ikson 27.03.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 1) jedno półkole jest koło śmietnika a 2) drugie na środku . 3) A odległość od domu do siatki to jaka jest, no i 4)długość ogrodzenia z kinkietu ile metrów . Acha jakiej wielkości jest śmietnik dł i szer Oczywiście to nie chodzi o to żeby wszystko skopiować tylko bardzo dobrze są zachowane proporcje a to dodaje uroku A tak z innej beczki - to tak aby zająć się zanim wiosna przyjdzie na dobre gdybyś miała czerwony dach , okna przypuśmy brązowe - albo dajmy standardowe do dachu - złoty orzech to jaką dałabyś kostkę (czytać palisady i wstawki ) i jakie ogrodzenia. I taka zagadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.03.2009 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 1) jedno półkole jest koło śmietnika głębokość 5,30 szer. 4,70 (to nie są koła) 2) drugie na środku . gł. 3,90 szer.8,30 3) A odległość od domu do siatki to jaka jest, do furtki 5m, do garażu 11m 4)długość ogrodzenia z kinkietu ile metrów --28m Acha jakiej wielkości jest śmietnik dł i szer :oops 2,40x2,40 Oczywiście to nie chodzi o to żeby wszystko skopiować tylko bardzo dobrze są zachowane proporcje a to dodaje uroku mąż pyta się czy w FBI pracujesz gdybyś miała czerwony dach , okna przypuśćmy brązowe - albo dajmy standardowe do dachu - złoty orzech to jaką dałabyś kostkę (czytać palisady i wstawki ) i jakie ogrodzenia. jak dla mnie to kostka -melanż "jesień" czyli brązy i czerwienie , palisadę ciemny brąz lub w coś w czerwieni o ile jest a cegłę klinkierową czerwoną i może brązowe sztachetki.... I taka zagadka Najlepiej jednak usiąść z mężem i wszystko razem przedyskutować bo o gustach się nie dyskutuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.03.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 szkoda że tak daleko mieszkacie ,bo bym chetnie was odwiedziła i posiedziała sobie w tak pieknym ogródku jak wasz zrób sobie wycieczkę :lol: :lol: pewnie czekasz na wiosne z utęsknieniem :lol: bo znowu wznowisz prace w ogrodzie właściwie już wznowiłam, psiałam nawóz, zrobiłam cięcie wiśni, skopałam mały warzywniaczek... ,tez tak już chce urządzac swój domek i ogródek to musi byc coś pięknego i tak na pewno będzie :lol: pozdrawiam Pozdrawiam również :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.03.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witaj Olu Nie odzywałam się, ale to nie znaczy, że nie wiem co się u Ciebie dzieje Twój domek i ogród to dla mnie niedościgniony wzór Ale powoli dążę do tego, by też mieć pięknie I mam do Ciebie pytanko : Kamyczki, które wysypywałaś na skalniaczek i dookoła działeczki to kupowałaś w jakiejś hurtowni czy w sklepie ogrodniczym? Uśmiecham się po namiar ...najpiękniej jak umiem I pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.03.2009 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witaj Olu Uśmiecham się po namiar ...najpiękniej jak umiem Poproszę o zdjęcie z tym pięknym uśmiechem I pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.03.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Nie umiem wklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.03.2009 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Nie umiem wklejać No to poczekam jak się nauczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikson 29.03.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 nie no co ty od razu FBI u mnie odległość do garażu 7m a do furtki 12 więc odwrotnie a długość ogrodzen 26m normalnie czuje się jak u ciebie, tylko u mnie 8 arów tylko w sumie masz racje z gustami się niedyskutuje, ale przy twoim guście fiu fiu... tia mężowie... u mnie co niektórzy mówią tak- co wymyślisz to się zgadzam bo zawsze dobrze wybierasz. No i bądź zdrów i pisz wierszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.03.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 co wymyślisz to się zgadzam bo zawsze dobrze wybierasz no popatrz, jakie zaufanie ze strony męża i jak on w Ciebie mocno wierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.03.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Mam pytanie dlaczego kwiatki masz w donicach wsadzonych w ziemię. Jaki jest tego cel ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.03.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 To są ucięte donice, chodziło mi o to żeby wiedzieć gdzie posadziłam cebule, jak już przekwitną to je powyrywam a posadzę w tych kręgach inne kwitnące kwiaty np. aksamitki lub inne jednoroczne. Poza tym , tym sposobem nie muszę szukać nacięć włókniny pod gruba warstwa kory i nic mi się przy wyrywaniu i sadzeniu nie będzie rozwalać (kora, ziemia) Z daleka są tylko lekko widoczne takie zaznaczenia i fajnie wyglądają. Na tej samej rabacie jeszcze wkopię takie same prostokąty z donic , myślę , że będzie to fajnie wyglądać. A jak już zagospodaruję tą rabatę to pokażę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jrpielecha 30.03.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Piękny dom-rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 01.04.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Czesc Ola. Chcialam tylko zostawic znak , zagladam. Z pewnoscia tego lata Wasz ogrod bedzie jeszcze piekniejszy niz tuz przed zima. Nie moge sie doczekac zdjec ... pOZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 01.04.2009 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Czesc Ola. Chcialam tylko zostawic znak , zagladam. No właśnie , czekałam na jakiś znak z Twojej strony :lol: :lol: Z pewnoscia tego lata Wasz ogrod bedzie jeszcze piekniejszy niz tuz przed zima. Nie moge sie doczekac zdjec ... I ja też :lol: :lol: POZDRAWIAM Też pozdrawiam Cię serdecznie :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 01.04.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 też byłam ślad swój zostawiłam a w ogródku to już niedługo wszystko sie fajnie zazieleni i patrzec tylko jak znów wasz ogródek ożyje po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 01.04.2009 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witaj jessi a właściwie dobranoc Teraz kiedy zrobiło się naprawdę ładnie , większość dnia spędzam w ogrodzie i na tarasie to coś co najbardziej mnie cieszy wyskubuję drobne chwaściki, podglądam rozwijające się kwiatki, nabrzmiewające pąki, posadzoną sałatę, podsiałam nawóz pod krzewy, róże.....pełno roboty ...którą uwielbiam a dziś się nawet wylegiwałam na leżaczku i słoneczku budząca się do życia przyroda jest fascynująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 02.04.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 aż Ci tego zazdroszczę, ja też już tesknie za Polską i za budową która się u mnie juz niedługo zacznie,ale za nim będe miała taki ogródek jak twój to zejdzie dlatego też uwielbiam do Ciebie zaglądaći cieszyć oczy twoim pięknym domkiem i ogródkiem ,wiec wstawiaj zdjęcia z prac ogrodowych bo chętnie popatrze co się w twoim ogródku dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 02.04.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam! Próbuję rozszyfrować okolice z Twoich zdjęć..... Kilka miejsc mam na myśli..... może być blisko albo daleko ?????????? Proboszczewice, Chełmy okolice ul. Wiosny Ludów..... no dobra poddaje się, zdradź mi, jeśli możesz oczywiście, gdzie ten Eden ? P.S. wracając do Twojej wypowiedzi w sprawie malin , na tych malinkach nie jedna ekipa się wyżywiła. Od sierpnia do października pełno na krzaczkach owoców. Pozwoliłam sobie na małe "kradziejstwo "i zasadziłam sobie wzdłuż płotu trochę tego okazu. Malutkie krzewy, a malin nieskończona ilość. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.04.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Aneto, Zgierz jest taki mały , że obojętnie gdzie mieszkam to i tak blisko Ciebie podobno kiedyś mój mąż rozmawiał z Tobą i wspominał gdzie się pobudowaliśmy Jak sobie nie przypomnisz to Ci napiszę na priv Okolica bardzo ładna, las, zagajnik obok i nowo powstające domy, teren suchy , nie podmokły.... Co do malinek to ja zaproszę Cię do tego Edenu a Ty w rewanżu na maliny Co Ty na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 03.04.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Pomysł przedni, jestem na tak! Buziaki wasze są mi znajome, naprawdę, tylko ta pamięć........i właśnie bardziej Twojego męża skądś kojarzę, zabij nie mogę sobie przypomnieć. Czy mogę prosić o jakieś koło ratunkowe ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts