Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moze to i nie az tak daleko ale na 100% nie bede mogła wyskoczyc na działeczkę po obiedzie tak jak Ty , zebym mogła zobaczyc co sie tam dzieje. Bede musiała postawic jakiegos zaufanego człowieka na warcie i niech czuwa :).

Bardzo mi sie podoba Twoj domek, chociaż ja nie bede szła w kierunku tak nowoczesnego wystroju wnętrza. Kominek bardzo ładny - ale nie zgapię. :)

Ja lubię drewno i kamien naturalny. To co szczegolnie mi odpowiada w tym co zrobiliście to przestrzen. Stad bylo moje pytanie na temat szafy w hollu. Mialam zamiar ja usunac ale znow nie chcialabym przesadzic bo po co tak wielki holl . No jeszcze pomysle.

emwu

Ja mam chyba dwie osobowości :wink: bo podobają mi się takie ciepłe domki (o którym Ty piszesz) i te troszeczkę nowoczesne :lol: Jakbym miała dwa domki to każdy miałby swój styl ale na dwa mnie nie stać więc musiałam za którymś sie opowiedzieć ....wybrałam ten nowoczesny :lol:

Korytarz w projekcie jest przeogromny :o oczywiście kosztem pokoi, więc my go zmniejszyliśmy do 198cm a i tak jest dość duży ......gdyby nie schody, które będą w korytarzu to pewno zmniejszylibyśmy go do 120cm i byłby tez ok. bo taki właśnie wcześniej u kogoś widzieliśmy.

Człowieka zaufanego musisz mieć bo bez nadzoru to ani rusz :roll:

Z Irlandii piszesz :roll: faktycznie parę kilometrów masz do domku :o Ale za to możesz sobie na niego pozwolić bo i zarobki inne niż u nas :wink:

Pozdrawiam z wiosennej (prawie) Polski :lol:

Ja juz mam troszkę zmieniony uklad na dole. Sa tam tylko dwie sypialnie bo tez schody sa na korytarzu. Jak tylko sie naucze to wkleje zdjecie w moim dzienniku :) . Moze naucze sie jeszcze dzisiaj.

Wracajac do stylu domu to niezaleznie jaki wystroj ja wybralam to bardzo ale to bardzo mi sie tez Wasz podoba.

Co do Irlandii - to fakt ,ze zostajac w Polsce w zyciu bym sobie domku nie postawiła. Jako samotna mama to nawet nie moglam mieszkania wynajac. A tak, moze sie spełni marzenie. Z dala od bliskich ale cos za cos :).

Ok , wracam do lekci "jak wklejac zdjecia".

Olu

Piekny jest Twoj dom i pieknie go wykanczasz. :D Kominek taki o jakim marze, plytki sliczne. Jak Ty to zrobilas , ze nieduzy dom , a wyglada na spory.Wszystko duze i przestronne. Najbardziej jestem zaskoczona lazienka. Wyglada na duza. Czy lazienka to polaczenie pom. gosp . z wc ? Czy mozesz napisac jakie sa wymiary lazienki?Bardzo fajny tez pomysl polaczenia garazu z domem.Zycze powodzenia i prosze o jak najwiecej zdjec , bo naprawde napatrzec sie nie mozna.

Olu

Piekny jest Twoj dom i pieknie go wykanczasz. :D Dziękuję Kominek taki o jakim marze, plytki sliczne. Jak Ty to zrobilas , ze nieduzy dom

Nie taki mały -dół ma 120m a na górze będzie ok. 80m , a wyglada na spory

Masz racje jak oglądam go zewnątrz to wygląda na obszerny , choć miał być mały przytulny domeczek.

Wszystko duze i przestronne.

Pokoje są dla wszystkich wystarczające ( ok.15m ,14m,13m) a najbardziej zależało mi na dużym salonie, po połączeniu z kuchnią ma 51m , każdego zaskakuje jego wielkość Najbardziej jestem zaskoczona lazienka. Wyglada na duza. Czy lazienka to polaczenie pom. gosp . z wc ?

Tak, to połączenie gosp. z wc , ale nie jest za duża bo ma 5,3m ale przeważnie w łazience przebywa zawsze jedna osoba , nie będzie ciasno , wc mam osobno i to najwazniejsze. Czy mozesz napisac jakie sa wymiary lazienki?Bardzo fajny tez pomysl polaczenia garazu z domem. To istotna sprawa !Zycze powodzenia i prosze o jak najwiecej zdjec , bo naprawde napatrzec sie nie mozna.

Dziękuję i postaram sie wklejać więcej zdjęć jak będzie się więcej dziać .

Ola a co z poddaszem? na zdjeciu wyglada na takie wielkie? nie macie zamiaru go zagospodarowac?

Na razie będzie to tylko poddasze nieużytkowe , może któreś z moich dzieci będzie chciało z nami zostac to sobie wykorzysta :wink: a na razie zrobimy tam jedno wielkie pomieszczenie na pokój rekreacyjny :lol:

Cześć Olu, ale dawno się nie wpisywałam, jednak cały czas śledzę wasze postępy oglądając zdjęcia w dzienniku i słuchając relacji .......... wiesz kogo :wink:

Domek pięknieje z dnia na dzień i pomyśleć, że nie długo w nim zamieszkacie - ja jeszcze mam przed oczami wasze fundamenty. Ekspresowe tępo - zbudować i urządzić domek w 10 m-c jestem pełna podziwu.

Muszę ci przyznać, że oglądając zdjęcia z domku jeszcze ani razu nie zawiodłam się na twoim guście, świetnie wszystko dobierasz.

Podoba mi się wasze kosmiczne poddasze :wink: a do przeprowadzki został porządny miesiąc - teraz to dopiero czas zacznie wam szybko płynąć.

Witaj ! witaj, TERKA :lol: :lol: :lol:

Ja za to na Twój domek spoglądam codziennie , jeżdżąc na swoją budowę ...teraz to widoczny jest z daleka :lol: :lol: :lol:

Domek jeszcze do końca nie urządzony ale faktycznie ten ostatni miesiąc to dopiero tempa nabierze :roll: :wink: Nie wiem czy ja tylko podołam :roll: :wink: bo juz teraz brak snu daje mi się we znaki , codziennie wstaje rano , jadę palić w kominku i kończę dzień dokładając ostatni raz do ognia o 23.00 a kładę się spać po 24.00 .....chętnie bym już nie wracała do bloków, przy kominku a raczej z dala od niego kładziemy materac i czasami to po męczącym dniu zasypiamy na godz. ....jest tak cieplutko :lol: dzis p. kominiarz pytał się po co nam gaz, skoro kuchnia będzie elektryczna a w domu mamy tak cieplutko :wink: każdy się dziwi , że to tylko kominek :lol: dopóki nie włączą gazu (ma byc już w poniedziałek :lol:) to palę bo cały czas chodzi osuszacz , więc temp. musi być odpowiednia

Oczywiscie ze bede. Do polski i tak latam prawie co miesiac. Zanim wyleja fundamenty , zloza szkielet , doprowdza media , dach , elewaxje , okna to pewnie zrobi sie lato . Same wiecie jak to jest. A latem pojade na 3 miesiace i wtedy bedziemy wykanczac. O ile wszystko pojdzie po naszej mysli. Zazdroszcze Wam tego lezenia na materacu przed kominkiem. Juz widze jak sobie ustawiacie razem meble i planujecie co bedzie w ogrodzie. Tez juz bym chciala byc na tym etapie. :) Milej niedzieli.

Witaj :D

Zanim przejdę do zachwytów :lol: to coś opowiem.

Wczoraj byliśmy z mężem oglądać płytki, spodobały mi się jedne ale były :evil: bardzo drogie :roll: 180za m2 :roll: półpoler, beż no to co właśnie chciałam :roll: ,

coś tam na kartce było napisane, że jakąś nagrodę dostał :roll:

Wieczorem włączyłam twój dziennik i :o widzę piękne płytki :o bęzowe, polerowane :roll: , weszłam do komentarzy i :o

Gres Tibet - ceramika Pamesa - otrzymał w 2006 r tytuł Perła Ceramiki UE.

To rodzaj poleru, ale specyficzny, bo niejednolity satynowy połysk - nie tak jak typowe "bankowe" polerki, które mi się nie podobają, szczególnie w ersji chińskiej.

Jest rzeczywiście piękny, elegancki i technicznie b. dobry, wytrzymałość gresu - ponadto rektyfikowany do układania na małą fugę 1,5-2mm. Cena ok. 150 zł, ale można ponegocjowac w niektórych firmach taniej.

U mnie będzie ten najjaśniejszy! :)

to ten sam :o tylko cena nie ta :o pliiiiiiiiiisssssssss, błagam , powiedzcie , może być na priva gdzie kupiłyście te kafle w takiej cenie :D

pleaaassseee :oops: jestem gotowa tam pojechać :oops: tak mi się spodobały :D