Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE "Jaskółka" frunie pod Warszawę ;)

RRobert

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak to juz jest z urzędnikami :D :D - każdy coś innego mówi.

Koło mnie sąsiad tez ma taką niby zalesioną działkę. "Niby" ponieważ ten las to kilka drzewek, no ale nie jest ważne co tam rośnie tylko jakie jest przeznaczenie tego terenu. Przez kilka lat nie mógł uzyskać pozwolenia na budowę na tej działce domu, aż w końcu ktoś mu polecił, żeby wystąpił do ministra o zgode na odlesienie działki. Nie wiem jaki minister zajmuje się lasami, czy minister rolnictwa czy tez jakiś inny...w każdym razie przyszła odpowiedz pozytywna i bez problemu uzyskał pozwolenie na odlesienie i pozwolenie na budowę domu. Tak więc jak będą problemy to wal jak w dym..do ministra :D

• 1 month później...
Rom

Jak na razie to co informacja z gminy to każda sprzeczna. Więc żadnych konkretów nie podam. Jeśli chodzi o działkę to jest to działka leśna, natomiast MPZP przewiduje możliwość odlesienia 20% powierzchni pod zabudowę jednorodzinną. Z tym problemów nie ma. Dziwne jest tylko, że zarówno Wydział Budownictwa jak i Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych twierdzą na zmianę, że to u nich będę załatwiał odlesienie :o Być może WB może pośredniczyć w tym procesie...

Który Wydział Budownictwa tak twierdzi? Odlesienie a dokładnie wyłączenie z produkcji lesnej załatwia się w RDLP na Grochowskiej 278 w Wwie.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
hej!

my także będziemy budować Jaskółeczkę - koło Lublina tylko, że raczej na jesień zaczniemy

jesteśmy na etapie adaptacji projektu ...

czy masz może jakieś zdjęcia z realizacji tego projektu przez innych inwestorów?

pozdr... ;-)

Cześć RRobert,

Jak wspominałem na grupie Mareckiej będziemy sąsiadami, jak mnie wypatrzysz na ostaniej działce niezbudowanej (taka z hałdami ziemii) to wpadnij (biała skoda octavia). My już jesteśmy po większości papierków i spraw organizacyjnych. Razem łatwiej :p

"Kupą mościpanowie ! Kupą !"

ps. UWAGA w naszej okolicy biega jasnej maści jamnik - ugryzł mnie wczoraj :x , ale spoko, spoko ponoć szczepiony :)