magpie101 22.08.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Olu po miesiacy przyszly wyniki i okazalo sie, ze Emil mial nowotwor lagodny Od operacji i kastracji zrobil sie taki spokojniejszy, wczesniej nie poptrafil sie spokojnie polozyc, widocznie ten guz go bolal. Co u Ciebie, kotek wrocil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.08.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dopiero zajrzalam do dziennika - pieknie u Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 25.08.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 witaj Olu, u Ciebie jak zwykle pięknie, ale ja mam taką nieśmiałą prośbę. Ponieważ bardzo podoba mi się nie tylko ogród ale i wnętrza już jakis czas temu pytałam sie Ciebie czy mogę zrobić sobie kominek taki jak Ty. upłynęło już sporo czasu bo nasza budowa idzie sobie pomalutku, ponieważ większość robimy rękoma własnymi. Mam pytanie, czy mogłabyś mi na priva wrzucić jakies fotki z fazy powstawania kominka? szczególnie chodzi nam o stelaż. Jeżeli nie będzie to dla Ciebie za duzy kłopot proszę prześlij mi to na priva. pozdrawiam i życzę miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.08.2013 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Olu po miesiacy przyszly wyniki i okazalo sie, ze Emil mial nowotwor lagodny Od operacji i kastracji zrobil sie taki spokojniejszy, wczesniej nie poptrafil sie spokojnie polozyc, widocznie ten guz go bolal. Co u Ciebie, kotek wrocil? Bardzo się cieszę z tej wiadomości Kotek wrócił, wychudzony ale jest i bardzo cieszymy się , że przeżył te straszne mrozy i nic mu się nie stało:) Ktoś go skrzywdził najwyraźniej bo jest teraz bardzo nieufny w stosunku do ludzi . U mnie wszystko "po staremu" czyli dobrze:) Ogród nieustannie cieszy ,Michaś rośnie jak na drożdżach i jest naszym oczkiem w głowie, kochamy go strasznie mocno,,więc niczego nam więcej nie potrzeba:) może tylko zdrowia bo ono jest najważniejsze !!! Pozdrawiam mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.08.2013 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 witaj Olu, u Ciebie jak zwykle pięknie, ale ja mam taką nieśmiałą prośbę. Ponieważ bardzo podoba mi się nie tylko ogród ale i wnętrza już jakis czas temu pytałam sie Ciebie czy mogę zrobić sobie kominek taki jak Ty.i Miło Cię znowu gościć Kominek. jeśli tylko się podoba to masz pozwolenie;) niestety ale już wiele razy pisałam, że nie mam prawie żadnego zdjęcia z jego budowy. Sama nie wiem dlaczego ale zrobiłam tylko dwa zdjęcia i to z samego początku a w dodatku niewyraźne dlatego też nawet w dzienniku nie mam ich umieszczonych. Projektu również nie mam. Jeśli masz zdolnego męża lub innego wykonawcę to na pewno sobie poradzi bo podobno nie jest tak strasznie skomplikowany jak wygląda. Gratulacje dla męża, jest bardzo zdolny !!!! Musisz być z niego dumna:) Wylewki "piękne" !!!! Pozdrawiam Ola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 28.08.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 dziękuję Olu za odpowiedź i tyle miłych słów. Od Twojego dziennika zaczęła się nasza przygoda z forum. Bedziemy kombinować z tym kominkiem, a efektami na pewno się pochwalimyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.08.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Olu ciesze sie bardzo, ze kotek wrocil po tak dlugiej niebecnosci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 01.09.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Witaj Olu! Ależ wyrósł Wasz Michałek, jak się zmienił, chłopak-ekstra! Nie wiem, jak to się stało, że przeoczyłam wiadomość o zaginięciu kotka, ale cieszę się, że wrócił! Roślinki, jak zwykle, przepiękne. Pozdrawiam, niestety, już prawie jesiennie, no i od jutra zabieram się do całorocznej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.09.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Ale Przystojniak Ci rośnie Pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarinam 09.09.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam Pani Olu, bardzo się cieszę, że P. do nas wróciła z nową porcją zdjęć i informacji co tam u Pani słychać. Michałek faktycznie przystojniak bardzo ładny chłopczyk i nie dziwię się że nie miała P. czasu opisywać systematycznie co u Pani bo dzieci faktycznie pochłaniają mnóstwo czasu coś o tym wiem sama mam 3 letnia córcię i następną w drodze:) wiec w przyszłym roku to będziemy mieli ręce pełne roboty ale przyjemnej bo dzieci to wielki skarb. Ogród jest wspaniały, prze piękny zawsze jak zaglądam do Pani dziennika to tak jakbym się przenosiła do innej rzeczywistości bardzo przyjemnie się go ogląda mam nadzieje ze i moje marzenie o własnym domku i ogrodzie w końcu się spełnią Pani Olu proszę o nas nie zapominać również jesienią bo ja uwielbiam barwy jesienne i ogrody w tedy przepięknie wyglądają. Życzę zdrówka dla Pani i całej rodziny i pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.09.2013 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Pozdrawiam :kimklb , magpie101 , jolkakru , Arnika , katarinam i życzę wszystkiego najlepszego !!!! Z braku czasu dziś tak króciutko ale dziękuję za pamięć i odwiedziny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 06.11.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Witaj Olu !!! U Ciebie jak zwykle przepięknie. Pokój super. Wnuczek przystojny facet. U nas dzisiaj pogoda fatalna. Aż chciało by się powiedzieć byle do wiosny. Ja także się cieszę, bo mam wnuczka Maksymiliana. 8 listopada skończy roczek. Też fajny słodziak. Przesyłam pozdrowienia KrysiaG:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 06.11.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) Dziękuję Krysiu za wizytę Bardzo lubię zmiany i cieszę się, że mogłam w końcu odpowiednio zaaranżować pokój syna. Zmieniłam wystrój u Karoliny i Michała bo był w planach od początku ..... a teraz zastanawiam się co dalej ? Oj , mogłabym tak zmieniać, malować (a maluję sama) co roku inne pomieszczenie gdyby tak tylko było więcej pieniążków Pogoda u nas też nie ciekawa , do południa słoneczko a później juz tylko deszcz. Dobrze, że mrozów jeszcze nie ma bo warzywek nie wykopałam. Michaś troszeczkę chorował i babcia była zajęta;) kocham go jak nie wiem co !!! Pewno też jesteś szczęśliwą babcią Twój wnusio jeszcze malutki , ja uwielbiam takie maleństwa . Krysiu a co z budową , mały zastój? czy tylko brak wpisów i zdjęć ? Życzę Wam dużo zdrowia, pogody ducha i dużo pieniążków na koncie by spełniać marzenia Edytowane 7 Listopada 2013 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianna.maj 08.11.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) Dzień dobry, Znalazłam Pani dziennik szukając inspiracji do pokoju dla młodzieży. A później jak już zaczęłam to przeczytałam cały dziennik. Gratuluję świetnego domu i czarującego ogrodu i rodzinki, wnuczek jest przesłodki;) na prawdę jest czego zazdrościć, widać, że dużo pracy w to włożyliście i przede wszystkim siebie. Dlatego też nie mogłam się powstrzymać żeby się zalogować i napisać do Pani Również urządzam pokój dla syna, który ma 18 lat, chciał czarne meble, i zastanawiałam się z czym je zestawić, jak wyglądają, jakie ściany i musze przyznać , że pokój Pani syna jest super! Zakradnę pomysł z zestawieniami kolorów bo na prawdę fajnie to wyszło, pokój jest taki męski a jednocześnie przyjemny i przytulny Mam pytanie odnośnie szafy, bo nie wstawiła Pani zdjęcia, czy mogłaby Pani je wrzucić jak wygląda biała szafa z tymi meblami? Bardzo mi się tez podoba fotel w takie grafy i do tego ten obrazek, taki śmieszny oryginalny(Rozumiem że utożsamia Pani syna? ) Mogę wiedzieć gdzie Państwo kupili fotel ? Widać że ten pokój nie jest dziecinny, ale jednocześnie ma takie elementy 'z jajem". I nawet czarne dodatki na czarnych meblach są świetne. Skąd czerpie Pani inspiracje? Wszystko jest takie urządzone ze smakiem, nieprzesadzone, nowoczesne. Pozdrawiam serdecznie i jeśli Pani pozwoli zakradnę trochę pomysłów do swojego domku Edytowane 8 Listopada 2013 przez Adrianna.maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 08.11.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Olu Czytałam gdzieś,że jak zbuduje się dom i już zamieszka w nim, to nachodzą takie myśli czy budować następny. Dlatego zmieniaj,zmieniaj wystrój,a my będziemy kibicować. U nas przerwa w budowie.Młodzi mieli kłopoty z pracą. Czekamy jeszcze czy zmieni się coś na lepsze. Praca musi być pewna ,bo jeszcze sporo kasy potrzeba. Myślę,że rok 2014 nie będzie jeszcze najlepszy. Zastanawiamy się,bo kupno mieszkania też dużo kosztuje,prawie tyle samo. Wnuczek fajny,wesoły,trzeba mieć oczy dookoła głowy. Właśnie idę w niedzielę na torta urodzinowego. Pozdrawiam całą Twoją rodzinkę. KrysiaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 09.11.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Witaj Adrianna!!! Przeczytanie całego dziennika pewno zajęło Ci pewno mnóstwo czasu za takie "poświęcenie" specjalnie dla Ciebie wkleję zdjęcie szafy;) http://foto1.m.onet.pl/_m/fb162b0cbefbd5291223ea626dbd3dbd,21,19,0.jpg Niestety ale nie mam możliwości zrobienia takiego zdjęcia, które ogarnęłoby większą część pokoju. Drzwi szafy są szklane, mebelki na wysoki połysk więc ładnie całość się komponuje. Jeśli starczy mi konsekwencji to będą jeszcze przyklejone duże litery alfabetu (czarne i żółte) na dwóch elementach szafy. Fotel zakupiony w Ikei, te różnorodne wzory wprowadzają trochę ruchu w tą poukładaną przestrzeń , chciałam kupić kolorowy ale niestety takiej wielkości oraz z dodatkiem żółci,czerni i niebieskiego nie znalazłam. Ale ten również świetnie tam się reprezentuje jednocześnie jest miejscem gdzie po powrocie można odłożyć torbę , odzież zanim odwiesi się ją na swoje miejsce, można przenieść go bliżej stoliczka i wygodnie posiedzieć.... Muszę się przyznać, że ciężko coś znaleźć (jakieś inspiracje) jeśli chodzi o taką juz dorosłą młodzież, kiedy metraż nie przekracza 16m2 i jednocześnie żeby miejsce było funkcjonalne. Takie " trzy w jednym" - sypialnia+pokoik gościnny+garderoba. Udało się , wszystko znalazło się na miejscu, dzięki dużej szafie i sofie z pojemnikiem na pościel łatwo zadbać o porządek:) Zanim zaczęłam zmiany zastanowiłam się nad kolorem ściany , wypożyczyłam wzornik z nim pojechałam obejrzeć wykładzinę , dopasowałam zasłony , sprawdziłam co jest w sklepach meblowych i tak oto wyszło to o co wyszło:) Jeśli Ci się podoba i synowi również to nie ma sprawy, możesz skopiować Jeśli juz wszystko zrobisz to pochwal się, jestem ciekawa jak Ty sobie poradziłaś z aranżacją pokoju syna Pozdrawiam Ola . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 09.11.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) Krysiu , podobno pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dopiero dla siebie Jest wtedy dużo czasu na przemyślenia.... Mam jeszcze takie zapędy, sprzedać i pobudować drugi, bo zawsze chciałam mieć dom nowoczesny z płaskim dachem w parterze, na naszym polu nie dostałabym pozwolenia na taką budynek. Musiałbym kupić drugą działkę .... tylko gdzie znalazłabym takich sąsiadów jakich mam teraz..??? Zresztą co tu dużo gadać-domek bardzo pokochałam, ogród i ogólnie bardzo fajnie się mieszka:) Tak jak piszesz rok 2014 będzie dla Was lepszym rokiem niż ten obecny, wierzę w to mocno , dla nas ten rok również pod pewnym względem okazał się smutnym . Więc sobie również życzę lepszego i optymistycznego nowego roku. Pozdrawiam Cię, i życzę maluszkowi dużo zdrówka Całuski:) Edytowane 9 Listopada 2013 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 11.11.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Olu Twój domek taki wypieszczony i ogród też. Trochę pozmieniasz wystrój i na nowo będziesz się cieszyć. Dobre sąsiedztwo jest bardzo ważne. My obecnie mieszkamy tu ponad 35 lat.Sąsiedzi super. W miejscowości gdzie mamy działkę sąsiedzi również fajni. Pilnują nam działki.Kiedyś młodzież chciała nam wysadzić bramę, ale sąsiedzi zadziałali i tylko czekali kiedy przyjedziemy. Trochę daleko mamy na budowę i często nie jeżdzimy. Olu pamiętam gdy Twój wnuczek się urodził,a teraz już duży chłopiec. Ten czas strasznie szybko leci.Nie pozostaje nic tylko żyć z humorem i optymizmem.Staram się trochę w lecie pojeżdzić tu i tam i pozwiedzać. Nawet myślałam w maju 2014 pojechać do Łodzi na koncert operetkowy, ale jednak bilety drogie i chyba zrezygnuję. Życzę miłych chwil w Waszym domku. Pozdrawiam:bye: KrysiaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianna.maj 12.11.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) Dziękuje bardzo za wstawienie zdjęcie i za odpowiedź ) Przyznam że to mój pierwszy dziennik, który przeczytałam jak to się mowi "od deski do deski", czytałam z zapartym tchem, a czasem nawet i się wzruszyłam... Musi być z Pani fajna kobitka dlatego własnie zarejestrowałam się na forum, nie moglam się powstrzymać, żeby nie pogratulować Pani, ten dom i ogrod to ogromny sukces ! Ja to jestem taką osobą, której jak coś się spodoba, to nie kryję zachwytu. A Pani wnętrza trafiają idelnie w mój gust. My z mężem robimy generalny remont naszego domu, gipsujemy, nowe podłogi kładziemy, (dom po rodzicach także ten starszy typ i jest dużo do roboty) i nastał czas na pokój syna, co jest największym dylematem, bo ciężko mu dogodzić. Mówi, róbcie co chcecie, ale tego , nie , tamto nie i jak tu się dogadać ... Ahh ta młodzież. A chcialam żeby nie był już taki dziecinny znowu. Jak już się połapię na tym forum, to może coś wstawię, albo wyślę Tobie jako że pokoj twojego syna stał się inspiracją. Szkoda że u nas w Lublinie nie ma Ikei... Ale może się wybierzemy na wycieczkę, ja to lubię łazić po takich sklepach, gorzej z moim mężem. Pozdrawiam serdecznie Ada Edytowane 12 Listopada 2013 przez Adrianna.maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 12.11.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 I znów zaglądam i widzę coś nowego:) Świetnie urządziłaś pokój Michała, bardzo mi się spodobał ten fikuśny fotel:jawdrop: Za każdym razem jak wpadam do Twojego dziennika przeglądam go od samego początku i jestem na nowo pod wielkim wrażeniem. Pozdrawiam Marlena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts