Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Olu coz za smutne wiesci od Ciebie tutaj przeczytalam, az mi lezki poplynely i przypomnialam sobie o moim pierwszym piesku... Wiem, ze moje slowa nie ukoja bolu jaki teraz odczuwasz, zadne pocieszenie nie pomoze... Doskonale wiem jak sie teraz czujesz..u Ciebie to zaledwie dzien od tej strasznej chwili, u mnie natomiast mienelo 5 i pol roku... i za kazdym razem jak lece do Polski do domu mojej mamy..wypatruje mojego pieska na podworku..odczuwam jego brak mimo ze rodzice maja juz drugiego...ale to nie to samo..to nie jest juz moj piesek...mojego mialam przez cale moje dziecinstwo, w sumie to okolo 11-12 lat byl przy mnie...potrafil wszystko-nawet wejsc po drabinie na dach jak remontowali rodzice, na komende spiewal, tanczyl ze mna-podajac obie lapy, wiedzial kiedy jestem smutna i swoimi wyglupami mnie rozbawial...ehh mam pelno pieknych wspomnien, ktore nikt mi nie odbierze...dlatego teraz zastanawiam sie czy jak zamieszkamy juz na swoim, to czy kupic jakiegos pieska dla moich dziewczynek... nie chce zeby pozniej odczuwaly to co my teraz... ja kocham zwierzeta ale sama mysl o utracie powoduje niechec ich posiadania...

Ale zakoncze ten smutny temat i pogratuluje kolejnego pojawienia sie w Muratorze :) mialam to zrobic odrazu jak tylko otrzymalam gazete,ale chcialam najpierw nacieszyc sie obecnoscia moich rodzicow u nas-przylecieli do nas na Swieta (moj tatus, ktory zarzekal sie ze nigdy nie wsiadzie do samolotu tez), to dzieki mojej mamie, ktora pismo do nas przywiozla...:)

Nie wiem, kiedy teraz zawitamy w Polsce..plany byly teraz na stycznia, ale ja jestem na zwolnieniu lekarskim i nie moge wyjezdzac stad... moze uda sie na wiosne...a jak nie to latem :) wtedy bilecikow wiecej nazbieramy i ruszymy z budowa... dzisiaj maja wstawiac nam 2okna dachowe... pozniej schody w srodku, kolejnym naszym etapem bedzie zakup drzwi wejsciowych i do kotlowni i ocieplenie poddasza... oj duzo tego przed nami jeszcze...

Pozdrawiam i mocno,ale to mocno przytulam :hug:

Oleńko bardzo mi przykro :( pięknie napisane słowa o odejściu najlepszego przyjaciela człowieka jakim jest pies:rolleyes: czytając aż zakręciła się łezka w oku:rolleyes: Wiem co czujesz ,bo moi rodzice też to przechodzili. Jak ja z siostrą założyłyśmy rodziny i odeszłyśmy z domu to został nasz kochany piesek z rodzicami bardzo go kochali i przywiązali się do niego bardzo ,że gdy odszedł to bardzo to przeżyli i od tego momentu nie chcięli juz żadnego psiaka w domu więc wiem co ty przechodzisz teraz .Lączę się z Tobą w bólu i mocno przytulam:hug:

Mmelisa, rogbog, Arnika, TAR, dorkaK

Dziękuję, że jesteście ze mną.

Bardzo boli jak ktoś bliski odchodzi , nawet jeśli to jest piesek, bo każdy kto kocha zwierzęta wie jaka przyjaźń potrafi łączyć psa z jego panem i odwrotnie. Dlatego tak trudno jest mi pogodzić się z odejściem SONI. Czas goi rany, tak to prawda ..... w moim (naszych) sercach pozostanie na zawsze .

Mmelisa cieszę się, że mogłaś te święta spędzić z rodzicami i myślę, że wielkie zaskoczenie było z przyjazdu taty, sprawił ci ogromną niespodziankę:)

Za gratulacje również dziękuję:)

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie.

Edytowane przez kropkq