Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szkoda, że nie bierzesz mojej propozycji na poważnie!

Mam nadzieję, że kiedyś (czytaj - za niedługo) zmienisz zdanie i pomyślisz, że właśnie to chciałabyś teraz robić, bo sprawia ci to frajdę i potrafisz to robić, masz smak i gust, potrafisz dobierać różne rzeczy.

Pozdrawiam (to nie jest tylko słodzenie :D )

Brak moi wiedzy w tym temacie :-? ale nie powiem sprawiło mi to dużą przyjemność :lol: może gdybym przeszła jakiś kurs.... :roll:

ale dzięki , że wierzysz we mnie :lol: :lol: :lol:

No a ja się tymczasem podbudowałam - a już zdanie o tym ze nie wiesz jak niektóre roślinki się nazywają niezmiernie mnie ucieszyło. Bo coraz bardziej uświadamiam sobie fakt że można mieć TAK PIĘKNY ogród - i nie mieć zawodowych kompetencji w tym zakresie. Musze jeszcze przekonać męża że MOŻNA. U mnie prawdopodobnie jedyny problem to chyba brak czasu. Ale dam radę. A jak nie dam to tez posieję trawę :)

Będę tu zaglądać - i przyznaję się bez bicia ze pozwolę sobie zadawać mnóstwo pytań. Pozdrawiam Kamila

Będę tu zaglądać - i przyznaję się bez bicia ze pozwolę sobie zadawać mnóstwo pytań. Pozdrawiam Kamila

A ja mam taką ogromną prośbę do wszystkich :D

zanim o coś zapytacie to przejrzyjcie komentarze , tam wiele razy na różne pytania odpowiadałam, a moja odpowiedź polega na tym ,że sama muszę przejrzeć, znaleźć- już nie pamiętam dokładnie adresów, cen, .....przyznam się ,że nie umiem zostawić kogoś bez odpowiedzi :roll: a nie mam za bardzo teraz czasu :roll: ale nie zarzekam się , że nie odpowiem :lol:

Ale zaglądać, kopiować , jak komuś się podoba -proszę bardzo :lol: :lol: :lol:

Bardzo proszę się nie gniewać na mnie , ale oprócz tych postów dostaję jeszcze wiele pyta na priv.

Kama mam nadzieję, że zrozumiesz mnie :roll: :lol:

Pozdrawiam :lol: :lol: :lol:

witam serdecznie

od dawna przeladam Twoj watek i jestem pod ogromnym wrazeniem ... wystroj domu bardzo ciekawy i na zewnatrz oczywiscie tez :) do tej pory sama ogladalam watek ale jak pokazalam Twoj plot mezowi to i on stal sie tu bywalcem :)

taki plot wlasnie chemy miec (i nasi jedni sasiedzi tez 8) i nasi drudzy sasiedzi tez 8) ) a dzieki informacjom ostatnio dodanym wiemy juz co i jak (jakie sztachetki i jak gesto mocowane) :)

rowniez ogrod stal sie dla nas inspiracja a w szczegolnosci te rabatki na kwiaty z przodu domu; i zeby bylo ciekawiej to wczoraj przeczytalam ze bruk jaki macie u siebie to to samo co i mi sie podoba :lol: zastanawiam sie tylko jak z jego funkcjonalnoscia i utrzymaniem czystosci - pytam sie z wzgledu na dzieci (3 i 9 lat)

pozdrawiam serdecznie i cieplo i czekam na wiecej zdjec :)

witam serdecznie

przeczytalam ze bruk jaki macie u siebie to to samo co i mi sie podoba :lol: zastanawiam sie tylko jak z jego funkcjonalnoscia i utrzymaniem czystosci - pytam sie z wzgledu na dzieci (3 i 9 lat)

pozdrawiam serdecznie i cieplo i czekam na wiecej zdjec :)

Witaj :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeżeli chodzi o utrzymanie czystości ze względu na dzieci to nie wiem co odpisać bo moje są już dorosłe :wink: Kostka jak kostka brudzi się przede wszystkim jak wjeżdża się brudnym autem (kołami) ale i z tym można sobie poradzić -prysznic szlauchem :lol: Na pewno kostka z posypką jest ostra , dziecko może przy upadku obetrzeć sobie kolanko ale to samo może zrobić na ulicy...... tak naprawdę to nie wiem dokładnie o co pytasz :roll: Dzieci chętniej bawią się w piaskownicy i trawce niż na kostce :wink:

Pozdrawiam również cieplutko :lol: :lol: :lol:

Witaj!

Przegladnelam dziennik i komentarze, jestem pod ogromnym wrazeniem, wszystko wyszlo pieknie, jestem w szoku ze taki cudny ogrod mozna zrobic tymi rencami.

My tez bedziemy sami musieli robic ogrod, wiec wszytskie wskazowki ktore podalas sa dla mnie bardzo cenne.

Najbardziej przeraza mnie zajecie sie woda z rynien. Wczytalam, ze robiliscie studnie z kregow. Czy wystarczyly wam 2 studnie po 3 kregi?? Nie przelewa sie woda?? U nas jest glina, wiec woda ze studni nei bedzie wsiakac, boje sie ze 2 studnie nie dadza rady. Czy te studnie sa ukryte calkowicie pod ziemia?? Dobrze rozumiem ze woda z dwoch rynien jest odprowadzona rurami fi 110 oslonietej geowloknina i w obsypce zwirowej??

Niestety nei mamy takiej rownej dzialki bedziemy musieli kombinowac ze skarpami, mam nadzieje, ze powolutku sie uda :)

Witaj!

Czy wystarczyly wam 2 studnie po 3 kregi?? Nie przelewa sie woda?? U nas jest glina, wiec woda ze studni nei bedzie wsiakac, boje sie ze 2 studnie nie dadza rady. Czy te studnie sa ukryte calkowicie pod ziemia?? Dobrze rozumiem ze woda z dwoch rynien jest odprowadzona rurami fi 110 oslonietej geowloknina i w obsypce zwirowej??

Witaj Markoto !!!!

Mamy 3 studzienki po 2 kręgi, zakopane ok. 30 cm pod ziemią....woda nigdy nie wypłynęła na wierzch a ulewa wielka już była, rynny nie nadążały jej odbierać.

Pod każdą studzienką są kamyki , na te 3 studnie poszło 6ton ...więc tak jakby ta głębokość ich się zwiększyła, poza tym wszystkie rury są ponacinane-woda już od samego początku wsiąka w glebę. My mamy też pod warstwą piachu glinę ale pod gliną znowu żwirek. I tak jak napisałaś woda z

rynien jest odprowadzona rurami fi 110 oslonietej geowloknina i w obsypce zwirowej
.

Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy przy zakładaniu grodu :lol: :lol: :lol:

dzieki kropkq za odpowiedz na posta :)

wlasciwie to sama nie wiem co konkretnie chcialam wiedziec :) bo wiem ze dzieci masz juz odchowane i zapewne inaczej sie zachowuja niz moje maluchy :lol:

kostke zaczynamy ukladac za miesiac ... mamy wiec sporo czasu na przemyslenie sprawy :) pewnie jednak zrezygnujemy z tej z posypka (mimo ze jest super) a polozymy tez 7-elementowa ale gladka z naszej lokalnej fabryki :)

pozdrawiam i zycze milego i udanego tygodnia :)

pewnie jednak zrezygnujemy z tej z posypka (mimo ze jest super) a polozymy tez 7-elementowa ale gladka z naszej lokalnej fabryki :)

pozdrawiam i zycze milego i udanego tygodnia :)

Zawsze gładka lepsza jest w utrzymaniu czystości , tańsza więc pieniążki można wydać np. na ogród, ładnie ułożona również ładnie się reprezentuje :lol: Będzie na pewno pięknie :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam ciepło :lol: :lol: :lol:

Witaj kropkq

Wiem ze prosilas zeby przegladnac komentarze zanim zapytamy ale nie moge tego znalezc a zaraz lece do pracy :oops: Interesuje mnie jaka masz odleglosc patrzac od zewnatrz budynku pomiedzy gorna krawedzia okna a linia dachu.( bedzie Ci sie chcailo to zmierzyc? :oops: -prosze :lol: )

Zauwazylam ze u mnie pomiedzy gorna krawedzia okna a linia dachu(rynien) jest az 48,5 cm .Wydaje mi sie ze jest to sporo i nawet gdybym zrobila opaske ze styropianu wokol okien dalej bedzie to troche "lyso" wygladac.Bardzo zalezalo mi na zachowaniu proporcji domku i kompletnie nie wiem jak to sie stalo ze tego wczesniej nie zauwazylam.Jestem strasznie zla na siebie :x Maskowanie tego sposobem wydluzenia krokwi tez odpada bo szerokosc okapu mam juz w tej chwili na 100 cm i nie chce z domu robic grzyba-giganta :lol:

Moze po prostu niepotrzebnie panikuje i to wcale nie jest jakas tragedia dlatego gdybys podala mi jak jest u Ciebie moglabym sobie bardziej wyobrazic jak to wyjdzie u mnie .Widze ze twoj dach tez nie schodzi tak bardzo nisko lini okien a mimo to wyglada ladnie :D

Witaj kropkq

Interesuje mnie jaka masz odleglosc patrzac od zewnatrz budynku pomiedzy gorna krawedzia okna a linia dachu.( bedzie Ci sie chcailo to zmierzyc? :oops: -prosze :lol: ) :D

Odległość od podbitki do okna 48cm ....a do rynny to jeszcze co najmniej 10cm :lol: Nie przejmuj się tak bardzo wszystko będzie dobrze i ładnie wyglądać :lol: