magpie101 25.07.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Mam pytanie odnosnie zielonych kolek na scianie w pokoju syna, jak je zrobiliscie? Czy szablon kupilas gotowy i gdzie czy tez sama wycinalas? Bardzo mi sie podoba ten pomysl i chyba tez zrobie cos takiego u syna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 co to za deska w salonie- piękne ma usłojenie, to panel czy pełna deska?Kurcze jak ślicznie, nie mogę sie napatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 25.07.2008 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 No dobrze , odpowiadam po kolei acca5 cokół mam drewniany jesion, lampy sama nie wiem jak się nazywają , kupowałam w Lerla Merlę paliłam w kominku na tyle dużo, że gdyby miał się ubrudzić to by już byłby brudny , oprócz tego że nieraz wysypało mi się z szufelki jak wybierałam popiół nigdzie się nie zabrudziło ani okopciło ..no bo od czego? płytki miałam z dwóch rzutów i pierwsze były większe od drugich ..ale w jednej partii wszystkie tego samego wymiaru.....jedne położone w korytarzu a drugie w kuchni więc jakiegoś problemu u mnie nie było fugę zaproponowano mi w sklepie i taką wzięłam, niczym nie impregnowałam jak na razie jest ok. Agata i Łukasz kominek odstaje tyle od ściany o grubość wkładu + 10cm salon ma 51m włącznie z jadalnią i kuchnią ok 9x6 jak sobie posiedzisz w swoim salonie , popatrzysz , pomyślisz to same pomysły nasuną ci się do głowy -jak tak robiłam a później chodziłam do sklepu brałam prospekty mebli z wymiarami i układałam na podłodze deski patrząc czy i co się zmieści ...i tak to wyszło przykro mi, że nie mogę ci pomóc ale mam wciąż mnóstwo pracy w ogrodzi i nie mam czasu nad zastanowieniem się ...zresztą to twój domek i musisz sama go urządzić co do łazienki to nie rezygnuj z prysznica zostaw go tak jak jest i może przestaw wc na tą samą ścianę ( między prysznic a wannę) powinien się zmieścić jak wstawisz prostokątną wannę ... a na drugiej ścianie dużą umywalkę z wiszącą pod spodem szafką ...ale to tylko moje sugestie życzę powodzenia i dziękuję za życzenia magpie101 kółka na ścianie to gotowe szablony, kupione w OBI acca5 już pisałam ale się powtórzę finisz deska- jesion exclusive Dziękuję za tyle pochwał, bardzo się cieszę ,że nie tylko nam się nasz domek podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.07.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Dziękuje za odpowiedzi, jesion że też na to nie wpadłam -wpadł mi w oko a ja mam z takim usłojeniem zamówiona kuchnię -fornir na wysoki połysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.07.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Ślicznie to wszystko połączyłaś. Wybrałaś pomarańcz jako kolor spajający. Jest to tak radosny i słoneczny kolor że Wasze wnetrza sprawiają wrażenie wiecznych wakacji Jasne, przestronne, bardzo mi się podobają. Mam pytanie o kanapę w córki pokoju. To skora? Gdzie ją kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 26.07.2008 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 mayland TAK to skóra, kanapę kupiliśmy w AGATA MEBLE, było trochę problemów z dostarczeniem , ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgdalena 27.07.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 A ja mam takie pytanie czy jesteś zadowolona z otwartej kuchni? Czy to fajnie mieć tak wszystko na widoku?? Ja też wybrałam taka opcje ale ciągle słyszę że to nie najlepsze wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.07.2008 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 M@gdalena powiem otwarcie : ja lubię zawsze mieć porządek i nigdy nie zostawiam talerzy i garnków w zlewie to tylko i (dla niektórych) aż tyle żeby cieszyć sie otwartą kuchnią Mi osobiście nie przeszkadza Myślę, że moja kuchnia dodaje uroku całemu salonowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 28.07.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Dołączam do fanów Twojego domu. Kropkq domek masz urządzony z gustem, wszystko zgrane, utrzymane w super kolorystyce. Nic tylko pozazdrościć i podziwiać dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.07.2008 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Kawał roboty włożyłaś w ten ogród. Wiem ile wysiłku to kosztuje bo sama pomalutku to robię. Współczuję a zarazem podziwiam i jestem pod urokiem obejścia!!! Nawet najpiekniejszy dom blednie jak nie ma odpowiedniej oprawy. Wasz już ją ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 29.07.2008 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 TomKa,mayland dziękuję dziewczyny za tak miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.07.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Olu !!! Rzadko piszę tu takie rzeczy, a jak już napiszę to z głębi serca: oczy mam takie Jest to jeden z najpiękniejszych domów, jakie tu na forum obejrzałam!!! Jeszcze raz gratuluję! Teraz pełna zdrowej zazdrości pytam: 1) kolor ścian w sypialni? 2) kolor ścian Karoliny? Jeszcze nie wiem, który chciałabym w sypialni swojej 3) Lampy w kuchni (przecudne) czy mocno sie kurzą? Wystarczy je przetrzeć szmatką czy trzeba ściągać klosze? Łatwo sie je ściąga? 4) Gdzie kupiłaś ten gres w przedpokoju, bo szukam i nie mogę znaleźć. Moze przez neta się da to kupić? Pozdrawiam PS. Jako że jeszcze nie jestem "ogródkowa", to tylko powiem, że zapowiada się nieźle, ale ja naprawdę sie nie znam. Sama na działce mam taki burdel że omijam jedną stronę działki z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 29.07.2008 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Wiolasz aż mnie zamurowało jak przeczytałam co napisałaś piszesz tak szczerze i z głębi serca to moje serducho się raduje a teraz odpowiadam: farby Caparola kolorek u Karoliny to beż - wanilia i czekolada (niestety nr nie pamiętam a zapiski dawno już wyrzuciłam i sama teraz żałuję ) u mnie w sypialni brudny róż i bakłażan ale wpadający w szarość lampy w kuchni jeszcze nie przecierałam bo nie są brudne , gdyby były to wystarczy przetrzeć szmatką, bez zdejmowania płytki kupowałam w Cermagu w Łodzi na ul. Brukowa 15 B tel.042 6165544 pamiętam, że dawałam tez adres, dziewczynie z W-wy i tam kupowała bo były tańsze niż w stolicy. Powodzenia w wykończeniówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 29.07.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Olu świetnie Ci idzie z tym ogrodem w przyszłym roku będzie to wszystko cudnie wyglądać, zobaczysz Mam do Ciebie jeszcze małe pytanko ile cm masz nad oknem z zewnatrz do podbitki dachu bo u nas w projekcie murlata idzie od razu na strop ale my zdecydowalismy sie podmurowac jeszcze maksem zeby nie padal cien na okna i zastanawiam sie czy dobrze zdecydowalismy. Pozdrawiam cieplo a nawet goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 29.07.2008 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Agata i Łukasz U nas na strop poszedł tylko jeden pustak (ścianka kolankowa) , okna u dzieciaków są od południa i jest super, bo jak słońce praży to u nich tylko oświetla parapet , nawet bez zakrywania okien roletami zawsze jest przyjemnie chłodno, a okna duże więc światła jest pod dostatkiem ...od zachodu już słońce jest niżej promienie słoneczne wpadają całymi oknami -dlatego tam wybrałam żaluzje ponieważ mogę sobie regulować dopływ słońca i za razem ciepełka i pomimo bardzo dużych okien w salonie nigdy nie jest gorąco Myślę , że będziesz miała podobnie jak u mnie Ale to jeszcze zależy od cieśli , jak daleko wypuszczą Ci krokwie ...u mnie żeby domek nie wyglądał jak "podkasany" dach jest troszkę dłuższy niż w projekcie (schodzi niżej) nie wiem czy napisałam zrozumiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 29.07.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Rozumiem, po prostu masz nizej okap niz to powinno byc. U nas bedzie troche inaczej bo dach ma 30 stopni ale mam nadzieje ze zle nie bedzie bo lepiej zeby bylo wyzej niz mialo by nie byc swiatla w pokoju.U nas jest tak ze wykusz jest od poludnia, 2 pokoje i okno kuchenne sa od wschodu i tam sa okna jedno szer. 1,50 a drugie 1.80 w kuchni 1,20 a od zachodu jest nasza sypialnia i salon a w salonie jest duze okno na 3m. Mam nadzieje ze nie bedzie zle. A wlasnie jakie masz duze okna u dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 29.07.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 No dobrze , odpowiadam po kolei Agata i Łukasz kominek odstaje tyle od ściany o grubość wkładu + 10cm salon ma 51m włącznie z jadalnią i kuchnią ok 9x6 jak sobie posiedzisz w swoim salonie , popatrzysz , pomyślisz to same pomysły nasuną ci się do głowy -jak tak robiłam a później chodziłam do sklepu brałam prospekty mebli z wymiarami i układałam na podłodze deski patrząc czy i co się zmieści ...i tak to wyszło przykro mi, że nie mogę ci pomóc ale mam wciąż mnóstwo pracy w ogrodzi i nie mam czasu nad zastanowieniem się ...zresztą to twój domek i musisz sama go urządzić co do łazienki to nie rezygnuj z prysznica zostaw go tak jak jest i może przestaw wc na tą samą ścianę ( między prysznic a wannę) powinien się zmieścić jak wstawisz prostokątną wannę ... a na drugiej ścianie dużą umywalkę z wiszącą pod spodem szafką ...ale to tylko moje sugestie życzę powodzenia i dziękuję za życzenia Dziękuję za tyle pochwał, bardzo się cieszę ,że nie tylko nam się nasz domek podoba Olu pisalas zebym nie rezygnowala z prysznica, wiec poszlam za twoja rada i zrobilam wstepny projekt lazienki z ustawieniem jaki planowalam na samym poczatku. Wanna bylaby prostokatna 1,50x0,90 a nie tak jak w projekcie i powiedz co o tym myslisz, bede wdzieczna i z gory dziekuje http://images30.fotosik.pl/257/304242ad5ff9647e.jpg A to ustawienie ktore Ty mi proponowalas tylko wanna znow troche mniejsza i prostokatna http://images27.fotosik.pl/256/19713e8afb73d9d1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.07.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Olu swoją pracą i tym ogrodem dołączysz do grona najpiękniejszych ogrodów na forum których posiadaczkami sa m.in Tola, Sonika i Ewka Fajna koncepcja.Ładnie wydlada z góry. Mała działka ma swój urok. Można dokładnie zaplanować i przypilnować nasadzeń. I dbać potem łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 29.07.2008 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 A wlasnie jakie masz duze okna u dzieci? okienka u dzieci maja 180x150 salon 140x150 i tarasowe380x230 w kuchni i sypialni 150x150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 29.07.2008 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Agata i Łukasz w tym drugim projekcie wanna narożna nie pasuje bo za mało jest przestrzeni między wanną a wc ....chyba żeby była inna wanna ten pierwszy projekt z tą wanna jest nawet ok. można tam dać duże lustro na całą ścianę (jak ktoś lubi ) szafkę pod umywalkę lepiej zrobić wiszącą bo wtedy jest więcej przestrzeni . Wymierz wszystko narysuj na podłodze kredą i zobaczysz gdzie co ustawić i jak będzie wygodniej. Trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts