ruda1 16.09.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 O nie, nie. Znowu powstanie jakieś zamieszanie Żartuję oczywiście Więc uwagę trzeba zwrócić na wszystko No dobra już się z tobą nie droczę. Tak naprawdę nie wnikałam w żadne tajniki kominkowe. Męczy mnie tylko jego obudowa. Ty masz mieć projekt więc problem masz z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 17.09.2007 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Kominek - mam nadzieje , że zrobią go dobrze ..bo to duuuuża firma będzie montować , wprawę powinni mieć skoro bardzo dużo realizują zleceń no i na dodatek, powiedzmy znajomy dziś byłam obejrzeć projekt ...bardzo mi sie spodobał , będzie wyglądał jak duży telewizor powieszony na ścianie taki prosty nowoczesny będę miała tylko pewien problem bo po jednej stronie na ścianie będzie wisiał duzy telewizor a po przeciwnej duży kominek... i nie wiem jak ja się rozdwoję ......pewno zimą królował będzie kominek a latem telewizor Podam Ci stronę gdzie można zobaczyc podobne nowoczesne kominki: http://www.ogniskadomowe.pl/static.php?pierwszy=&dzial=11,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 18.09.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 O bardzo Ci dziękuję Co prawda ja tych stron trochę już przerobiłam i zdecydowałam się w sumie na obudowę, ale i tak z przyjemnością obejrzałam sobie i tą. U nas gorzej z realizacją pomysłu, bo chcieliśmy sami stworzyć tą obudowę coby nie uszczuplać domowego budżetu. Szwagier w ubiegłym roku zrobił sobie swój kominek i naprawdę bardzo ładnie mu wyszedł jednak u nas zaskoczyły go pewne techniczne sprawy. Jeszcze się nie zamartwiam, bo liczę, że chłopaki coś wymyślą. Pozdrawiam i powodzenia w dalszych etapach budowy Zresztą komu ja tego życzę? Ostatnio pomyślałam sobie, że powinnaś zostać deweloperem tak dobrze sobie radzić z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 19.09.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Olu ściany prezentują się wspaniale. Już nie mogę się doczekać kiedy moje będą tynkowane. Niestety jeszcze to trochę potrwa, bo najpierw musi być położona podłogówka. Ale przecież co się odwlecze to nie uciecze Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 19.09.2007 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Ostatnio pomyślałam sobie, że powinnaś zostać deweloperem tak dobrze sobie radzić z budową A widzisz to świetny pomysł bo co ja będę robić jak budowa się skończy jestem bezrobotna ale żeby budować to jakieś finanse muszą być a ja już spłacam kredyt drugiego juz nie otrzymam Ale ten pomysł mi się bardzo podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 20.09.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 jestem bezrobotna To teraz wszystko jest dla mnie jasne. Już wiem skąd masz tyle wolnego czasu, żeby osobiście nadzorować budowę Zazdroszczę Ci tego, bo osobiście jakbym tylko mogła to cały czas byłabym na naszej budowie. Niestety oprócz urlopu to mogę tam zaglądać dopiero popołudniami i w weekendy Pozdrawiam P.S. Olu dziękuję za namiary na tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 24.09.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Olu przesyłam Ci troszkę spóźnione, ale jak najbardziej szczere życzenia z okazji Twojego sobotniego święta:życzę Ci: marzeń - żeby się spełniały, przyjaciół - żeby pamiętali, życia - żeby było kolorowe, miłości - żeby trwała wiecznie, szczęścia - żeby nie opuszczało, okularów - żeby były różowe, wakacji - by mogły trwać wiecznie i domku - żebyście jak najszybciej się do niego wprowadzili!!! Do życzeń dołączam mały prezencik: http://foto2.m.onet.pl/_m/772699bcf855ccfd16f3057c1ab4619e,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.09.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Sama nie wiem jakby teraz dom wyglądał gdybym nie była tam codziennie przy stawianiu murów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.09.2007 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Renata27 Dziękuję za tak przemiłe życzenia Tylko z prezencikiem mam problem .....nie mogę otworzyć nie wiem ale coś się dzieje z internetem (chyba) ...nie otwierają mi się zdjęcia nie wiem czyja to jest wina mam dwa komp. i żeby na żadnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 24.09.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Moje też trochę spóźnione, ale bardzo gorące życzenia urodzinowe! Niech szczęście budowlane Nie opuszcza Cię (no chyba, że po budowie ),a szczęście rodzinne trwa wiecznie. Teraz trochę przyziemności Czy zdecydowaliście się już na piec gazowy? Chętnie dowiem się co Wy sądzicie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.09.2007 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 dzięki,dzięki, dzięki Piec o ile pamiętam VAILLANT (Kondensacyjny) VC plus 246/3-5 + zasobnik 120L podobno zakupiony ale na chwilę obecną nie mam go w domu ...czeka sobie w sklepie jak przyjdzie pora montażu to dowiozą Kondensacyjny (trochę droższy) ale ze wzglu na oszczędności gazu w stosunku do innych kotłów..... ok. 20% w porównaniu z nowymi kotłami niekondensacyjnymi i do 40% w stosunku do starszych konstrukcji kotłów gazowych.... podobno szybki zwrot nakładów inwestycji (różnicy)w ciągu 3 do 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 24.09.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 O rety ale chałupa się zrobiła przez miesiąc, cudnie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 25.09.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Piec o ile pamiętam VAILLANT (Kondensacyjny) VC plus 246/3-5 + zasobnik 120L podobno zakupiony ale na chwilę obecną nie mam go w domu ...czeka sobie w sklepie jak przyjdzie pora montażu to dowiozą Kondensacyjny (trochę droższy) ale ze wzglu na oszczędności gazu w stosunku do innych kotłów..... ok. 20% w porównaniu z nowymi kotłami niekondensacyjnymi i do 40% w stosunku do starszych konstrukcji kotłów gazowych.... podobno szybki zwrot nakładów inwestycji (różnicy)w ciągu 3 do 5 lat Uff My też od początku nastawialiśmy się (odpowiedni komin) na taki piec tzn. kondensacyjny z zasobnikiem. Teraz będziemy podejmować decyzję co do firmy. No i wiadomo jak duży wybór to duży problem. Poza tym usłyszeliśmy mnóstwo sprzecznych informacji: - w sklepie hydraulicznym, że piec kondensacyjny to jakaś bzdura, bo do wyliczeń został przyjęty zły wskaźnik w związku z czym i wynik jest fałszywy tzn. że nie ma wcale oszczędności z odzysku ciepła, - w innym sklepie hydraulicznym, że "ta" marka jest lepsza od "innej" - od serwisanta, że wszystkie piece mają włoskie części czyli, że generalnie to samo tylko różnią się nazwą, a w związku z tym ceną, - że do pieca kondensacyjnego potrzebne są większe grzejniki, bo wtedy jest wydajniejszy. A mówią "kto pyta nie błądzi" tymczasem ja po tych wywodach zakręciłam się jak ruski słoik Dobrze, że macie już tą decyzję za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 25.09.2007 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 do pieca kondensacyjnego potrzebne są większe grzejniki a to to prawda ktoś ma rację , mówiąc o tym u nas są większe niz były planowane w projekcie ..ale to już sam hydraulki wyliczył wogóle to jestem zła nie wiem tylko na kogo bo ciągle internet działa do bani ...tylko nie wiem gdzie tkwi przyczyna ....muratora czy mojego internetu osiedlowego.....nie widzę zdjęć niczyich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 25.09.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Hej Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin - spóźnione ale szczere życzenia. Co do internetu i otwierania zdjęć to u mnie jest ok. Muszę przyznać, że lepiej mi się gad niż pisze. Pilnuj tych hydraulików aby dobrze wykonali pracę i Twojego męża do złego nie namawiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 25.09.2007 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 terka Dziękuję ...spóźnione ...ważne , że szczere Co do hydraulików, to mam dobrych fachowców fajnych i miłych i najważniejsze, że pilnować nie muszę znają się na swojej pracy, wykonują wszystko jak należy i Twojego męża do złego nie namawiali to raczej mój mąż ich do "złego namawia" a raczej jednego z nich ale to chyba raczej to było w podziękowaniu za dobrą pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 26.09.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 wogóle to jestem zła nie wiem tylko na kogo bo ciągle internet działa do bani ...tylko nie wiem gdzie tkwi przyczyna ....muratora czy mojego internetu osiedlowego.....nie widzę zdjęć niczyich Ola chyba jednak problem tkwi w internecie osiedlowym, bo u mnie wszystko jest dobrze i co najważniejsze wszystkie zdjęcia otwierają się. Mam nadzieję, że uda Ci się wreszcie obejrzeć prezencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.09.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 a to to prawda ktoś ma rację , mówiąc o tym u nas są większe niz były planowane w projekcie ..ale to już sam hydraulki wyliczył Drugie UFF , bo u nas też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 27.09.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 kropkq piszesz, że podłogówka się robi, czy to znaczy że zakładacie podłogówkę i zwykłe grzejniki? I jeszcze jedno pytanko w temacie, w którym mnóstwo się naczytałam. Mianowicie robicie dylatacje przy podłodze? Pytam bo widzę jakieś żółte taśmy na niektórych zdjęciach. Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu to napisz coś o tym więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.09.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Tak , mamy podłogówkę w salonie , korytarzach , wc i łazience ...w sypialniach kaloryferki ....jeden daliśmy też w salonie - tak dla zabezpieczenia , gdyby było zimno............. ta żółta taśma -to taśma do dylatacji - hydraulik ją kupił ...taka twarda pianka ...nic mi więcej nie wiadomo... coś jeszcze jakby co to się zapytam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts