Andrbasia 01.02.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Dzieki za odpowiedź! Właśnie widziałam w Lidlu i sie zastanawiałam czy kupić, następnej okazji juz nie przepuszczę, utwierdzona Twoim zadowoleniem, popatrz mała rzecz a cieszy.Osobiście nie piszę dziennika, ale zagladam na forum. Z dużym zaciekawieniem słedziłam Twój dziennik. Bardzo się ciesze, że pomimo zakończenia budowy ciagle jesteś aktywna i raz po raz napiszesz i pokażesz coś ciekawego.Fajnie byłoby gdybyś na wiosnę pokazała nowinki z ogrodu.Gratuluje pieknego domku ogrodu i pieknej formy opisania tego wszystkiego. Również mam sznaucerka miniature ale czarno srebrnego. Pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 01.02.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Fajnie byłoby gdybyś na wiosnę pokazała nowinki z ogrodu. Pewno, że pokarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 02.02.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam!Wyobraź sobie, że podjechałam dzisiaj do Lidla i były jeszcze te ustrojstwa do chlebka. Dzięki Tobie moja rodzinka też bedzie jadła super chlebek.Gdybym Cie mogła jeszcze prosić o przepis na chlebek i parę dobrych rad na ten temat. Pozdrowienia z Poznania Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 02.02.2009 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam! Wyobraź sobie, że podjechałam dzisiaj do Lidla i były jeszcze te ustrojstwa do chlebka. Dzięki Tobie moja rodzinka też bedzie jadła super chlebek. Gdybym Cie mogła jeszcze prosić o przepis na chlebek i parę dobrych rad na ten temat. Pozdrowienia z Poznania Basia Przepis znajdziesz na każdej mące ale nie każda się chyba nadaje , zależy od typu mąki np. typ 550, 1050,405,1150 te są podane w przepisach które masz razem z instrukcja obsługi..... ja kupuję mąkę na stronie http://www.mieszanki.pl kupiłam kilka różnych rodzai mąki oraz makę na chleb popularny ..... 0,5 kg mąki- w pierwszej kolejności wlewam 340ml wody (letniej) do niej dodaje drożdże i wsypuję mąkę ...nastawiam program i resztę robi maszyna powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 02.02.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dzięki, dzięki, dzięki Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 03.02.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Mam pytanko odnośnie zielonych kółek na scianie, gdzie je kupowałaś i jakie to odcienie zielonego. Ja też mam pokój synka pomalowany na zielono:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.02.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Mam pytanko odnośnie zielonych kółek na scianie, gdzie je kupowałaś i jakie to odcienie zielonego. Ja też mam pokój synka pomalowany na zielono:-) Kupowała w markecie...to naklejki w kilku odcieniach zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 04.02.2009 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Narobiłaś mi apetytu na to urzadzenie do chleba, u nas są zapisy w sklepach... i tak w sobotę objechałam 3 najbliższe sklepy w poszukiwaniu chleba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 04.02.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Narobiłaś mi apetytu na to urzadzenie do chleba, u nas są zapisy w sklepach... i tak w sobotę objechałam 3 najbliższe sklepy w poszukiwaniu chleba. zapisy ja pamiętam takie zapisy wieleeele lat temu kup maszynę i będzie po kłopocie...przynajmniej w weekendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atom1 06.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam serdecznie i gratuluję tak gustownie urządzonego domku wraz z ogródkiem ale mam do Pani prośbę czy może mi Pani podać dokładną nazwę wkładu kominkowego wiem tylko tyle że to firma dovre ale jaki to model bo na stronach internetowych jest ich wiele i nie potrafię go zidentyfikować a może pamięta Pani koszt tego wkładu . Z góry dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 07.02.2009 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 czy może mi Pani podać dokładną nazwę wkładu kominkowego wiem tylko tyle że to firma dovre ale jaki to model bo na stronach internetowych jest ich wiele i nie potrafię go zidentyfikować a może pamięta Pani koszt tego wkładu . Z góry dziękuję za informację. O wkład ktoś już pytał i odpowiadałam w komentarzach na str.16 jakbys mogła zobaczyć tak dokładnie to nie pamietam jaki model bo zaproponowano mi w firmie wykonującej kominki, spodobał mi się i taki kazałam kupić (nawet żadnego papierku nie mam ) gdyby co to mogę reklamować w tej firmie....kosztował chyba 5400zł. naprawdę wart tych pieniędzy :lol: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 07.02.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Dziękuję Ci Olu za informacje. Byłam w Białce Tatrzańskiej na nartach i dopiero dzisiaj odczytałam te ostatnie posty. Będę szukać tego urządzenia do chleba w Lidlu, w Tesco lub w internecie. Fajnie jest czytać Twój dziennik, bo można się wiele dowiedzieć, a przede wszystkim można podziwiać Twój dom i otoczenie domku. Gratuluję Ci gustu i umiejętności dekorowania wnętrz. Załóż firmę, a chętnie zatrudnię Cię do pomocy w urządzaniu mojego domu (który dopiero wybuduję). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 07.02.2009 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 malkaj Załóż firmę, a chętnie zatrudnię Cię do pomocy w urządzaniu mojego domu (który dopiero wybuduję). Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewekm 15.02.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Z przyjemnością przeczytałam Twój dziennik i jestem pełna podziwu dla Twojej wytrwałości i systematyczności w pisaniu A domek śliczniutki i ogród też. Mój ogród jest na zboczu, może nie takim bardzo stromym ale zawsze i na razie mam zgryz jak to uformować żeby było sensowne i jeszcze wygodne Ale moje pytanko dotyczy czego innego, o ile dobrze wszystko przeczytałam to masz ogrzewanie podłogowe i w salonie deski na podłodze. Napisz, proszę, jakie to drewno i jak Wam się spisuje na ogrzewanej podłodze. Też taki temat rozważamy i nie wiem na co się zdecydować, a Wy już "chwilę" mieszkacie i na pewno masz jakieś zdanie na ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Na pewno zajrzę żeby zobaczyć wiosenne zdjęcia domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 15.02.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 To postaw płot zaraz za domem i udawaj, że reszta nie jest Twoja A tak serio, my mamy 1400m2 i jak pomyślę o koszeniu trawy to już mi się słabo robi. Chyba sama postawię sobie płot tuż za domem Witam śledzę z zaciekawieniem Wasze rozmówki i tak sobie myślę... ja to mam 4000m2 i ciekawa jestem co ja takiego zrobię, mi to się dopiero słabo robi na samą myśl o koszeniu chyba teścia zatrudnię pozdrawiam kropkq masz rewelacyjny domek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 16.02.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Ale moje pytanko dotyczy czego innego, o ile dobrze wszystko przeczytałam to masz ogrzewanie podłogowe i w salonie deski na podłodze. Napisz, proszę, jakie to drewno i jak Wam się spisuje na ogrzewanej podłodze. W salonie jest podłogówka i położone są deski ale te specjalne , nadające się pod ogrzewanie podłogowe....jak na razie spisuje się dobrze, nic złego się nie dzieje, są przyjemnie w dotyku gołą nogą ale nie są ciepłe raczej letnie .... mało grzeje gazem bo uwielbiam palić w kominku a załączenie pieca mam ustawione na 21,5 stopnia .... rzadko jak na razie się włącza ale kiedy wprowadziłam się a był to koniec lutego grzałam gazem, podłogówka w salonie spisywała się na medal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 16.02.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam śledzę z zaciekawieniem Wasze rozmówki i tak sobie myślę... ja to mam 4000m2 i ciekawa jestem co ja takiego zrobię, mi to się dopiero słabo robi na samą myśl o koszeniu chyba teścia zatrudnię pozdrawiam kropkq masz rewelacyjny domek!!! Jak teściowa jeszcze młoda i lubi pracę w ogrodzie to byłaby dla niej czysta przyjemność ja bym nie odmówiła odnośnie wielkości ogrodu , to fajnie mieć taką dużą działkę ....nasadziłabym drzew owocowych, kupiłabym kozę to trawką by się zajęła a i mleczko kozie jest zdrowe.....same korzyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.02.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Mi chodziło o teścia i tylko koszenie trawki,chociaż ogrodem zajmuje się lepiej niż moja teściowa z pewnością na swoim wszystko robi się z samą przyjemnością nie mogę się doczekać co do tych drzewek owocowych, fajny i ciekawy pomysł,wiosną aż miło będzie patrzeć jak wszystko kwitnie z pewnością zasadzimy brzózki a koza pominę temat Ola zapraszam do mnie, dam znać kiedy oczywiście bo jak na dzień dzisiejszy to jeszcze nie ma do czego (chodzi o planowanie przydomowego ogródeczka) najlepiej na lato mieszkam niedaleko morza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 18.02.2009 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mmelisa napisał : Ola zapraszam do mnie z miłą chęcią jak będę w pobliżu a w jakich okolicach mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.02.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 będziemy budować się w okolicach Słupska nad morze będziemy mieć też nie daleko więc w wakacje będzie co robić... słonko, plaża... i ogródeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts