Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania i Heniu

Najlepiej jak Ci pokarzę ;)

Tak wyglądał na początku w 2008

http://foto1.m.onet.pl/_m/3227b3321419aad2957758037707adb5,21,19,0.jpg

lato 2009

http://foto3.m.onet.pl/_m/056c20ee1e11934590f8bc12c108bbe7,21,19,0.jpg

wiosna 2010

http://foto1.m.onet.pl/_m/35c2bbbca50dbaaf8ab6b41fe26e6cb1,21,19,0.jpg

Jest naprawdę piękny:)

Nadulka

Witam, witam Cię serdecznie:)

przybiegłam do ciebie z wątku korowego i szybciutko tylko napisze, że przepięknie masz:)

ogród zachwyca!!!

powiedz mi Oluś skąd Ty wiedziałaś jakie kamyszki gdzie podsypać, aby roślinom to nie przeszkadzało w kwitnieniu???

no i gratuluję wnuczka!!!

Edytowane przez aka z Ina

Nadulka -również witam:) powiedz mi o co chodzi z tym Danici? nie mam takich roślinek lub może mam a nie wiem?!

Aguleczka - każdy ogród jest inny , to dobrze ....może Twój nie będzie taki sam jak mój ale na pewno równie ładny , powodzenia :)

Witaj!

Chodzi mi o ten kulki z przodu posadzone w grysie,chyba to są Danici? Co ile je sadziłaś,pytałam już o to u Toli,napisała mi że co 60cm wystarczy i ta odległość jest ok!

Nie chcę aby jak urosną to nachodziły na siebie.

Kupione już czekają na sadzenie;)

Jak narazie to walczę z tym miejscem ufff może się uporam:)

Pozdrawiam!

Sorry, że zaśmiecam Ci komentarze, ale może Twoja araukaria urośnie u Ciebie do takich rozmiarów jak na zdjęciu? zdjęcie z 2008, Europa Zach., myślę, że tak z 7-8 metrów to to "drzewko" miało, większych nie widziałem

tylko zimy są u nas niestety zbyt mroźne

http://img202.imageshack.us/img202/3193/imgp1487d.jpg

pozdr.

Witaj Olu:)

Tutaj ,gdzie jestem (Holandia),to prawie przed każdym domkiem jest takie drzewko(nazywają je małpim drzewem) nawet nie wiedziałam ,że nazywa się ARAUKARIA. Pieknie wyglądają i faktycznie są bardzo delikatne nie lubią mrozów .W Polsce trudno się przyjmują ,bo zimy u nas mrożne i trzeba je przez kilka lat na zimę chować bo zmarzną.....;) Pozdrawiam cieplutko pa!!!

przybiegłam do ciebie z wątku korowego i szybciutko tylko napisze, że przepięknie masz:)

ogród zachwyca!!!

powiedz mi Olu�� sk��d Ty wiedzia��a�� jakie kamyszki gdzie podsypać, aby ro��linom to nie przeszkadzało w kwitnieniu???

no i gratuluję wnuczka!!!

Witaj :)

Roślinką kamyczki nie przeszkadzają....na ziemię kładę folię, którą przecinam na krzyż wsadzam większą, mniejszą lub zupełnie malutką roślinkę, zakrywam z powrotem folią (nie do końca szczelnie ) podsypuję kamykami i to wszystko. Ważne , żeby jak zawsze podlewać często po wsadzeniu. Ostatnio robiłam nowy skalniak i wsadzałam klona jak również róże i maluteńkie bylinki - przyjęło się wszystko bez problemu. Jak znajdę czas to wkleję zdjęcia.

Pozdrawiam :)

BeataKM

Witam Beatko!

Cieszy mnie , że podoba Ci się u mnie:) Zapraszam częściej :)

Te rolki zielone o które pytasz to siatka przeciw kretom, żeby nie niszczyły trawy wychodząc na wierzch. Jak na razie próby były ale bezskuteczne;) Trawnik mam już trzeci rok i kopca jak na razie żadnego:)

Edytowane przez kropkq

Witaj!

Chodzi mi o ten kulki z przodu posadzone w grysie,chyba to są Danici? Co ile je sadziłaś,pytałam już o to u Toli,napisała mi że co 60cm wystarczy i ta odległość jest ok!

Pozdrawiam!

Jak się zwą tak się zwą ;) Sadząc je nawet się nie zastanawiałam w jakiej odległości to zrobić , kupiłam .....naście szt. i musiałam je jakoś rozplanować ;) Dopiero później jak zobaczyłam u sąsiada , że mogą dorastać do znacznych rozmiarów przeraziłam się .....na co mój mąż skwitował - jak urosną za duże to wtedy co drugą wytniemy;) Myślę, że jest lepszy sposób - przycinanie ich tak jak się tnie bukszpany :) A skoro Tola napisała , że co 60cm wystarczy to zapewne wie co pisze. Ona to dopiero jest ogrodniczką , ja jak na razie początkująca , nawet co niektórych nazw nie pamiętam ;)

Pozdrawiam!

Witaj Olu:)

Tutaj ,gdzie jestem (Holandia),to prawie przed każdym domkiem jest takie drzewko(nazywają je małpim drzewem) nawet nie wiedziałam ,że nazywa się ARAUKARIA. Pieknie wyglądają i faktycznie są bardzo delikatne nie lubią mrozów .W Polsce trudno się przyjmują ,bo zimy u nas mrożne i trzeba je przez kilka lat na zimę chować bo zmarzną.....;) Pozdrawiam cieplutko pa!!!

Piękne są te roślinki a raczej drzewa;) Niestety u nas nie te klimaty ale mam nadzieję, że chociaż przez kilka lat będzie cieszyć nasz oczy swoim innym pięknem.

Pozdrawiam również cieplutko:)

Witaj!

Pozdrawiam!

A to moje "Danici"

http://foto0.m.onet.pl/_m/d7691760c9b7aa64d47557293bce2e0c,21,19,0.jpg

posadzone są co 60cm -mierzyłam :)