MaEmi 27.07.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Jak już kiedyś pisałam nasz domek "robiony" był na wzór twoich truskawek. Mam pytanko - czy myśleliście już w jakim kształcie będziecie robili okno nad gankiem i czy znasz może ceny okien okrągłych - tak jak w projekcie?Mam w tej chwili wymurowane 3 warstwy bk ściany kolankowej, więc wkrótce będziemy musieli podjać decyzję.Będę się za innymi powtarzać ale taki widok z wykuszu to grzech czymkolwiek zasłaniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.07.2007 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Będę się za innymi powtarzać ale taki widok z wykuszu to grzech czymkolwiek zasłaniać. Myśle, ze nie bedziemy niczym zasłaniać...no może z boku kiedyś bedzie garaż.. Wiem, ze okno nasze o śr.100 cm wyniesie 1 tys. Wiem też, że takie jest przedzielone na pół poziomo i otwiera sie ta górna połówka. Taką cenę podał nam pan w Stolbudzie. Innych jeszcze nie pytałam. Niedługo zacznę dawać do wyceny i okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 30.07.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Czyli nie podpinacie sie do istniejącego miejscowego wodociągu?? To jak inaczej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.07.2007 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 U nas nie ma istniejącego miejscowego wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 30.07.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 o kurczaczek No tak, to musicie sobie radzić, ale DACIE RADĘ!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.07.2007 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Damy damy.. tak trzeba myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 31.07.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Zastanawiałaś się nad zamurowaniem okien?? No coś Ty, przecież sama doceniasz te widoki (nawet z WC ), poza tym nasze "małe domki" potrzebują dużo światła... Jednym oknem nic nie zaoszczędzisz, a poza tym okna optycznie dodają przestrzeni Ja zmuszona jestem zwęzić okna balkonowe ze 120 na 90 i bardzo z tego powodu cierpię... ale tak będzie podobno bardziej praktycznie( bo 1 skrzydło) i "typowo" a nie na zamówienie, brrrrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 31.07.2007 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 A widzisz, Ty też musisz dokonać zmian.. nie chcę zamurowywać, ale jak już wszystko stanie w stanie surowym to musimy zastanowić sie na poważnie.. jak nie znajdę innego miejsca na kredens ze szkłem to niestety bedę musiała tak zrobić..ale taka decyzja jeszcze daleko przed nami... a 90-tki drzwi będę miała na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 31.07.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dokładnie, najlepiej wszystko widać jak juz jest wymurowane. Zazdroszczę Ci, że juz wiesz, gdzie będzie wszystko poustawiane, ja miałam jakieś koncepcje, ale one ciągle się zmieniają, więc pewnie zanim coś kupię, to jeszcze kilka razy sie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 31.07.2007 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 jadwiga_w nieprawda, że już wszystko wiem jak mam mieć rozmieszczone. Ja najpierw eliminuje to, czego nie chcę. To już połowa sukcesu. Wiem, ze chcę dużo światła i wrażenie lekkości. Przy niewielkim domku nie jest to łatwe. Ale jakoś pokombinujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 01.08.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 witam, też buduję truskawki z archonu wersję z garażem. Zaczynają mi robić strop. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.08.2007 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 WItaj tornado17 miło że zaglądasz. Jeśli tempo prac będzie jak Twój nick to dogonisz mnie napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 02.08.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Planowo we z końcem września skończę stan surowy otwarty. Ostatnio jeden z chłopaków zwiał na Zachów. Ale i tak idzie szybko i b. porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 04.08.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 No i co, no i co nowego? Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.08.2007 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 tornado, oby tak dalej szło... amonite, nic nowego wczoraj mieli zakładać szalunki na strop ale czy założyli to nie wiem, po południu już zaczęło lać i nie przestaje..nawet jechać mi się w to błoto nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 04.08.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Ale u Ciebie pięknie, Ach jakie widoki. SUPER. Zazdroszczę.A budowa nieźle idzie, więc się nie martw. Ja też miałam momenty ze wolałam nie zaglądać bo nie chciałam się wkurzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 05.08.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 A tak z ciekawości, Kolumny (na ganku) zalewaliście z gruchy czy betoniarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.08.2007 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Kolumny (na ganku) zalewaliście z gruchy czy betoniarki? Jeszcze nie zalewaliśmy. A to jakaś różnica będzie czy z gruchy czy z betoniarki? danap, dzięki za słowa otuchy. Myśle, ze cierpliwość matczyna jest niczym w porównaniu z tą cierpliwością budowlaną..nauczę sie chyba w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 05.08.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 U mnie wczoraj zalewali z betoniarki. Z gruszki jest mocniejszy, ale trzeba by zamówić tyklko na kolumny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.08.2007 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 tornado jak zrobią to powiem bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts