Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Mojego Przytulnego"

kropkq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Iwonko :)

Biorę się za odpowiedzi na Twoje pytania, chociaż jeśli ja nie będę znała ich z pamięci (minęły już 3 lata i wiele już nie pamiętam) to odeślę Cię do dziennika lub komentarzy tam gdzieś są ukryte :) ja zresztą musiałabym w ten sposób poszukać ...a pogoda piękna i nie bardzo chce mi się wertować ;) moje zapiski;)

Ogród - roślin nie spisywałam, wiele z nich znam tylko z widzenia , karteczki dawno pościągane więc nawet nie pytaj ;) sami zaprojektowaliśmy i wykonaliśmy :)

kupowałam rośliny i krzewy tak na oko, takie które uznałam, że będą pasować i są ładne. Zdjęcia w czasie wykonywania wklejone i pewno opisane w dzienniku.

cdn

cd

ogrodzenie - ma 110cm same sztachetki, całość z klinkierem 150cm w komentarzach gdzieś wklejałam zdjęcia z mocowaniem, w poście nad Twoim jest podana firma która je robiła, koszt .....wpiszę jak mąż wróci , on pewno pamięta ;) ( z furtkami i bramą ok.12tys bez vat i po negocjacjach )

kostka brukowa - wszystko łącznie z roślinkami nasza aranżacja (takie rysowanie na piachu patykiem, wyznaczanie klombów , koło śmietnika mam oczyszczalnię , wkopany pojemnik -to wszystko miało wpływ na wielkość i kształt , zaokrąglenia )

Umiejscowienie domu od ogrodzenia wynosi : od wejścia ok. 5,5 m od garażu ok. 10m (działka ma kształt trapezu prostokątnego)

Edytowane przez kropkq

Olu jeszcze chciałam zapytać ile metrów działki macie z każdej ze stron Przytulnego? Wyczytałam, że grządki z sałatą i koperkiem:) są

Od strony wschodniej 6m (tam gdzie jest warzywniak), od południa 13,5m od zachodu 10m, no i północ ale to już wiesz granica idzie po skosie a do tego mam ścięty skos :)

co do śmietnika to nie wiem jakie obowiązują przepisy ;) miałam odbiór i wszystko było ok :)

Gratuluję, 9m-c ciąży to wspaniała wiadomość :) czeka Cię już niedługo ogromna radość :) życzę szczęśliwego rozwiązania :)

Edytowane przez kropkq

Olu, bardzo dziękuję za odpowiedzi:)

Ja od strony garażu (wschodu) mam 4 metry więc liczę, że wąski pasek warzywniaka mi się zmieści:)

i taki ogród jak Twój to moje marzenie:) i również moja działka przyjmie HURA :)

To moja druga dzidzia i boję się porodu jak cholera:(

Dlatego trzymanie kciuków będzie wskazane:)

Olu mam pytanie dotyczące Twojego jałowca pełzającego po ziemi-czy jest on szczepiony na pniu czy tylko prowadzony na podporze??

Pozdrawiam

Dokopałam się do starych zdjęć, jałowiec na początku wyglądał tak -http://foto0.m.onet.pl/_m/fc50e6cf6a04d9074f466942275930e8,10,19,0.jpg

czy był szczepiony czy prowadzony ? chyba to drugie :)

Pozdrawiam:)

Olu,

w takim razie zaproszę Ciebie na moją posesję, abyś na piasku zaaranżowała mi kostkę brukową:)

Najbardziej cieszą samodzielne decyzje oraz wykonanie :) trzeba wierzyć w swoje siły i możliwości :) weź patyczek , wyjdź przed dom i nakreśl na ziemi to i owo....tak można w nieskończoność aż do skutku i jakie to przyjemne :)

lopezka

0.5 zeby snieg nie zasypal np :)

no , może jeszcze żeby robactwo i liście i różnego rodzaju nieczystości nie wpadały, woda nie wlewała ....tak naprawdę nie zastanawiałam się nad tym, przyszedł wykonawca, zrobił jak trzeba (w środku rury jest zasuwa -latem dopływ powietrza jest odcinany, z zewnątrz również przykręcam) tak jest zrobione ...

ale spece od tych spraw są na stronie NASZE KOMINKI - tam spytaj :)