Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień bry

SPać poszły pewnie, zresztą, mnie też wysiuduje mąż bo mówi, ze nałogi są niezdrowe :x

wiola jakieś nałogi trza mieć , jak nie palenie to zawsze się cuś znajdzie ,mój tato zawsze mówił ,że wędzone dłużej się trzyma

Mój "wędzony" dziadek dożył w dobrym stanie 81 lat :lol:

Babcia w Wigilię skończy 95 lat :lol: choć ona nie wędzona

i dziadunio i prababka..dozyli 89 latek...

Mam chrzestnego który ma 72lata..jego mam nadal żyje..i ma lat 93 sama chodzi i to żwawo..słyszy dość dobrze (a szczególnie to czego nie powinna hehe)..

W czerwcu jak chrzestny drabinę do czereśni przystawił to go opierniczyła ze nie bedzie jej gówniarz po drzewach skakał weszła i sama nazbierała :o :o

Śmialiśmy sie z wujem chyba z godzinę..nie do zdarcia jest ale całe życie w polu zapingala..

Dobry dzionek

Siemanko

No akurat to takie pokolenie okołowojenne. NIc ich nie ruszy. I póki pracują, cokolwiek robią to jest bosko, oby nie usiedli bo już zmarnieją, właśnie moja babcia ta 95-letnia usiadła i już mówi że nie ma siły. Oby gdzieś dojść i koniec. Druga babcia niewiele młodsza ale jeszcze króliki, kury i jakieś kawałki pola ma. I oby jak najdłużej im życzę. :lol:

Hej. Raczej bym sie z tym pokoleniem nie porownywala... Wtedy przezywaly najmocniejsze osobniki - reszta umierala w dziecinstwie. Teraz jest troche inaczej, wiec rzucac mi tu palenie! :evil: Co innego zapalic nawet jednego dziennie (podobno dobre przeciwko Alzheimerowi), a co innego palic 2 czy 3 paczki. :-? :x

Powaznie, nasz gospodarz, u ktorego mieszkalismy w Londynie mowil, ze znal jakiegos Greka - naukowca, ktory robil doswiadczenia na Skandynawach (dlugo zyja i Alzheimer to duzy problem) i wyszlo, ze umiarkowane palenie daje dobre wyniki. No ale umiarkowane... Nie kazdy tak umie - ja nie umialam. Albo paczka dziennie, albo nic. :roll: