Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

aga1401

dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej :lol: miło mi , że mogłaś skorzystać z moich doświadczeń :lol:

mhk

kosteczkę mamy ładniutką - prawda :lol: :wink:

edyta kozłowska

dziękuję wszystkim za odwiedziny, za tyle ciepłych słów i zapraszam częściej :lol: :lol: :lol:

kosteczka Wasza też mi się podoba :p może i ja się skuszę :roll: 8)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

co co - na chlopakow od kosteczki!!! :lol: :roll: a dali ci znac ci stolarze?? masz wycene??

po ile Ty płaciłaś za m2 położenia kostki a ile za obrzeża :roll: chciałabym porównać (ponoć dostałam specjalne upusty) :roll:

ja zaplacialam 120zl/m2 - ale to cena byla ze wszystkim kostka, piachem, odwodnieniem, wszytskimi materialami jakie im byly potrzebne, ziemi mi dowiezli ze dwie wywrotki w tej cenie, koparka w cenie - po prostu wszystko!

ja zaplacialam 120zl/m2 - ale to cena byla ze wszystkim kostka, piachem, odwodnieniem, wszytskimi materialami jakie im byly potrzebne, ziemi mi dowiezli ze dwie wywrotki w tej cenie, koparka w cenie - po prostu wszystko!

To co innego :roll: My kupowaliśmy sami kostkę i palisady , cement- prawie 3tony, żwir 4wywrotki.....za robociznę tej kostki płaciłam po 35zł a palisady 3zł od szt. obrzeża 5zł za metr bieżący. Ale słyszałam , że w mojej okolicy (Łódź) za tę kosteczkę biorą po 45-60 zł a palisady po 5-6zł szt .Podobno to mozolna praca układanie tego rodzaju kostki , wolą te zwykłe, proste betonowe bo nie muszą zwracać uwagi na to jak ja położą , w tych co my mamy są takie wyżłobienia i to zajmuje więcej czasu żeby je dopasować .

Ciekaw byłam jak ceny kształtują sie w innych rejonach.

Ja płaciłam po 22zł/m2 robocizny. Kostka prosta. ALe nie zgodzę się, z emożna odpuścić sobie dokładne położenie. Własnie przy prostej kostce wszystko wiadać. Każda linia musi być prosta, jak fugi. Pzy kostkach zazębiajacych się wydaje sie to być łatwiejsze do wykonania bo poniekat ksztalt sam się dopasowuje. :roll:

Moze nie pwoinnam sie wypowiadać bo nie robiłam tego sama ale tak na logikę sobie to tłumaczę :roll:

Znalazłam taki post:

brukarz

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi

PostWysłany: Nie, 21 Wrzesień 2008 07:48 Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Układam bruki wiele lat i za ułożenie kostki betonowej biorę 40 zł m2

obrzeża 15 zł mb.Za rozbiórkę 20 zł m2.

mayland

Moi brukarze powiedzieli cytuję: zwykłej na dzień kładziemy 100-150m2 a tą (120m) będziemy kłaść 2 dni a robili 1,5 dnia. To tylko ich słowa.Wiem, że ten rodzaj kostki kładą niechętnie.Jak juz to dlatego biorą drożej.Ja też się na tych sprawach nie znam 8)

czy z tył masz szybe na scianie czy jakaś płyta

szybę

Witam. Troszkę podniosę temat... :wink: Jak się sprawuje ta szyba po dłuższym czasie użytkowania. Chodzi mi szczególnie o utrzymanie czystości (np. na łączeniach). :-? Jakiej grubości to szyba ? Hartowana czy nie? (przy płycie zwłaszcza) mleczna czy czysta? Co jest pod nią? Jak jest mocowana? Właśnie czeka mnie przy wykańczaniu kuchnia i bardzo podoba mi się szyba pomiędzy szafkami. Pozdrawiam :)

czy z tył masz szybe na scianie czy jakaś płyta

szybę

Witam. Troszkę podniosę temat... :wink: Jak się sprawuje ta szyba po dłuższym czasie użytkowania. Chodzi mi szczególnie o utrzymanie czystości (np. na łączeniach). :-? Jakiej grubości to szyba ? Hartowana czy nie? (przy płycie zwłaszcza) mleczna czy czysta? Co jest pod nią? Jak jest mocowana? Właśnie czeka mnie przy wykańczaniu kuchnia i bardzo podoba mi się szyba pomiędzy szafkami. Pozdrawiam :)

Mam założoną a raczej przyklejoną szybę mleczną na jakiś klej , prawdopodobnie taki sam jakim mocuje się lustra w łazienkach, osoba która montuje zna sie na tych sprawach :lol: Grubość jak na moje oko to 5-6mm , szyba jak najbardziej hartowana, pod nią jest ściana pomalowana na taki sam kolor jak salon ale to nie ma znaczenia , nie mam z nią żadnych problemów w utrzymaniu czystości, po smarzeniu biorę ręcznik jednorazowy , spryskuję płynem do mycia szyb , moment i jest czyściutka .....łatwiejsz w utrzymaniu czystości niż kafelki które wcześniej miałam. Na łączeniach żadnych niecztstości nie zauważyłam(byłam specjalnie obejrzeć) :lol:

Olu ile macie cm okapu???

Aguś :D :wink: mogę się tak do Ciebie zwracać :roll:

Chodzi o dach, prawda..... pamietam jak zakładali podbitkę - to cięli kawałki 70cm :) dochodzi rynna która wystaj ok. 10cm , razem 80cm :)

Teraz ma 88cm a po ociepleniu będzie ok 80cm a to chyba nie aż tak dużo u aggis okap ma 75 cm i jest ok.

Ale mnie zdenerwował wrrrrrrr

Będzie w sam raz :D :D :D nie denerwuj się , czym Ty się przejmujesz :roll: