Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

Witam domek super i oczywiście ogród też piękny ,ja właśnie jestem na etapie wykonawstwa projektu ogrodu i mam do Pani ogromną prośbę tez myślę aby wokół tuji przy płocie dać żwirek a nie korę i chciałam się zapytać jaki to typ i frakcja żwirku czy płukany czy jakaś inna odmiana i jaki koszt tony bo obawiam się że muszę tego kupić około 20ton z góry dziękuję za odpowiedż i pozdrawiam serdecznie.

Witaj !

pewno na odpowiedź za późno ? nie mniej odpowiem ;) wokół iglaczków i na skalniaku posypane są kamyki, szare , o średnicy 0,8 - 1,6 mm. Ceny już nie pamiętam:(

U nas też wyszło ich ok. 20ton. Najlepiej poszukać ich w jakiejś żwirowni :) bedzie taniej:)

Pozdrawiam:)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na niektóre pytania z priw odpowiem tutaj , ponieważ wysłałam już kilka i nikt nie odpowiedział (podziękował a zazwyczaj otrzymywałam krótkie słowo :"dzięki") mam obawy czy w ogóle moje odpowiedzi dotarły od kogokolwiek ....to nowe forum :( coś źle mi się je obsługuje ....

agi888

Przęsła ogrodzeniowe robiła firma http://www.metalex.com.pl/kontakt.htm . cena zależy od rodzaju profila i zagęszczenia sztachetek ......nasze ogrodzenia ma chyba 30m razem z bramą i 3-ma furtkami daliśmy , dokładnie już nie pamiętam pewno ok. 15tys. Gdzieś już na forum pisałam w moich komentarzach lub w "ogrodzeniach" niestety ale nie chce mi się już szukać , jakby ci się chciało to spróbuj .

Kostka firmy Polbruk , cena pewno nie aktualna na dzień dzisiejszy , musisz poszukać aktualnej oferty w internecie.

Pozdrawiam :)

Witam

Ja mam pytanie (zadawałam na prv ale pewnie nie doszło) odnośnie kamieni przy basenie. Jak sie sprawują czy rozsypują się na trawnik, czy przyklejają się do stóp a potem trzeba wyciągać z basenu. i dleczego pod samym basenem nie ma tych kamieni czy są jakieś nieprzyjamne jak się jest w wodzie? ja właśnie się przymierzam do zrobienia miejsca na basen i twoje rozwiązanie mi się bardzo podoba, druga opcja to kostka betonowa, ale boję się że pod ciężarem basenu zacznie się zapadać a kamienie można grabiami wyrównać. Jeszcze jedna obawa to małe dzieci czy nie będzie to dla nich super zabawa wyrzucanie kamieni na trawnik. Generalnie ogród mi się bardzo podoba ja na razie raczkuję w tym temacie.

dorkaK

Przed wejściem to nowy nabytek ....ale po wsadzeniu jakiegokolwiek krzewu karteczki z opisem jaka to roślinka przeważnie wyrzucam a , że nie jestem ogrodnikiem to nie znam na pamięć nazw , w sklepach ogrodniczych patrzę na roślinki i wybieram to co mi się podoba, pasuje, czytam ich opis....tak wyglądają moje zakupy

Ale to co wiem bo została mi karteczka to CYPRYSIK LAWSONA 'ALUMIGOLD- ten największy, to drugie to SOSNA CZARNA / Nana ten trzeci iglak - nie wiem bo kupowałam w tamtym roku:( ale znajdziesz go w kazdym większym centrum ogrodniczym .

2mm podpowiedział w swoim poście , że ten 3 iglak to -araukaria.

Ania i Heniu

Przykro mi ale nazwy tych iglaków na tarasie nie pamiętam , ale często widuję je w ogrodniczych sklepach.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających mój ogród i zapraszam:)

Edytowane przez kropkq

Gość 2mm

Podziwiam Twój ogród i jestem jak zawsze pod wrażeniem.

Widziałem, że masz przed wejściem araukarię? Długo ją masz? Rozumiem, że na zimę trzymasz ją w domu, bo podobno przy -5-10C może przemarzać, tak mi powiedzieli w jakiejś szkólce a to dość droga roślina.

pozdrawiam,

Podziwiam Twój ogród i jestem jak zawsze pod wrażeniem.

Widziałem, że masz przed wejściem araukarię? Długo ją masz? Rozumiem, że na zimę trzymasz ją w domu, bo podobno przy -5-10C może przemarzać, tak mi powiedzieli w jakiejś szkólce a to dość droga roślina.

pozdrawiam,

Fajnie , że się pytasz bo zapomniałam jak się to drzewko nazywa;) araukaria :) mam ją drugi rok, zimowała oczywiście w domku , rośnie powoli więc .... póki mała ma kątek na zimę zapewniony;)

Gość 2mm
Fajnie , że się pytasz bo zapomniałam jak się to drzewko nazywa;) araukaria :) mam ją drugi rok, zimowała oczywiście w domku , rośnie powoli więc .... póki mała ma kątek na zimę zapewniony;)

Sorry, że zaśmiecam Ci komentarze, ale może Twoja araukaria urośnie u Ciebie do takich rozmiarów jak na zdjęciu? zdjęcie z 2008, Europa Zach., myślę, że tak z 7-8 metrów to to "drzewko" miało, większych nie widziałem

tylko zimy są u nas niestety zbyt mroźne

http://img202.imageshack.us/img202/3193/imgp1487d.jpg

pozdr.

Witam serdecznie - trafiłam tu po wątku KORA i mam do ciebie Olu pytanie

czy mogłabyś podać producenta tej grubej szlifowanej kory?

Bo niestety we Wrocławiu tylko zwykła w sklepach, dwa rodzaje (kompostowana lub nie) i to wsio

A mnie baardzo się spodobała ta gruba kora-wygląda bardzo efektownie. Ja tego potrzebuję dużo, może mi wyślą...

Witam serdecznie - trafiłam tu po wątku KORA i mam do ciebie Olu pytanie

czy mogłabyś podać producenta tej grubej szlifowanej kory?...

Witaj!

producenta kory nie znam :( na workach również nie było nazwy ani adresu, gdybyś bliżej mieszkała to podałabym Ci adres gdzie ją kupowałam..... musisz poszukać jej w większych centrach ogrodniczych- powinni mieć :)

Kora wygląda o wiele ładniej od tej drobnej no i przy ostatnich sporych wiatrach nigdzie ją nie wywiało :)

Pozdrawiam :)