Agusia i Marco 15.08.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witajcie! Wiecie co nas urzekło...? Wasza pierwsza noc w Waszym domu...:D:D:D Coś nam to przypomniało sprzed paru lat.... rzeczywiście to była JAZDA - TA PIERWSZA NOC w DOMU w stanie prawie SUROWYM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 16.08.2007 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witajcie! Wiecie co nas urzekło...? Wasza pierwsza noc w Waszym domu...:D:D:D Coś nam to przypomniało sprzed paru lat.... rzeczywiście to była JAZDA - TA PIERWSZA NOC w DOMU w stanie prawie SUROWYM bardzo miło mi to słyszeć poczułam więź i radość z Wami wiedząc, że są też ludzie podobni do nas myslałam, że tylko my jesteśmy takimi "dziwakami" Nie zwarzając na to, że ściany nieotynkowane, podłoga betonowa a z góry kapie woda przez otwór na schody po deszczu, spędzamy wspaniałą noc.... bo we własnym domku .....i to już niejedną to jest dopiero frajda, przygoda to tak, jak pojechaliśmy na wczasy (prawie w ciemno) do Chorwacji i okazało sie , że zamiast domków są namioty (co prawda był to ogromny namiot ) ale jednak to nie domek ani dom wczasowy i nie te same wygody ....jednak do dziś wspominam, że były to najpiekniejszy nasz wypoczynek Po obejrzeniu waszego dziennika muszę stwierdzić, że tworzycie WSPANIAŁĄ RODZINKĘ to najważniejsze Agusia jesteś kochającą, uroczą matką a nie grubą ogródek jak się patrzy i macie dużo uporu i siły w dążeniu do celu jakim jest Wasz domek tylko smutno mi jak widzę te biedne spracowane ręce mój mąż jak odnawiał balkon to urabiał beton gołymi rękami .... miał je później w opłakanym stanie i bardzo cierpiał dlatego wiem jaki to ból i bardzo współczuję Pozdrawiam i życzę dalszej wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 17.08.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Cześć Olu !!! mogłabym to samo napisać czyli że jesteśmy wspólnie dziwakami co do innych osób i to cieszy ogromnie i nas .Na samym początku troszkę ciężko było się przyzwyczaić no ale czas zrobił swoje....mury przywykły do nas a my do nich , chodzące sobie robaczki na początku mnie ruszały ale to tylko kwestia podejścia do danej sprawy, mycie naczyń na dworze też było ciekawe w zimnej wodzie ale gdyby tego nie było nie było by co wspominać a najlepsze co wspominamy a szczególnie mąż to pokoik tymczasowy nasz sypialniany gdzie dzieci w okresie wiosny w pokoju obok mieli 28 stopni ciepła od kominka jeszcze nie podłączonego do wody (pierwsze testowanie ) a my za ścianą 18 stopni wiało od okien,komina itd. ale jak widać żyjemy. I nawet nie byliśmy chorzy w odróżnieniu od spania w naszym gorącym mieszkaniu w bloku tam środkowe mieszkanie -kaloryfery zakręcone okna uchylone a temperatura nie spada poniżej 25 stopni .I jak nie pomyśleć DZIWAKI mają wygody a siedzą w zimnych murach i bawią się kominkiem -palą drewnem itd.Ale co powiem to powiem UROK JEST w nocy posiedzieć przy żarzącym kominku na fotelu bujanym oj jest . TU SIĘ WSZYSTKO DOCENIA ----prąd (chodziło się z świeczkami) ciepło ( w kufajkach i rękawicach zanim koza nagrzała jedno pomieszczenie najmniejsze) woda ciepła woda w domu (czyści przyjeżdżaliśmy do bloku a nie jak kominiarze) i tak można by w nieskończoność pisać z reszto jak jest więcej DZIWAKÓW jak my to wiedzą co czuliśmy i co nasze. Agusia jesteś kochającą, uroczą matką a nie grubą Dzięki za słowa to miłe poczuć się docenianą kobietą Co do uporu i siły względem pracy przy domu -powiem Ci tak Parę dni temu szwagierka przyjechała na budowę i na koniec podsumowała jak wy dajecie radę małe dzieci a tu się widzi tyle zrobione i tyle pracy jeszcze po tynkowaniu ja bym nie umiała .I po części miała racje NIE UMIEMY JUŻ ale co to się nie robi aby skończyć zaczętą pracę siedzi się do 1 w nocy aby było .NP z tych wakacji walczyliśmy aby przynajmniej mieć ostatni tydzień LABY .Bo od września zacznie sie karnawał -Córka idzie do pierwszej klasy to się będzie działo znowu obroty na 200(troje ubierać i rozbierać w zimie) już nie na 100 jak w wakacje. Ale to tylko życie głowa do góry i żyjemy dalej. Bardzo was podziwiamy tez że umiecie sobie radzić w każdej sytuacji to znak że jesteście obrotni i pomysłowi SUPER SUPER . PA PA do usłyszenia I jeszcze jedno---CIASNE ALE WŁASNE -przysłowie pasuje pod każdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 18.08.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Jednym słowem można podsumować DLA CHCĄCEGO NIC TRUDNEGO i jeszcze jedno JESTEŚCIE WSPANIALI I BARDZO WAS PODZIWIAM Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.08.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Oj Kropeczko dawno tu nie zaglądałam a tu co widzę, chałupa jak się patrzy. A okna macie plastikowe czy drewniane? Bo mi powiedzieli, ze jak będę miała okna drewniane przed tynkami to tracę gwarancję. Nie mogę się już doczekać twoich pomysłów na wystrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.08.2007 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Okna są z PCV Salamander dwustronne, zewnątrz dąb bagienny- prawda, że wyglądają jak drewniane , od środka białe .... po tynkach gwarancji nie tracę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.08.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Okna są z PCV Salamander dwustronne, zewnątrz dąb bagienny- prawda, że wyglądają jak drewniane , od środka białe .... po tynkach gwarancji nie tracę Pozdrawiam a jaki profil??? a po zaty to uff bo się przejełam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.08.2007 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 a jaki profil??? SALAMANDER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 23.08.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Powodzenia. My dopiero zaczynamy przygodę z budową domu. Ale jesteśmy pełni dobrych myśli, chęci i wiary, że damy radę zrealizować swoje marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 23.08.2007 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Powodzenia. My dopiero zaczynamy przygodę z budową domu. Ale jesteśmy pełni dobrych myśli, chęci i wiary, że damy radę zrealizować swoje marzenie Dziękujemy Myślę , że dacie radę a raczej nie mam żadnych wątpliwości, że poradzicie sobie z realizacją swoich marzeń Również życzę WAM powodzenia Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.08.2007 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Olu, póki czyściutka i nowiutka to możesz się poprzytulać Ale faktycznie uroku wiele dodaje. Teraz czekam na wnętrza, wierzę w Twoje pomysły i przyznam się, czekam na nie z niecierpliwością. wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.08.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 kropka, no w szkou jezdem normalnie wszystko jest super, W S Z Y S T K O A dachówka to jakiej frimy, bo chyba przeoczyłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.08.2007 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Teraz czekam na wnętrza, wierzę w Twoje pomysły i przyznam się, czekam na nie z niecierpliwością A ja ciekawa jestem czy Was zaskoczę Czy uda mi się stworzyć to o czym myślę czy będzie to miało ciepły i przytulny klimat bo raczej będą dominować nowoczesne wnętrza a nowoczesność raczej kojarzy sie z chłodem, sterylnością Zobaczymy co wyjdzie Ale już widzę, że zaskoczyłam co niektóre osoby - dachem ..... w mojej okolicy nie ma domu z czarną dachówką, każdy wybiera bardzej pospolite kolory( brąż lub ceglasty) ale już usłyszałam od kilku osób, że są miło zaskoczeni bardzo ładnym wyglądem czarnego dachu i bardzo im się podoba (choć to przecież kawałeczek dopiero go widać ) ..... myslę , że wyglądu cały dom nabierze dopiero jak przyjdzie elewacja...i otoczenie , czyli ogródek( drzewka ,iglaczki, trwka, pergola ) i ogrodzenie. Przede mną jeszcze długa droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.08.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A dachówka to jakiej frimy, bo chyba przeoczyłam? Firmy BRAAS Celtycka czarna Dziękuję za miły wpis chociaż jak to bywa na budowie , nie wszystko bywało super ale ogólnie jestem bardzo zadowolona jak na razie Jeszce jedno, bardzo podoba mi sie Twój opis: co mnie nie zabije, tylko mnie wzmocni święta prawda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.08.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 chociaż jak to bywa na budowie , nie wszystko bywało super ale ogólnie jestem bardzo zadowolona jak na razie o tym to ja też już wiem a to pomocnik zapomniał drogi na budowę, a to materiał, który godzinę temu wyjechał z hutrowni jedzie do mnie przez Kołobrzeg i parę innych, ale ogólnie nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 24.08.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 No super, że daszek powstaje. Od razu inny dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 26.08.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No super, że daszek powstaje. Od razu inny dom! Ty najlepiej wiesz coś o tym Teraz nasze domki są do siebie bardzo podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.08.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ty najlepiej wiesz coś o tym Teraz nasze domki są do siebie bardzo podobne Zgadza się, zgadza, tylko Wy coś na lewą stronę wybudowaliście ten dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 27.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Oleńko dawno mnie nie było, że aż ciężko mi się połapać u Ciebie na budowie - takie zmiany. Idziecie jak burza. I bardzo dobrze, tak właśnie powinno być.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.08.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ty najlepiej wiesz coś o tym Teraz nasze domki są do siebie bardzo podobne Zgadza się, zgadza, tylko Wy coś na lewą stronę wybudowaliście ten dom No właśnie, zstanawiam się My czy Wy na tą lewą stronę budujemy nie mniej czy na prawo czy na lewo to oba te domki prezentują się jednakowo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts