Nadulka 31.05.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Pora aby się przywitać Już od bardzo dawna śledzę Twoj dom i piękny ogród,jestem naprawdę pod wrażeniem. Ja właśnie jestem na etapie ogrodu,z czego bardzo się cieszę. Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 01.06.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Każda roślina z bliska wygląda przepięknie.Mój ulubieniec--jałowiec pełzający po ziemi-- zawsze kojarzył mi się z trenem Panny Młodej:))Na 100 % pojawi się w moim ogrodzie.Czy możesz mi napisac jak szybko rośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 01.06.2010 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Ania i Heniu Najlepiej jak Ci pokarzę Tak wyglądał na początku w 2008 http://foto1.m.onet.pl/_m/3227b3321419aad2957758037707adb5,21,19,0.jpg lato 2009 http://foto3.m.onet.pl/_m/056c20ee1e11934590f8bc12c108bbe7,21,19,0.jpg wiosna 2010 http://foto1.m.onet.pl/_m/35c2bbbca50dbaaf8ab6b41fe26e6cb1,21,19,0.jpg Jest naprawdę piękny:) Nadulka Witam, witam Cię serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 01.06.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Olu dziękuję ci bardzo. Wygląda super:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 02.06.2010 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Ja również witam:)No i jak zwykle pięknie u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 06.06.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Mój ulubiony ogród i domek numer jeden rewelacja zaglądam tu co jakiś czas podziwiam i tak myśle co by tu do swojego przenieść mój miniaturowy ale jestem własnie na etapie powolnego zakładania ogrodu i juz musze powoli zacząć działać obawiam się że tak pieknie to umnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 08.06.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam w piękny pogodny poranek:)Mam pytanie co ile sadziłaś Danici? właśnie się zastanawiam,nie chcę aby się razem zeszły,może co 60cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 09.06.2010 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Nadulka -również witam:) powiedz mi o co chodzi z tym Danici? nie mam takich roślinek lub może mam a nie wiem?! Aguleczka - każdy ogród jest inny , to dobrze ....może Twój nie będzie taki sam jak mój ale na pewno równie ładny , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 11.06.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 (edytowane) przybiegłam do ciebie z wątku korowego i szybciutko tylko napisze, że przepięknie masz:)ogród zachwyca!!! powiedz mi Oluś skąd Ty wiedziałaś jakie kamyszki gdzie podsypać, aby roślinom to nie przeszkadzało w kwitnieniu??? no i gratuluję wnuczka!!! Edytowane 11 Czerwca 2010 przez aka z Ina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 11.06.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 ja za Aką tez pobiegłam do Ciebie, no no no, pogratulować tylko. Piękny dom, piękny ogród, nie dziwie się że tyle czasu w nim spędzacie. super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 12.06.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Nadulka -również witam:) powiedz mi o co chodzi z tym Danici? nie mam takich roślinek lub może mam a nie wiem?! Aguleczka - każdy ogród jest inny , to dobrze ....może Twój nie będzie taki sam jak mój ale na pewno równie ładny , powodzenia Witaj! Chodzi mi o ten kulki z przodu posadzone w grysie,chyba to są Danici? Co ile je sadziłaś,pytałam już o to u Toli,napisała mi że co 60cm wystarczy i ta odległość jest ok! Nie chcę aby jak urosną to nachodziły na siebie. Kupione już czekają na sadzenie;) Jak narazie to walczę z tym miejscem ufff może się uporam:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 12.06.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 witaj Olu, powiedz proszę co to za zielonkawe rolki które rozwijaliście przed sianiem trawy? bo rozumiem że to chyba jakiś rodzaj włókniny taki jak pod kamyki czy korę przy iglakach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 12.06.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Sorry, że zaśmiecam Ci komentarze, ale może Twoja araukaria urośnie u Ciebie do takich rozmiarów jak na zdjęciu? zdjęcie z 2008, Europa Zach., myślę, że tak z 7-8 metrów to to "drzewko" miało, większych nie widziałem tylko zimy są u nas niestety zbyt mroźne http://img202.imageshack.us/img202/3193/imgp1487d.jpg pozdr. Witaj Olu:) Tutaj ,gdzie jestem (Holandia),to prawie przed każdym domkiem jest takie drzewko(nazywają je małpim drzewem) nawet nie wiedziałam ,że nazywa się ARAUKARIA. Pieknie wyglądają i faktycznie są bardzo delikatne nie lubią mrozów .W Polsce trudno się przyjmują ,bo zimy u nas mrożne i trzeba je przez kilka lat na zimę chować bo zmarzną..... Pozdrawiam cieplutko pa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.06.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 przybiegłam do ciebie z wątku korowego i szybciutko tylko napisze, że przepięknie masz:) ogród zachwyca!!! powiedz mi Olu�� sk��d Ty wiedzia��a�� jakie kamyszki gdzie podsypać, aby ro��linom to nie przeszkadzało w kwitnieniu??? no i gratuluję wnuczka!!! Witaj Roślinką kamyczki nie przeszkadzają....na ziemię kładę folię, którą przecinam na krzyż wsadzam większą, mniejszą lub zupełnie malutką roślinkę, zakrywam z powrotem folią (nie do końca szczelnie ) podsypuję kamykami i to wszystko. Ważne , żeby jak zawsze podlewać często po wsadzeniu. Ostatnio robiłam nowy skalniak i wsadzałam klona jak również róże i maluteńkie bylinki - przyjęło się wszystko bez problemu. Jak znajdę czas to wkleję zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.06.2010 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 (edytowane) BeataKM Witam Beatko! Cieszy mnie , że podoba Ci się u mnie:) Zapraszam częściej Te rolki zielone o które pytasz to siatka przeciw kretom, żeby nie niszczyły trawy wychodząc na wierzch. Jak na razie próby były ale bezskuteczne;) Trawnik mam już trzeci rok i kopca jak na razie żadnego:) Edytowane 12 Czerwca 2010 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.06.2010 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witaj! Chodzi mi o ten kulki z przodu posadzone w grysie,chyba to są Danici? Co ile je sadziłaś,pytałam już o to u Toli,napisała mi że co 60cm wystarczy i ta odległość jest ok! Nie chcę aby jak urosną to nachodziły na siebie. Kupione już czekają na sadzenie;) Jak narazie to walczę z tym miejscem ufff może się uporam:) Pozdrawiam! Jak się zwą tak się zwą Sadząc je nawet się nie zastanawiałam w jakiej odległości to zrobić , kupiłam .....naście szt. i musiałam je jakoś rozplanować Dopiero później jak zobaczyłam u sąsiada , że mogą dorastać do znacznych rozmiarów przeraziłam się .....na co mój mąż skwitował - jak urosną za duże to wtedy co drugą wytniemy;) Myślę, że jest lepszy sposób - przycinanie ich tak jak się tnie bukszpany A skoro Tola napisała , że co 60cm wystarczy to zapewne wie co pisze. Ona to dopiero jest ogrodniczką , ja jak na razie początkująca , nawet co niektórych nazw nie pamiętam Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.06.2010 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witaj Olu:) Tutaj ,gdzie jestem (Holandia),to prawie przed każdym domkiem jest takie drzewko(nazywają je małpim drzewem) nawet nie wiedziałam ,że nazywa się ARAUKARIA. Pieknie wyglądają i faktycznie są bardzo delikatne nie lubią mrozów .W Polsce trudno się przyjmują ,bo zimy u nas mrożne i trzeba je przez kilka lat na zimę chować bo zmarzną..... Pozdrawiam cieplutko pa!!! Piękne są te roślinki a raczej drzewa;) Niestety u nas nie te klimaty ale mam nadzieję, że chociaż przez kilka lat będzie cieszyć nasz oczy swoim innym pięknem. Pozdrawiam również cieplutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 13.06.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 a ja miałam nadzieję że te rolki nie tylko od kreta ale także od chwastów wszelakich chronią to by było zbyt piękne pozdrawiam serdecznie Olu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 13.06.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witaj! Chodzi mi o ten kulki z przodu posadzone w grysie,chyba to są Danici? Co ile je sadziłaś,pytałam już o to u Toli,napisała mi że co 60cm wystarczy i ta odległość jest ok! Nie chcę aby jak urosną to nachodziły na siebie. Kupione już czekają na sadzenie;) Jak narazie to walczę z tym miejscem ufff może się uporam:) Pozdrawiam! A to moje "Danici" http://foto0.m.onet.pl/_m/d7691760c9b7aa64d47557293bce2e0c,21,19,0.jpg posadzone są co 60cm -mierzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 13.06.2010 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 a ja miałam nadzieję że te rolki nie tylko od kreta ale także od chwastów wszelakich chronią to by było zbyt piękne pozdrawiam serdecznie Olu Bez chwastów to tylko....sztuczna trawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts