Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jejku - efekt końcowy :roll: :o strasznie się denerwuję ....kasy za tynk dałam sporo i jak będzie nie tak jak sobie to wyobrażałam to sama nie wiem co zrobię ..ze sobą :roll: :wink: :x póki co jestem dobrej myśli :lol: ale tak naprawdę to pierwszy raz się denerwuję i jestem pełna obaw 8) a może przesadzam :roll: poczekamy zobaczymy :roll: dziś robią podkład, pogoda nie taka jak trzeba :( jak się wypogodzi to już będą kłaść tynk :D

piku

ja dogadałam się z ekipa , że zrobi mi nie tylko ocieplenie z zewnątrz ale i dachu , podbitkę i karton-gips na strychu i ostatnio umówiłam się co do kafelek :lol: :lol: :lol: więc całe wykończenie :lol: dlatego będę mieć taniej (chyba) :roll: :lol:

ale cena chyba ok. słyszałam o cenie z tynkiem 32zł - 34zł...nie wiem ile biorą za malowanie :roll:

Renata

Olu co to są za parapety i gdzie je kupiłaś (jeśli możesz to napisz też cenę). Bardzo ładnie się prezentują.

prezentują sie naprawdę super, juz kilka osób je pochwaliło :lol: :lol: :lol:

kupiłam w Labladorycie w Łodzi ...po znajomości policzyli nam taniej :lol: :wink: i może dlatego też wszystko poszło sprawnie , króciutki czas oczekiwania :lol: ale sprawą zajął się sam szef..... parapety są z granitu ...cena na priv

pozdrawiam :lol:

Hej

Musze sie przyznac ze podczytuje Twoj dziennik juz od bardzo dawna-bardzo fajnie sie go czyta-tyle tam radosc z budowania :D Domek wyszedl Wam przepiekny-GRATULACJE.Bede z niecierpliwoscia czekac na wykanczanie wnetrz :)

Ze zdjec widac ze domek jest naprawde przestronny w srodku a drzwi tarasowe powalaja :D Mam pytanie wlasnie o nie i o okna.Mozesz mi podac jakie maja wymiary?Widze ze z boku domku masz bez slupka a z tylu juz ze slupkiem.Prosilabym o wys i szerkosci oraz w jakiej odleglosci jest slupek.Bardzo harmionijnie to wszystko wyglada i mysle ze sa wieksze niz w zwyklych projektach.

Pozdrawiam i zycze dalszych tak owocnych prac w swoim domku :D

Hej

... w srodku a drzwi tarasowe powalaja :D Mam pytanie wlasnie o nie i o okna.Mozesz mi podac jakie maja wymiary?Widze ze z boku domku masz bez slupka a z tylu juz ze slupkiem.Prosilabym o wys i szerkosci oraz w jakiej odleglosci jest slupek.Bardzo harmionijnie to wszystko wyglada i mysle ze sa wieksze niz w zwyklych projektach.

Pozdrawiam i zycze dalszych tak owocnych prac w swoim domku :D

Witam nową czytelniczkę mojego dziennika :lol:

okno tarasowe ma 360cm wysk. 230cm ....podzielone na trzy części 135/135/90

dwie duże części nie otwierane (stałe)..." 90" drzwi otwierane ..podobnie mamy w bloku i bardzo nam te wymiary pasowały :lol: słupek w środku bo tak się otwierają drzwi( na prawą strone patrząc od środka domu) i w tym miejscu musi być wzmocnienie.... nie wiem czy dokładnie o ten słupek Ci chodziło :roll: :wink:

Również gorąco pozdrawiam :lol: :lol: :lol: tym bardzie , że na dworku robi się coraz zimniej .

dzieki Olka :D

tak naprawde nie jestm nowa czytelniczka-juz od dluzszego czasu podgladam Wasze poczynania i zachwycam sie domkiem :oops:

Moge jeszcze pomeczyc o rozmiar okien zwyklych?tych od frontu i tych z boku domku?

Twoj dom ma takie kolory jak mi sie podobaja-slicznie to wyglada.Jezeli po drodze nie zmienia mi sie gusta moze tez bede miala taka kolorystyke :D Co to za tynk wogole?

Na kiedy macie zamiar sie przeprowadzic?Jestem pewna ze bedzie Wam sie wspaniale mieszkalo i bedziecie miec pelno gosci do tak pieknego domku i kiedys na pewno ogrodu :D

Ale numer z tymi "przytulnymi" (dzięki oczywiście przekłamaniom ze strony komputera). Jak zobaczyłam te ostatnie zdjęcia Waszego domu to coś mi to przypomniało :wink:

http://foto2.m.onet.pl/_m/5106253f845396ce1eaad805c738d6e6,5,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/c33ed819f08f547c196047276f347891,5,19,0.jpg

Fajnie, że udało się Wam osiągnąć to co zamierzaliście, my też jesteśmy bardzo zadowoleni. Widocznie tak to już jest z tymi "przytulnymi" :wink: 8)

kakusek

Okienko specjalnie dla ciebie :lol:

http://foto0.m.onet.pl/_m/fe78c52e1317987fa601051039366554,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/0668885298825ac10e66052e61f19859,5,19,0.jpg

Okna mają wymiary: w salonie dwa 140x150....w kuchni i sypialni od frontu 150x150..... a dwa od strony tarasu 150x180 ...i łazienka 120x90

tynk silikonowy barwiony w masie firmy CAPAROL ale kolorki ( dwa) wybrane z palety kolorów firmy STO .... fundament tynk mozaikowy

Od strony tarasu te duże 180-tki podzielone (70 i 100) w takiej samej proporcji jak tarasowe. Od frontu nie było takiej potrzeby.

a teraz mam pytanie do Ciebie :roll: czy też budujesz przytulny , jeśli nie to jaki?

Ale numer z tymi "przytulnymi" (dzięki oczywiście przekłamaniom ze strony komputera). Jak zobaczyłam te ostatnie zdjęcia Waszego domu to coś mi to przypomniało :wink:

Fajnie, że udało się Wam osiągnąć to co zamierzaliście, my też jesteśmy bardzo zadowoleni. Widocznie tak to już jest z tymi "przytulnymi" :wink: 8)

Wszystkie Przytulne są do siebie bardzo podobne i są oczywiście "przytulne" ... co nie znaczy , że inne nie są :lol:

Witaj Olu :D

A drzwi na pewno będą pasować. Jak wszystko inne zresztą.

Czekam na więcej zdjęć :D

Tak sobie myślę :roll: ciekawe kiedy coś schrzanię :roll: :wink:

Pewnie to już za Tobą ten pierwszy raz, ale jestem przekonana że nie zauważyłaś. Grunt to optymistyczne podejście do życia :wink: