów mi duuużo brakuje ale miło otrzymać o głosik więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 21.08.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Poszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.08.2010 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 dziękuję Nadulko zresztą całej reszcie również wielkie DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 22.08.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 To i ja zagłosowałam ) jak podałaś link, bo nawet nie wiedziałam gdzie to. Na Twój dziennik zaglądam od jakiś 6 miesięcy, i nacieszyć oczu nie mogę. Po kilka razy oglądam. Czasami gdy mam czas rano, przechodzę do Twojego dziennika, i w tym czasie jak ładują mi się zdjęcia ( bo to jednak troszkę trwa u mnie, bo zdjęć dużo) robię w tym czasie sobie kawkę, a potem to już jakbym siedziała w tym pięknym ogrodzie przy pysznej kawce, i rozmyślam jak to będzie u mnie. Zawsze zaglądałam do dziennika, a jakoś nigdy do komentarzy, teraz chyba to nadgonić muszę, bo może własnie dowiem się czegoś więcej o roślinkach które masz w ogrodzie. Narazie zaczęłam od ostatniej strony, i aż się boję ile mi to zajmie... Mam do Ciebie pytanie, czy glebę macie przepuszczalną? Pamiętam chyba z poprzedniego roku , lało bardzo , i u sąsiada w wykopach zebrało się duuużo wody. Czy macie teren podmokły i mało przepuszczalny? My taki mamy, jak popada, to długo woda stoi, a jak jest susza, to na całego .... I nie wiem jak u nas będzie z roslinkami, czy będą chciały roznąć różne ozdobne trawki itp, no ale to zobaczymy w praktyce. U nas narazie zarośla straszne, ale pomału zrobimy..... narazie w tych zaroślach pełno komarów, mam nadzieję że jak skosimy, to będzie ich znacznie mniej bo nie będą się miały gdzie rozmnażać. Czy u Was, przy tej pięknej trawce tez tyle komarów? Mam jeszcze jedno pytanie (jeśli się powtarza, to przepraszam, nie czytałam jeszcze komentarzy wszystkich, więc się nie źlij na mnie ) - co robisz że masz taką świetną figurę? Ja od prawie kwietnia mam duzo ruchu, ciagle w biegu jestem, i miałam nadzieję że przy takim trybie szybko schudnę, a tu klops, wcześniej 2 kg w dół, i waga ciągle stoi..... Nic nie moge schudnąć.... Do grubych nie należę, ale te 5 kg chciałabym jeszcze zjechać. Może masz jakiś zdrowy magiczny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.08.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 głos oddany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts