kropkq 02.05.2013 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Witaj sąsiadko Bo chociaż Proboszczewice rozległe to jednak ten sam rejon. Jestem ciekawa czy to wschodnia część od lasu Malinka czy zachodnia? Jak poczytasz mój dziennik lub komentarze to bez trudu zorientujesz się gdzie stoi mój dom;) Obejrzałam rzut wybranego przez Was domku i jest bardzo ładny i nawet podobny do naszego (układ mieszkań) część dzienna z salonem i ta nocna z sypialniami . Czekam na dalszy rozwój budowy Pozdrawiam Ola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carnation 02.05.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Przeczytałam dziennik Jestem zachwycona tym jak wszystko u Ciebie powstawało i jak wygląda efekt końcowy. My rozpoczynamy budowę po przeciwległej stronie dzielnicy, pisząc "przeciwległa" mam na myśli przeciwległą stronę torów tramwajowych. Myślę, że wiem gdzie stoi Wasz dom, tzn. gdzie go szukać Postaram się możliwie na bieżąco informować o postępach prac więc zapraszam do śledzenia naszych poczynań, a gdy już będzie do czego to chętnie zaproszę również na "osobiste oględziny" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarinam 04.05.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Witam Pani Olu, dziękuję za miłą odpowiedz:)Mam do Pani pytanie odnośnie zielonych kulek przy śmietniku i wjeździe czy to są bukszpany czy możne jakieś iglaczki?Dziękuję bardzo za odpowiedz i pozdrawiam,Kasia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 09.05.2013 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Kasiu to nie bukszpany tylko ...no własnie nie pamiętam nazwy ale one same rosną okrąglutkie , można również je przycinać, wyglądem przypominają tuje szmaragdowe, to chyba nawet ta sama rodzina;)Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.05.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Olu i Kasiu, prawdopodobnie te "kulki" to tuje danica, też mam takie, zresztą chyba kiedyś o nich pisałaś Pozdrowionka zostawiam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 10.05.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Olu i Kasiu, prawdopodobnie te "kulki" to tuje danica, też mam takie, zresztą chyba kiedyś o nich pisałaś Pozdrowionka zostawiam:hug: Być może pisałam ale ja pamiętam nazwy jak kupuję i wsadzam a z czasem zapominam, to wszystko ten wiek;) Dziękuję za podpowiedź , przynajmniej wiem, że ktoś tu jeszcze zagląda:) Pozdrawiam ze słonecznego Zgierza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_w 10.05.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Ja zaglądam (jak ktoś coś napisze). Znalazłem nawet Pani dom w gsv. Widzę, że sąsiedztwo rośnie w tempie ekspresowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarinam 12.05.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Dziękuję bardzo za odpowiedz w sprawie danic:D Pani Olu i czekam na jakieś z Pani ogrodu teraz w maju musi być prześlicznie:yes:Pozdrawiam,Kasia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarinam 12.05.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 czekam na zdjęcia:yes: chyba wszyscy czekamy zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 21.05.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 witam się wiosennie nieustannie podziwiam Pani ogród, prezentuje się cudownie. Mam też pytanie o odległość między wspomnianymi juz tutaj thujami Danica ( od pnia do pnia). Moje maja teraz srednicę 20cm, czytałam o odległościach 50-60cm, ale nie wiem, czy to nie za mało. U Pani "kulki" są juz całkiem spore, maja chyba ze 40cm średnicy i jak dla mnie idealną odległość pozostawioną między nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.05.2013 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 witam się wiosennie Mam też pytanie o odległość między wspomnianymi juz tutaj thujami Danica ( od pnia do pnia). Moje są posadzone w odległości 70cm. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 29.05.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Tak, tak czekamy na zdjęcia. Pozdrowienia z wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 31.05.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Olu, wiem że ten temat już się pojawił, ale nie mogę go odgrzebać. Jakiej długości masz karnisze w salonie?? Wiem, że kiedyś czytałam u Ciebie, że kupiłaś odpowiednio krótsze. I nie wiem o ile skrócić u siebie-bo standardowo najkrótszy wymiar ma 120 cm, a dla mnie jest za długi .... u Ciebie jest idealnie, więc chętnie skopiowałabym w przyszłości, bez obaw, że coś "sknocę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 04.06.2013 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Olu, jakiej długości masz karnisze w salonie?? Długo czekałaś , mam nadzieję, że piszę nie za późno - moje karnisze mają 105 cm razem z końcówkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 04.06.2013 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Tak w ogóle to ciągle brakuje mi czasu, żeby spokojnie usiąść przed komputerem, poczytać, pooglądać może powklejać parę zdjęć ... chociaż ogród zmienia się z roku na rok to jednak ciągle pozostaje ten sam Te same drzewka , krzewy , ten sam układ roślin , prawie wszystko pozostaje w tym samym miejscu . Są minimalne różnice jak np. nowa róża pnąca, która po roku rozrosła się bardzo i obecnie ma mnóstwo pąków (jak zakwitnie to zrobię zdjęcia) nowe dwa klony , doszły donice na tarasie a w nich przepiękne kwiaty ....przyjdzie moment , że to wszystko pokarzę ale jeszcze poproszę o trochę cierpliwości , zdjęcia będą Pozdrawiam z pochmurnego Zgierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.06.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Olu czekam na fotki!Mojego sznaucerka tez dopadlo raczysko, 2 tygodnie temu mial operacje, guz zrobil sie kolo odbytu i byly 3 wyjscia: nie ruszac ale to zaczelo szybko rosnac i nie wiadomo ile by pozyl, operowac z ryzykiem, ze moze sie nie obudzic ze wzgledu na wiek albo moga mu uszkodzic zwieracze i nie trzymalby kalu albo operowac i wieczyc, ze wszystko bedzie dobrze. Operacja przeszla dobrze, operowal go chirurg z Wroclawia, mial tez za jednym zamachem wykastrowane jajka, bo to byla glowna przyczyna tego guza i aby nie odrastal to trzeba bylo go wykastrowac. Wczoraj mial zdjete szwy, wszystko wygojone idealnie choc zakladali, ze bedzie sie paprac, bo to przy odbycie (ciagle go mylam i odkazalam zeby ladnie sie zagoilo) a za 2 tygodnie wyniki guza, wiadomo, ze na pewno byl rakowy ale badania wykaza jakie sa rokowania, czy i kiedy moga wystapic przezuty. Lekarz powiedzial, ze on ma 12 lat i zanim to nastapi to moze minac kilka lat, a Emi po prostu moze odejsc ze starosci. Taki stres przezylam i tyle strachu sie najadlam, ze szkoda gadac ale juz jest dobrze. Pozdrawiam Cie Olu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 05.06.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Mojego sznaucerka tez dopadlo raczysko. Taki stres przezylam i tyle strachu sie najadlam, ze szkoda gadac ale juz jest dobrze. Pozdrawiam Cie Olu. Kochana , współczuję Ci bardzo a najbardziej pieskowi, na pewno cierpiał ale będzie dobrze bo sznaucerki do "twarde sztuki" będzie jeszcze długo cieszył się szczęśliwym u Was życiem a zarazem dawał radość domownikom:) Trzymam kciuki za Emi !!!! Uściskaj mu łapkę ode mnie Ja prawie , że pogodziłam się z odejściem naszej Soni , ale ostatnio jak zobaczyłam sznaucerka spacerującego ze swoim panem i pomyślałam o niej, że już nie mogę jej dotknąć , pogłaskać , przytulić to łzy popłynęły mi z oczu , brakuje mi jej i to bardzo. Ponieważ pochowaliśmy ją na skalniaku w ogrodzie to często z małym Michasiem stajemy obok tego miejsca i Michaś rozmawia z nią, opowiada jej co się dzieje, pyta się czy pilnuje nam domku jak nas nie ma . To są takie miłe momenty Czekam na dobre wieści od ciebie i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikson 16.07.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 ojeju - całkowicie o nas już zapomniałaś uuu a my tak z utęsknieniem czekamy na zdjęcia i relacje . Tak to jest jak przyzwyczaiłaś nas do dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 29.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Witaj Olu:)Od kilku miesięcy przeglądam Twój dziennik budowy i prawie co tydzien wracam i oglądam zdjęcia. Jestem pod wrażeniem twojego domku oraz przepięknego ogrodu. Szkoda że już tak intensywnie nie opisujesz tego co się dzieje u Ciebie:( Nic dziwnego ....pracę związane z budową zaczęłaś kilka lat temu. Jeszcze raz gratulacje:)Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 22.08.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Witaj Olu ...właśnie byłam w Twoim dzienniku...nie mogę się napatrzeć na Twój ogród:yes: pamiętam jak go zakładałaś, ale teraz to zachwyca jak będę walczyć z moim, to będę prosić o pomoc...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts