Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

Ja również obejrzałam Wasz domek, naprawdę bardzo mi się podoba………jedyny mankamencik, jaki znalazłam to sofa ustawiona tyłem do kominka.

sofa tyłem do kominka
tak wyszło "uwarunkowanie terenu" :wink: mogłam wybrać inny rodzaj kominka , mniejszy, narożny (nie zachwycałby mnie tak jak ten) i obok dać TV a sofę na przeciwną ścianę ale znowu osobiście nie lubię połączenia typu : kominek i tv obok, wolałam wybrać wariant ten co mam :lol:

Zresztą nie przeszkadza mi ta wersja :) rozpalam ogień w kominku (ogrzewam dom) i robię dalej swoje , nie mam czasu wpatrywać się w niego bez przerwy ale gdy mamy z mężem ochotę na małe lenistwo to wyłączamy tv, rozkładamy sofę , otwieramy butelkę wina i ......

Przez ten układ miałam tylko jeden problem :roll: znaleźć taka sofę która rozkładałaby się w taki sposób jak wersalka, ale znalazłam :lol: kilka sekund, bez odsuwania ławy i z sofy robi się wielkie łoże :lol: :lol: :lol:

Czasami rozkładamy ją i ja leżąc wygodnie wygrzewam sobie plecy, a mąż ogląda tv ...i wszystko gra :lol:

przecież kominek to sprawa sezonowa :wink: :lol: i tak jak napisałaś dla mnie to tylko malutki mankamencik :wink:

dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też nie lubie na jednej ścianie tv i kominka. Myślę, że fajnie to wyszło i nie nazwałabym tego mankamentem.

Ja znów lubię wieczorem drgające światło w pomieszczeniu z palacego się kominka. Nie musze patrzeć na plonienie, wystarczy że na scianach w pokoju tańczą cienie :wink: :lol:

Też nie lubie na jednej ścianie tv i kominka. Myślę, że fajnie to wyszło i nie nazwałabym tego mankamentem.

Ja znów lubię wieczorem drgające światło w pomieszczeniu z palacego się kominka. Nie musze patrzeć na plonienie, wystarczy że na scianach w pokoju tańczą cienie :wink: :lol:

ja jeszcze lubię ciepełko z kominka :lol: lepsze od podłogówki :wink:

bardzo ładny dom i zagospodarowanie ogrodu, gratulacje!

tak z ciekawości - gdzie kupowaliście nasadzenia do ogrodu? Pytam, bo chyba mieszkamy gdzieś niezbyt daleko od siebie. No może kawałek drogi jest :D

pozdrawiam,

To ja tak z ciekawością zapytam - gdzie się budujesz lub juz mieszkasz :roll: :wink:

Tuje i inne drobne iglaki kupowaliśmy w Piątku ( adresu nie znam :-? ) resztę w Traczu pod Strykowem. :roll:

Za gratulacje -DZIĘKUJĘ :lol: :-?

Gość 2mm

To ja tak z ciekawością zapytam - gdzie się budujesz lub juz mieszkasz :roll: :wink:

Tuje i inne drobne iglaki kupowaliśmy w Piątku ( adresu nie znam :-? ) resztę w Traczu pod Strykowem. :roll:

Za gratulacje -DZIĘKUJĘ :lol: :-?

okolice Łagiewnik - ul. Wycieczkowej

mieszkam od roku :lol:

u Tracza pod Strykowem byłem, szukam takich większych jodeł czy sosen a tam są dość drogie. Generalnie Tracz ma wszystko dosyć drogie i ciężko jest dostać jakikolwiek rabat. Ale dzięki za inf. :wink:

Fajnie Ola , ze znow jestes. Dom i ogrod wygladaja na zupelnie kompletne. Co ty teraz robisz? Nie brakuje Ci urzadzania, planowania, budowy ??? Chyba mozna sie od tego uzaleznic. Ja juz nie moge zasnac bez wyobrazenia sobie kilku pomieszczen mojego nowego domku lub planowania kolejnych transportow materialow . hi hi hi.

Zastanawia mnie tez gdzie ten Twoj malazonek wlazl zeby zrobic zdjecia z gory :) na slup ???

Nasz przytulny tez juz nabral ksztaltow mimo ,ze nieco innych niz Wasz. Nasz jest lekko "zmodyfikowany". Mam jednak nadzieje , ze bedzie rownie ladny jak Wasz i nie straci uroku przez te modyfikacje.

Zaznaczam , ze wciaz sprawdzam czy sa od Was nowe posty wiec nie zapomnajcie o nas - czytajacych.

Pozdrawiam

:lol:

Fajnie Ola , ze znow jestes.

jak miło :lol:

Dom i ogrod wygladaja na zupelnie kompletne. Co ty teraz robisz?

A własnie , że robię :wink: własnie układają mi kostke brukową :lol: jutro kończą i zacznę pracę na rabatach przed domem no i jak zdążymy również przed ogrodzeniem :lol: juz się ciesze na samą myśl ...kosteczka jak dla mnie wygląda super (ale jestem samochwała :wink: )

Nie brakuje Ci urzadzania, planowania, budowy ???

brakuje, chyba wezmę jakąś budowę :wink: , propozycję juz dostałam :D

Chyba mozna sie od tego uzaleznic.

oj można , można :wink: :D

Ja juz nie moge zasnac bez wyobrazenia sobie kilku pomieszczen mojego nowego domku lub planowania kolejnych transportow materialow . hi hi hi.

no to masz tak samo jak ja miałam :lol:

Zastanawia mnie tez gdzie ten Twoj malazonek wlazl zeby zrobic zdjecia z gory :) na slup ???

na sąsiada budynek (w budowie) :wink:

Nasz przytulny tez juz nabral ksztaltow mimo ,ze nieco innych niz Wasz. Nasz jest lekko "zmodyfikowany". Mam jednak nadzieje , ze bedzie rownie ladny jak Wasz i nie straci uroku przez te modyfikacje.

Będzię bardzo ładny bo już fajnie wygląda i zapewniam Cię , że dla Ciebie będzie najpiękniejszy :lol: :lol: :lol:

Zaznaczam , ze wciaz sprawdzam czy sa od Was nowe posty wiec nie zapomnajcie o nas - czytajacych.

niedługo wkleje zdjęcia kostki brukowej :lol:

emwu- trudno zapomnieć o wszystkich wspierających mnie w czasie budowy, odwiedzających dziennik , miłych słowach ...było tego wiele :lol: :lol:

Pozdrawiam

Również pozdrawiam Cię serdecznie :D

:lol:

Hej Olu ja też Cie czasem odwiedzam choc dawno mnie nie bylo ale widze ze troche zmian u Ciebie...

I mam do Ciebie pytanko co to za płytki masz na tarasie? Czy to jakas kostka brukowa? Bo my wlasnie chyba nie bedziemy robic lanego tarasu i schodow tylko zrobimy go z kostki ale nie wiem jak to wyglada cenowo podobno kostka wychodzi taniej tylko zalezy znow jaka... A jak to u Was bylo?

witam.tak sie waszym domem zauroczylam, ze slow mi brakuje.ogrod swietnie rozplanowany.piekny.twoj dziennik jest dla mnie prawdziwa skarbnica wiedzy budowlanej-szczegolnie zdjecia.a dzieki fotkom waszego salonu, znalazlam sposob jak u nas ustawimy kominek,akwarium i tv.tez wlasnie nie chcialam na jednej scianie tv i kominka.i tak jak u was jest dla nas idealnie.

piekne kolory, cieple pomaranczowe.dodatki w kazdym pomieszczeniu dopasowane.ach bosko.

pozdrawiam.

olu super laska z ciebie :D

Hej Olu ja też Cie czasem odwiedzam choc dawno mnie nie bylo ale widze ze troche zmian u Ciebie...

I mam do Ciebie pytanko co to za płytki masz na tarasie? Czy to jakas kostka brukowa? Bo my wlasnie chyba nie bedziemy robic lanego tarasu i schodow tylko zrobimy go z kostki ale nie wiem jak to wyglada cenowo podobno kostka wychodzi taniej tylko zalezy znow jaka... A jak to u Was bylo?

Witaj :lol:

na tarasie mam kostkę Libetu Via Castello kolor pastello :lol: system tych kostek składa się z 13 różnej wielkości prostokątów(są dość duże) , położone tak samo jak kładzie się kostkę brukową ... dzięki temu mam pewność, że po kilku latach nie będą odchodzić tak jak to mają w zwyczaju kafelki

Jedyny mankament to plamy po grillowaniu bardzo ciężko schodzą , ale Ludwik i gorąca woda czynią cuda :lol: :wink: na wiosnę mam zamiar je zaimpregnować , zresztą teraz grill ustawiam na kamykach :wink:

za to plusem ich jest to , że nie w ogóle nie znać na nich kurzu :D

a tak pro po to ja miałam wylany taras a na te płyty zdecydowałam się przed samym założeniem :lol: w niczym to nie przeszkadzało :D

koszt po upustach ok. 70zł za m2 plus założenie