panda05 20.03.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Olu żółty ok jest co ciąć, ale czerwony to praktycznie nie ma gałęzi, tzn ma tylko baaardzo krótkie:)Zobacze może zaszaleję:)Mam jeszce pytanie do nawadniania. Czy rachunki po zamontowaniu są niższe czy wyższe za wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.03.2012 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 (edytowane) Czy rachunki po zamontowaniu są niższe czy wyższe za wodę? zdecydowanie wyższe!!! Jak sama podlewasz to przeważnie krócej, trochę niedokładnie co zmniejsza ilość, czasami się nie chce lub nie ma czau ....a mając nawodnienie- tylko robisz pstryk i woda leci Lepsze to dla trawy i roślin a troszkę gorsze dla kieszeni;) Ale przecież nie podlewamy codziennie Edytowane 21 Marca 2012 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 21.03.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witaj Olu! Dawno u Ciebie nie gościłam. Przegladam z zaciekawieniem zmiany w Twoim domku. Piekne dekoracje wiosenne.Mogłabyś wystąpić w programie tv pt. Perfekcyjna Pani domu.Mam pytanie odnośnie dywaniku pod stolikiem w salonie. Wiem , że masz sznaucerka tak jak ja, to w jaki sposóbudaje się Tobie utrzymywać dywanik w takiej doskonałej czystości? Mam podobny w sypialni, ale muszę gociągle zwijać , bo moja Funia uwielbia na nim leżeć. Wiadomo jak na wsi nie ma chodników to po spacerze łapkibrudne. Pozdrawiam serdecznie z okolic Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda05 21.03.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Dziękuję za utwierdzenie mnie w przekonaniu, że bardzo chce to mieć Ja chcę to tylko na trawnik roślinki lubię sama podlewać. Każdy fachowiec co oglądał mój trawnik kręci nosem, że a dużo to będzie kosztowało a jaki rachunki, że trzeba pod chodnikiem się przekopać, jednym słowem porażka!!! Jak mi się udało namówić męża, wyprowadził kran z kotłowni na zewnętrzną ścianę domu to po tych specach znów zaczyna marudzić, że mi się coś zachciało. A im się poprostu nie chce kombinować bo mój ogród ma dziwny kształt.Przed domem jakieś coś na środku trawnika, między domem chuśtawka, basen, piskownica. a za garażem to dla nich poeazja bo piękny kwadratowy trawnik. Ale to sobie postanowiłąm, że dla mojej wygody i oszczędności mojego czasu mogę zaszaleć tylko fachowca muszę chętnego znaleźć. NIkt nie chce zarobić, ale dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.03.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) Andrbasia witaj Do perfekcji to jeszcze dużo mi brakuje;) U mnie też wieś, jeszcze niedawno topiliśmy się w błocie , a Sonia (piesek) wracała po brzuszek brudna, poobklejana w jakieś uschnięte patyczki, liście ....szkoda gadać Ona od samego początku przyzwyczajona jest do mycia i zanim ją nie wezmę na ręce do wanny, to do domu nie wejdzie, później myję jej łapki , brzuszek , wycieram i jest czysta i tak od 12 lat czasem mam już dosyć ale jak chcę mieć czysto to myję , nie ma nic za darmo To raczej kot mi brudzi , bo nie chce myć łapek ale on na łóżko i dywanik nie wchodzi tylko do Soni posłania. Również pozdrawiam słoneczne okolice Poznania Edytowane 21 Marca 2012 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.03.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 panda05 Widzę, że fachowców u Was jak na lekarstwo. Dla kogoś, kto to tym się tak naprawdę zajmuje to nic trudnego tylko odrobinę więcej pracy, każdy liczy na prostą robotę a przy tym jeszcze nieźle zarobić. Szukaj takiego fachowce , który zobaczy , zaproponuje i nie będzie kręcił głową bo pseudo fachowców to u nas nie brakuje;) NIkt nie chce zarobić, ale dam radę to mi się podoba tak trzymaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 polecam poniższy film, rewelacja, najlepiej z dźwiękiem bo to oddaje klimaty......... oglądajcie, zanim właściwe władze nakażą to usunąć bo to troszkę niepolityczne....... pozdr. Dokładnie takie same zdjęcia, tych samych miejsc robiłam, tylko na czarno-białej kliszy ćwierć wieku temu... smutno mi... ... chociaż przez chwilę poczułam się o te ćwierć wieku młodsza;) Hej Kropko:) witam się wiosennie:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 21.03.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witaj Olu, jestem u Ciebie już drugi raz - przeglądam zdjęcia i masz chyba najładniejszy ogród, jaki widziałam . Oglądając go człowiek ma ochotę od razu wziąść się do pracy u siebie . U mnie dopiero budowa, ale już nie mogę się doczekać. Narazie nie mamy jeszcze doprowadzonej wody i z tego względu "nici" z ogrodu- chociaż przyznam, że oddzieliłam część działki, żeby móc coś zacząć "dłubać" . Jak już oddzieliłam - to idąć za ciosem, przy pomocy męża posadziłam 70 tuj na jesieni ( podlewamy je dowożąc wodę przyczepką, w wielkim baniaku ). Chciałabym się Ciebie poradzić.... Czy podcinasz swoje tujki? Moje były posadzone na jesieni i miały wtedy ok. 120-130 cm. Nie wiem, czy powinnam je na wiosnę podcinać - z mądrych książek wiem, że niby tak, ale ile cm? jak? Dodam, że pytanie jest "zainspirowane" wielkością Twoich tuj- rosną jak na drożdżach . U Ciebie wogóle wszystko rośnie, jak na drożdżach. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.03.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 rasia to tylko jedyne pozytywne uczucie , chociaż przez chwilę poczułam się o te ćwierć wieku młodszaoglądając te same "kawałki" Łodzi, które nic się nie zmieniły od 25 lat a powinny, na lepsze !!!! Też witam Cię wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.03.2012 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Kasiu kochana, wszystko przed Tobą i dużo ciężkiej pracy i jeszcze więcej przyjemności jaką daje nam poczucie , że możemy upiększyć kawałek pustkowia po budowie:) Moje tuje miały też ok. 140cm, były już troszeczkę uformowane, czyli przycinane żeby się zagęszczały i ja pierwszego roku po posadzeniu nie cięłam ich, ani też nie podsypywałam nawozem. Dopiero drugiego roku podcięłam im wierzchołki, te które wystawały ponad kolumnę , tej pojedyncze. Ścinając górę, powodujemy, że rozrastają się w szerz , tnąc boki -rosną szybciej w górę Życzę Ci samych pięknych chwil na budowie oraz w planowaniu i urządzaniu domu i ogrodu :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 22.03.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Dziękuję Ci Olu ślicznie - wszystkie rady skrzętnie notuję i wykorzystam. Twój ogród jest taki optymistyczny, że nawet jak go fotografujesz w deszczowe dni to tryska radością . Lecę jeszcze popodziwiać, może coś podpatrzę i do siebie przeniosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.03.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Olu mozesz mi napisac nazwe producenta i serie plytek, ktore masz na wejsciu do domu? I czy te plytki sa ukladane na klej czy tak jak kostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 23.03.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Olu mozesz mi napisac nazwe producenta i serie plytek, ktore masz na wejsciu do domu? I czy te plytki sa ukladane na klej czy tak jak kostka? Witaj:) miło Cię znowu u mnie gościć Producent to libet ale seria ...? nie pamiętam, wejdź może stronę tej firmy i zobacz co teraz proponują, może mają jakieś nowości Układane były na klej. Pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 26.03.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Olu czy Pamiętasz nazwę tej swojej ślicznej kory i gdzie ją kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 26.03.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Olu czy Pamiętasz nazwę tej swojej ślicznej kory i gdzie ją kupowałaś? Jak przejrzysz moje komentarze to znajdziesz bo pisałam, nawet zdjęcia są wklejone (worki z korą) Ps wybacz ale nie chce mi się szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 26.03.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Andrbasia witaj Do perfekcji to jeszcze dużo mi brakuje;) U mnie też wieś, jeszcze niedawno topiliśmy się w błocie , a Sonia (piesek) wracała po brzuszek brudna, poobklejana w jakieś uschnięte patyczki, liście ....szkoda gadać: Bardzo dojrzała już jest Twoja Sonia, bardzo ładny piesek. Również myjemy naszej funi łapki po każdym przyjsciu ze spaceru, lecz ona ma takie umiłowanie jasnych dywaników i na każdym chce leżeć, pomimo że ma swój kojec. Do łożka też nie wskakuje, ale dywanikom nie potrafi się oprzeć, a że jest czarno srebrna to ładnie wygłada na dywaniku w kolorze ecri. Uważam, że w pełni zasługujesz na tytuł perfekcyjnej Pani domu, nie bądź taka skromna. Poza tym emanuuje od Ciebie takie ciepło i spokój. Pozdrawiam bardzo serdecznie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 26.03.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 A czy mogłabyś mi podpowiedzieć jak wklejasz zdjęcia? Andrbasia czyli Barbara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 26.03.2012 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) A czy mogłabyś mi podpowiedzieć jak wklejasz zdjęcia? Andrbasia czyli Barbara Basiu najpierw przerzucam swoje zdjęcia na " Onet.pl Foto " tam mam swoje konto. Później kopiuję adres zdjęcia i wklejam w ten obrazeczek http://forum.muratordom.pl/images/editor/insertimage.png , który jak piszesz to pojawia się nad odpowiedzią wraz z innymi . Kurde jakie to zawiłe żeby opisać o wiele lepiej pokazać Gdzieś administracja Muratora również krok po kroku instruuje co trzeba zrobić. Znalazłam wejdź http://forum.muratordom.pl/showthread.php?51245-Jak-doda%C4%87-zdj%C4%99cia-%C5%BCeby-by%C5%82y-widoczne-na-forum Pozdrawiam:) Edytowane 26 Marca 2012 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 26.03.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 To może ja pomoigę w temacie kory:)http://www.firmaflora.pl/oferta.html?from=11 Swego czasu tez chciałam ją zakupić,ale niestety forma nie prowadzi sprzedazy wysyłkowej,a inny transport(kurier) wyszedł bardzo drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.03.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 To może ja pomoigę w temacie kory:) Dziękuję Bogusiu i pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts