Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiolasz, schodami się nie przejmuj... Zabiegowe wygladają bardzo elegancko... to nic, że może nie są praktyczne przy wnoszeniu mebli :x lub niewygodne przy wychodzeniu na górę. Mnie się po prostu takie podobają!!!!!! :lol: Dlatego musiałam stoczyć długą batalię z moim mężem, by w końcu postawić na swoim i MAMY SCHODY ZABIEGOWE. Zobaczysz, jak zobaczysz je wylane, a potem obłożone pięknym drewnem, jeszcze się w nich zakochasz!! Powodzenia w "laniu". Ps. wykusz super, masz już pomysł jak go urządzisz?? Ja mam zaplanowaną jadalnię w wykuszu, ale nie wiem jak go wykorzystać :-?

Co do mebli to nic nie wiem i nic nie planuję.

podejrzewam że początkowo nie będziemy mieli żadnych. Ale lubimy materace wiec nie ma problemu.

co do schodów, u rodziców przez 30-tak prawie chodziłam po zabiegowych i dlatego nie chciałam u siebie żeby nie wiem jak ładnie wyglądały...no trudno. Jakoś przeżyję..

Dziś nasz kierownik robót P. T rzucił hasło: stal potaniała!! a my akurat jutro mamy mieć zbrojenie stropu :D :D :D

to dopiero wiadomość...

no potaniała, jak kupowałam 3 tygodnie temu to płaciłam 1800zł za tonę :D

podobno najtajniej od grudnia

To jest też minus, że mam firmę i pana, który kupuje za mnie a ja nawet nie wiem ile czego idzie na budowę ani wogle co idzie. Oczywieście większą zaletą jest to, ze nie musze się martwić brakiem materiałów na rynku i nie latam jak szalona za stemplami. No ale wolałabym wiedzieć..

jak sie nie ma co sie lubi to się lubi co sie ma

nie przejmuj się schodami :roll: takie też będą piękne :lol:

zagościłam dzisiaj sobie troszeczkę w Twoim dzienniku :lol:

widzę , że domek pięknie rośnie :lol: :lol: :lol: a jak rośnie to radość wielka :lol:

Na powrót wierzę w ludzi

zawsze warto wierzyć bo co to byłoby za życie bez wiary w ludzi :roll: :lol:

a czarną owcę zawsze można spotkać , choć mogłoby się wydawać, że była cała bielutka :lol: :wink: trzeba dawać ludziom szansę.....fachowcom też :lol:

Jakie masz piękne widoczki za oknem :lol: :lol: :lol: zazdroszczę Ci troszeczkę :wink:

nawet z kibelka bedzie cudny widoczek

nic dodać nic ująć :lol: :lol: odstąp mi choć z jednej strony ( nawet od strony kibelka) taki widoczek :lol: :wink:

Pozdrawiam i życzę powodzenia :lol: :lol: :lol:

Przy POŚ bardzo dobrze rosna drzewka (bo mają dużo wilgoci) . Ja będę miał POS pomiędzy iglakami. Ale jeżeli masz ziemię gliniastą, tp Ci się pozatykają rurki po kilku latach. Inni w takim przypadku montują studnię chłonną (trochę buczy i czasem wonieje), ale można lać wodę i chemię bez ograniczeń. Żona kiedyś miała szambo w domku i drugi raz nie chce czegoś takiego (drogie w eksploatacji, naprawdę szybko się zapełnia).

Studnia chłonna zajmie mi już kolejne metry działki a tego nie chcę.

Jestem wychowana w domu z szambem. Żadna nowość dla mnie i w naszym przypadku wcale się szybko nie napełniało. Zależy też od ilości domowników i wielkości szamba.

Przy POŚ bardzo dobrze rosna drzewka (bo mają dużo wilgoci) . Ja będę miał POS pomiędzy iglakami. Ale jeżeli masz ziemię gliniastą, tp Ci się pozatykają rurki po kilku latach. Inni w takim przypadku montują studnię chłonną (trochę buczy i czasem wonieje), ale można lać wodę i chemię bez ograniczeń. Żona kiedyś miała szambo w domku i drugi raz nie chce czegoś takiego (drogie w eksploatacji, naprawdę szybko się zapełnia).

Studnia chłonna zajmie mi już kolejne metry działki a tego nie chcę.

Jestem wychowana w domu z szambem. Żadna nowość dla mnie i w naszym przypadku wcale się szybko nie napełniało. Zależy też od ilości domowników i wielkości szamba.

kompletnie sie na tym nie znam :roll: ale wierzę wiolasz, że znajdziesz najlepsze rozwiązanie