agi888 04.10.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Przede wszystkim kupujesz odpowiednią mąkę np. http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=920&idc=15&page= (mieszanka chlebowa, NIE samą mąkę pszenną lub żytnią ) do pojemnika wlewam 300-350ml wody (letniej), wrzucam 10gram świeżych drożdży (mieszam z tą wodą) i wsypuję 0,5kg mąki a na wierzch np. słonecznik ....wkładam do maszyny , nastawiam i czekam:) i mam świeżutki, pachnący, chrupiący chlebek. Pozdrawiam i życzę smacznego:) PS w ustawieniach na maszynie nastawiam wagę 750gram, średnie wypieczenie i ciasto -Normalne. A jaki pyszny drożdżowiec wychodzi Dziękuję za odpowiedź Specjalną mąkę już zakupiłam i właśnie piekę chlebek. Hmmm.... zobaczymy co tym razem wyjdzie pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.10.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 (edytowane) Olu porownaj swoja roslinke z fotkami na sieci dla Nandina domestica "Firepower" czy to to???albo kiścień wawrzynowy? kiscien jest zimozielony i to chyba wlasnie ta roslinkakiścień:http://www.plantasdeasturias.com/images/Leucothoe-Scarletta-1.jpgnandina:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f3/Plant-nandina-domestica-IMGP1261reduced.jpg/600px-Plant-nandina-domestica-IMGP1261reduced.jpg Edytowane 5 Października 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 07.10.2010 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 (edytowane) Chyba się zgadza to Łac. Leucothoe catesbaei 'Zeblid' czyli kiścień wawrzynowy Gęsty, zimozielony krzew o czerwonobrązowych pędach. Liście lancetowate, jesienią i w zimie czerwonobordowe, połyskujące. Wymaga gleb kwaśnych i osłoniętych stanowisk. Znalazłam go w internecie, w ofercie Tracza, tam go zresztą kupiłam http://www.tracz.pl/images/kat_roslin/lisciaste/fot1925.jpg markoto jesteś Wielka bo odnalazłaś Edytowane 7 Października 2010 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 07.10.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Aga - powiodło się z chlebkiem ? jestem bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.10.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 To dzieki watkowi Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 08.10.2010 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 To dzieki watkowi Elfir Bo to dobry duszek naszych ogrodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 09.10.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 kochana Olu przeczytałam Twó;)j dziennik i jestem zafascynowana, jeśli możesz podaj mi kolor elewacji bo marzę o takiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 11.10.2010 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 kochana Olu przeczytałam Twó;)j dziennik i jestem zafascynowana, jeśli możesz podaj mi kolor elewacji bo marzę o takiej No to muszę Cię zasmucić Już wcześniej komuś odpisywałam, że nie mam zapisanego kolorku a pudła po tynku już dawno wyrzucone ... tynk firmy Caparol a kolorki ciepłe, pastelowe, jasne zielenie. Tyle co mogę Ci napisać. Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 12.10.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 dziękuję za informację, bardzo podoba mi się twój domek o ogrodzie nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 12.10.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 wychodzi na to, że są już u Ciebie całkiem spore przymrozki, musi być tam otwarta przestrzeń araukaria może zmarznąć i trzeba ją trzymać raczej w domu chociaż też nie moze być za ciepło, max. ze 20 st to trudna roślina ale pięknie wygląda pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 13.10.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Witam.Wczoraj przez przypadek natknęłam się na Pani dziennik. Jestem pod wrażeniem. Wszystko jak i w domu tak i w ogrodzie jest idealne. Nie ma niczego za dużo ani za mało. Wszędzie panuje taki porządek, wszędzie jest przejrzyście i w ogóle cuuuudownie. Ja jak na razie czekam do marca na swój kawałek ziemi. Wraz z mężem będziemy budować Jaskółkę I. Ale już dziś wiem, że Pani ogród będzie moją inspiracją na nasz ogród. Jestem po prostu zachwycona. Nie jestem doświadczona jeżeli chodzi o urządzanie ogrodu, także mam nadzieję, że będę mogła podpytywać co i jak się robi:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 13.10.2010 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 2mm Nie wiem jak u Ciebie ale w naszym rejonie było już na minusie (przy gruncie)dlatego szron na trawce i żadnej pustej przestrzeni wokół naszego domu -zima idzie;) Araukaria stoi blisko domu -ściany to ma cieplej jeszcze może trochę postać, później zaniosę ją na poddasze, jest nieogrzewane ale temp. nie spada poniżej 15stopni. W tamtym roku też tam zimowała, zresztą inne kwiatki również , stoi tam juka, beniaminki Fajnie mieć takie miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 13.10.2010 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 weronikka1 Weroniko Twoje słowa działają jak miód na moje serce Dziękuję Chciałam zobaczyć projekt domu Jaskółka ale są różne , czy to projekt z Muratora? Cieszę się, że podoba Ci się mój ogród i pomogę jak będę tylko mogła, ja również nie byłam i nie jestem doświadczonym ogrodnikiem i jak widzisz jakoś wyszło Pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji planów, marzeń Proszę nie pisz -Pani - jestem Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 13.10.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 2mm Nie wiem jak u Ciebie ale w naszym rejonie było już na minusie (przy gruncie)dlatego szron na trawce i żadnej pustej przestrzeni wokół naszego domu -zima idzie;) Araukaria stoi blisko domu -ściany to ma cieplej jeszcze może trochę postać, później zaniosę ją na poddasze, jest nieogrzewane ale temp. nie spada poniżej 15stopni. W tamtym roku też tam zimowała, zresztą inne kwiatki również , stoi tam juka, beniaminki Fajnie mieć takie miejsce no u mnie też jest szron rano, taki delikatny (akurat dzisiaj nie było)..................... tak w prostej linii to chyba nie jest daleko też trzymam rośliny kwitnące blisko sciany i okna tarasowego i jakoś jeszcze się trzymają chociaż już lekko przymarzły. Na noc przykrywam włókniną. ciekawe masz miejsce na zimowanie roślin, a swiatło też tam mają? beniaminki też "zimują"? Ja mam takiego prawie jak drzewo, który zajmuje dużą część jednego z pokoi i chyba trzeba go będzie przyciąć bo już się nie mieści pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 13.10.2010 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) 2mm To właśnie jest mój stryszek gdzie również zimują moje roślinki taki jest na razie mój stryszek jeszcze nie wykończony....ale to w późniejszym czasie http://foto1.m.onet.pl/_m/55309573de5f62c3054346346043c739,21,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/8a07ed5b92e2ff783c2d4ab119ac7a04,21,19,0.jpg jak na teraz jest gdzie się przespać, pranie wywiesić i wyprasować A gdzie się budujesz? lub zbudowałaś Edytowane 13 Października 2010 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 13.10.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Witam. Powiem tylko jedno.......... http://img33.glitterfy.com/10286/glitterfy0141829T764D30.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 13.10.2010 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 30Agulka Witam Jak pięknie napisane Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 13.10.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 NIe moge się wręcz napatrzec na Twój ogór............. oglądam dziennik juz dziś drugi raz:rolleyes: Jaki kolorek elewacji macie............. bardzo mi sie podoba........... jak zresztą wszystko u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 13.10.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) Witaj, Olu! Jak zwykle pięknie u Ciebie, nawet przymrozki w ogrodzie prezentują się efektownie! Fajnie, że pokazałaś swój "stryszek" - bardzo, bardzo mi się podoba! Wcześnie chyba nie zauważyłam tych zdjęć.Aha, moja córka była w sobotę w Twoim sklepie ogrodniczym i kupiła dla nas kilka worków kory! Następnym razem, w drodze do Łodzi, kupi znów! Przetrzymam do wiosny, teraz na zimę nie ma sensu jej wysypywać.Pozdrawiam serdecznie, jeszcze jesiennie. Jola Edytowane 13 Października 2010 przez jolkakru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 14.10.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 2mm To właśnie jest mój stryszek gdzie również zimują moje roślinki A gdzie się budujesz? lub zbudowałaś powiem szczerze, że jestem pod wrazeniem lokalizacja na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts