Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 636
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z Ikei tez moga byc, wymagaja tylko troche zachodu jesli chodzi o olejowanie ze dwa razy do roku. Mamy caly blat debowy i ten w ciagu szafek razem z parapetem i na wyspie. Uzytkujemy go prawie rok i jest GIT.

matowy grafit tego typu:

http://www.plytymeblowe.com.pl/images/dekory_blatow_kuchennych/puntinella_graphite_(f115).jpg

nic nie na nim widać.

a bynajmniej nie jestem z tych, co to pucu-pucu od świtu do zmierzchu... :D

My mamy po prostu jasny w drobne kropeczki i jakby "przecięcia", pod względem widoczności plam itp sprawdza się znakomicie.

podpisuje sie pod tym 8)

Też taki będę maiała, i mam nadzieję, że będę z niego zadowolona :wink:

• 1 month później...

DorciaIQ polecam jednak z granitu. Trwałość granitu powoduje iż jest to skała nie do zdarcia!

Jeśli jest ktoś zainteresowany wyrobami z granitu zapraszam do mojej firmy

Pozdrawiam,

Wiem, że to temat o blatach z granitu, ale może ktoś z Was się orientuje, czy blat z kompozytu tez powinno się zaimpregnowac? Podobno rowniez łatwo wszystko wchłania.... a nasz bedzie biały..
  • 3 months później...
  • 4 weeks później...
Tak jak w temacie. Chciałabym bardzo mieć drewniany blat w kuchni, słyszałam, że są trwałe. Nie wiem tylko który rodzaj drewna jest odpowiedni. co się szybciej niszczy jasne drewno czy ciemne? A może nie ma to znaczenia? Lepiej wziąć egzotyk czy polskie drewno?
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam,

ja użytkuję blat granitowy w kuchni od tygodnia i...jestem załamana:/

kolor to ciemny grafit, prawie czarny, nie pamiętam konkretnej nazwy. A załamana jestem tym, że powstało na nim już kilka jaśniejszych plam - w miejscach gdzie np położyłam umyte, mokre szklanki (zaznaczam, że szklanki nie stały zbyt długo). Czym to może być spowodowane??co z tym zrobić??Dodam jeszcze, że blat był impregnowany.

• 2 weeks później...

Najlepiej zdjęcie, nazwa koloru i producent mile widziany :)

Zalezy mi też na prostym brzegu. Więc pewnie doklejka PCV.... czy ktos ma takie do pokazania? Nie kazdy blat ma doklejke PCV odpowiadajacą blatowi :(

pozd