Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Agnieszko :)

Nie jestem ekspertem od roślin i drzew , sama uczę się na swoich błędach i doświadczeniach więc tyle ile wiem to podpowiem:)

1 jeśli pień i gałązki wyglądają na zdrowe to już dawno powinny puścić listki , poczekaj , nie wycinaj tak od razu.

2 W pierwszym i drugim roku tak(białą włókniną ) ale jak już podrósł to ostatniej zimy nie okrywałam i dał sobie radę.

3 Trawy rozrastają się co roku , na drugi rok na pewno będzie większa , a pałeczki powinny pojawić się chyba w sierpniu , moja też na razie ich nie ma ;)

A tak w ogóle chciałam Ci powiedzieć, że masz ładny ogródeczek i przepiękne tulipany :)

Pozdrawiam Ola :)

Edytowane przez kropkq

Witam! Jak Olu po burzach. Mam nadzieję, że wszystko w porządku!!!

Bez żadnych strat, na szczęście burze nas ominęły ( te większe z wichurami). Ale pogoda zmienia się jak w kalejdoskopie więc dziś jest ok ale co będzie jutro ?

Oby kataklizmy, które coraz częściej nas nawiedzają omijała mój ogród duuużym łukiem, zresztą wszystkich.

Pozdrawiam :)

Olu,czy mogłabyś mi podać nazwę płytek z przedpokoju,holu?

W moich komentarzach było sporo o tych płytkach....ja mam już dawno spakowane faktury i trzeba czasami, jak komuś bardzo zależy przejrzeć kilka stron wstecz tak ja teraz i znalazłam -płytki Tibet Marfil półpoler 50x50.

Gość 2mm

zniszczeń nie ma,

ale dawno nie pamiętam takiej nawałnicy, deszcz padał prawie poziomo tak silnie, że prawie nie widać było sąsiednich domów,

ale połamane gałęzie na ulicy - tej gdzie jeździ 51 - leżały jeszcze dzisiaj do południa, potem chyba uprzątnięto wszystko

pozdr. :yes:

kropkg

Olu przepiękny ten Twój ogród. Jak w bajce

albo na widokówkach.Piękne róże.

Cudowne macie wszyscy róże,a deszcz wciąż pada i pada,

a to różom nie służy chyba.

Naprawdę kładziecie tyle pracy w swoje ogrody,

a deszcz i nawałnica niszczy wszystko w sekundzie.

Te ostatnie lata to masakra.Prawda? :mad:

Ale dobrze,że wszystko w porządku.:bye:

Pozdrawiam Krystyna

Krysiu

masz rację , robimy ogrody, pielęgnujemy je wkładamy w nie całe serce i w kilka minut nawałnica niszczy :(

U nas również było strasznie na szczęście ogród nie ucierpiał, za to prądu nie było dość długo. Oby takie wichury omijały nas z daleka .

Powoli mija lipiec , zaraz sierpień .... a gdzie to lato ? kilka dni ciepłych i ochłodzenie, opady i tak wkoło Macieju :(

Szkoda gadać trzeba przeczekać, wykorzystać te chłodne dni na zaległe prasownie, pranie...ja dziś szorowałam kafle :)

Pozdrawiam Cię cieplutko :)

Witam.....lata nie ma szkoda,bo tak czekaliśmy na ciepelko a tu już sierpień tuż tuż.Może w sierpniu będzie cieplo,bo już wszyscy mamy dosyć tych deszczowych dni:(

Od Anki zimne poranki - tak mówi przysłowie ..... sierpień to ostatni moment aby lato sobie o nas przypomniało;) czas szybko płynie i nie wiadomo kiedy wrzesień nam zawita :( i wtedy to już po ...... I ponowne oczekiwanie wiosny ;) Cieszmy się z każdego promyczka :) dziś u nas było ładnie , świeciło słoneczko nawet kąpiel w basenie była też :)

Pozdrawiam :)

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witaj Olu, wszystko mnie u Ciebie zachwyca, zarówno w domu jak i jego otoczeniu. Czy możesz zdradzić , czy bardzo pracochłonne jest utrzymanie tych wszystkich rabatek, zarówno żwirowych, jak i tych wysypanych korą, w ryzach ? Wygląda to po prostu idealnie. Niedościgniony wzór.