dorkaK 20.03.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witaj Olu!!!! Ale z tego waszego Skarbunia duży chłopak rośnie ,a nie dawno taka kruszynka z niego była Pozdrawiam cieplutko i miejmy nadzieję ,że Wiosenka już zagości na całego. Już dość tej zimy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 23.03.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Michas juz podrosl ze ho ho slodziak a wiosna "cala geba" widze. zycze pieknej pogody i czekam na kolejne foty z domu i ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 23.03.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witaj Olu ,ale u was jużwiosennie ażmiło popatrzeć ,amały Michałek tak juz duży dopiero takie malenstwo było a tu juz taki dorodny chłopczyk się zrobił pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 24.03.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Przepiękny ogród, jestem pełna podziw i zachwycenia, Oleńko!!Powiedz, czy to Wasze kompozycje, ukryte talenty czy wynajęta firma do projektowania ogrodu. Zamierzam przeprowadzić sie do swojego domu w wakacje, a na jesień będę wsadzać pierwsze krzewy, iglaki itp. Na pewno będę czerpać inspiracje z Waszego ogrodu, ale jeśli możesz mi dać kilka wskazówek i rad, to będę wdzięczna. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 http://grafika.redakcja.pl/Gift.obiekt2.aspx/400/0/Gift/a80c8f33-9324-4747-90ee-198e2f861309_20090306020149_Zabawne-wielkanocne-zyczenia.png Tęczowych pisanek,na stole pyszności,mokrego dyngusai wspaniałych gości.Niech to będzie czas uroczy,życzy Magda miłej Wielkanocy. http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-99.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 30.03.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witaj Olu Z braku czasu - dom, dzieciaczki, praca prawie nigdy nie wpisuję się do komentarzy. Tym razem nie wytrzymałam Twój dom i ogród to cud, prawdziwy raj na ziemi Brak słów, żeby opisać to, co zobaczyłam. Pozwól, że Twój ogród będzie dla nas inspiracją, choć z moimi zdolnościami i zerową, a nawet ujemną wiedzą odnośnie wszelakiej roślinności, to obawiam się, że może nie być za różowo... No nic, ważne, że chęci mam spore No i ogromnie gratuluję cudownego wnuka (choć w Twoim przypadku słowo "wnuk" nie przechodzi przez gardło - dobrze że piszę to na klawiaturze Michaś pewnie jest oczkiem w głowie całej rodziny. I dobrze, bo dzieci to cały sens życia Pozdrawiam przedświątecznie Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.03.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 http://i41.tinypic.com/2zxxhe1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 31.03.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/2115505wzo90vh5d1.gifWESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 31.03.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/33090455_wielkanoc_stroik__3_.jpg wesołych Świąt Wielkanocnych spędzonych w cieplej, rodzinnej atmosferze życzy kasiulakp ze swoją rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.04.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 :welcome:Witaj Olu Pięknie u Ciebie, jak zawsze:D Trawa tak soczyście zielona.... Ja też się zastanawiałam, czy przypadkiem nie skosić już swojej:rolleyes:, bo tu, gdzie została, to duuuuża jest, ale niestety u mnie pleśń pośniegowa zrobiła spore spustoszenia... Pozdrawiam serdecznie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 10.04.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA WIELKANOCNE Wielu osobą nie zdążyłam również złożyć ale jak wiadomo z jakich przyczyn, a teraz nie mogę za bardzo odnaleźć się na tym nowym forum wszystko takie skomplikowane a może dlatego, że przyzwyczaiłam się do starego. Potrzeba trochę czasu i częstszych wizyt na forum a z tym trochę gorzej ..bo wiosna . Pozdrawiam wszystkich WIOSENNIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.04.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Olu u Ciebie jak zwykle pieknie! Bardzo lubie odwiedzac Twoj dziennik, wieksza kora wyglada ladniej!Wnusio jest slodki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 10.04.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witaj OLU:lol: Już kiedys pisałam jak piękny masz domek i ogród:yes: ,te ostatnia zdjęcia pokazują jak urosły twoje drzewka, kora rzeczywiscie wyglada super inaczej niz ta zwyczajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 12.04.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witaj Olu!!! Ach ten Twój ogród to po prostu REWELACJA, a nowa struktura kory super wyglada... :) Pozdrawiam pa pa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eda84 13.04.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Chcialam zapytac co to za piekne drewno ma Pani w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 14.04.2010 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 beata.A dorkaKeda84 Dziewczyny- dziękuję za odwiedziny:) eda - drewno na podłodze to jesion . Pozdrawiam Was cieplutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 17.04.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Olu, piękny ogród, ile Ty tych kamyczków wysypałaś możesz napisać co to za roślinka? jest super i jak szybko rośnie http://foto1.m.onet.pl/_m/df84ab264a06c28d7d7b1ac3eb7fad5d,21,19,0.jpg a ta? http://foto1.m.onet.pl/_m/881dc389ab8afa420727e059f1550549,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 18.04.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Olu, piękny ogród, ile Ty tych kamyczków wysypałaś możesz napisać co to za roślinka? jest super i jak szybko rośnie opis roślinki-Koleus Blumego - Pokrzywka Roślina światłolubna, ilość światła wpływa na intensywność kolorów oraz zabarwienie liści. Dostęp do dostateczniej ilości światła odgrywa dużą rolę. Gleba żyzna, może być kompostowa, najlepiej z dodatkiem piasku, powinna być stale wilgotna. Roślina wymaga obfitego podlewania, wymaga dużej ilości wody. W okresie silnego wzrostu ( wiosna- jesień) zalecane jest systematyczne nawożenie rośliny nawozami wieloskładnikowymi. Pokrzywka zazwyczaj rośnie dwa lata, po tym okresie obumiera i trzeba zastąpić ją nową, młodą rośliną. Najprostsza metodą rozmnażania jest wysiew nasion. Nasiona po wysiewie przykrywamy folią i pozostawiamy do wykiełkowania w ciepłym miejscu, gry podrośnie przesadzamy do doniczek docelowych. Pokrzywkę możemy również rozmnożyć z sadzonek bocznych. Koleus Blumego może być atakowany przez węgorki, mączlika szklarniowego oraz przędziorki. http://foto1.m.onet.pl/_m/df84ab264a06c28d7d7b1ac3eb7fad5d,21,19,0.jpg a ta? http://foto1.m.onet.pl/_m/881dc389ab8afa420727e059f1550549,21,19,0.jpg Ta roślinka to - pełen opis :Łac. Dipladenia, Mandenvilla Roślina wieloletnia zimująca w pomieszczeniu. Pnącze - owija się wokół podpór. Pędy osiągają kilkadziesiąt cm długości. Liście są ciemnozielone, błyszczące. Kwiaty są zazwyczaj krwisto czerwone lub różowe, bywają też białe. Kwitnie przez całe lato, bardzo obficie. Podłoże żyzne, próchniczne. Wiosną i latem wymaga regularnego podlewania, ale źle znosi zalewanie. Wymaga również regularnego nawożenia - raz w tygodniu nawozami wieloskładnikowymi. Donice powinny być duże ze względu na mocno rozrastający się system korzeniowy, z drenażem. Stanowiska słoneczne lub półcieniste. Zastosowanie: do donic do wystawiania na balkony, tarasy i do ogrodu. Przed przymrozkami należy przenieść ją do pomieszczenia - zimuje w temperaturze 10-15 stopni Celsjusza. W tym okresie ograniczamy podlewanie, nie nawozimy. Pod koniec lutego dość silnie ją przycinamy i rozpoczynamy nawożenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpagatka78 20.04.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam. Podglądam Wasz piękny domek i nieziemski ogród od dawna i po prostu nie mogę wyjśc z zachwytu. Jest po prostu bajecznie, nowocześnie a jednak przytulnie, czyściutko i cieplutko. Ja właśnie jestem na etapie wyboru kominka a w Waszym jestem po prostu zakochana. Mam ogromną prośbę. Chciałabym wiedziec z czego on jest zrobiony (wygląda na płytę kartonowo - gipsową)? Czy to był jakiś gotowy projekt, czy czyjaś własna koncepcja? No i jaki jest koszt. Odpowiedź może byc na maila [email protected]. Z góry bardzo dziekuję i pozdrawiam całą rodzinkę a bobaska szczególnie, bo kocham bobaski:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulakris 20.04.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam, Na poczatku musze pochwalic Wasz domek bo jest przepiekny razem z ogrodem tworzy cudowna calosc. Doslownie marzenie Podgladam ten dziennik juz od bardzo dawna i jestem zachwycona wraz z mezem. Chcialam zapytac o trawke na ogrodzie. Co to za typ? Wyglada na bardzo gesta i taka zielona. Slyszalam ze Wimbledon jest bardzo fajny ale nie jestem pewna czy to jest ten sam rodzaj co Wasz. I moje ostatnie pytanie to nawadnianie ogrodu. Czy taka inwestycja jest oplacanla, np jak gesto powinno sie ja polozyc zeby przyniosla pozadany skutek? Goraco pozdrawiam i zycze dalszego tak owocnego upiekszania ogrodu i domu Paula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts