wiolasz 23.08.2008 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Zamówiona kuchnia. Znamy cenę, jak się uda zdążą do końca wrzesnia. W tygodniu jeszcze mają zadzwonić, żebym obejrzała próbki frontów i boków. Fronty mają rozjaśnić, a boki chcą do odcienia frontów dopasować. Zdjęcia pokażę oczywiście jak zrobią i zmontują. Od firmy mamy okap, już nie szukałam bo wariacji od tego szukania dostaję. Zamówiłam dzis piekarnik i płytę Aristona w komplecie.I to w sklepie słuchajcie, najtaniej jak sie dało bo tylko 1899 zł Będzie w piątek. Zmywarkę w tygodniu kupię przez neta. No i poszukuję lodówki w zabudowie, najlepiej Whirpola. Wyszło że w zabudowie, bo aż mnie serce bolało jak widziałam taką pustą białą plamę na prezentacji. A co w zabudowie to w zabudowie. Podłoga w kuchni "ułożona" przez nas na sucho. Wygląda tak http://foto1.m.onet.pl/_m/ca463a491d3edfa82d9bf9f72cf47815,10,19,0.jpg A to nasz kominek zrobiony dziś przez naszych Panów Fachowców http://foto1.m.onet.pl/_m/7be531ca35517a8d5f06c18194ad0299,10,19,0.jpg Na żywo jest piękniejszy. Z sercem polecam Panów wykonawców. http://foto1.m.onet.pl/_m/eb4586080fbf1bf6264b2fb1ff1e14c9,10,19,0.jpg Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiac 25.08.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam wszystkich! Jestem nowym użytkownikiem forum a zarazem inwestorką budującą Tryskawki 2G w zachodniopomorskim. Moja budowa jest dopiero na etapie więźby dachowej a ja już marzę o wykończeniówce ( jak chyba każda kobieta) Podobają mi się pomysły i rozwiązania wiolisz i przy urządzaniu mojego domu na pewno wezmę je pod uwagę!! Tymczasem na chwilę obecną najbardziej Wiolu interesuje mnie sprawa spiżarni a właściwie wejścia do niej!!! Nie za bardzo podoba mi sie wejście bezpośrednio z kuchni i kombinuje jak to ugryźć by z tego zrezygnować??/ Jak Ty to rozwiązałaś?? Czy może zupełnie zrezygnowałaś ze spiżarki??? Patrząc na projekt Twojej kuchni nie widzę wejścia do spiżarni!!! I jeszcze jedno , byłabym wdzięczna gdyby ktoś umieścił zdjęcia pokoi na poddaszu!! Ja zamierzam z 4 zrobić 3 ( ten z garderobą połączyć z środkowym) czekam na Wasze opinie! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.08.2008 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) W skrócie- nie ma spiżarki, na górze są 3 pokoje zamiast 4. Dopisuję: wiekszość zdjęć będzie...będzie. Po limitach na fotosiku i innych portalach foto, zdjęcia uleciały Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiac 26.08.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Siemka. Dzięki Wiolu za odpowiedź! Postaram sie dzisiaj dokładnie przeczytać Twój dziennik Ty już jesteś na etapie końcowym budowy a ja dopiero zaczęłam tak, że wiesz jak to jest wybiegam myślami w przyszłość i bardzo bym chciała być już na twoim miejscu a tu jeszcze taka dłuuuuuuuuuuga droga przede mną. Pozdrawiam Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.08.2008 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Tak szczerze Basiu, to Twój etap budowy był dla mnie mniej wyczerpujący i nerwowy. Przez ten mój obecny etap to albo rozstroju żołądka dostanę albo się rozwiodę, zanim sie wprowadzimy Ale liczę dni aż to się skończy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.08.2008 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Właśnie domówiłam wc do małej łazienki. Ma jeden poważny plus: jest krótka bo ma 60 cm Roca Dama Senso Compacto Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.08.2008 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Płytki najwcześniej 15 wrzesnia trochę brak mi słów, bo jestem rozczarowana. Ale jak to ja. spoko, poczekam.. Możemy w tym czasie skupić sie na panelach i je układać a co? mam kolejne wyzwanie Jak ułożymy panele, to wejdą może malować ściany, wcześniej pomalują bedzie z główki nie wiem, myślimy bo niepotrzebnie czas nam ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.08.2008 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 W planach zamówienie styro na elewację. Z układania paneli na razie nici bo gdzieś ten styro trzeba upchnąć. Okazuje sie też, że trzeba czekać na parapety zewn. Albo 6 tygodni albo 3 tygodnie..albo wogle nie mają. Jaja jakieś?? choć my też wyskakujemy jak filip z konopii w ostatniej chwili.. Pan od rolet nie odzywa sie, telefon nie odpowiada..hmmm ogólnie mam doła. Jeszcze jak poczytałam ile ludzie z forum za kuchnie płacą a ile my (mam wrażenie że przepłaciliśmy). Ogólnie wyjdzie 21 tys.z AGD. Ale kurdę jak oczywiście kolor dobiorą taki jak chcę. I myślałam, ze już może w październiku się wyniesiemy stąd. A teraz myslę że dupa! Mam dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.08.2008 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Dzis, 30 sierpnia, w PIĄTĄ rocznicę ślubu, kupowaliśmy płytki, buty, zbieraliśmy gruz na działce, rąbaliśmy drzewo a teraz pijemy piwo. Nie mam siły aby inaczej świetować. Ale świetujemy, bo ja normalnie nie pije Tak więc chcę mieć ten zegarek, który trzeba codziennie nakręcać i czyścić Kropqa wie o co chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.08.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Acha zapomniałabym Mamy w domku juz wannę, kibelek i umywalke. I porządkujemy trochę podwórze. Bez traktorka kosiarki ani rusz w przyszłosci Na jaką długość powinny wystawać parapety zewn. ? A wogle to doibry pomysł żeby to były parapety z PCV? Tylko PCV mają je w kolorze złoty dąb. To jak? mogą być z PCV na zewn.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.09.2008 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Dziewczynom bardzo dziękuję za opinie w sprawie parapetu. Pomogły dużo. I to tak, że mój mąż sam zaczął szukać na allegro Mamy zamówione już takie http://photos02.allegro.pl/photos/400x300/427/40/61/427406117 13,24 mb + zaślepki. Całość 857,92 zł z przesyłką. Zlewozmywak też kupiony http://www.republika.pl/trebik/smigielski/napolibezskoselegant.jpg W komplecie z bateriąi jakimś korkiem automatycznym kosztuje 899 zł Dojechała kabina prysznicowa. Leży sobie na razie, nie stoi. Styropian też już jest prawie cały na elewację. Czekam na wycenę pana od schodów. Generalnie olałam totalnie całą działkę i ten bajzel z domem związany. I jak się okazało, jak mój mąż zobaczył że nawet gadać na te tematy nie chcę, sam wziął się za szukanie i zamawianie. I jak widać też potrafi. Gres czy co tam mamy do przedpokoju: Kupowany w tych tańszych składach, po przecenie, niby wygląda jak marmur. No ale że po przecenie, więc i ma różne plamy szare, jakieś wzory niby... Taki nie do końca biały. Więc pojechał mm jeszcze raz, chciał sobie przebrać i wybrać jedną paczke dodatkową, jakby co, to z mniejszą ilosćia szlaczków da sie w centrum przedpokoju a resztę na schodasz do kotłowni albo gdzieś po bokach..ale pan niechętnie jakoś do tego pomysła podszedł i nie pozwolił. No ale jedną paczkę udało mu sie gdzieś uszczknąć i podejrzeć. Mam dosyc wybierania płytek, decydowania jak gdzie jaka płytka ma leżeć. I mam powyzej uszu gadki rodzinki i znajomych: dlaczego tak a nie inaczej. Jak potrzebowaliśmy rady to nie było chętnych do pomocy, Teraz takich mądrych wszyscy udają jakby to było lepiej gdyby było inaczej. Hołd i niskie ukłony w stronę mojego taty, który zawsze miał czas (choćby tylko przez telefon) i za kazym razem dzielił sie ze mną wiedzą. I czego mam dosyc? Tego, ze wszyscy naokoło są przekonani, że obecny etap to pryszcz, że budowa i wylewki i tynki to było najgorsze. Właśnie nie w każdym przypadku. Jak widać, mozna trafić na fajnych ludzi, na dobre ekipy i życzliwych sąsiadów. O najżyczliwszych FORUMOWICZACH I FORUMKACH nie wspomnę A czemu mam taki podły nastrój? bo pan od solarów, z którym dwa miesiące temu umówiliśmy się na montaż i kupno solarów (ale nie całosci od niego bo rurki juz są rozprowadzone i zasobnik też mamy) podrożał. Ale ile?? W czerwcu było 5200 zł chyba (albo 5500 no ale to 300 zł tylko różnicy) A teraz 7800 zł i to jeszcze nie musi nic rozprowadzać, bo 3/4 roboty juz jest zrobione. Tylko solary na balkon i je podłączyc. Tyle. Zrezygnowalismy. Mm zaciął sie i powiedział, ze sam je podłączy, choćby miał to robić z instrukcją w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.09.2008 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Byłam dziś w UM Rzeszówotóż, pani która mnie przez telefon poinformowała, ze na szambo wystarczy zgłoszenie- wprowadziła mnie w błąd. Potrzebne jest pozwolenie jak na normalny budynek. No i d.pa, bo jak zgłoszenie to trochę nas nie spieszyło. A w październiku chcieliśmy wejść. teraz nie wiem czy z tymi papierkami do końca roku zdążymy..Jeszcze raz pytam: po co komu pozwolenie na budowę szamba???? no po jaki piiiiiiiii???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.09.2008 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Zlewozmywak przyszedł. Wielki i opakowany w skrzynie. Fronty kuchenne mam białe. Mimo ze wybrałam na kolorniku brudny biały, to na dębie wyszedł biały a ja tak nie chcę białego....No i teraz wszystko jest już wycięte, tylko czeka na poskładanie u nas w domu Miała być na koniec września bo ja ani płytek nie mam położonych ani kolory nie pomalowane, nic. To jakis koszmar się zaczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.09.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 DO dnia dzisiejszego wydaliśmy na dom 222 tys. na wszystko co już zrobione i kupione. Dzis dokupiliśmy matę grzejną do kuchni, 3 m2. Fajna. Płytki do wiatrołapu 4 m2. Okazuje się ze więszkość płytek mamy włoskich z Piemme Ceramiche. Kto by pomyślał, że mają takie fajne płytki i gresy.. Zlew jest do oddania albo wymiany, jest porysowany. Dzis wybraliśmy kolejny odcień frontów do kuchni. Ciekawe czy nie poślą mnie do wszystkich diabłów. No i wiedzeni naglącą potrzebą kupiliśmy klej do płytek. Jak sie uda to we środę wejdzie pan Leszek i zacznie od kuchni.Oglądaliśmy też kolory duluxa, coby już mieć ścianę kucheną obcykaną i żeby nie było niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 15.09.2008 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 (edytowane) Już po bólu. Mówię o kuchni. Jest jak ze zdjęcia umieszczonego powyżej, no prawie identyczna. A więc jednak można było? no można było. I niech mi ktoś powie, że jak nie można to i baba nie pomoże... Ten jasny krem- wanilia czy co tam, to mój wyśniony odcień. Ta biel to poprzednia wersja, której nie chciałam. Mamy już rolety zewn. zamontowane. Nie widziałam, ale podobno są fajowe. Znaleźliśmy też 4 szt. płytek, które położymy przy kominku. Bardzo ładnie wyglądają. Jedną sztukę mamy już u siebie, po trzy sztuki musimy podjechać. W blokach zimno strasznie, dziecię i mąż mi chorują...ja zaczynam się rozkładać. Chyba w jakiś tran zainwestuję.. Tylko kot jakoś się trzyma i nawet przeprowadził się na nowe włości. Prędzej niż my Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.09.2008 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Dziś kupiliśmy płytki do kuchni- ładne, małe 10x10, białe, mają takie nierówne kanty, jakby stylizowane na stare kafelki. 98/m2 Mamy odebrane parapety z poczty, ale oczywiscie nie widziałam ich jeszcze. Jutro od rana mąż na działce, będzie szalał z panem Leszkiem. Pan Leszek przychodzi do płytek, mąż będzie robił porządki. Do odbioru są już płytki czarne i białe do małej łazienki. Też jutro. Kupione też dziś 3 płytki pod kominek. jesuuu, pikne i piekielnie drogie. 195/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.09.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ponad 32 tys. odwiedzin widać, rzeczywiście ktoś czyta moje wypociny Robi się kuchnia. Zabrakło małych płytek, więc mąż dokupował. Dobrze, że ma urlop na dziś Płytki na ścianie będą bez krzyżyków, czyli na styk. Wogle mnie aż tyłek swędzi że nie widzę jak to się robi i jak wygląda bo w pracy jestem. Podłoga szybko się ułoży bo płyty są duże. Za kilka dni przyjdzie pan pomalować ściany kuchni. Odradzono nam duluxa czy śnieżkę, proponowano greinplasta czy jakoś tak. POszukamy pomyślimy. Rzeszów jutro zakorkowany bo biednych kolarzy witać bedzie deszczem i zimnem. Więc pół miasta wyłączonego będzie z użytku. Ciekawa jestem też jak wyglądają rolety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.09.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Wogle sprawa się trochę komplikuje: fronty wanilia, ale w niektórym świetle zielona oliweczka jasna płytki na ścianę taka biel ale jakby stara..no i ściana o nr NCS S 1005-Y40R http://www.tarkett-commercial.com/product.ashx?i=19993&s=4 Jak to wogle będzie wyglądać?? Poza tym, to cholerne pozwolenie. Jak nie wprowadzimy się teraz, w najbliższym czasie chociaż, to trzeba będzie grzać zimą. Żeby grzać i dobrze ustawić piec, trzeba tam siedzieć. W czasie czekania na papiery i odbiór domu moglibyśmy po kolei kłaść podłogi, malować ściany i takie tam. Ale to też wymaga ciągłego przebywania tam. Poza tym im więcej kredytu weźmiemy, tym większe odsetki co miesiąc do spłacenia + wydatki na codzienne życie i wynajem. No jakaś plaga dziś na mnie naszła. Albo depresja jesienna...koszmar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.09.2008 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Kolor ściany nieaktualny. Jest na dwóch ścianach, tam gdzie mają być szafki, orzech włoski Duluxa. Podobno ciemny wyszedł. eeeeeeeee jaki wyszedł taki będzie Podłoga zafugowana, teraz tylko ją przykryć papierem żeby sie fugi nie pobrudziły. Przed nami zamówienie drzwi. Decyzja: Porta czy Dewro Jak zamówimy Porta to mają w ofercie drzwi przesuwane, nie bedziemy musieli sami prowadnic robić czy odcienia drzwi potem dobierać. Jak zamówimy Dewro- nie mamy przesuwanych. szukałam gałek do drzwiczek kuchennych i mam http://www.ikea.com/PIAimages/20420_PE042915_S3.jpg ta kosztuje 9,99 zł za 2 szt. http://www.ikea.com/PIAimages/0085841_PE213799_S3.JPG i ta też 9,99 zł/2 szt. Fajne nie? Ale musielibyśmy do Krakowa po nie jechać, bo to najbliżej do Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.09.2008 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 (edytowane) Dziś po południu spotkanie z panem od schodów wewn. i wycena. Na naszą działkę nie sposób wjechać znowu, bo glina niesamowita. Za to po działce sąsiada da sie zawrócić, bo trawa koszona jakiś czas temu i nie rozjeżdżone. Dziś dzwonię do gminy i pytam o kanalizację. Moze w planach mają na najbliższą pięciolatkę. No i drzwi do obejrzenia przede mną dziś Porty, zobaczę jak cenowo. Kusi mnie to, że mają drzwi przesuwane w ofercie.W południe wysyłam kurierem zlewozmywak spowrotem do producenta. Kupimy w sklepie, a co tam.. Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts