kropkq 21.05.2010 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witam domek super i oczywiście ogród też piękny ,ja właśnie jestem na etapie wykonawstwa projektu ogrodu i mam do Pani ogromną prośbę tez myślę aby wokół tuji przy płocie dać żwirek a nie korę i chciałam się zapytać jaki to typ i frakcja żwirku czy płukany czy jakaś inna odmiana i jaki koszt tony bo obawiam się że muszę tego kupić około 20ton z góry dziękuję za odpowiedż i pozdrawiam serdecznie. Witaj ! pewno na odpowiedź za późno ? nie mniej odpowiem wokół iglaczków i na skalniaku posypane są kamyki, szare , o średnicy 0,8 - 1,6 mm. Ceny już nie pamiętam:( U nas też wyszło ich ok. 20ton. Najlepiej poszukać ich w jakiejś żwirowni bedzie taniej:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.05.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Na niektóre pytania z priw odpowiem tutaj , ponieważ wysłałam już kilka i nikt nie odpowiedział (podziękował a zazwyczaj otrzymywałam krótkie słowo :"dzięki") mam obawy czy w ogóle moje odpowiedzi dotarły od kogokolwiek ....to nowe forum coś źle mi się je obsługuje .... agi888 Przęsła ogrodzeniowe robiła firma http://www.metalex.com.pl/kontakt.htm . cena zależy od rodzaju profila i zagęszczenia sztachetek ......nasze ogrodzenia ma chyba 30m razem z bramą i 3-ma furtkami daliśmy , dokładnie już nie pamiętam pewno ok. 15tys. Gdzieś już na forum pisałam w moich komentarzach lub w "ogrodzeniach" niestety ale nie chce mi się już szukać , jakby ci się chciało to spróbuj . Kostka firmy Polbruk , cena pewno nie aktualna na dzień dzisiejszy , musisz poszukać aktualnej oferty w internecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 24.05.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Dołączam do zachwytów Podglądam Twój dziennik już od dawna i każde zdjęcie ogrodu wyzwala we mnie głęboko ukryte pokłady zazdrości Wszystko przemyślane, dopracowane, dopieszczone. Gratuluję efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 25.05.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 WitamJa mam pytanie (zadawałam na prv ale pewnie nie doszło) odnośnie kamieni przy basenie. Jak sie sprawują czy rozsypują się na trawnik, czy przyklejają się do stóp a potem trzeba wyciągać z basenu. i dleczego pod samym basenem nie ma tych kamieni czy są jakieś nieprzyjamne jak się jest w wodzie? ja właśnie się przymierzam do zrobienia miejsca na basen i twoje rozwiązanie mi się bardzo podoba, druga opcja to kostka betonowa, ale boję się że pod ciężarem basenu zacznie się zapadać a kamienie można grabiami wyrównać. Jeszcze jedna obawa to małe dzieci czy nie będzie to dla nich super zabawa wyrzucanie kamieni na trawnik. Generalnie ogród mi się bardzo podoba ja na razie raczkuję w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 25.05.2010 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 alektyc wczoraj odczytałam Twoją wiadomość i odpowiedź już przesłałam, jeśli otrzymasz to daj znać . Ostatnio odpisałam na wiele pytań ale nie wiem czy dotarły do adresatów:)pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 25.05.2010 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Famelia Miło cię gościć w moim ogrodzie zapraszam ps. zdrowa zazdrość jest wskazana - napędza nas do działania, mobilizuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 25.05.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witaj Olu Twój ogród jak zwykle przepiękny:yes:......czy te drzewka w donicach przed wejściem to nowy nabytek? Jezeli tak to jak się nazywają.... Pozdrawiam cieplutko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 26.05.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Uwielbiam zaglądac do Twojego ogrodu;) Nie jestem zwolennikiem kolorowych kwiatów w ogrodzie, ale Twoje róże na pniu powaliły mnie na kolana:yes::yes: Mam przy okazji ogromną prośbę. Jak nazywają się choineczki w donicach na tarasie? Ciekawie się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 26.05.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Dziękuję Olu za odpowiedź i namiary. pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.05.2010 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 (edytowane) dorkaK Przed wejściem to nowy nabytek ....ale po wsadzeniu jakiegokolwiek krzewu karteczki z opisem jaka to roślinka przeważnie wyrzucam a , że nie jestem ogrodnikiem to nie znam na pamięć nazw , w sklepach ogrodniczych patrzę na roślinki i wybieram to co mi się podoba, pasuje, czytam ich opis....tak wyglądają moje zakupy Ale to co wiem bo została mi karteczka to CYPRYSIK LAWSONA 'ALUMIGOLD- ten największy, to drugie to SOSNA CZARNA / Nana ten trzeci iglak - nie wiem bo kupowałam w tamtym roku:( ale znajdziesz go w kazdym większym centrum ogrodniczym . 2mm podpowiedział w swoim poście , że ten 3 iglak to -araukaria. Ania i Heniu Przykro mi ale nazwy tych iglaków na tarasie nie pamiętam , ale często widuję je w ogrodniczych sklepach. Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających mój ogród i zapraszam:) Edytowane 27 Maja 2010 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 27.05.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Podziwiam Twój ogród i jestem jak zawsze pod wrażeniem.Widziałem, że masz przed wejściem araukarię? Długo ją masz? Rozumiem, że na zimę trzymasz ją w domu, bo podobno przy -5-10C może przemarzać, tak mi powiedzieli w jakiejś szkólce a to dość droga roślina. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.05.2010 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Podziwiam Twój ogród i jestem jak zawsze pod wrażeniem. Widziałem, że masz przed wejściem araukarię? Długo ją masz? Rozumiem, że na zimę trzymasz ją w domu, bo podobno przy -5-10C może przemarzać, tak mi powiedzieli w jakiejś szkólce a to dość droga roślina. pozdrawiam, Fajnie , że się pytasz bo zapomniałam jak się to drzewko nazywa;) araukaria mam ją drugi rok, zimowała oczywiście w domku , rośnie powoli więc .... póki mała ma kątek na zimę zapewniony;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.05.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 kropkq, ja też uwielbiam wpadać do Twojego ogrodu Ślicznie jest u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 28.05.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Dzień dobry Olu..... dziękuję za odpowiedź a te nowe drzewka ,które nabyłaś do ogrodu prześliczne .....pozdrawiam gorąco!!!!! Uwielbiam Twój ogród!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 30.05.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Olu, jak zwykle ślicznie: piękne nowe doniczki i nowe roślinki. Szkoda tej przecudnej róży. Byłam zachwycona jej pięknem, dlatego też niedawno kupiłam dwie. Pozdrawiam serdecznie, gratuluję pomysłów i "dobrej ręki". Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 30.05.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Fajnie , że się pytasz bo zapomniałam jak się to drzewko nazywa;) araukaria mam ją drugi rok, zimowała oczywiście w domku , rośnie powoli więc .... póki mała ma kątek na zimę zapewniony;) Sorry, że zaśmiecam Ci komentarze, ale może Twoja araukaria urośnie u Ciebie do takich rozmiarów jak na zdjęciu? zdjęcie z 2008, Europa Zach., myślę, że tak z 7-8 metrów to to "drzewko" miało, większych nie widziałem tylko zimy są u nas niestety zbyt mroźne http://img202.imageshack.us/img202/3193/imgp1487d.jpg pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 30.05.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam serdecznie - trafiłam tu po wątku KORA i mam do ciebie Olu pytanie czy mogłabyś podać producenta tej grubej szlifowanej kory? Bo niestety we Wrocławiu tylko zwykła w sklepach, dwa rodzaje (kompostowana lub nie) i to wsio A mnie baardzo się spodobała ta gruba kora-wygląda bardzo efektownie. Ja tego potrzebuję dużo, może mi wyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.05.2010 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 mm2 Wcale nie zaśmiecasz mi komentarzy, wprost przeciwnie- takie urozmaicenia w postaci zdjęć dodają"uroku" Piękne drzewko, gdyby nawet przezimowało to gdzie ja bym takie wielkie umieściła ? zajęłoby mi pół działki;) no i te nasze zimy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.05.2010 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam serdecznie - trafiłam tu po wątku KORA i mam do ciebie Olu pytanie czy mogłabyś podać producenta tej grubej szlifowanej kory?... Witaj! producenta kory nie znam na workach również nie było nazwy ani adresu, gdybyś bliżej mieszkała to podałabym Ci adres gdzie ją kupowałam..... musisz poszukać jej w większych centrach ogrodniczych- powinni mieć Kora wygląda o wiele ładniej od tej drobnej no i przy ostatnich sporych wiatrach nigdzie ją nie wywiało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.05.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Dziękuję dziewczyny za odwiedziny, bardzo dziękuję za tyle miłych słów , zapraszam kiedy tylko macie ochotę tu zajrzeć :) ps. nie chce Was papugować ale ja również uwielbiam swój ogród, każdą najmniejszą jego roślinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts