Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

Witam

Slicznie wykanczanie swoj domek.Juz nie moge sie doczekac na fotki kuchni.Ja wybralam jednak projekt Natalka gdyz Lawenda bylaby raczej duzo drozsza w budowie.

Kominek rewelka-podoba mi sie jego styl choc u mnie musi byc duzo mniejszy-bede miala na tej samej scianie tv wiec i dla niego musi znalezc sie miejsce na scianie.

Mam pytanko-doczytalam na 2 stronie w dzienniku ze pisalas iz dach ma 172 m kw.To chyba jakas pomylka?Natalka jst ciut wieksza na szeokosc i dach ma az 320 metrow.

Do przeprowadzki macie juz bardzo malo ale mam nadzieje ze nawet po niej bedziesz prowadzic swoj dziennik-bardzo fajnie sie go czyta :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanko-doczytalam na 2 stronie w dzienniku ze pisalas iz dach ma 172 m kw.To chyba jakas pomylka?Pozdrawiam

Pewno, że pomyłka bo ma 272m2 :lol: :wink: Juz się poprawiłam :lol:

Dziękuję wszystkim za ciepłe i miłe słowa :lol:

teraz bardzo brakuje mi czasu na wszystko... nawet na systematyczne wpisy do dziennika, a później ...nie wiem czy będe miała internet

gdyby mnie w marcu juz nie było tzn. że nie mam internetu :-?

pozdrawiam :lol: :lol: :lol:

cześć!

płytki kładły sie ok. :lol: tylko musiałam z nimi jechać do cięcia bo kafelkarzowi taki duży rozmiar nie mieścił się w maszynę :wink:

co do użytkowania to nie wiem, bo nawet ich jeszcze nie umyłam (czekam na wodę ) ale myślę , że będą w porządku :lol:

A swoją drogą to ładne płytki kupiłaś :lol: :wink:

Witaj kropkq

Oglądam Twój dziennik i podziwiam jak łatwo Ci idzie z wykończeniem. :D

Mam jedno pytanko - na jaką kabinę i panel prysznicowy zdecydowałaś się? Bo całkiem ciekawie wyglądają...

I jeśli możesz to napisz ile Cię one kosztowały?

Oczywiście życzę samych dalszych sukcesów :D

Witajcie , witajcie :lol: :lol: :lol:

teraz zaglądam do dziennika bardzo rzadko i na krótko....to są ostatnie dni do przeprowadzki, pracy co nie miara, a niedługo zabraknie internetu :-? mogę przez jakiś czas nie pisać w swoim dzienniku i nie odpisywać :-? ale myślę , że wybaczycie mi :wink: jak się już rozpakuje i podłączą mi internet to odrobię zaległości :lol:

Monica schodów jeszcze nie mam , będą na początku lutego ...

Zielonka nie bój się niczego :lol: ja jak zaczynałam to byłam zupełnie zielona w sprawach budowlanych a teraz mogłabym swobodnie poprowadzić inną budowę :wink: to jest super przeżycie , wielki wyzwanie , kontakty z wieloma "różnymi" ludźmi i całkiem przyjemne :lol: i ta satysfakcja , że po wielu miesiącach stoi wymarzony dom :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wszystkie miłe, pochlebne, ciepłe słowa :lol: :lol: :lol: :lol:

22-02-2008 piatek

Mebelki kuchenne wyglądają ślicznie, firma w której zamawiałam spisała się na medal, do tego szklane sopelki nad wyspą i całość wygląda rewelacyjnie :lol:

podłoga położona, wygląda jak lite drewniane deski , sama natura , właśnie o czymś takim myślałam :lol: :lol: jutro tylko listwy i ...

A zdjęcia :cry: :cry: :cry:

Życzę , żeby wam się dobrze mieszkało!!! :D :D :D

WITAM. Super wykańczacie swój domek[tylko pogratulować i pozazdrościć].Wlaśnie kończymy stan surowy D12 i mamy taki pytanie. Ila kosztowała Was instalacja wodno- kanalizacyjna centralnego ogrzewania wraz z kotłownią i robocizną.Proszę napisz z jakiej firmy jast ogrzewanie podłogowe.POZDRAWIAMY PIOTREK I EWA.

Od wczoraj juz śpimy (oprócz dzieci) w naszym kochanym, cieplutkim, przytulnym domku. Jest wspaniale.

Ola to musiało być niesamowite przeżycie - kłaść się spać w swoim przytulnym domku :lol: . Wierzymy, że jest wspaniale :lol: i czekamy na kolejne fotki i opowieści o tym jak się mieszka.

Pozdrawiam gorąco, Rena

Przede wszystkim gratulacje wprowadzki (oraz posiadania gazu)!

Muszę przyznać, że bardzo mi się podoba Wasz kominek - super! Miło by było dowiedzieć się o nim więcej.

Widzę, że w kuchni ma być wyspa? Także i u nas powstanie mała wyspa (między kuchnią a jadalnią) - to świetny pomysł i aż dziwne, że wciąż tak mało popularny.

Ja dopiero będę kładła te piękne płytki - wersja Tibet Blanco.

Powiedz na jak dużą fugę była kladziona płytka, czy przy 1,5 mm nie było problemów i czy masz ogrzewanie podłogowe ?

Mnie powiedziano z wiarygodnego źródła (od znajomego właściciela firmy, który między innymi wybierał te plytki w jakiejś ważnej Komisji do tej nagrody), że można na 1,5 przy zachowaniu dylatacji od ścian - ale warto zasięgnać opinii "praktyków" - użytkowników.

Jaki kolor fugi dawaliście ?

Olu, przypadkiem - szukając pomysu na glazurę niełazienkową - trafiłam na Twój dziennik budowy. Pamiętam, jak dopieko zaczynałaś budowę (spotkanie w Browarze), a tu już po przeprowadzce...Gratulacje. :D Najbardziej zauroczył mnie kominek, ale te płytki Tibet Marfil też wyglądają pięknie. Kupiłaś je w Łodzi? Pozdrowienia, Małgosia