Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Witam Wiolasz , tak to jest ściana do kuchni.Trochę tu poprzerabialiśmy ,zlikwidowaliśmy spiżarkę ,z płyt postawiliśmy tylko taką prowizorkę 100cmx70 na tzw. mopa będą tam drzwi harmonijkowe .jest to na wprost tej ścianki z lewej strony za oknem.bezpośrednio za ścianką jest miejsce na stół i krzesła

• Odpowiedzi 681
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iskawk, pięknie to wyszło, naprawdę super rozwiązanie w łazience, bo masz dzięki tej wannie w tym miejscu dużo wolnego miejsca. Gdybym teraz robiła rurki, na pewno odgapiłabym od Ciebie, kurczę, pospieszyłam się ...dolna łazienka też fajnie będzie wyglądać. Te dolne płytki są czarne?

Kuchnia trochę jeszcze ciemna ale myślę, ze jak dojdzie światło będzie super. Co masz na tej ścianie po prawej stronie na ostatnim zdjęciu?

Od poniedziałku mam urlop, przede mną duużo roboty:

1) płytki elewacyjne sie kładą. Panowie idą jak burza, we wtorek przychodzą płyki łazienkowe, kurierem jadą, mam nadzieję, ze będą całe.

2) wczoraj założyliśmy solary, jeszcze tylko trochę roboty z podłączeniem i będzie ciepła woda codziennie :D:D:wave:

3) w przypływie jakiegoś nieznanego nam szału, zakupiliśmy w LM tapetę do pokoju M. i żaluzje drewniane sztuk 2. Od razu powiem, ze za 1 szt żaluzji o wymiarach 60x250 firmy chciały ok. 500-600 zł. W LM zakupiliśmy 1 szt po 229,00 zł. Zobaczymy jak bedzie to wyglądać, zakładać ze jakościowo nie będzie odbiegać od jakości produktów firm robiących żaluzje na zamówienie.

4) Nieznany szał trwa nadal i spodobały mi się zasłony do salonu. ALe ponieważ ma być 6 sztuk, musze pokombinować czyli wziąć na próbę i pomierzyć ;)

PS> tapeta na ścianie

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/Wykonczeniowka/DSC_0453.jpg

Edytowane przez wiolasz

Dziękuję bardzo ,długo głowiłam się nad tymi łazienkami ,wyszło całkiem nie źle.Chociaż początki były ciężkie ,począwszy od fliziarza ,który mnie wkurzał bo ściany krzywe to komin za szeroki i fugi się nie zgrają to wylewki krzywe wszystko złe .Myślałam że świra dostanę ,ale jak zaczął robić i przestał gadać to jakoś wszystko było ok.Domawiałam dekory do góry ,nie sprawdziłam przy kurierze i okazało się że 2 są strzelone i znowu nerw.Ale jakoś poradziliśmy.

Na dole płytki opoczno calipso szary ,grafit.Lazienkę dolną powiększyliśmy kosztem pokoju o 50 cm ale za to wejdzie pralka

Zdjęcia robione wieczorem to dlatego tak ciemno wyszło ,w dzień jest o wiele jaśniej dzięki dwóm oknom jedno od południa drugie od wschodu.myślę jeszcze nad kolorem w kuchni ,na razie zostało na jakimś kremie i lakobel pod szafkami też coś jasnego.jak sądzisz?

chodzi ci o to zdjęcie?

w kącie będzie lodówka ,potem mały kaloryfer i wyjście na korytarz, za wejściem w prawo jest plac200x100 i tam będzie stał stół i krzesła dalej stoi spiżarka. nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam postaram się zrobić fotki. pozdrawiam

P7230719.JPG

ooo z niecierpliwością czekam na resztę waszych zdjęć dziewczyny. U mnie też dużo się dzieje, mamy mały tylko poślizg przez barana od płytek, który nas 3 miesiące zwlekał a teraz przyszedł zrobił łazienkę i zabrał d... w troki bo za dużo roboty nabrał...... wrrrr wór pieniędzy i studnię bez dna cierpliwości mi potrzeba....A elewacja się pomału kończy jeszcze trochę i będzie w komplecie.Może uda mi się troszkę zdjęć powklejać - truskawka inaczej

DSCF1014.jpg

DSCF1004.jpg

DSCF1010.jpg

DSCF1013.jpg

DSCF1012.jpg

DSCF1014.jpg

DSCF1004.jpg

DSCF1010.jpg

DSCF1013.jpg

DSCF1012.jpg

Mam zdjecia, stan na dziś dzień i tak na razie zostanie. Brak baterii, lustra, światła, niepomalowane ściany na biało...ale najważniejsza jest wanna :D

Światło jest trochę za żółte

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/Wykonczeniowka/DSC_0472.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/Wykonczeniowka/DSC_0471.jpg