Famelia 28.09.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Te 3 kolorowe pokrzywki to koleusy, a to piękne pnącze to sundavilla (znana też jako dipladenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 28.09.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Ja też przyłączam się do pytania o nazwę tej czerwonej rośliny http://foto2.m.onet.pl/_m/1eb88dd2583c5e6c18a60f0b04c0b6be,10,19,0.jpg ewent. może pamiętasz gdze go kupiłaś? u Tracza? dzięki i pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.09.2010 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 (edytowane) jak się nazywają te roślinki? 1- floks 2- 3-skalnica różowa 4-zawciąg nadmorski 5- RÓŻANECZNIK ( rośnie taki malutki ) 6- rododendron Chociaż sama nie wiem czym się różni azalia, rododendron, różanecznik Na inne pytania już znasz odpowiedzi. markoto, Famelia dzięki za podpowiedź , pewno z godzinę bym szukała w googlach Edytowane 28 Września 2010 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.09.2010 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Wiem, znalazłam Różanecznik jest jednym z częściej uprawianych krzewów ozdobnych. Te gatunki i odmiany, które mają zimozielone, skórzaste liście, nazywane są zwyczajowo rododendronami lub różanecznikami, natomiast te o miękkich, lekko owłosionych i zrzucanych na zimę lub półzimotrwałych liściach nazywa się azaliami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.09.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Ja też przyłączam się do pytania o nazwę tej czerwonej rośliny ewent. może pamiętasz gdze go kupiłaś? u Tracza? dzięki i pozdrawiam, M. Myślałam, że będę w centrum ogrodniczym ale niestety nie mogłam być i obawiam się, że szybko nie tam nie zawitam (pogody) więc nazwy tego kwiatka jeszcze nie znam Kupowałam oczywiście, że w Traczu jak będziesz to zerknij i poinformuj Nas wszystkich jak się ta czerwona piękność nazywa . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 28.09.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Myślałam, że będę w centrum ogrodniczym ale niestety nie mogłam być i obawiam się, że szybko nie tam nie zawitam (pogody) więc nazwy tego kwiatka jeszcze nie znam Kupowałam oczywiście, że w Traczu jak będziesz to zerknij i poinformuj Nas wszystkich jak się ta czerwona piękność nazywa . Pozdrawiam OK, sprawdzę w którymś z oddziałów Tracza w Łodzi bo do Strykowa nie chce mi się jechać bo to trochę nie po drodze dla mnie jak będzie taka roślina to dam znać. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.09.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Dziękuję bardzo !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.09.2010 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Dziękuję bardzo !!!! Nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 01.10.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Olu mam pytanie troszkę z innej beczki Niedawno zakupiłam sobie urządzenie do pieczenia chlebka i albo z nim jest coś nie tak albo ze mną Trzy próby i każdy z chlebków niedopieczony w środku zakalec. Mogłabyś mi zdradzić proporcje składników, jakie drożdże dodajesz itd.. pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 ja polecam mieszanie w maszynce ale pieczenie juz w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 01.10.2010 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 ja polecam mieszanie w maszynce ale pieczenie juz w piekarniku Ale to dodatkowa robota, bo pilnować trzeba, w maszynce wsypujesz , wlewasz i nastawiasz godzinkę o której chcesz mieć chlebek i .....wyjmujesz gotowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 01.10.2010 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) Olu mam pytanie troszkę z innej beczki Mogłabyś mi zdradzić proporcje składników, jakie drożdże dodajesz itd.. pozdrawiam aga Przede wszystkim kupujesz odpowiednią mąkę np. http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=920&idc=15&page= (mieszanka chlebowa, NIE samą mąkę pszenną lub żytnią ) do pojemnika wlewam 300-350ml wody (letniej), wrzucam 10gram świeżych drożdży (mieszam z tą wodą) i wsypuję 0,5kg mąki a na wierzch np. słonecznik ....wkładam do maszyny , nastawiam i czekam:) i mam świeżutki, pachnący, chrupiący chlebek. Pozdrawiam i życzę smacznego:) PS w ustawieniach na maszynie nastawiam wagę 750gram, średnie wypieczenie i ciasto -Normalne. A jaki pyszny drożdżowiec wychodzi Edytowane 1 Października 2010 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 ale nigdy nie wyjdzie taka skorka jak z piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 02.10.2010 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 ale nigdy nie wyjdzie taka skorka jak z piekarnika Nigdy nie piekłam w piekarniku to nie wiem ale wierzę Ci na słowo na pewno wiesz co piszesz Ja nigdy bym się nie brała za pieczenie chleba a dzięki tej maszynie co tydzień ma swój chlebek (robię go odkąd kupiłam sprzęt) bez konserwantów i innych paskudztw ale nie powiem ze sklepu też jadam i też mi smakuje ..... ale na samą myśl, że mogę go upiec sama to już jest wyśmienity. Jak tak zachwalasz to chyba spróbuje zrobić tak jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.10.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Polecam, warto skorke zmoczyc pedzelkiem przed pieczeniem potem jeszcze psiknac woda w czasie pieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 02.10.2010 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 (edytowane) Polecam, warto skorke zmoczyc pedzelkiem przed pieczeniem potem jeszcze psiknac woda w czasie pieczenia Zrobię jak piszesz Edytowane 3 Października 2010 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 03.10.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Myślałam, że będę w centrum ogrodniczym ale niestety nie mogłam być i obawiam się, że szybko nie tam nie zawitam (pogody) więc nazwy tego kwiatka jeszcze nie znam Kupowałam oczywiście, że w Traczu jak będziesz to zerknij i poinformuj Nas wszystkich jak się ta czerwona piękność nazywa . Pozdrawiam no cóż, muszę przyznać, że byłem w szkółce u Tracza ale jakoś żadnej takiej rośliny nie znalazłem - albo ludzie wykupili albo źle szukałem. jest jednak jakaś wyprzedaż roślin, różnych, iglaków, liściastych itp. jakieś 25-35% a niektóre nawet 50%. Może kogoś to zainteresuje. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.10.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Olu moze wrzuc wiecej fotek tej roslinki moze wtedy ja jakos zidentyfikujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.10.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Olu moze wrzuc wiecej fotek tej roslinki moze wtedy ja jakos zidentyfikujemy Nie mam ich dużo, ale proszę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.10.2010 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 2mm Dziękuję, że szukałeś i za informację o wyprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts