Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...
  • 2 months później...

Dzień dobry, dziękuję za te piękne inspiracje do mojego wielkiego ogrodu-50 arów mam, niestety.

Jeszcze mi dużo brakuje do takich pięknych inspiracji z pani ogrodu.

Mam parę pytań,

Czy tuje te dookoła są przycinane regularnie i jaką maja wysokość?

czy dookoła każdej rabaty ma Pani kostkę oddzielająca ją od trawnika? czym kosi mąz trawniki?

Czy sosny te na zewnątrz sa specjalnie podcinane od dołu?

Dziwne pytanie ale mnie nurtuje : po co jest ten rów oddzielający drogę od trawnika na zewnątrz ogrodzenia?

Czy regularnie pryska Pani swoje rośliny środkami czy pozwala Pani aby naturalnie rosły lub umierały-zaatakowane np przez ochojniki?

Mnie osobiscie męczy te ciągle pryskanie na wszelkie badziewie , które zjada mi rosliny.

Gdzie umieszcza pani fotki na jakim portalu aby mozna było wstawic na stronę muratora?

• 1 month później...
  • 4 months później...

acca5

Dzień dobry,

Mam parę pytań- odpowiadam, chocaż nie wiem czy nie za późno ?!

Czy tuje te dookoła są przycinane regularnie i jaką maja wysokość?- przez kilka lat nie obcinałam, dopiero jak juz mi przeszkadzała ich wysokość , teraz mają 3,5 m.

czy dookoła każdej rabaty ma Pani kostkę oddzielająca ją od trawnika?- tak

czym kosi mąz trawniki?- jak to czym , kosiarką :)

Czy sosny te na zewnątrz sa specjalnie podcinane od dołu? tak, ze względów bezpieczeństwa dla aut ale i tak dzięki "miłym" sąsiadom musieliśmy je wyciąć !!!

Dziwne pytanie ale mnie nurtuje : po co jest ten rów oddzielający drogę od trawnika na zewnątrz ogrodzenia? zbierał wodę jak na drodze było jedno wielkie błoto , bajoro , obecnie już go nie ma ( to też zasługa przyjaznych sąsiadów)

Czy regularnie pryska Pani swoje rośliny środkami czy pozwala Pani aby naturalnie rosły lub umierały-zaatakowane np przez ochojniki? pryskam , te roślinki wiele nas kosztowały oraz włożyliśmy w nie wiele swojego czasu na ich pielęgnację , są piękne i szkoda żeby miały uschnąć !!!!

Mnie osobiscie męczy te ciągle pryskanie na wszelkie badziewie , które zjada mi rosliny. - mnie również ale co zrobić ???

Gdzie umieszcza pani fotki na jakim portalu aby mozna było wstawic na stronę muratora?- kiedyś na onet.foto ale od grudnia już nie istnieje !!! teraz znalazłam inną , ciężko mi się tam połapać -.tinypic

Przepraszam , że tak to długo trwało ale to z braku czasu i trochę lenistwa ;)

Pozdrawiam Ola :bye:

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam.

Siedzę twój dziennik od dłuższego czasu kiedy zaczynałem budowe domu. Piękny ogród. To jak rozplanowaliście ogród był inspiracją i pomysłem nad urządzeniem własnego. Często wracałem do twojego dziennika podpatrywać pomysły. Dziś i ponownie zajrzałem sprawdzić czy są jakieś nowości i są. Trawa prezentuje się znakomicie.Serdecznie pozdrawiam z nad morza.

Witam.

Siedzę twój dziennik od dłuższego czasu kiedy zaczynałem budowe domu. Piękny ogród. To jak rozplanowaliście ogród był inspiracją i pomysłem nad urządzeniem własnego. .......Serdecznie pozdrawiam z nad morza.

Bardzo mi przyjemnie, że mój dziennik stał się dla Ciebie inspiracją :) dlatego wciąż go prowadzę, choć zapał coraz mniejszy ;) Pozdrawiam wiosennie bo my juz zaczęliśmy pierwsze, wiosenne porządki :)

• 4 weeks później...

WItaj!!

A już myślałam, żę zawiesiłaś dziennik i nie będziesz dodawać nowych zdjęć swojego ogrodu!!

A tu proszę miła niespodzianka...niestety nie wszystkie zdjęcia mi się odczytują u Ciebie na stronie

Od samego początku jesteś dla mnie inspiracją i z budową domu oraz z budową ogrodu. Jesteśmy teraz na etapie ogrodu, ciągle coś kupujemy i dosadzamy, robimy nowe rabaty:) Nawet półkola mąż chciał takie jak ty masz przed ogrodzeniem:)

Liczę na kolejne partie zdjęć

Pozdrawiam

Olu, jak zwykle, przepięknie! Bardzo mi się podoba salonik, czyli dawny pokój córki i oczywiście salon-cudo. O roślinkach w jesiennych barwach już nawet nie wspomnę. Oj, chyba tęsknisz za małym Michałkiem! Pozdrawiam serdecznie, jak zwykle gratuluję pomysłów i czekam na następne wpisy.

Dziękuję Jolu za wpisy, za odwiedziny ,za pamięć....Michałek często mnie odwiedza więc mocno nie tęsknię ;)

Niestety ale nie wiem gdzie już mam umieszczać swoje zdjęcia żeby nie znikały???

Zastanawiam czy jest sens ciągle na nowo je umieszczać i pisać dalej :( prawdopodobnie zakończę swój dziennik .

Pozdrawiam serdecznie :)