Gość 24.10.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 ja zaplacialam 120zl/m2 - ale to cena byla ze wszystkim kostka, piachem, odwodnieniem, wszytskimi materialami jakie im byly potrzebne, ziemi mi dowiezli ze dwie wywrotki w tej cenie, koparka w cenie - po prostu wszystko! To co innego My kupowaliśmy sami kostkę i palisady , cement- prawie 3tony, żwir 4wywrotki.....za robociznę tej kostki płaciłam po 35zł a palisady 3zł od szt. obrzeża 5zł za metr bieżący. Ale słyszałam , że w mojej okolicy (Łódź) za tę kosteczkę biorą po 45-60 zł a palisady po 5-6zł szt .Podobno to mozolna praca układanie tego rodzaju kostki , wolą te zwykłe, proste betonowe bo nie muszą zwracać uwagi na to jak ja położą , w tych co my mamy są takie wyżłobienia i to zajmuje więcej czasu żeby je dopasować . Ciekaw byłam jak ceny kształtują sie w innych rejonach. My płacimy znacznie więcej, no ale ja robię przez generalnego wykonawcę więc też musi zarobic Też tłumaczyli się że tę kostke się trudniej układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 24.10.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Och... Ola... mogę tylko westchnąc!!! Masz cudnie. Marzę o tym, żeby i umnie coś się działo, ale wszystko w swoim czasie, prawda??? Przeczytałam Twój dziennik "od deski do deski" już w lutym i od tamtego czasu jak tylko chcę sobie humor poprawic, to zaglądam do Ciebie Pozdrawiam gorąco i nadal będę Cię odwiedzac, jeżeli pozwolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 25.10.2008 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Och... Ola... mogę tylko westchnąc!!! Masz cudnie. Marzę o tym, żeby i umnie coś się działo, ale wszystko w swoim czasie, prawda??? Przeczytałam Twój dziennik "od deski do deski" już w lutym i od tamtego czasu jak tylko chcę sobie humor poprawic, to zaglądam do Ciebie Pozdrawiam gorąco i nadal będę Cię odwiedzac, jeżeli pozwolisz Witaj yuka Masz rację , wszystko w swoim czasie jeszcze będzie się działo , oj nie jeden raz Czy wiesz, że masz u mnie specjalne względy- rozpoczęłaś swoje bytowani w na muratorze w dniu moich urodziń (22 wreśnia) więc zaglądaj ile tylko chcesz Pozdrawiam , życzę powodzenia i czekam na rozpoczęcie Twojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 26.10.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Olu ile macie cm okapu??? Aguś mogę się tak do Ciebie zwracać Chodzi o dach, prawda..... pamietam jak zakładali podbitkę - to cięli kawałki 70cm dochodzi rynna która wystaj ok. 10cm , razem 80cm Teraz ma 88cm a po ociepleniu będzie ok 80cm a to chyba nie aż tak dużo u aggis okap ma 75 cm i jest ok. Ale mnie zdenerwował wrrrrrrr Będzie w sam raz nie denerwuj się , czym Ty się przejmujesz Mozesz sie tak do mnie zwracac nie ma problemu Nie przejmuje sie tylko zdenerwowalo mnie to ze ktos wtraca sie a my go wcale nie pytamy o zdanie ale trzeba sie przyzwyczaic i przygotowac na rozne komentarze grunt zeby nam sie podobalo Pozdrawiam... A wlasnie jak tam Twoje drzewka owocowe nie zmarzly??? Fajnie teraz macie przed domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.10.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Czy wiesz, że masz u mnie specjalne względy- rozpoczęłaś swoje bytowani w na muratorze w dniu moich urodziń (22 wreśnia) więc zaglądaj ile tylko chcesz bardzo się cieszę!!! Ogród robi Ci się rzeczywiście jak z bajki!!! Masz niesamowity dar urządzania wszystkiego ze smakiem!!! Będę prosić Cię pewnie o rady jak już dobrnę do tematu ogrodu, bo widzę, że prawdziwa znawczyni z Ciebie!!! Pozdrawiam cieplutko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.10.2008 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 bo widzę, że prawdziwa znawczyni z Ciebie!!! Trochę przesadziłaś żadna znawczyni za mnie, nawet nie pamiętam jak, które iglaki się nazywają wszystko co zrobiliśmy to tak po prostu wyszło a, że ładnie i podoba się innym - to bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 28.10.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 kropkq przejrzałam cały dziennik budowy i jestem zachwycona Twoim domkiem. Cudowne wnętrza, takie proste, eleganckie i przytulne. Bardzo spodobała mi się Twoja podłoga w salonie; czy mogłabyś mi powiedzieć co to takiego: producent, kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.10.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 bo widzę, że prawdziwa znawczyni z Ciebie!!! Trochę przesadziłaś żadna znawczyni za mnie, nawet nie pamiętam jak, które iglaki się nazywają wszystko co zrobiliśmy to tak po prostu wyszło a, że ładnie i podoba się innym - to bardzo się cieszę A dla mnie też bomba Też tak chcę ale dopiero na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.10.2008 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 kropkq przejrzałam cały dziennik budowy i jestem zachwycona Twoim domkiem. Cudowne wnętrza, takie proste, eleganckie i przytulne. Bardzo spodobała mi się Twoja podłoga w salonie; czy mogłabyś mi powiedzieć co to takiego: producent, kolor Podłoga w salonie to finisz deska- jesion exclusive Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.10.2008 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 A dla mnie też bomba Też tak chcę ale dopiero na wiosnę ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 28.10.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 kropqa - piekny ogrod. czy to co kładziesz pod ziemie to agrowłóknina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 28.10.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Olu - i co ja mam dodac ??? Slicznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 28.10.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Cześć OluOgród prezentuje się oszałamiająco. Łezka mi się zakręciła jak zobaczyłam wasze drzewa owocowe - wróciło wiele wspomnień. Jak widziałam ostatnio mieliście sporo pracy, ale jej efekty wam wszystko wynagrodzą. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 29.10.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Oj Olcia, bdziągwa ze mnie - dawno do Ciebie nie zaglądałam a jak zajrzałam to się naprawdę popłakałam. Jest po prostu cudnie, i tak jak bym sama chciała, a Wy na tych zdjęciach po prostu jesteście tacy szczęsliwi. Z całego serca życzę wam wszystkiego dobrego. Będęzaglądać do waszego ogródka i mam nadzieję, że tuje szybko urosną co byście sąsiada nie mieli na widoku. pozdrawiam Tosieńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 29.10.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 kropqa - piekny ogrod. czy to co kładziesz pod ziemie to agrowłóknina? TAK to agrowłóknina emwu Nic nie musisz dodawać , wystarczy , że pamiętasz i zaglądasz Terka No nareszcie masz internet Dziękuję za odwiedziny wirtualne, chociaż masz tak blisko, że wolałabym pogadać z Tobą w realu Zapraszam na kawkę tosinek bdziągwa ze mnie jakie śmieszne określenie Ciebie nigdy humor nie opuszcza Dziękuję, że wpadłaś i tak jak bym sama chciała jeszcze trochę a sama zadziwisz Siebie , przyjdzie wiosna i zacznie się ..... dziękuję Tosieńko za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 29.10.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witaj Olu-ciesze się ze trafiłam na Twój dziennik w gąszczu wszystkich dzienników budowy. Oniemiałam z wrażenia -Aleś się urządziła kobieto . Wszystko masz tak ślicznie zgrane kolorystycznie. Jestem urzeczona wnętrzami i ogródkiem. Bedę do Ciebie często zaglądać o podziwić jak w rekach dobrej gospodyni wszystko rośnie Cudownie ze robisz bogata dokumentacje fotograficzną z której sporo inwestorów na pewno czerpie korzyści. Dziękujemy ze jesteś z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 29.10.2008 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witaj Olu-ciesze się ze trafiłam na Twój dziennik w gąszczu wszystkich dzienników budowy. Oniemiałam z wrażenia -Aleś się urządziła kobieto . Wszystko masz tak ślicznie zgrane kolorystycznie. Jestem urzeczona wnętrzami i ogródkiem. Bedę do Ciebie często zaglądać o podziwić jak w rekach dobrej gospodyni wszystko rośnie Cudownie ze robisz bogata dokumentacje fotograficzną z której sporo inwestorów na pewno czerpie korzyści. Dziękujemy ze jesteś z nami To od dawna znane powiedzenie w rekach dobrej gospodyni wszystko rośnie na razie jest ok i rośnie a czy będzie tak dalej to przekonamy się po paru latach Cudownie ze robisz bogata dokumentacje fotograficzną Uważam, że nie tylko końcowe efekty pracy są ważne ale również poszczególna etapy , dlatego robimy wiele zdjęć i często je oglądamy, przypominając sobie jak wiele trudu nas to kosztowało i , że warto było Lucyna, to a ja dziękuję Ci że, do mnie zajrzałaś i za ciepłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.10.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 kropkq nie ukrywam że dopiero kilka dni temu obejrzałam zdjęcia wykończonego już domu. Jest bardzo ładny, podoba mi się w środku i na zewnątrz. Wszystko dograne kolorystycznie i ze smakiem. Napisałam na priva wiadomośc z kilkoma pytaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.10.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Wykonaliście kawał dobrej roboty. Dużo zrobiliście a to cięzka praca. Wiem coś o tym Ja też lubię zieleń posadzoną w tym białym kruszywie. Ładnie sie prezentuje i jest takie poczucie czystości. Kora juz tego efektu nie daje ale ma swoje zalety - nie widać na niej spadających liści. Lubię te tuje kulki. Fajnie się prezentują. Wiosną posadziłam 5 licząc, ze teraz dosadzę ale nie mogę nigdzie na nie trafić Jednak najbardziej godne uwagi wg mnie jest to, że pracujecie oboje. Pomagacie sobie i omawiacie projekty, plany. Oboje widzicie w tym sens. Ja niestety nie mam tak dobrej sytuacji. Mój mąż nie widzi w tym calym dbaniu o działkę najmniejszego sensu. Dla niego mogłaby byc sama trawa i nie miałoby to znaczenia. Czasem brakuje mi takiej osoby, która mogłaby coś doradzić... WY tworzycie zgrany duet!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 29.10.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Wykonaliście kawał dobrej roboty. Dużo zrobiliście a to cięzka praca. Wiem coś o tym Czasem brakuje mi takiej osoby, która mogłaby coś doradzić... WY tworzycie zgrany duet!!! Wiem, że wiesz, że to ciężka praca bo oglądam Twój dziennik i widzę Twoje zmagania z ogrodem, Ty tez ciężko pracujesz. My pracujemy razem, wspólnie wymyślamy, kupujemy ....czasami jaki już nie mam siły i ochoty to mąż mobilizuje mnie do dalszego działania a innym razem jest odwrotnie - to ja gonię jego zawsze w dwójkę jest raźniej Dlatego w Twoją stronę składam pokłony, jesteś dzielną kobietą i niezmordowaną Twój mąż pod tym względem nie jest jedynym , znam wielu takich co nie lubią pracy w ogrodzie, my kobiety lubimy kwiatki, krzaczki, kamyczki, porządek..... I chwała nam za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts