Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Jak już kiedyś pisałam nasz domek "robiony" był na wzór twoich truskawek. Mam pytanko - czy myśleliście już w jakim kształcie będziecie robili okno nad gankiem i czy znasz może ceny okien okrągłych - tak jak w projekcie?

Mam w tej chwili wymurowane 3 warstwy bk ściany kolankowej, więc wkrótce będziemy musieli podjać decyzję.

Będę się za innymi powtarzać ale taki widok z wykuszu to grzech czymkolwiek zasłaniać.

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Będę się za innymi powtarzać ale taki widok z wykuszu to grzech czymkolwiek zasłaniać.

Myśle, ze nie bedziemy niczym zasłaniać...no może z boku kiedyś bedzie garaż..

Wiem, ze okno nasze o śr.100 cm wyniesie 1 tys. Wiem też, że takie jest przedzielone na pół poziomo i otwiera sie ta górna połówka. Taką cenę podał nam pan w Stolbudzie. Innych jeszcze nie pytałam. Niedługo zacznę dawać do wyceny i okna.

Zastanawiałaś się nad zamurowaniem okien?? No coś Ty, przecież sama doceniasz te widoki (nawet z WC :lol: ), poza tym nasze "małe domki" potrzebują dużo światła... Jednym oknem nic nie zaoszczędzisz, a poza tym okna optycznie dodają przestrzeni :D Ja zmuszona jestem zwęzić okna balkonowe ze 120 na 90 i bardzo z tego powodu cierpię... ale tak będzie podobno bardziej praktycznie( bo 1 skrzydło) i "typowo" a nie na zamówienie, brrrrrr....

A widzisz, Ty też musisz dokonać zmian..

nie chcę zamurowywać, ale jak już wszystko stanie w stanie surowym to musimy zastanowić sie na poważnie.. jak nie znajdę innego miejsca na kredens ze szkłem to niestety bedę musiała tak zrobić..ale taka decyzja jeszcze daleko przed nami...

a 90-tki drzwi będę miała na górze :D

Kolumny (na ganku) zalewaliście z gruchy czy betoniarki?

Jeszcze nie zalewaliśmy. A to jakaś różnica będzie czy z gruchy czy z betoniarki?

danap, dzięki za słowa otuchy. Myśle, ze cierpliwość matczyna jest niczym w porównaniu z tą cierpliwością budowlaną..nauczę sie chyba w końcu. :D