konwalia31 30.03.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Hej, hej Olu to znowu ja- niepojętny ogrodnik z Lublina . Wygoniłam męża, żeby zrobił porządek z tujkami i mamy kolejne pytanie . Jak grubą warstwę żwirku dawałaś, że np. chodząc po nim nie wychodzi Ci spod niego mata ( wiesz o co mi chodzi ?). Podkradłam mężowi żwir , który miał być do czegoś innego przeznaczony ( o frakcji takiej jak Twój - chociaż mój chyba jest trochę "oszukany", bo drobnica straszna. Będziemy musieli stworzyć sobie jakieś "sito" i chyba po prostu go przesiać) i pomimo pogody ostro realizujemy "plan" . Nie wiem, jak grubo go podsypać, żeby było stabilnie? Pozdrawiam i udanego weekendu Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_w 31.03.2012 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Pani Olu, czym Pani wyłożyła podest wejściowy? Bardzo ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 31.03.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Hej, hej Jak grubą warstwę żwirku dawałaś, że np. chodząc po nim nie wychodzi Ci spod niego mata ( wiesz o co mi chodzi ?). pomimo pogody ostro realizujemy "plan" . Nie wiem, jak grubo go podsypać, żeby było stabilnie? Pozdrawiam i udanego weekendu Kasia Witaj Kasiu:) My zakupiliśmy ok. 25 ton żwirku więc nie żałowaliśmy go posypując od 5-8cm . Tuje są dobrze dociśnięte;) nic nie wychodzi - nawet chwasty Jak posypiesz za cienką warstewkę to będą się zsuwać i robić prześwity, nawet przy delikatnym chodzeniu. Musisz sama ocenić ile wystarczy ...i nie podkradaj mężowi... A dzisiejszy weekend , no cóż trochę zimny , właśnie zrobiło się biało, bieluteńko kto by to pomyślał Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 31.03.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Pani Olu, czym Pani wyłożyła podest wejściowy? Bardzo ładnie się prezentuje. To płyty z Libetu, nie pamiętam dokładnie nazwy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 01.04.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Dzięki Olu, widzę, że już mam pierwszy błąd "w sztuce" - kupiłam na allegro ekobord ( takie coś zamiast kostki granitowej) o wysokości 4,5 cm ( nie chciałam, żeby było widoczne ). Najwyżej dam żwirku do maksymalnej wysokości i zobaczymy. I tak potem planuję do tego dostawić kostkę- może wymyślę jakąś dodatkową konstrukcję w razie czego . PS. U nas narazie jest 30 ton żwiru zwiezionego i powiem Ci szczerze, że z tym żwirem to miałaś super pomysł, bo jest taki kolorowy i "naturalny" w porównaniu z tradycyjnym kamieniem ogrodowym. Pozdrawiam zimowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwalec 03.04.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam Pani OLU Pierwszy raz do Pani piszę, chociaż przyglądam się dziennikowi budowy już bardzo długo i jestem bardzo zachwycona Pani domem i ogrodem:) Wszystko super! Mam pytanie odnośnie kostki granitowej (obrzeża wokół thuji) czy była jakaś używana zaprawa cement-piasek? żeby ją ułożyć czy tylko wbijana gumowym młotkiem w ziemię . Bo patrzę na zamieszczone zdjęcia i się zastanawiam jak tak ładnie zrobić żeby się trzymała w ziemi ? A ten drobny kamyczek tj właśnie ten żwirek co jest wysypany wokół drzewek i innych roślin? On się jeszcze jakoś inaczej nazywa, bo piszą też otoczaki. Czy tj właśnie to, czy ten żwirek co używałaś jest tańszy od tych otoczaków, ma jakąś określona frakcję? Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 04.04.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" życzy Bogusia http://www.rotfl.com.pl/data/media/42/kartka-na-Wielkanoc-zajaczek-pisanki-tulipany-jola-01.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 05.04.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 HAPPY EASTER!!! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 05.04.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=109964&d=1333634751 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.04.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 06.04.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_r7EcB3Pry2x85KkilipeYrHGDJr7msv-eWFMxkBb5GdCulHxzA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 06.04.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/various/kartka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 06.04.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Wesołych Świąt http://bi.gazeta.pl/im/2/6475/z6475812X.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.04.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 ...obśmianych rodzinnie... oblanych gościnnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.04.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 WESOŁYCH ŚWIĄT! http://3.bp.blogspot.com/-9e-TZeBBDzw/Ta_UPwLQRKI/AAAAAAAAATo/CRjTpqZ7FqE/s1600/Velykos.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 07.04.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę dużo zdrowia, pogody ducha smacznego jajka mokrego dyngusa. Życzy Krysia G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 08.04.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=110515&d=1333863295 Bogatego zajączka! Mokrego dyngusa! Nadulka z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 08.04.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Radosnych Świąthttp://img.national-geographic.pl/images/1003/pics/shutterstock_wielkanoc_37d63d5b92.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 10.04.2012 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Mam pytanie odnośnie kostki granitowej (obrzeża wokół thuji) czy była jakaś używana zaprawa cement-piasek? żeby ją ułożyć czy tylko wbijana gumowym młotkiem w ziemię . A ten drobny kamyczek tj właśnie ten żwirek co jest wysypany wokół drzewek i innych roślin? Czy tj właśnie to, czy ten żwirek co używałaś jest tańszy od tych otoczaków, ma jakąś określona frakcję? Witaj Moniko:) Kostkę granitową układałam na piasku, bez żadnej zaprawy a jak trzeba było dobić to w ruch poszedł ciężki młot i wcale nie gumowy;) -teraz z jednej strony trzyma ją trawa a z drugiej kamyczki lub kora trzyma się mocno na skalniakach posypane są szare kamyki ze żwirowni, na mniejszych rabatach te białe kamyczki to chyba grys (nie pamiętam nazwy ale w każdym sklepie ogrodniczym je dostaniesz) żwir zdecydowanie jest tańszy od otoczaków pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia11 29.04.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam!!Przeczytałam cały dziennik,obejrzałam zdjęcia i jestem pod wrażeniem całego domu i pięknego ogrodu.Jak ktoś już napisał wczesniej "ogród jak z bajki" i miał racje,jest po prostu cudowny:)Przymierzam sie do kupienia projektu bardzo podobnego jest nim Zapach wiosny i w zwiazku z tym mam pytanie,jak zmiesciłas w łazience wanne i prysznic. Bo z tego co sie orientuje w Przytulnym masz malutka lazienke? Mogłabyś podac wymiary łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts