Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

moją osobe może obejrzeć w moim dzienniczku :D

od początku nie mam nic do ukrycia - nawet wiek mogę podać , mam ciut więcej od pszema

jemu przecież chodzi o coś więcejniż mój wygląd , raczej o jego wiek 8)

ale wiecie co może założymy jakąś stronkę do pogadania ( tam gdzie sie gada o byle czym) pod nazwą KAWIARENKA GRUPY ŁÓDZKO - ZGIERSKIEJ

BO NAS STĄD WYWALĄ , w końcu tu mają byc komentarze do dzienników a my piszemy o tym czy pszem może czy nie może :lol: :wink:

Twoją osobę i wiek znam,

mój wiek znam,

a jemu to chodzi o to skąd ty masz moje CV :roll:

I też myślę, że trochę zaśmiecam Wam te dzienniczki (aż wstyd potem rodzinie pokazać :wink: ), więc może by tak założyć jaką kawiarenkę :roll:

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam.

Mam pytanie odnośnie pani architekt: czy to jest Krysia F-S ? Jeżeli tak to Ci gratuluję. Współpracuję z nią przy budowie naszego domku już ponad pięć lat i mam bardzo dobre o niej zdanie. Fachowiec! Żona też ją bardzo chwali. U nas w Rosanowie realizowała dużo domów i wszyscy są zadowoleni. Nie tylko na początku, na końcu budowy też. Pzdr.

Tak zgadza się tro pani Krysia F-S.

Bardzo miła, przyjemna, sympatyczna "kobitka" i fajnie sie z Nią uzgadnia zmiany.Otwarta na wszelkie propozycje. Dająca się lubić . Jak dotąd tez jesteśmy z jej usług i współpracy zadowoleni.

Dzięki za podzieleniem się tymi miłymi wiadomościami.

Również pozdrawiam :lol:

• 4 weeks później...

http://foto3.m.onet.pl/_m/d6e1c7304c0c94176897dfde7ab2367f,5,19,0.jpg

a tak było na w planach

http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_30_6.jpg

to jest rzut mojego domku po zmianach..troszkę nie wyraźnie ale lepiej nie potrafie :wink:

salon z kuchnia i jadalnia 50m,

kosztem dużego holu powiększyliśmy sypjalnie ok.14m i 12m

łazienka ok 5m ( w miejscu pom. gosp. i wc)

w miejscu łazienki wc 2,5m i przejście do garażu

pomieszczenie gosp- w garażu

najbardziej mnie cieszy powiększenie okna tarasowego będzie mieć 3,40m :lol:

adaptacja poddasza w przyszłości :roll:

Edytowane przez kropkq

Przyznam sie Olu, ze po zmianach jakoś tak bardziej funkcjonalny domek się wydaje mi. Fajnie, bo schody będą na widoku i nie zabiorą niepotrzebnie miejsca z salonu, saloni kuchnia ogromna, czyli mnóstwo możliwościjeśli chodzi o wystrój. Tylko jakoś tak dziwne wydaje mi sie przejście dfo garażu: przedzielone jest na pół?

Czy drzwi od łazienki nie bedą po otwarciu zajmowały zbyt dużo miejsca z holu? bo jakoś tak długa ta łazienka...choć z drugiej strony przecież drzwi są najczęściej zamknięte :wink:

Ogólnie, jest super :D

wiolasz

zmiany nanisione przeze mnie nie oddają rzeczywistości , architekt zrobił to napewno lpiej i zgodnie z "jakimiś" tam normami .....ja "tak na oko" więc te wymiary troszkę się mijają z rzeczywistością .....ale to jest najlepsze rozwiązanie tej sytuacji...

mieliśmy wogóle nie mieć poddasza użytkowego tylko stryszek więc schodów by nie było ale ze względu na córę zrobiliśmy zmiany...i mieliśmy problem z umieszczeniem schodów( nie będą lane tylko zabiegowe lub modułowe)

więc przestrzenne wiele miejsca nie zajmują http://www.grot.pl/img/schodypoprawionem.jpg

http://www.grot.pl/img/Schody_zabiegowe/SZ%2066.jpg

coś w tym stylu

....przejście do garażu podzielona na pół bo tam jest przejście i WC...łazienka też będzie troszkę szersza...

hol będzie miał szerokość 2m ( to chyba nie tak mało?)

Zobaczyny jak wyjdzie ....ale myślę, że będzie ok :D

Jak zbuduję to zapraszam... zobaczysz sama :D

wiolasz

no co Ty :o a ja mam klaustrofobię :(

z tego co wiem to Ty też masz poddasze użytkowe.......wiem, wiem schody będą lane :wink: inaczej sie po nich wchodzi, nie odczuwa się wysokości :lol:

jak nie chcę takich bo nie wiem kiedy przekształcę poddasze w użytkowe ..lane trzeba zrobić od razu i wykończyć ...a u Nas na tą chwilę będą opuszczane - są tanie :wink:

a jak będzie potrzeba i pieniążki to wtedy wykończymy poddasze...

czy u Ciebie to tak zawsze

co jesteśmy na działce to piździ

My mówimy :"piździ jak w kieleckim" to prawda?!!!

na pewno bedzie i super i wygodnie

każdy buduje z przekonamiem, że tak będzie :lol: :lol: :lol:

:D :D :D

My też mówimy "piździ jak w kieleckim" :p

Ciekawe czy tam rzeczywiscie tak wieje :D

Ale tak, rzeczywiście tak jest. Latem kupując działkę, było to lekki wietrzyk, taka a'la bryza. Ale jesienią mało głowy nie urwie. Mój sie cieszy bo wiatrak stawiać chce :D a to idealne warunki.

Schody nielane są świetne, naprawdę. Wg mnie dodają uroku i lekkości pomieszczeniu.

Widzę ,że mam na kogo liczyć (w kwestii pocieszenia ) :lol:

dzięki Wam, że jesteście na forum :lol: :wink:

zawsze to miło jak ktoś nawet daleko ale jest razem z tobą

było ciężko :(

oby już nic podobnego mnie nie spotkało :evil: Wam też tego życzę :lol:

moimi papierami zajmuje sie pani architekt ...kiedy złoży w PNB ( a co to za skrót:roll: :oops: :lol: ) nie wiem, ale wie, że musi to zrobić jak najszybciej bo pod koniec marca (tak mam w planach) lub początku kwietnia chciałabym zacząć budowę :D :D :D

no to widzę, że budowę zaczynamy wspólnie :lol: :lol: :lol:

życzę NAM powodzenia :lol: :lol: :lol:

• 3 weeks później...