boguslaw 08.12.2006 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Ale oczywiscie tylko wtedy, gdy reszta ciała ukryta jest w kożuchu... Otóż wbrew pozorom to nie jest zaśmiecanie wątku. Zresztą sam sSiwy wywołałeś temat swoim niefortunnym stwierdzeniem... Aby nie doszło do utrwalenia fałszywej wiedzy temat należy dokończyć. Teza. W pomieszczeniach, w których ludzie dłużej przesiadują a jeszcze dodatkowo wykonują pracę umysłową ogrzewanie podłogowe jest jednoznacznie szkodliwe. Dłuższe utrzymywanie takiego stanu rzeczy prowadzić może przede wszystkim do zaburzeń w krążeniu żylnym i znacznie nasilić może dolegliwości przy już występujących chorobach poza nasiloną miażdzycą tętnic obwodowych. Kto twierdzi inaczej, kłamie. Potwierdzi to każdy lekarz naczyniowy. Wynika to wprost ze sposobu funkcjonowania mechanizmu termoregulacyjnego człowieka. Utrata ciepła przez organizm zachodzi przede wszystkim wskutek aktywnego wielokierunkowego wpływu na przepływy w naczyniach obwodowych. Mózg i narządy wewnętrzne chronione są przed zmianę temperatury głównie w celu zachowania optimum temperaturowego dla prawidłowego przebiegu procesów enzymatycznych. Kontrolowana jest temperatura krwi przepływającej przez m.in. mózg i z bardzo dużą dokładnością i każda zmiana tej temperatury powoduje natychmiastową korektę przepływów na obwodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.12.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Ale oczywiscie tylko wtedy, gdy reszta ciała ukryta jest w kożuchu... Otóż wbrew pozorom to nie jest zaśmiecanie wątku. Zresztą sam sSiwy wywołałeś temat swoim niefortunnym stwierdzeniem... Aby nie doszło do utrwalenia fałszywej wiedzy temat należy dokończyć. Niefortunne stwierdzenie, które cały czas potwierdzasz nawet o tym nie wiedząc - zaraz przykład. Teza. W pomieszczeniach, w których ludzie dłużej przesiadują a jeszcze dodatkowo wykonują pracę umysłową ogrzewanie podłogowe jest jednoznacznie szkodliwe. To już drugi skutek uboczny podłogówki - pierwszym było tycie Dłuższe utrzymywanie takiego stanu rzeczy prowadzić może przede wszystkim do zaburzeń w krążeniu żylnym i znacznie nasilić może dolegliwości przy już występujących chorobach poza nasiloną miażdzycą tętnic obwodowych ????? Kto twierdzi inaczej, kłamie. To jestem kosmicznym kłamcą Potwierdzi to każdy lekarz naczyniow Też pierwsze słyszę aby medycyna kiedyś tak sie wypowiadała Oczywiście działa tak tylko podłogówka?[/b Wynika to wprost ze sposobu funkcjonowania mechanizmu termoregulacyjnego człowieka. Fajnie, że cytujesz klasyka - czyli mnie, tyle, że bez sensu Nie toleruje podłogówki, za to świetnie funkcjonuje przy regulusach Utrata ciepła przez organizm zachodzi przede wszystkim wskutek aktywnego wielokierunkowego wpływu na przepływy w naczyniach obwodowych. A nie głównie powierzchniowo przez skórę? Mózg i narządy wewnętrzne chronione są przed zmianę temperatury głównie w celu zachowania optimum temperaturowego dla prawidłowego przebiegu procesów enzymatycznych. Kontrolowana jest temperatura krwi przepływającej przez m.in. mózg i z bardzo dużą dokładnością i każda zmiana tej temperatury powoduje natychmiastową korektę przepływów na obwodzie. Przecież dokładnie tak pisałem wczesniej. Fajnie, że to potwierdzasz Boguś - bez urazy może wystarczy, że sprzedajesz REGULUSY które mają swoje zalety, ale na tym raczej poprzestań. Przecież w tym co napisałeś w ostatnim zdaniu zawarta jest idea podłogówki - ogrzane stopy, zimniejsza głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 08.12.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Jesteś sSiwy niepoważny. A szkoda. Zupełnie niepotrzebnie. Mogłeś skonczyć jak zapowiedziałeś...... Nie dziel mojej wypowiedzi dezinformacja i manipulacją. Mogę swoje tezy udowodnić (jak będę miał dość czasu bo to długi wykład) I będę go wałkował do skutku, dopóki prześmiewcza ignorancja trwa. Wydrukuj sobie później proszę moje tezy dotyczące wpływu podłogówki na układ krążenia i termoregulację ustroju. Każdy lekarz naczyniowy to w całej rozciągłości kolego potwierdzi. Przy okazji czegoś się nauczysz i zweryfikujesz swoje poglądy. Powtórzę: W pomieszczeniach, w których ludzie dłużej przesiadują a jeszcze dodatkowo wykonują pracę umysłową ogrzewanie podłogowe jest jednoznacznie szkodliwe. Dłuższe utrzymywanie takiego stanu rzeczy prowadzić może przede wszystkim do zaburzeń w krążeniu żylnym i znacznie nasilić może dolegliwości przy już występujących chorobach naczyń poza nasiloną miażdzycą tętnic obwodowych. Wynika to wprost ze sposobu funkcjonowania mechanizmu termoregulacyjnego człowieka. Utrata ciepła przez organizm zachodzi przede wszystkim wskutek aktywnego wielokierunkowego wpływu na przepływy w naczyniach obwodowych. Wydrukuj to sobie i idź do z tym do lekarza - naczyniowca. Jeśli te zdania są fałszywe możesz mnie nazwać jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 08.12.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Utrata ciepła przez organizm zachodzi przede wszystkim wskutek aktywnego wielokierunkowego wpływu na przepływy w naczyniach obwodowych. A nie głównie powierzchniowo przez skórę? Otóż nie! Najpierw regulacja przepływów naczyniowych a dopiero w drugiej kolejności utrata przez skórę kilkoma sposobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 08.12.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 panowie, skonczcie ta pusta dyskusje ja mam pytanie bardziej konkretne - jezeli ktos jeszcze zaglada na powaznie do tego watku chce zrobic podlogowke w kuchni, jadalni, może holu i dwóch łazienkach (dół i góra) 1) architekt odradza robienie podłogówki w kuchni - bo podobni niezdrowo grzać nogi cały dzień (ktoś na początku cytował jakąś wypowiedź o stawach) 2) a jeżeli już, to sugeruje kupić maty elektryczne - reszta ogrzewania na gazie co sądzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.12.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Fakt Skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 08.12.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 ..... Teza. W pomieszczeniach, w których ludzie dłużej przesiadują a jeszcze dodatkowo wykonują pracę umysłową ogrzewanie podłogowe jest jednoznacznie szkodliwe. Dłuższe utrzymywanie takiego stanu rzeczy prowadzić może przede wszystkim do zaburzeń w krążeniu żylnym i znacznie nasilić może dolegliwości przy już występujących chorobach poza nasiloną miażdzycą tętnic obwodowych. Kto twierdzi inaczej, kłamie. Potwierdzi to każdy lekarz naczyniowy. taaaaa a komórki wypalaja mózg co potwierdzą mózgolodzy jakie grzanie nóg - przecież tam jest temperatura 22-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 08.12.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 1) architekt odradza robienie podłogówki w kuchni - bo podobni niezdrowo grzać nogi cały dzień (ktoś na początku cytował jakąś wypowiedź o stawach) No proszę to nie tylko lekarz ale i architekt odradza podłogówkę w miejscu dłuższego przebywania. A szczególnie jeśli to przebywanie ma charakter siedzący. To są właśnie konkrety. O tym właśnie cały czas piszę a ty piszesz, żeby skończyć pustą dyskusję Podłogówka i owszem lecz nie w miejscach dłuższego przebywaniua i pracy. Przeciwskazaniaa główne: choroby stawów i choroby reumatoidalne, choroby naczyń obwodowych, choroby alergiczne. Ikmiec. Na czym według Twojego architekta miałaby polegać wyższość mat elektrycznych? Jak to uzasadnił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 08.12.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 panowie, skonczcie ta pusta dyskusje ja mam pytanie bardziej konkretne - jezeli ktos jeszcze zaglada na powaznie do tego watku chce zrobic podlogowke w kuchni, jadalni, może holu i dwóch łazienkach (dół i góra) 1) architekt odradza robienie podłogówki w kuchni - bo podobni niezdrowo grzać nogi cały dzień (ktoś na początku cytował jakąś wypowiedź o stawach) 2) a jeżeli już, to sugeruje kupić maty elektryczne - reszta ogrzewania na gazie co sądzicie? Pozdrawiam a kto w kuchni stoi cały dzień. U mnie najwięcej czasu spędza się w sypialniach (noc), a w dzień po pracy w salonie lub w ogrodzie w ciepłych i widnych miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 08.12.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Jesteś sSiwy niepoważny. A szkoda. Zupełnie niepotrzebnie. Mogłeś skonczyć jak zapowiedziałeś...... Nie dziel mojej wypowiedzi dezinformacja i manipulacją. Mogę swoje tezy udowodnić (jak będę miał dość czasu bo to długi wykład) I będę go wałkował do skutku, dopóki prześmiewcza ignorancja trwa. Wydrukuj sobie później proszę moje tezy dotyczące wpływu podłogówki na układ krążenia i termoregulację ustroju. Każdy lekarz naczyniowy to w całej rozciągłości kolego potwierdzi. Przy okazji czegoś się nauczysz i zweryfikujesz swoje poglądy. Powtórzę: W pomieszczeniach, w których ludzie dłużej przesiadują a jeszcze dodatkowo wykonują pracę umysłową ogrzewanie podłogowe jest jednoznacznie szkodliwe. Dłuższe utrzymywanie takiego stanu rzeczy prowadzić może przede wszystkim do zaburzeń w krążeniu żylnym i znacznie nasilić może dolegliwości przy już występujących chorobach naczyń poza nasiloną miażdzycą tętnic obwodowych. Wynika to wprost ze sposobu funkcjonowania mechanizmu termoregulacyjnego człowieka. Utrata ciepła przez organizm zachodzi przede wszystkim wskutek aktywnego wielokierunkowego wpływu na przepływy w naczyniach obwodowych. Wydrukuj to sobie i idź do z tym do lekarza - naczyniowca. Jeśli te zdania są fałszywe możesz mnie nazwać jak chcesz. Pisz ,pisz dalej .Bardzo ciekawie prawisz . Bardzo tu dużo "mądrych" rzeczy ....co ja gadam same mądrości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.12.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 No to najdłużej po sypialni przebywa siew salonie. W sypialni i tak nikt podłogówki nie robi to możecie zająć siespokojnie salonem. bogusław Temp. podłogi to 25st, temp ciała 36,6 To gdzie tu grzanie ? nawet chodząc na boso podłoga będzie wychładzać stopy a nie grzać. Ale będzie wychładzać je mniej niz podłoga bez podłogówki. Chodząc w kapciach temp. podłogi 20st (nieogrzewana) czy 25 st (ogrzewana) juzw ogóle nie ma znaczenia ?? P.S - po zimie chce robić podłogówkę więc zainteresował mnie ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 08.12.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Jesteś sSiwy niepoważny. A szkoda. Zupełnie niepotrzebnie. Mogłeś skonczyć jak zapowiedziałeś...... Nie dziel mojej wypowiedzi dezinformacja i manipulacją. Mogę swoje tezy udowodnić (jak będę miał dość czasu bo to długi wykład) I będę go wałkował do skutku, dopóki prześmiewcza ignorancja trwa. Wydrukuj sobie później proszę moje tezy dotyczące wpływu podłogówki na układ krążenia i termoregulację ustroju. Każdy lekarz naczyniowy to w całej rozciągłości kolego potwierdzi. Przy okazji czegoś się nauczysz i zweryfikujesz swoje poglądy. Powtórzę: W pomieszczeniach, w których ludzie dłużej przesiadują a jeszcze dodatkowo wykonują pracę umysłową ogrzewanie podłogowe jest jednoznacznie szkodliwe. Dłuższe utrzymywanie takiego stanu rzeczy prowadzić może przede wszystkim do zaburzeń w krążeniu żylnym i znacznie nasilić może dolegliwości przy już występujących chorobach naczyń poza nasiloną miażdzycą tętnic obwodowych. Wynika to wprost ze sposobu funkcjonowania mechanizmu termoregulacyjnego człowieka. Utrata ciepła przez organizm zachodzi przede wszystkim wskutek aktywnego wielokierunkowego wpływu na przepływy w naczyniach obwodowych. Wydrukuj to sobie i idź do z tym do lekarza - naczyniowca. Jeśli te zdania są fałszywe możesz mnie nazwać jak chcesz. Pisz ,pisz dalej .Bardzo ciekawie prawisz . Bardzo tu dużo "mądrych" rzeczy ....co ja gadam same mądrości . Nie bulwersuj się kolega bogusław napisał przecie W pomieszczeniach, w których ludzie dłużej przesiadują a jak przesiadują to mogą mieć problemy z krążeniem w kończynach ,z zanikiem mięśni co prowadzi w prosty sposób do chromania......... ruszać się trzeba ruszać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 08.12.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 No to najdłużej po sypialni przebywa siew salonie. W sypialni i tak nikt podłogówki nie robi to możecie zająć siespokojnie salonem. bogusław Temp. podłogi to 25st, temp ciała 36,6 To gdzie tu grzanie ? nawet chodząc na boso podłoga będzie wychładzać stopy a nie grzać. Ale będzie wychładzać je mniej niz podłoga bez podłogówki. Chodząc w kapciach temp. podłogi 20st (nieogrzewana) czy 25 st (ogrzewana) juzw ogóle nie ma znaczenia ?? P.S - po zimie chce robić podłogówkę więc zainteresował mnie ten temat i jak się nawalisz to się nie poprzeziębiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.12.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Podkorciło mnie Grube skarpety mają tez duży wpływ, ale pod warunkiem, że ściągacz (gumka) ciśnie. Ps. Bogusław też chyba choruje, bo ma podłogówkę! Mnie przekonał, chyba zainstaluję regulusy , ale co z Nim?, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 08.12.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 A jak bedziesz chodził na bosaka po zimnej podłodze to reumatyzm gotowy i ci kikuty powykręca na starość - tu można by podpytac reumatologa. Swoja drogą znam osobe która w zyciu by sie na podłogówke nie zdecydowała bo jak wraca po pijaku z imprezki to jedyne miejsce gdzie może zasnąć to zimne kafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.12.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Kurde, to co mam robić Podłogówka i nie pić , czy regulusy i pić - oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 08.12.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Pić!!! bo picie to życie - chyba żes wielbłąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 08.12.2006 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 czy ja jestem w jakimś matrixie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.12.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 No I to od poprzedniej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 08.12.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 ten wątek juz dawno jest rozrywkowy po drgie trzeba rozładowac atmosferę. Ale jak chcesz dołączyć do naszego matrixa to musisz do sklepu po flaszeczke zaginać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts