Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość 2mm

Ja też przyłączam się do pytania o nazwę tej czerwonej rośliny ;-)

http://foto2.m.onet.pl/_m/1eb88dd2583c5e6c18a60f0b04c0b6be,10,19,0.jpg

ewent. może pamiętasz gdze go kupiłaś? u Tracza?

dzięki i pozdrawiam,

M.

jak się nazywają te roślinki?

1- floks

2-

3-skalnica różowa

4-zawciąg nadmorski

5- RÓŻANECZNIK ( rośnie taki malutki )

6- rododendron

Chociaż sama nie wiem czym się różni azalia, rododendron, różanecznik :rolleyes:

Na inne pytania już znasz odpowiedzi.

markoto, Famelia

dzięki za podpowiedź , pewno z godzinę bym szukała w googlach ;)

Edytowane przez kropkq

Wiem, znalazłam :)

Różanecznik jest jednym z częściej uprawianych krzewów ozdobnych. Te gatunki i odmiany, które mają zimozielone, skórzaste liście, nazywane są zwyczajowo rododendronami lub różanecznikami, natomiast te o miękkich, lekko owłosionych i zrzucanych na zimę lub półzimotrwałych liściach nazywa się azaliami.

Ja też przyłączam się do pytania o nazwę tej czerwonej rośliny ;-)

ewent. może pamiętasz gdze go kupiłaś? u Tracza?

dzięki i pozdrawiam,

M.

Myślałam, że będę w centrum ogrodniczym ale niestety nie mogłam być i obawiam się, że szybko nie tam nie zawitam (pogody) więc nazwy tego kwiatka jeszcze nie znam :confused: Kupowałam oczywiście, że w Traczu :wiggle: jak będziesz to zerknij i poinformuj Nas wszystkich jak się ta czerwona piękność nazywa .

Pozdrawiam :wiggle:

Gość 2mm
Myślałam, że będę w centrum ogrodniczym ale niestety nie mogłam być i obawiam się, że szybko nie tam nie zawitam (pogody) więc nazwy tego kwiatka jeszcze nie znam :confused: Kupowałam oczywiście, że w Traczu :wiggle: jak będziesz to zerknij i poinformuj Nas wszystkich jak się ta czerwona piękność nazywa .

OK,

sprawdzę w którymś z oddziałów Tracza w Łodzi bo do Strykowa nie chce mi się jechać bo to trochę nie po drodze dla mnie

jak będzie taka roślina to dam znać. :-)

pozdr.

Olu mam pytanie troszkę z innej beczki :)

Niedawno zakupiłam sobie urządzenie do pieczenia chlebka i albo z nim jest coś nie tak albo ze mną :(

Trzy próby i każdy z chlebków niedopieczony w środku zakalec.

Mogłabyś mi zdradzić proporcje składników, jakie drożdże dodajesz itd..

pozdrawiam

aga

Olu mam pytanie troszkę z innej beczki :)

Mogłabyś mi zdradzić proporcje składników, jakie drożdże dodajesz itd..

pozdrawiam

aga

Przede wszystkim kupujesz odpowiednią mąkę np. http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=920&idc=15&page= (mieszanka chlebowa, NIE samą mąkę pszenną lub żytnią )

do pojemnika wlewam 300-350ml wody (letniej), wrzucam 10gram świeżych drożdży (mieszam z tą wodą) i wsypuję 0,5kg mąki a na wierzch np. słonecznik ....wkładam do maszyny , nastawiam i czekam:) i mam świeżutki, pachnący, chrupiący chlebek.

Pozdrawiam i życzę smacznego:)

PS w ustawieniach na maszynie nastawiam wagę 750gram, średnie wypieczenie i ciasto -Normalne.

A jaki pyszny drożdżowiec wychodzi :)

Edytowane przez kropkq

ale nigdy nie wyjdzie taka skorka jak z piekarnika :)

Nigdy nie piekłam w piekarniku to nie wiem ale wierzę Ci na słowo :) na pewno wiesz co piszesz :)

Ja nigdy bym się nie brała za pieczenie chleba a dzięki tej maszynie co tydzień ma swój chlebek (robię go odkąd kupiłam sprzęt) bez konserwantów i innych paskudztw ale nie powiem ze sklepu też jadam i też mi smakuje ..... ale na samą myśl, że mogę go upiec sama to już jest wyśmienity.

Jak tak zachwalasz to chyba spróbuje zrobić tak jak Ty :)

Gość 2mm

no cóż, muszę przyznać, że byłem w szkółce u Tracza ale jakoś żadnej takiej rośliny nie znalazłem - albo ludzie wykupili albo źle szukałem.

jest jednak jakaś wyprzedaż roślin, różnych, iglaków, liściastych itp. jakieś 25-35% a niektóre nawet 50%. Może kogoś to zainteresuje.

pozdr.