Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witanko....

jestem, wróciłam i strasznie się cieszę.....

Wiola uszki do góry, my tez tak mamy.... ale to jest zmienne i chwilowe, kurs bywa jak kobieta w ciągu miesiąca bywa zmienna jak kalejdoskop. :)

Mój szanowny za bazę bierze kredyt złotówkowy i według jego wyliczeń - a wierz mi są dokładne - my zaczniemy zbierać stratę na klatę dopiero gdy frank będzie powyżej 4 złociszy, więc jest jeszcze bufor, nie? :wink: :wink:

Czesć Wszystkim popołudniowo

Kasia, cieszę sie ze wróciłaś, dobrze że bezwypadkowo.

Siku nie złapałam, dopiero wróciliśmy z działki. Biało wszędzie, śniegu dużo i pięknie jest :lol:

Doprowadzałam do porządku parapety. Już są czyste, umyte i zaimpregnowane. Jeszcze tylko 2 sztuki zostały na górze i marmur wokół kominka.

Ania, nie wiem jak będzie za kilka lat, jak frank spadnie, pojęcia nie mam czy bedziemy wtedy mogli cokolwiek spłacić. Zobaczy sie. Najwyżej wyjadę za granicę do pracy, choć wolałabym tego uniknąć :roll:

Maniek jest już zdrowszy, szaleje, skacze i w locie parówkę łapie. Wczoraj podrapał mi całą rękę, bo mu sie na harce o 23 zebrało. Pół nocy piekło.. :x

Hej. Widze, ze zmiany duze jak zwykle. :p Dobrze, ze Maniek juz ma sie lepiej.

Wiola, jest taki trick z kredytem, jesli chcesz go splacic wczesniej - splacac przed terminem drobna kwote co miesiac. Wtedy odsetki szybciej spadaja niz jak jednorazowo splacisz wieksza kwote. Mnie na razie na to nie stac, ale moze jak juz bede do przodu (za 10 lat) to tak zaczne robic. :roll:

No i pociesz sie, ze ja tez nie tancowalam w tym roku - glownie chodzilam a potem poszlam spac, taka bylam wycieta. 8)

Małgoś, no właśnie nie chce spłacać teraz, kiedy frank rośnie, wolę pozbierać w skarpetę czy na konto i potem jednorazowo spłacić, jak trochę opadnie kurs. Wiem, że opadnie bo musi tak kiedyś być.

Co do tańców, to mam ochotę iść w środę na karaoke, jak popiję to i poszaleję :wink:

Dzień dobry! wiolasz -to co piszesz o kredycie w CHF utwierdza mnie w przekonaniu, ze dobrze że nie przewalutowałam (a był taki zamiar) -mamy w PLN -i tak już zapewne zostanie.... też planujemy spłacic wcześniej -ale najpierw jeszcze trzeba zainwestowac w wyposażenie i podwórko oraz ogrodzenie.. no i autko nowe by się przydało :roll: ...

Dzień dobry! wiolasz -to co piszesz o kredycie w CHF utwierdza mnie w przekonaniu, ze dobrze że nie przewalutowałam (a był taki zamiar) -mamy w PLN -i tak już zapewne zostanie.... też planujemy spłacic wcześniej -ale najpierw jeszcze trzeba zainwestowac w wyposażenie i podwórko oraz ogrodzenie.. no i autko nowe by się przydało :roll: ...

Kasia, ale wlasnie teraz jest dobry moment na przewalutowanie, bo bedziesz miec malo frankow za tyle samo PLNow i jak frank spadnie, to bedziesz miec mniej do splacenia. A oprocentowanie w CHF ostatnio spadlo prawie o polowe...

Małgoś, wiem o co chodzi. Tylko ja jeszcze liczę, że może z czasem kurs będzie szedł w dół, rozumiesz? Nam też pokazywali te symulacje, tłumaczył dosyć dokładnie

Kasia, I tak mamy taniej niż w złotówkach. To jeszcze nie płaczę.

Po prostu musze znaleźć pracę za min. 1500 zł chociaż co jak próbuję zrobić, nie jest proste.

Kasia, ale wlasnie teraz jest dobry moment na przewalutowanie, bo bedziesz miec malo frankow za tyle samo PLNow i jak frank spadnie, to bedziesz miec mniej do splacenia. A oprocentowanie w CHF ostatnio spadlo prawie o polowe...

jeden z lepszych momentow na przewalutowanie 8)