Renata27 06.04.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Serdecznie GRATULUJĘ uzyskania pozwolenia, teraz tylko odczekać co trzeba i możecie "ruszać do ataku". Ja to tak śmiesznie nazywam i mówię do mojego męża, że idziemy na "plac boju" co oczywiście znaczy budowy. Ja szczerze biję się w pierś, że jeszcze nie założyłam swojego dziennika budowy Przytulnego, ale ciągle mi brakuje czasu, tym bardziej, że już gdzieś tak od 2 tygodni ostro ruszyliśmy z budową murów. Obiecuje poprawę, a tymczasem składam wszystkim najserdeczniejsze życzenia świąteczne: ogromu spokoju, wielu radości, smacznego jajeczka i białej kiełbaski oras bardzo mokreg dyngusa. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 06.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Wesołych i spokojnych Świąt!http://kartki.onet.pl/_i/d/scenka2_d.jpgżyczy Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.04.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 http://www.ukrop.com/img/ukrfolk/bervy/pisanka.jpg i mokrego śmingusa w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 07.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://img.interia.pl/facet/nimg/Najserdeczniejsze_serwisu_1557466.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 08.04.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Z Okazji Świąt Wielkiej Nocy życzę Ci: uśmiechow bez liku przy wielkanocnym stoliku... Przyjaciół wielu, dużo w portfelu, Dyngusa mokrego i czasu radosnego A przede wszystkim przyjaciół prawdziwych i uczciwych , szczęścia w miłości i spełnienia marzeń!!! Pozdrawiam!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 10.04.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 malpia to dla Ciebie ...takie zmiany wprowadziliśmy My...w miejscu łazienki- przejscie do garażu i mały wc powiększyliśmy pokoje pomieszczenie gospodarcze w garażu góra - adaptacja w przyszłości - tak jak u Was http://foto3.m.onet.pl/_m/0ce9edda59db17453b21322df1cf061b,5,19,0.jpghttp://foto0.m.onet.pl/_m/3e0ce7c562208db6b1efe545234c3654,5,19,0.jpg czy coś widzisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 10.04.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A wiecie gdzie ja spędzę przyszłe święta? Tylko się nie śmiejcie: na Wspólnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 10.04.2007 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 ja się wcale nie śmieję na Wspólnej???? to za mało powiedziane w Łodzi też jest ul. Wspólna ..mogę tam pojechać i kilka minut spędzić na tej ulicy napisz troszkę więcej....więcej szczegółów!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 11.04.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 na Wspólnej???? to za mało powiedziane napisz troszkę więcej....więcej szczegółów!!!! Ale na razie nie da się więcej powiedzieć, bo nawet numeru nie mamy. Właśnie zastanawia mnie ten problem. Nasz dom jest mniej więcej w połowie tej ulicy więc ciekawe jaki numer dostaniemy Biedny listonosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 11.04.2007 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ruda1 czyli przyszłe święta spędzisz juz w swoim mieszkanku na ul. Wspólnej nie znasz dokładnego adresu nie przejmuj się ....może listonosz Cię nie zajdzie ale US napewno da sobie z tym radę oczywiście nie życzę Ci żeby US Cię z jakiegokolwiek powodu szukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 11.04.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Tak w ogóle to jestem wielką optymistka i myślę, że już Boże Narodzenie będziemy świętować w nowym domku Co do US to już odpukałam 3 razy. Niby nie mam nic na sumieniu, ale konfrontacja z tym tworem to nic przyjemnego A tak a propos czy przerabialiście już zwrot VAT'u za materiały budowlane? Bo mam pytanie: jeśli składałabym VZM dziś (można to robić tylko raz na rok wg nowelizacji ustawy z 17.01.2007) to czy uwzględniam tam tylko faktury za 2006 r. czy faktury z 2006 r. + te zgromadzone w 2007 r. (do dnia dzisiejszego)? Myli mnie rozliczanie pitów, które się robi za rok kalendarzowy, a z tym Vat'em to mam przeczucie,że jest inaczej. Może ktoś wie to niech powie. Jak nie zasnę to wkleję parę nowych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.04.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Niestety nie odpowiem Ci na to pytanie bo sama nie wiem i nawet nie myślałam na ten temat...ale jak się czegoś dowiesz to napisz ...może mi to też się przyda Ja też bym chciała przeprowadzić się na te zimowe święta ..ale czas pokaże...bo czytając dzienniki innych inwestorów muszę z przykrością stwierdzić, że ich terminy przeprowadzki znacząco odbiegały od początkowych zamierzeń i planów więc siedzę cichutko i zobaczę jak mi będzie szła budowa ..... pomarzyć - dobra rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 12.04.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 To rzeczywiście macie ambitne plany. Chociaż znam takich ludzi, którzy budować zaczęli we wrześniu, a w styczniu już mieszkali (domek parterowy z garażem, podobny do naszych). Minusem było tylko to, że nie mogli porządnie wysuszyć i przewietrzyć tego domu i wyszła im wilgoć. Ciekawe ile czasu czeka się u was na ekipę do maszynowych tynków? U nas mają terminy dopiero na czerwiec. Poza tym zbrakło nam 100 połówek pustaka na ścianki działowe i mamy problem żeby je dostać. W końcu do grudnia jeszcze daleko, co nie? Dobrze będzie, nie ma co panikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 21.04.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 21-04-2007 Ale po obejrzeniu i zastanowieniu sie wybraliśmy zdecydowanie SALAMANDER Okienka (9szt.) po podwyżce wyceniono na 11 735zł (z czego wpłaciłam zadatek 4500 zł) Szyby o współczynniku U,06 mają zdrożeć jeszcze co najmniej 2 razy Dlatego teraz juz je zamówiliśmy gdyż wszystkie okna będą z cieplejszymi szybami, profli 3D, kolor dąb bagienny I stronny, klamki secutik, hamulec w klamce do drzwi balkonowych. My też wybraliśmy SALAMANDER. Głównie ze względu na te wszystkie "plusy", które posiadają (pan w sklepie określił je nawet jako cyt: "Mercedes wśród okien" - to nad czym mieliśmy się zastanawiać. Zdecydowaliśmy się na nie. Nie pamiętam jak nazywa się kolor, który my wybraliśmy; mogę jedynie napisać, że są ciemno brązowe (od wewnątrz i zewnątrz). Nasze nam wycenili na 11.279 zł. - za 11 szt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 21.04.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Poza tym zbrakło nam 100 połówek pustaka na ścianki działowe i mamy problem żeby je dostać. Wiecie co to jakaś paranoja, nam też brakło połówek na ścianki działowe. Zastanawiam się jak to wyliczyli w hurtowni, mieli przecież projekt i wszystkie dane. Zdziwiłam się tym bardziej, bo prędzej pomyślałabym, że jeszcze nam zostanie - tyle tego było. A na dodatek myslałąm, że hurtowni zależy żeby sprzedać więcej, ale najwyraźniej się myliłam. Myliłam jak myliłam, ale jak ja się zazłościłam, bo przy obecnym braku materiałów myslałąm że wstrzymają nam się prace na budowie. Ale na całe szczęście udało nam się dostać brakujące bloczki. Tak więc prace cały czas trwają i cały czas do przodu. Wam też tego życzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.04.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Też mam takie dziwne uczucie -martwie się żeby nam czegoś nie zabrakło...bo oni liczą a później okazuje sie że źle wyliczyli no a problem ma inwestor i co robić jak na składach brak wszystkiego żeby to mnie nie spotkało fajnie macie ..u Was chociaż efekty są bo u mnie ..coś ciągle załatwiam kupuję a budowa stoi w miejscu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 23.04.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Powiem szczerze, że z tymi pustakami to mieliśmy problem na własne życzenie, ponieważ sami zapomnieliśmy,że doszła nam dodatkowa ściana (ta od spiżarki) i nie przekazaliśmy tej inf. dalej.Za 100 połówek zapłaciliśmy 700 zł.,a jeszcze pół roku temu za 100 całych - 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 23.04.2007 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 ja też mam trochę zmieniony projekt i zamkniętą pustkę na salonem co za tym idzie więcej belek na strop (które są wyliczone) ale za to pustaków stropowych nie wiem ile????nie mam zielonego pojęcia jak je policzyc ...pewno najszybciej będzie jak dam projekt i niech sami mi wyliczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 25.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Sliczny ten Twój domek!! A będzie jeszcze śliczniejszy Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 28.04.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Witaj Oleńko.Czy robiłaś cos może ze swoim emblematem. Od jakiegos czasu nie wyświetla mi się i zastanawiam się czy to cos z mojej winy czy to wynik, np. jakiejś może zmiany?Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts