Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

Najserdeczniejsze życzenia:

Cudownych Świąt Bożego Narodzenia

Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,

Pod żywą choinką zaś dużo prezentów,

A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.

Świąt dających radość i odpoczynek,

oraz nadzieję na Nowy Rok,

żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija -

oczywiście w w nowym, Przytulnym domku.

Zielonka :lol:

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdy pierwsza gwiazdka na niebie zabłyśnie, niech Was aniołek ode mnie uściśnie.

Na wigilijnym stole opłatek położy i w moim imieniu życzenia złoży: by zbliżające się święta Bożego Narodzenia przyniosły radość z tego co jest, nadzieję na to co przed nami, uśmiech i pogodę ducha na każdy dzień nadchodzącego Nowego Roku...

http://1.1.1.5/bmi/www.twojezyczenia.pl/kartki_zyczenia/bozonarodzeniowe_7.jpg

Ola płytki prezentują się bardzo ładnie. Co to za firma i jak się nazywają.

Jest to Hiszpański gres polerowany Tibet Marfil 50x50 :)

jest naprawdę świetny :lol: wczoraj testowaliśmy zabrudzenia na nim :wink: kurzu i drobnych okruszków po brykiecie , ciastkach nie znać wcale, wystarczy zmieść i po kłopocie :lol: zmyć wodą i nie polerować a i tak się świeci :lol: jest szorstki w dotyku więc nie śliski :lol: ma różne przebarwienia i wygląda jak marmur :lol: ŚWIETNY :lol:

http://foto3.m.onet.pl/_m/78f22afc2e10db0916cb4e7812bc850f,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/53688626cacdad040b7b84468a32c104,5,19,0.jpg

• 2 weeks później...

Gres Tibet - ceramika Pamesa - otrzymał w 2006 r tytuł Perła Ceramiki UE.

To rodzaj poleru, ale specyficzny, bo niejednolity satynowy połysk - nie tak jak typowe "bankowe" polerki, które mi się nie podobają, szczególnie w ersji chińskiej.

Jest rzeczywiście piękny, elegancki i technicznie b. dobry, wytrzymałość gresu - ponadto rektyfikowany do układania na małą fugę 1,5-2mm. Cena ok. 150 zł, ale można ponegocjowac w niektórych firmach taniej.

U mnie będzie ten najjaśniejszy! :)

a czy możesz napisać co to za śliczne plytki z dużymi liścmi do łazienki? jak cena tego cuda?interesuje mnie jesze tez gres do salonu-jaka to dokladnie firma hiszpańska?

płytka z dużymi liśćmi to gres hiszpański nazywa się : Floresta Marron 30x90 a 1szt. to koszt 260zł

ta druga z liśćmi jak bluszcz to Ducal Marron 15x60 1 szt. - 170zł

te kafle do salonu pięknie opisała el-ka :lol: ja płaciłam po upuście 140zł z m2 są rewelacyjne :lol: nawet jak się wejdzie w brudnych butach to po wyschnięciu wystarczy zamieść szczotką i po wszystkim :lol: śladu po błocie nie znajdziesz , nie są śliskie, a choć szorstkie w dotyku to w świetle dnia lub sztucznego światła pięknie się błyszczą :lol: i nie są wszystkie jednakowe, przypominają naturalny marmur :lol: bardzo jestem z nich zadowolona :lol: :lol: :lol:

Ola kominek wyszedł przepięknie. Tylko pozazdrościć, naprawdę bomba.

Przepiękne drzwi. zdradzisz ile kosztowała jedna para tuti kompletti?

Pozdrawiam i gratuluje postępów

JM

drzwi z ościeżnicą kosztowały( ze zniżką 7%) ok.1400 zł ( ja mam różnej grubości ościeżnice dlatego napisałam ok. bo mam fakturę wystawioną za całość z montażem ) plus klameczki 265zł to cały komplecik 1665zł

Pozdrawiam Ola :lol:

Witam serdecznie.

Jeszcze mnie nie znacie ( poza kropkq do ktorej napisalam wczesniej :)) ale ja juz sobie poczytalam wasze komentarze i znam Was troszke.

Mam nadzieje ,ze dostane przyzwolenie na wlaczenia sie do dyskusji jako , ze jestem posiadaczka slicznej niebieskiej teczki z nadrukiem " D12 przytulny".

Szkoda ze jestem tak daleko za Wami w realizacji ale posiadanie projektu to tez juz cos.

Napisze Wam tylko ,ze moj "przytulny" bedzie budowany w systemie kanadyjskim a wiec w konstrukcji drewnianej. Do tego mam zagospodarowane poddasze (dwie sypialnie i lazienka) .

Jesli chodzi o dol to nadal sie zastanawiamy nad kilkoma zmianami - stad moja chec poznania waszych rozwiazan.

Przepraszam ale nie mam polskich znakow na klawiaturze jako , ze pisze do Was z daleka :).

Przecudny ten Twój kominek,możesz zdradzić jakie są wymiary obudowy,co to za kamień i co to za oświetlenie w nim zastosowałaś?Zachorowałam na Twój kominek i chciałabym zgapić od Ciebie jeśli pozwolisz :)

Dziękuję za miłe słowa kominka :lol: :lol: :lol: mam również bardzo się podoba :lol:

Cała konstrukcja jest z karton-gipsu, mnóstwo stelaża, i czarny marmur ...cała szerokość to 2,5m , wkład jest dość duży z szybą o przekątnej 36" , reszta .....muszę zmierzyć jak będę na działce bo nie pamiętam wymiarów , projektu nie dostałam z dokładnymi wymiarami ....zresztą w trakcie robienia obudowy wymiary troszkę zmieniliśmy niż było pierwotnie w naszym zamyśle i w planach. Światełka które oświetlają go to zwykły gumowy, przezroczysty wąż z diodami i w środku :lol: kupisz go w każdym sklepie elektrycznym :lol:

Czy pozwolę z kopiować :roll: pewno, że tak :lol: cieszy mnie to, że tak wiele osób zwraca się do mnie z podobną prośbą - bo to znaczy , że mam (będę troszkę nieskromna :oops: ) piękny kominek :lol:

Zmierzyłam , wysokość drugiej części tej odstającej ma 1,80 cm ..szerokość 210cm......marmury po bokach po 30cm, odległość paleniska do posadzki 35cm a drugiej płyty od posadzki 15cm