Amtla 30.11.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 To faktycznie wiele wyjaśnia, niemniej i tak jestem pełna podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.11.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Pomyślałam na tym i po zastanowieniu umówiłam się na poniedziałek z fachowcem od osuszania Chyba skorzystam z wynajmu osuszaczy jest ktoś taki? w wogle jakim cudem wszystko umiesz dopasować, wybrać? Uczą tego gdzieś? Ja to wogle pomysłów nie ma na to, a Ty tak rach ciach, to wybrane, to zaklepane, tamto już masz i to też... Podziwiam, naprawdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 01.12.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witam! Gratulujemy domku-jest śliczny!!! Wasz dziennik czytam razem z mężem regularnie i mamy już wrażenie jakbyśmy Was znali... Mamy małą prośbę, czy byś mogła "wrzucić" jakie koszty poniosłaś do tej pory? Pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 01.12.2007 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 wiolasz ponieważ muszę się wprowadzić do domku na koniec lutego a wiem, że ściany, nawet przy ciągłym paleniu będą wewnątrz mokre, podłoga również to nie chcę ryzykować i wprowadzać się w wilgotne mury ....znalazłam firmę która wypożycza sprzęt do osuszania i chyba z tej opcji skorzystam wogle jakim cudem wszystko umiesz dopasować, wybrać? czasami w wolnej chwili przeglądam czasopisma, zastanawiam się co by pasowało do mojego domku, co mi sie podoba, wiem jaki styl mi odpowiada , jakie kolory i według tego schematu dobieram meble, kuchnie, podłogi, kafle...... biorę po uwagę również to, żeby było funkcjonalnie, wygodnie, przytulnie i żeby wszystko pasowało do siebie ......nie lubię nikogo szokować ale lubię mieć coś ładnego, oryginalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.12.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Olu, ja to mam okropny mętlik w głowie, a najczęściej jak coś mi się podoba to jest z najwyzszej półki cenowej. Cóż poradzę na to, że mam dobry (czyt. drogi) gust... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 02.12.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Olu, ja to mam okropny mętlik w głowie, a najczęściej jak coś mi się podoba to jest z najwyzszej półki cenowej. Cóż poradzę na to, że mam dobry (czyt. drogi) gust... Chyba mamy ten sam problem Chociaż ja zrobiłam wstępny kosztorys, wiem ile mam, co będzie potrzebne, ile na co mogę przeznaczyć....jak coś szczególnie mi się podoba a cena kosmiczna to zastanawiam się z czego mogę zrezygnować lub co mogę kupić tańsze żeby mieć to co mnie zachwyciło ale czasem po przemyśleniach dochodzę do wniosku, że nie warto wydawać tyle kasy i wracam do poprzedniej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 03.12.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 HejJeśli chodzi o schody to podoba mi się pierwszy typ - konkretnie poręcze są takie jak w naszych marzeniach, ten drewniany dodatek jest jednak bardzo drogi szczególnie jeśli będzie dębowy.Kominek też w naszym stylu, skromny ale jednak ma to coś.Powiedz mi co mówili osuszacze na temat powodów nie schnięcia tynków, wylewki wam tak pięknie wyschły a przecież to była grubsza warstwa.Pozdrawiam was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 04.12.2007 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o schody to podoba mi się pierwszy typ - konkretnie poręcze są takie jak w naszych marzeniach, ten drewniany dodatek jest jednak bardzo drogi szczególnie jeśli będzie dębowy. mamy podobne marzenia może poręcze nie muszą być dębowe wylewki, owszem prawie suche, oprócz pokoju od północy.....ale i tak nie nadają się jeszcze pod położenie drzewa na podłodze .....mogły pozostać w głębi drobne kropelki ....po włączeniu ogrzewania podłogowego, wylewka może parować a jak drzewo dostanie nawet troszkę wilgoci to się wypaczy.....a jak wiesz na tym etapie nie mamy ani wody, ani gazu...włączenie podłogówki i wygrzanie wylewek nierealne tynki muszą schnąć w temp. co najmniej 20-25 stopni i musi być ruch powietrza ..wietrzenie....osuszanie musi postępować po woli, żeby wierzchnia warstwa nie stworzyła czegoś w rodzaju skorupki bo wilgoć zalegająca pod spodem i w pustakach może się nie wydostać ...tak więc jakieś dumuchawy - odpadają, osuszanie postępowałoby za szybko i w efekcie w głębi murów wilgoć nadal by była .....pewno przy ciepłym lecie mury by doschły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 04.12.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Ola jeśli chodzi o schody to ja jestem jak najbardziej za tymi pierwszymi (te od lewej). Ciekawa jestem na które padnie Twój wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.12.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Schody zdecydowanie po lewej, to mój typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 12.12.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Jak jest wełenka, to już pewnie znacznie cieplej jest, co? Podbitka też prezentuje się bardzo ładnie. Ola napisz czy to oświetlenie robicie dookoła całego domu czy tylko np. nad tarasem i może wejściem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.12.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Jak jest wełenka, to już pewnie znacznie cieplej jest, co? Podbitka też prezentuje się bardzo ładnie. Ola napisz czy to oświetlenie robicie dookoła całego domu czy tylko np. nad tarasem i może wejściem? Pozdrawiam nad tarasem i wejściem tylko i wyłącznie nad tarasem trzy większe , nad wejściem cztery mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 18.12.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Domek przesliczny, nawet myślałam o podobym, bardzo mi się podoba bryła.A najbardziej powalił mnie kominek, super!!!Gratuluję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 18.12.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Domek przesliczny, nawet myślałam o podobym, bardzo mi się podoba bryła. A najbardziej powalił mnie kominek, super!!! Gratuluję i pozdrawiam! Witam nowego gościa w moim dzienniku dziękuję za miłe słowa Również pozdrawiam Ps Jakie słodziutkie masz dzieciątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.12.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 http://www.kartki.drukifirmowe.pl/foto_galeria/1471_kartka-sw.25_2.jpgWiary co góry przenosi, nadziei, która nie gaśnie, miłości w każdej ilości - od Bożej Dzieciny życzy Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 21.12.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://img.interia.pl/kartki/nimg/ka36844.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.12.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/bombki_d.jpg Dużo radości, spokoju i rodzinnej atmosfery. I sylwestrowych szaleństw do białego rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.12.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Pachnącej lasem choinki, Na stole wódki i szynki,Wesołych kolędników, Podarków bez liku, Seksu na śniegu,Mniej życia w biegu! Dużego Bałwana I zabawy do rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.12.2007 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/1192.JPG Składa wszystkim z podziękowaniami za życzenia Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 24.12.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzymy : http://images29.fotosik.pl/130/4f8a36337417aad8.jpg Piękna jest radość w Święta, ciepłe są myśli o bliskich, niech pokój, miłość i szczęście otoczy dzisiaj nas wszystkich. Pada śnieg, suną sanki, jest renifer i bałwanki. Śnieżki z nieba spadają, życzenia zdrowych świąt składają. Niech te święta będą wyjątkowe, a prezenty odlotowe. P.S. Dzięki za wpis i pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts