kropkq 19.04.2009 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Julko dziękuję bardzo za odwiedziny i zapraszam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 19.04.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Gapię, się gapie na ten twój ogród i nie wiem nic Jak tu zrobić, żeby tez sie opalać, ja ciągle pielę i pielę, a chwasty rosną. Powiedz jak sprawuje się ta część wysypana żwirkiem? Nie ma tam chwastów nie rosną, nie zasiewają się jakoś, bo aż mnie korci, żeby tak zrobić Miłego wypoczynku życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 19.04.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 http://foto3.m.onet.pl/_m/0ccf4dd154e5e80513f8e28b9eee2717,10,19,0.jpg Olu czy ja dobrze widzę że sama wykonywalas obrzeże wokól rabat - jesli tak to czy podsypka byla z betonu wymieszanego z piaskiem, jaka to kostka 18 czy mniejsza? Drugie pytanie- czym wywaliliscie te wszystkie chaszcze z dziaki lub przy pomocy czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 20.04.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 dzien dobry w piekny i słoneczny ranek Olu może jakies zdjęcia z twojego pięknego ogrodu wkleisz bo my tu wszyscy czekamy na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.04.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Gapię, się gapie na ten twój ogród i nie wiem nic Jak tu zrobić, żeby tez sie opalać, ja ciągle pielę i pielę, a chwasty rosną. Powiedz jak sprawuje się ta część wysypana żwirkiem? Nie ma tam chwastów nie rosną, nie zasiewają się jakoś, bo aż mnie korci, żeby tak zrobić Miłego wypoczynku życzę Ponieważ pod kamykami jest geowłóknina to już raczej żaden chwast nie ma prawa wyrosnąć ale są takie które potrafią się przebić przez gęsto utkaną siatkę i wydostać się na wierzch ale to sporadycznie i usuwam je spacerując i oglądając roślinki , to znikoma ilość Kamyczki to naprawdę świetna sprawa , polecam Nie mniej pieląc również mozna się opalać , na pleckach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.04.2009 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 dzien dobry w piekny i słoneczny ranek Olu może jakies zdjęcia z twojego pięknego ogrodu wkleisz bo my tu wszyscy czekamy na relację Witaj U mnie również piękny poranek po mroźnej nocy, kwiatki które dopiero co wsadziłam w donice , mimo, że były przykryte troszkę mi podmarzły nie martwię się bo wiem, że odbiją no ale szkoda. Mróz musiał być spory Zakwitły mi już niektóre tulipanki , wszystko rośnie jak na drożdżach , trawę już drugi raz nawoziłam i było drugie strzyżenie , pięknie się zazieleniła ... wzeszły warzywka , robi się pięknie ale na bardziej widoczne zmiany trzeba jeszcze poczekać dlatego nie będę na razie wklejać zdjęc i zawalać dziennika ....no może kilka wkleję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 20.04.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 To mój 1 post na forum muratora... Musiałam się zalogować,ponieważ dzięki Pani Oli podejmujemy pomału z mężem decyzję o budowie domku... W piątek wieczorem (przypadkiem) oglądając dziennik Pani Oli po prostu ONIEMIAŁAM-DOPRAWDY CUDO NAD CUDAMI I!Nie mogliśmy się napatrzeć.Jeszcze w taki piękny sposób pisany dziennik.Mąż od piątku chodzi jak nakręcony i mówi o Pani domku:) Działkę pod miastem mamy:)Mieszkanie podobnie jak Pani byłe mieszkanko,duże ładnie położone-poszłoby na sprzedaż...Tylko ja panicznie boję się kredytu,ale jesteśmy młodzi-mamy po 30 lat...więc musi mnie ktoś skutecznie przekonać,żeby zrobić ten następny krok... Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.04.2009 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Olu czy ja dobrze widzę że sama wykonywalas obrzeże wokól rabat - jesli tak to czy podsypka byla z betonu wymieszanego z piaskiem, jaka to kostka 18 czy mniejsza? Drugie pytanie- czym wywaliliscie te wszystkie chaszcze z dziaki lub przy pomocy czego? Na działce nie mieliśmy chaszczy , zwykłe chwasty i trawsko, po budowie wszystko zostało zasypane ziemią zdjętą wcześniej (humus), później poszły ze dwie wywrotki ziemi którą zasypalismy dołki , wyrównaliśmy teren i jeszcze trochę czarnej ziemi już pod wysiew trawy. Zapomniałam, przed rozłożeniem czarnej ziemi zrobiliśmy oprysk na chwasty Roundupem . Tak jak widzisz , wszystko zrobiliśmy sami od projektu po wykonanie, mnóstwo ciężkiej pracy ale i wielka satysfakcja Kostkę wokół rabat kładłam tylko na podsypkę z piasku, bez cementu ....w razie czego można sobie każda wyjąć i przełożyć ......z jednej strony kostki usypane są kamyki a z drugiej ziemi na której rośnie trawa , tak więc wszystko jest stabilne i bez problemu można po niej jeździć kosiarką , chodzić Kostka 10x10 tak mniej więcej. Pozdrawiam i miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.04.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 To mój 1 post na forum muratora... Musiałam się zalogować,ponieważ dzięki Pani Oli podejmujemy pomału z mężem decyzję o budowie domku... W piątek wieczorem (przypadkiem) oglądając dziennik Pani Oli po prostu ONIEMIAŁAM-DOPRAWDY CUDO NAD CUDAMI I!Nie mogliśmy się napatrzeć.Jeszcze w taki piękny sposób pisany dziennik.Mąż od piątku chodzi jak nakręcony i mówi o Pani domku:) Działkę pod miastem mamy:)Mieszkanie podobnie jak Pani byłe mieszkanko,duże ładnie położone-poszłoby na sprzedaż...Tylko ja panicznie boję się kredytu,ale jesteśmy młodzi-mamy po 30 lat...więc musi mnie ktoś skutecznie przekonać,żeby zrobić ten następny krok... Pozdrawiam Iza Bardzo miło mi jak czytam coś takiego Jesteście młodymi ludźmi , więc całe życie przed wami , kredyt nie jest taki straszny jak jest dobra praca lub oboje pracujecie , trochę chyba ciężej go teraz otrzymać . Najważniejsze, że decyzja o budowie domu zapadła wspólnie( ja tak myślę) , będziecie się przynajmniej razem wspierać w razie wątpliwości , mobilizować , wspólnie wybierać, podejmować wiele decyzji to najważniejsze Razem można osiągnąć wiele Macie już działkę - to bardzo dużo jak na początek Ja myślę , że wcale nie trzeba Cię przekonywać do następnego kroku...Ty już go podjęłaś Zresztą zobacz jak przyjemnie jest mieszkać w domku ....zimą ciepełko z kominka , ten magiczny ogień, zapach pieczonego chleba ...... wiosna -wszystko budzi się do życia , zieleń , ptaszki , cisza za oknem , opalanie na tarasie , grill...... Ale trzeba to kochać szczególnie pracę w ogrodzie (samo się nie zrobi ) i codzienne czyszczenie kominka Ale to drobnostka w porównaniu z korzyściami płynącymi z posiadania domu i ogrodu Pozdrawiam bardzo, bardzo, serdecznie i życzę trafnego wyboru Ps. na forum wszyscy jesteśmy na"TY"- i miło mi Cię poznać Izo - jestem Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 20.04.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 To mój 1 post na forum muratora... Musiałam się zalogować,ponieważ dzięki Pani Oli podejmujemy pomału z mężem decyzję o budowie domku... W piątek wieczorem (przypadkiem) oglądając dziennik Pani Oli po prostu ONIEMIAŁAM-DOPRAWDY CUDO NAD CUDAMI I!Nie mogliśmy się napatrzeć.Jeszcze w taki piękny sposób pisany dziennik.Mąż od piątku chodzi jak nakręcony i mówi o Pani domku:) Działkę pod miastem mamy:)Mieszkanie podobnie jak Pani byłe mieszkanko,duże ładnie położone-poszłoby na sprzedaż...Tylko ja panicznie boję się kredytu,ale jesteśmy młodzi-mamy po 30 lat...więc musi mnie ktoś skutecznie przekonać,żeby zrobić ten następny krok... Pozdrawiam Iza Bardzo miło mi jak czytam coś takiego Jesteście młodymi ludźmi , więc całe życie przed wami , kredyt nie jest taki straszny jak jest dobra praca lub oboje pracujecie , trochę chyba ciężej go teraz otrzymać . Najważniejsze, że decyzja o budowie domu zapadła wspólnie( ja tak myślę) , będziecie się przynajmniej razem wspierać w razie wątpliwości , mobilizować , wspólnie wybierać, podejmować wiele decyzji to najważniejsze Razem można osiągnąć wiele Macie już działkę - to bardzo dużo jak na początek Ja myślę , że wcale nie trzeba Cię przekonywać do następnego kroku...Ty już go podjęłaś Zresztą zobacz jak przyjemnie jest mieszkać w domku ....zimą ciepełko z kominka , ten magiczny ogień, zapach pieczonego chleba ...... wiosna -wszystko budzi się do życia , zieleń , ptaszki , cisza za oknem , opalanie na tarasie , grill...... Ale trzeba to kochać szczególnie pracę w ogrodzie (samo się nie zrobi ) i codzienne czyszczenie kominka Ale to drobnostka w porównaniu z korzyściami płynącymi z posiadania domu i ogrodu Pozdrawiam bardzo, bardzo, serdecznie i życzę trafnego wyboru Ps. na forum wszyscy jesteśmy na"TY"- i miło mi Cię poznać Izo - jestem Ola Cieszę bardzo,że zostałam ciepło przyjęta Tak,masz rację właściwie to decyzję już podjęłam (bardziej w głowie po cichu )zwłaszcza,że moi rodzice państwo po 50 roku życiu właśnie wybudowali sobie domek na wsi i mój mąż dostał szału budowlanego Jak powiem mężowi dziś,że nawiązałam z Tobą kontakt,to cię z pewnością ucieszy i znając życie będzie chciał zobaczyć Wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.04.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 kropkq, a co to za kamyczki masz wokol domu? a to ogrodzenie, to wisniowski? tez bym chciala takie sobie zrobic. ja mam zaledwie kilka metrow, bo przed domem mam prywatna droge i musze ogrodzic tylko od boku domu. pamietasz moze ile koztuje takie jedno przeslo i brama.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 20.04.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Muszę przyznać - to najpiękniejszy dom na tym forum. Wiele tu pięknych domów ale twój jest urządzony z takim gustem i smakiem że tylko zachwalać. Oczywiście ogród wspaniały. Pytanie z mojej strony - jaką strukturę tynku macie na elewacji? Kornik czy baranek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 20.04.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Olu! Mój pomysł jest nadal aktualny! Załóż PROSZĘ firmę zajmującą się dekoracją i aranżacją wnętrz, a będziesz miała wielu klientów. Ja od razu ustawię się do kolejki. Mówię poważnie! Pomyśl nad tym, bo masz talent! Dowodem są te wszystkie wpisy w Komentarzach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 21.04.2009 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Muszę przyznać - to najpiękniejszy dom na tym forum. Wiele tu pięknych domów ale twój jest urządzony z takim gustem i smakiem że tylko zachwalać. Oczywiście ogród wspaniały. Pytanie z mojej strony - jaką strukturę tynku macie na elewacji? Kornik czy baranek?? Zgadzam się w 100%! Jest tu wiele,naprawdę wiele pięknych domów,ale dom Oli jest tak dopracowany w każdym niemal szczególe,że nie mogę się do niczego przyczepić A ten ogród.... WOW !!! BRAK SŁÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1978k 21.04.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 PIĘKNIE!! Jestem pod niesamowitym wrażeniem domu i ogrodu. Aktualnie przede wszystkim tego drugiego - bo sama stoję przez takowym wyzwaniem. Dla mnie to czarna magia. Kompletnie się na tym nie znam. Olu powiedz - czy posiłkowałaś się jakimiś podręcznikiem, schematami, radami - w projektowaniu i urządzaniu ogrodu ? Jak wiedziałaś które rośliny wybrać. Kiedy jadę do centrum ogrodniczego - nie wiem co do czego. Strasznie chciałabym aby mój ogród wyglądał tak właśnie. Prześlicznie jest!! Pozdrawiam Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.04.2009 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 kropkq, a co to za kamyczki masz wokol domu? -to takie białe kamyczki 8x16 a to ogrodzenie, to wisniowski? -nie , robota okolicznej firmy, cena za m ok. 200netto (po znajomości) brama + 3 furtki chyba 5500 zł netto pamietasz moze ile koztuje takie jedno przeslo i brama. sztachetki metalowe profili 40x20 rozstaw dość gęsty bo co 6cm pozdr. pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.04.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Pytanie z mojej strony - jaką strukturę tynku macie na elewacji? Kornik czy baranek?? ''Drobny baranek'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.04.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Olu! Mój pomysł jest nadal aktualny! Załóż PROSZĘ firmę zajmującą się dekoracją i aranżacją wnętrz, a będziesz miała wielu klientów. Ja od razu ustawię się do kolejki. Mówię poważnie! Pomyśl nad tym, bo masz talent! Dowodem są te wszystkie wpisy w Komentarzach. Pozdrawiam nie słódź, nie słódź................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.04.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 PIĘKNIE!! Jestem pod niesamowitym wrażeniem domu i ogrodu. Aktualnie przede wszystkim tego drugiego - bo sama stoję przez takowym wyzwaniem. Dla mnie to czarna magia. Kompletnie się na tym nie znam. Olu powiedz - czy posiłkowałaś się jakimiś podręcznikiem, schematami, radami - w projektowaniu i urządzaniu ogrodu ? Jak wiedziałaś które rośliny wybrać. Kiedy jadę do centrum ogrodniczego - nie wiem co do czego. Strasznie chciałabym aby mój ogród wyglądał tak właśnie. Prześlicznie jest!! Pozdrawiam Kamila witaj Kama Musze ci powiedzieć, że ja niczym się nie "posiłkowałam" co prawda dostałam fajną książkę o roslinach , pozaznaczałam co chciałabym sobie kupić .....ale jak pojechałam do ogrodnika to już wszystko nie miało sensu ....inne nazwy , latałam szukałam wyrzuciłam kartkę i wybrałam wszystko to co mi się podobało , później poczytałam co jakie duże rośnie i posadziłam w głębi te które większe porosną z przodu mniejsze ....różnej barwy zieleni obok siebie żeby kolory się nie zlały, gdzieniegdzie inny kolorek np.klon o bordowych listkach (ładnie wygląda na tle zieleni ).... i tak wyszło nawet nie wiem jak moje (niektóre) roślinki się nazywają ale wygląda nieźle , coraz bardziej się w nim zakochuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 21.04.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Szkoda, że nie bierzesz mojej propozycji na poważnie! Mam nadzieję, że kiedyś (czytaj - za niedługo) zmienisz zdanie i pomyślisz, że właśnie to chciałabyś teraz robić, bo sprawia ci to frajdę i potrafisz to robić, masz smak i gust, potrafisz dobierać różne rzeczy. Pozdrawiam (to nie jest tylko słodzenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts