Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 636
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość czypior

Wymarzyłam sobie taki blat. Ale nie wiem z jakiego rodzaju kamienia należny go wykonać. Czy może to być zarówno marmur i granit? Była już u dwóch kamieniarzy, ale oni podają sprzeczne informacje i mam wrażenie, że chcą po prostu sprzedać akurat ten kamień, który mają.

Proszę o poradę znawców tematu oraz użytkowników takich blatów. Jak się sprawdzają? Czy to prawda, że mogą zmienić kolor od rozlanych płynów, np. oleju?

Asizo: co masz na scianie miedzy szafkami. Jak na moje oko to gres poler? Biały bezowy? Jak sie sprawuje -masz jeszcze jakies fotki?

Ja też bardzo proszę o odpowiedź na to pytanie. Poszukuję super białych dużych najlepiej 90 x 30 cm

Biały gres poler. Kupowałam w LM, nazwa: superbiały, 60x60.

Sprawuje się rewelacyjnie. Praktycznie nie musze go czyścic, a jeśli już cos prysnie, to recznik papierowy, płyn do szyb i znów lśni. Myslalam, ze biały to bedzie się szybko latwo brudzil, ale to najlepsza rzecz, jaką mogłam sobie na ścianie połozyc. No moze jeszcze szkło jest lepsze, ale nie wiem, bo nie mam ;)

Serdeczne dzięki.

Widziałam ten gres w Leroy, jest bardzo ładny ale w moim konkretnym przypadku wolałabym żeby był rzeczywiście biały, ten ,,superbiały" ma jednak odcień szary. Poza tym jak się postawi w pionie, to jeszcze ciemnieje, a u mnie blat jest naprawdę biały połysk. Boję się, czy nie będzie za ciemny (szary). Widziałam też w Leroy biały, ale kosztował 268 zł metr. :cry:

Asizo, Czy nie było problemu z cięciem tego gresu? Bo ja już jeden oddawałam do sklepu, bo nie można było przewiercić dziury.

I jeśli można, to jeszcze proszę o informację o fugę - kolor, rodzaj.

A Twoja kuchnia jest jedną z moich ulubionych

Justynko: Tez myslałam o LUPUSIE. Moze masz nazwe lub symbol? Ciezko rozpoznac- maja kilka takich nakrapianych. A masz wiecej zdjęc? :)

Sorki, nie dostawałam powiadomień :cry: . Postaram się późniejszym popołudniem wstawić jakieś dodatkowe zdjątka lub wysłać Ci na priv, bo kuchnia jest wenge, taka przejściowa, a nie docelowa, więc wstyd mi... :oops:

Co do symbolu - muszę przeszukać fakturki...

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Oczywiście , że wiem o czym piszę .

Dodam jeszczę , że przy blacie granitowym można stracic cała piekna zastawe jak ma sie młodsze dzieci

Jest" głośny "jak np. stawiasz garnek .

Dla mnie nie ma plusów , za to minusów jest sporo.

Bwojtku , jestem tylko człowiekem i tez mam prawo do przejęzycznia.

Myślę , że każdy zrozumiał o jaki materiał mi chodziło, skoro napisałam , że jest ciepły i miły w dotyku.

Ręce opadają.........

Konglomerat jest tak samo "zimny" w dotyku jak granit.

Granit NIGDY nie straci poleru w kuchni,jeżeli będzie normalnie użytkowany!!!!

Ja mam pytanie do użytkowników blatu granitowego z rowkami ociekowymi. Jak one się sprawują? Czy warto je zrobić? Czy nie gromadzi się tam brud, Czy woda rzeczywiście dobrze spływa?

Ja mam dylemat czy robić te rowki czy nie. Tylko gdzie stawiać mokre naczynia, kłaść mokre warzywa?