mikopiko 22.10.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 aga1401 dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej miło mi , że mogłaś skorzystać z moich doświadczeń mhk kosteczkę mamy ładniutką - prawda edyta kozłowska dziękuję wszystkim za odwiedziny, za tyle ciepłych słów i zapraszam częściej kosteczka Wasza też mi się podoba może i ja się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.10.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 kosteczka Wasza też mi się podoba może i ja się skuszę Miko moze jakis namiar chcesz !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.10.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 kosteczka Wasza też mi się podoba może i ja się skuszę Miko moze jakis namiar chcesz !!! a co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.10.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 co co - na chlopakow od kosteczki!!! a dali ci znac ci stolarze?? masz wycene?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 23.10.2008 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 co co - na chlopakow od kosteczki!!! a dali ci znac ci stolarze?? masz wycene?? po ile Ty płaciłaś za m2 położenia kostki a ile za obrzeża chciałabym porównać (ponoć dostałam specjalne upusty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.10.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 co co - na chlopakow od kosteczki!!! a dali ci znac ci stolarze?? masz wycene?? po ile Ty płaciłaś za m2 położenia kostki a ile za obrzeża chciałabym porównać (ponoć dostałam specjalne upusty) ooo dziewczyny dobre , tylko nie na priva please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.10.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 co co - na chlopakow od kosteczki!!! a dali ci znac ci stolarze?? masz wycene?? po ile Ty płaciłaś za m2 położenia kostki a ile za obrzeża chciałabym porównać (ponoć dostałam specjalne upusty) ja zaplacialam 120zl/m2 - ale to cena byla ze wszystkim kostka, piachem, odwodnieniem, wszytskimi materialami jakie im byly potrzebne, ziemi mi dowiezli ze dwie wywrotki w tej cenie, koparka w cenie - po prostu wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.10.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 co co - na chlopakow od kosteczki!!! a dali ci znac ci stolarze?? masz wycene?? a ile za obrzeża Obrzezy nigdzie nie mam - nie chcialam miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 23.10.2008 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 mikopiko jak patrze na Twój avatarek to uśmiech ciśnie mi się na usta i myślę sobie - ale ta dziewczyna musi mieć kondycję , żeby tak na okrągło wymachiwać rączkami i nóżkami Pozdrawiam niestrudzoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 23.10.2008 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 ja zaplacialam 120zl/m2 - ale to cena byla ze wszystkim kostka, piachem, odwodnieniem, wszytskimi materialami jakie im byly potrzebne, ziemi mi dowiezli ze dwie wywrotki w tej cenie, koparka w cenie - po prostu wszystko! To co innego My kupowaliśmy sami kostkę i palisady , cement- prawie 3tony, żwir 4wywrotki.....za robociznę tej kostki płaciłam po 35zł a palisady 3zł od szt. obrzeża 5zł za metr bieżący. Ale słyszałam , że w mojej okolicy (Łódź) za tę kosteczkę biorą po 45-60 zł a palisady po 5-6zł szt .Podobno to mozolna praca układanie tego rodzaju kostki , wolą te zwykłe, proste betonowe bo nie muszą zwracać uwagi na to jak ja położą , w tych co my mamy są takie wyżłobienia i to zajmuje więcej czasu żeby je dopasować . Ciekaw byłam jak ceny kształtują sie w innych rejonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.10.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ja płaciłam po 22zł/m2 robocizny. Kostka prosta. ALe nie zgodzę się, z emożna odpuścić sobie dokładne położenie. Własnie przy prostej kostce wszystko wiadać. Każda linia musi być prosta, jak fugi. Pzy kostkach zazębiajacych się wydaje sie to być łatwiejsze do wykonania bo poniekat ksztalt sam się dopasowuje. Moze nie pwoinnam sie wypowiadać bo nie robiłam tego sama ale tak na logikę sobie to tłumaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 23.10.2008 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Znalazłam taki post: brukarz WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi Dołączył: 19 Wrz 2008 Posty: 4 PostWysłany: Nie, 21 Wrzesień 2008 07:48 Temat postu: Odpowiedz z cytatem Układam bruki wiele lat i za ułożenie kostki betonowej biorę 40 zł m2 obrzeża 15 zł mb.Za rozbiórkę 20 zł m2. mayland Moi brukarze powiedzieli cytuję: zwykłej na dzień kładziemy 100-150m2 a tą (120m) będziemy kłaść 2 dni a robili 1,5 dnia. To tylko ich słowa.Wiem, że ten rodzaj kostki kładą niechętnie.Jak juz to dlatego biorą drożej.Ja też się na tych sprawach nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.10.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Nasi mowili ze im gance- gal jaka klada!!!!!!!!!!! Tez sie nie znam - moga nam ci budowlancy jak widac duzo wcisnac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannab 23.10.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 czy z tył masz szybe na scianie czy jakaś płyta szybę Witam. Troszkę podniosę temat... Jak się sprawuje ta szyba po dłuższym czasie użytkowania. Chodzi mi szczególnie o utrzymanie czystości (np. na łączeniach). Jakiej grubości to szyba ? Hartowana czy nie? (przy płycie zwłaszcza) mleczna czy czysta? Co jest pod nią? Jak jest mocowana? Właśnie czeka mnie przy wykańczaniu kuchnia i bardzo podoba mi się szyba pomiędzy szafkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 23.10.2008 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 czy z tył masz szybe na scianie czy jakaś płyta szybę Witam. Troszkę podniosę temat... Jak się sprawuje ta szyba po dłuższym czasie użytkowania. Chodzi mi szczególnie o utrzymanie czystości (np. na łączeniach). Jakiej grubości to szyba ? Hartowana czy nie? (przy płycie zwłaszcza) mleczna czy czysta? Co jest pod nią? Jak jest mocowana? Właśnie czeka mnie przy wykańczaniu kuchnia i bardzo podoba mi się szyba pomiędzy szafkami. Pozdrawiam Mam założoną a raczej przyklejoną szybę mleczną na jakiś klej , prawdopodobnie taki sam jakim mocuje się lustra w łazienkach, osoba która montuje zna sie na tych sprawach Grubość jak na moje oko to 5-6mm , szyba jak najbardziej hartowana, pod nią jest ściana pomalowana na taki sam kolor jak salon ale to nie ma znaczenia , nie mam z nią żadnych problemów w utrzymaniu czystości, po smarzeniu biorę ręcznik jednorazowy , spryskuję płynem do mycia szyb , moment i jest czyściutka .....łatwiejsz w utrzymaniu czystości niż kafelki które wcześniej miałam. Na łączeniach żadnych niecztstości nie zauważyłam(byłam specjalnie obejrzeć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannab 24.10.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Bardzo dziękuję za szyb-ką/kową odpowiedź. Bardzo mi pomogła będzie szyba - dzięki Tobie już mam dodatkowe argumenty do przekręcania męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.10.2008 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Bardzo dziękuję za szyb-ką/kową odpowiedź. Bardzo mi pomogła będzie szyba - dzięki Tobie już mam dodatkowe argumenty do przekręcania męża Przekręca się na samym początku , przy ołtarzu ....... a później już całe życie masz z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannab 24.10.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A ja przez 7 lat na to nie wpadłam i się tak męczę z tym przekręcaniem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 24.10.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Olu ile macie cm okapu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.10.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Olu ile macie cm okapu??? Aguś mogę się tak do Ciebie zwracać Chodzi o dach, prawda..... pamietam jak zakładali podbitkę - to cięli kawałki 70cm dochodzi rynna która wystaj ok. 10cm , razem 80cm Teraz ma 88cm a po ociepleniu będzie ok 80cm a to chyba nie aż tak dużo u aggis okap ma 75 cm i jest ok. Ale mnie zdenerwował wrrrrrrr Będzie w sam raz nie denerwuj się , czym Ty się przejmujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts