Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam:)

Piękny masz domek nie udzielam się ale podczytuję i się inspiruję)

Mam pytanie co masz położone na wejściu do domu -chyba kamień ale jaki i czy jest praktyczny?

Ja planowałom wyłozyć schody płytami granitowymi ale najpierw połozyłam je na tarasie i mam mieszane odczucia nie jest ślisko to fakt ale równocześnie trudno je doczyścić szczególnie gdy pada a mój piesek połazi sobie po nim tam i z powrotem:(

Z góry dziekuje za odpowiedź

Zuza

• 1 month później...

Olu witam Cię miło!!!!

Widzę,że mało zaglądasz na forum.

Ja również,ale muszę Ci się pochwalić.

Byłam na parę dni w Łodzi.Po tylu latach udało się wreszcie.

Piotrkowska naprawdę imponująca,zwłaszcza ta ładniejsza część.

Piękne kamienice,wyremontowane.Fajny nastrój.Miejsca na wypoczynek,

kawiarenki.Szkoda,że był to już październik i trochę chłodno.

Byłam w tej olbrzymiej katedrze.Zwiedziłam oczywiście Manufakturę.

Najbardziej podobało mi się Muzeum Poznańskiego.Zrobiliśmy setki zdjęć.

Jestem bardzo zadowolona z tego wyjazdu.

Przejeżdżaliśmy również przez Zgierz,Pabianice.

Na razie pozdrawiam KrysiaG

• 4 months później...
Pani Olu jestem pod ogromnym wrażeniem tak ślicznego domu i pięknego ogrodu.Wszystko piękne dopracowane.Mam pytanie odnośnie trawy w Pani ogrodzie,jaką trawę Pani siała i jakim nawozem jest nawożna? Mam zamiar posiać trawkę w swoim ogrodzie,jest tak duży wybór że nie wiem na jaką się zdecydować:confused:Będę bardzo wdzięczna za informacje. Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy w dzienniku :) Edytowane przez weemili

• 5 weeks później...

Olu,

twój dziennik stanowi dla mnie i dla moich przyjaciół inspiracje. Jesteśmy pełni podziwu za wasz trud, zaangażowanie i pomysły. My także z mężem spędzamy dużo czasu w ogrodzie, aby czuć się w nim komfortowo. Ostatnia zakup to leżak- bujak, dokładnie taki sam jak Ty kupiłaś, istny kącik relaksu. Postaram się zamieścić trochę fotek :)

Ale przeglądając wątek poszukiwałam praktycznych porad dotyczących użytkowania basenu.

Trochę już czytam na ten temat. Chcemy przede wszystkim sprawić niespodziankę 7 letniej córce, która kocha się moczyć.

Wiem z wątków, że potrzebna jest pompa piaskowa.

Mamy pytanie czy używać sprzęt do ozonowania wody i czy zdecydowaliście się na jakąś formę podgrzewania wody? (mieszkam w dość zimnym regionie naszego kraju). I tak naprawdę jak wygląda sposób na utrzymanie krystalicznej wody? Wystarczy chlor i środek przeciw glonom? i Czy po praktyce możesz polecić konkretne preparaty? Czy twój wnuk dobrze reaguje na wodę chlorowaną?

Przepraszam że tyle pytań :oops:, ale na początku nie chciałabym popełnić falstartu i skorzystać z rad osoby doświadczonej. Niestety nikt w okolicy z moich znajomych nie sprawił sobie basenu - podejrzewam że z lenistwa.

• 2 weeks później...

Witaj Olu:) Ja też mam pytanie dotyczące basenu.Do tej pory mieliśmy basen rozporowy,więc na koniec sezonu wypuszczaliśmy wodę.Trochę to kłopotliwe było. Teraz zakupiliśmy stelażowy.Z tego co widzę to u Was basen stoi cały rok?Jeżeli tak napisz proszę,czy niskie temperatury go nie niszczą?

Jak do tej por pogoda jest kiepska,nie wiem czy rozłożymy basen.Ale Twoje doświadczenia byłyby bardzo pomocne.

.....nic nowego nie powiem...OGRÓD CUDOWNY!!!!!!!! a na hamaczek zachorowałam:)

• 2 weeks później...

Olu,

z basen się ogarnęłam :) Także nie aktualne. Pewnie nie masz czasu, bo ładna pogoda a w ogrodzie mnóstwo zajęć.

Zamówiłam: Basen stelażowy Bestway 427 x 122 cm biały (wzmacniany stelaż) + pompę piaskową.

POMPA PIASKOWA 5678 l/h BESTWAY + PIASEK 58199 - odrazu aby rozwiązać problem brudnej wody.

Pompa dotarła, czekam na basen.

Dorota, leżak mam taki tylko w beżu. Kupiony na allegro, jak większość domowego sprzętu - 799 zł z dostawą.

http://allegro.pl/lezak-hamak-antaras-wiszacy-z-daszkiem-hustawka-i5463239294.html

Przyznam że jest mega wygodny, tylko trochę czasu bark na leżenie. Moja 7 letnia córka najwięcej go użytkuje :lol2:

Może ktoś z użytkowników forum ogrzewa czymś wodę w basenie i czy to się sprawdza?

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
WITAM SERDECZNIE SLEDZE PANI DZIENNIK 2 ROK , NAPATRZEC I NAPODZIWIAC SIE NIE MOGE . CZY MOGLABYM PROSIC O KONTAKT MELOWY [email protected] . chcialam zadac kilka pytan i uzyskac porad od Pani i moze mi Pani pomoze w robieniu ogrodka jakies podpowiedzi inspiracje - nie wiem jak mam sie za niego zabrac - chcialam go zrobic w sumie tak jakby od poczatku ale kilka krzewow nie moge usunac ( mam w planach zrobienie ogrodu u Tesciow jest zaniedbany itp a za kilka dni tam mam sie przeprowadzic ) . Pozdrawiam serdecznie

WITAM SERDECZNIE SLEDZE PANI DZIENNIK 2 ROK , NAPATRZEC I NAPODZIWIAC SIE NIE MOGE . CZY MOGLABYM PROSIC O KONTAKT MELOWY [email protected] . chcialam zadac kilka pytan i uzyskac porad od Pani i moze mi Pani pomoze w robieniu ogrodka jakies podpowiedzi inspiracje - nie wiem jak mam sie za niego zabrac - chcialam go zrobic w sumie tak jakby od poczatku ale kilka krzewow nie moge usunac ( mam w planach zrobienie ogrodu u Tesciow jest zaniedbany itp a za kilka dni tam mam sie przeprowadzic ) . Pozdrawiam serdecznie

• 2 months później...
  • 1 month później...

Piękna jest radość w Święta Bożego narodzenia

ciepłe są myśli o bliskich

niech miłość i szczęście otoczą dzisiaj i w Nowym Roku nas wszystkich

Wesołych Świąt życzy Bogusia z Rodziną

http://strzelec.pwsz.nysa.pl/wp-content/uploads/2012/12/kartka.jpg

Edytowane przez rogbog