janec 20.08.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 nad wykuszem są drzwi do dwóch pokoi o wymiarach 120/210. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 20.08.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 nad wykuszem są drzwi do dwóch pokoi o wymiarach 120/210. Witam, jeżeli szerokość wynosi 120 cm, to będą to drzwi jednoskrzydłowe czy 2x60 cm?? Te pierwsze to chyba za szerokie, a przez drugie trudno się będzie przecisnąć... Pytam, bo sami też takie mamy, ale przed wstawianiem okien będziemy je zwężać do "100", coby było wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.08.2007 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dzieki janec. Jadzia, a ja właśnie do Ciebie napisałam w tej sprawie.Byłam w Oknoplast i tam pani na razie tymczasowo policzyła mi 90x210. Zobaczymy, jak wyleją strop to pomierzę i zobaczę co tam sie wsadzi.. Kasia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 21.08.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Przy POŚ bardzo dobrze rosna drzewka (bo mają dużo wilgoci) . Ja będę miał POS pomiędzy iglakami. Ale jeżeli masz ziemię gliniastą, tp Ci się pozatykają rurki po kilku latach. Inni w takim przypadku montują studnię chłonną (trochę buczy i czasem wonieje), ale można lać wodę i chemię bez ograniczeń. Żona kiedyś miała szambo w domku i drugi raz nie chce czegoś takiego (drogie w eksploatacji, naprawdę szybko się zapełnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 21.08.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 http://www.archon.pl/index.php?act=17&fact=2&fid=m43e7511f3271d&wid=4428db0eb4200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 21.08.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 wspominala pani kilka razy o drzwiach przesuwnych, mam pytanko gdzie mają być te drzwi?? ja u siebie zrobilem filary fi 30 cm. piękny zachód słońca zazdroszczę pani widoków. z salonu u nas jeszcze może być ale z kuchni widok mam na przystanek autobusowy i menelstwo tam zgromadzone. sprawa filarków w wykuszu na początku była problemem. murarze na początku marudzili że ciężko będzie wymurować i chcieli robić lane ale szef budowy zadecydował że nie mogą być lane bo bedzie mur przemarzał i jak widać na zdjęciach dało się wymurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.08.2007 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Dzięki EDZIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.08.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 wiolasz, ale Ty pędzisz z tą budową oby tak dalej ja też się martwiłam, że by mi strop na głowę nie spadł ale juz mi przeszło teraz myślę czy na głowę nie spadnie mi cały dach ale z czasem to wszystko mija bo już zajęta jestem następnym etapem budowy tynki, hydraulika........ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.08.2007 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Widziałam widziałam Ja tak ciągle podpatruję i jakby coś to ściągnę pewnie trochę pomysłów..Pędź, pędź Jak się okazuje to obie pędzimy My też siedzimy do późna na działce, co prawda widoki ładniutkie ale takich "pożarów" jeszcze nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 23.08.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 ..........no i co ? tak bez telefonu, że już zalane? a ja czekam i czekam gratulacje a okna.........Jezierski z PCV wycenił mi na ponad 30 tys.....po rabacie wyszło równo 30. Takie są ceny ... niestety....i u nich nie wzięłam. W tej drugiej firmie co pytałaś - gwarancję na okrągłe Ci dadzą? Oknoplast na łuki daje.........ale nie każda firma więc podpytaj, aby Ci okno za ponad 1000 zł za parę miesięcy nie szczeliło....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.08.2007 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 YreQ czekam na Twoją inwencję byś odnalazła moją informację o zalaniu i nie zawiodłam sie.. Dziś byłam w Mariocie i tam pośrednia cena miedzy oknoplast i vidok. hmmmmm.....czarowałam jak mogłam...okna niczego sobie, ale jakoś nie rzuciły mnie na kolana. Tylko ładny odcień jest złoty dąb... Jeszcze nie wiem jak to zrobimy ale coś trzeba wybrać... A róznica 12 a 30 to sama widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.08.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Rozmawiałyśmy sobie dawno temu w "grupie planującej budowę", ale do twojego dziennika zawitałam po raz pierwszy - lepiej póź no niż wcale. Zapewniam Cię, że są budowy (np. moja) przy których twoja budowa osiąga prędkość galaktyczną wręcz Obejrzałam twój wykusz i widzę, że był robiony taką samą metodą jak mój - panowie zmarnowali trochę cegieł i stwierdzili, że szalujemy - może to i dobrze bo będzie solidnie i trwale, ale ocieplić to dokładnie to będzie zgroza... Jesteśmy na podobnym etapie, u nas tez czekamy na ścuianki szczytowe i więźbę... och jak już bym chciała mieć dom pod dachem, bedzie wreszcie wygladał jak dom... Co do koloru okien PCV to przeżywałam podobne rozterki, tylko u mnie złoty dąb nie pasuje a orzech za ponury... Jesli będziemy brać pcv to beda to okna avante w kolorze macore. Nadal kombinujemy czy nie skusić się na derwniane, nawet znalazłam firmę konkurencyjną cenowo, tylko niestety jak chce okna antywłamaniowe to wychodzi dość drogo... Powodzenia w budowlanych wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.08.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Wiolasz, uczulam Cię na ludzi mówiących : "dogadamy się na pewno" Możesz być niemile zaskoczona. Lepiej z góry wiedzieć ile to będzie kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 24.08.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Wiolasz, uczulam Cię na ludzi mówiących : "dogadamy się na pewno" Możesz być niemile zaskoczona. Lepiej z góry wiedzieć ile to będzie kosztować I ja też Kaieńko jestem na to jak "cholera rozjuszona" uczulona i Wiolaszkę też .... no cóż ....budzę...jeśli chodzi o własne pieniądze niestety nie ma sentymentów i jakiegoś tam dogadywania się.........jeszcze w obecnych czasach , gdzie człowiek człowiekowi wilkiem.......... szkoda by cię dziołcha było jakby ktoś z Tobą sobie pograł.....naprawdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.08.2007 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Renka, witam Cię u mnie bardzo serdecznie U nas te scianki w wykuszu zaszalowali ale jak wibrowali beton, to pod ciśnieniem częśc desek pekła i gdzieniegdzie wylał się beton. Teraz będą to ładnie odcinać na równo. Co do ocieplania tego, to myślę, że nie będzie aż tak źle.Na pewno są na to proste sposoby, tylko my ich jeszcze nie znamy U mnie okna drewniane wogle nie wchodzą w grę. Nie mam ochoty ich malować za kilka lat. Namęczyłam sie w domu rodzinnym i teraz nie chcę. A mam ich niemało. YreQ, kaśka nie strachajcie mnie, ja wiem, że cholery wszędzie się trafiają ale kurdę jakoś intuicja mi podpowiada, że tych trzech panów akurat jest innych i mają jakieś zasady. Pewnie sie umówimy na jakąś kwotę, ale mam nadzieję że nie zedrą ze mnie...Jak dotychczas P.T. od razu zaznaczył, że umowa nic nie zmienia w jego przypadku, bo ma ludzi to robi, jak nie ma to nie robi. No wiec zostało mi tylko zaufanie. Jakaś niemądra jestem ale jam Rybka i wierzę w moją intuicję, jeszcze mnie nie zawiodła. A moze jakiś Aniołek gdzieś wysoko czuwa nad moją głupotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.08.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Piekny masz widok z wykuszu...Powodzenia dla Truskawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 01.09.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Nasza rocznica jest dzień po Waszej, tyle że nie tak wielce zasłużona a dopiero 4 To również piękna rocznica Gratuluję i tak sobie myślę , że w zgodzie, miłości i szczęściu również dotrwacie do takiej jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.09.2007 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Oby oby, bo szkoda byłoby to wszystko dzielić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 02.09.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 No! Wreszcie zawitałam do twojego dziennika i komentarzy. W niedzielne popołudnie zamiast z dzieckiem pójść na spacer odrabiam przy kawce zaległości na forum Widzę ,że podejmujemy podobne decyzje. Też zdecydowaliśmy się na szambo, też mamy schody zabiegowe i domy mamy podobne - w myśl zasady im prościej , tym ładniej Fajnie jak już ściany szczytowe stoją-no nie? Zobaczysz jak dojdzie więżba i dach będziesz chciała wykańczać na gwałt. Przemyśl dobrze instalację elektryczną. My ślęczeliśmy nad projektem , potem wszystko zaznaczaliśmy i "meblowaliśmy" w domu.Z dokładnościa do każdej szafeczki. Pomyśl tez o dobrym ociepleniu tych wylanych filarów w wykuszu. To jednak niezłe "mostki termiczne" O widokach napiszę tylko, że mogłabyś wziąć udział w konkursie na najpiękniejsze forumowe. Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.09.2007 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 WItaj Kasiu Dziękuję za rady, na pewno będą pomocne i czekam na wiecej. Co do wykańczania, to już sie zaczynam brać za to. Im wczesniej tym lepiej, bo będę miała czas na zmiany. A będzie ich sporo bo wyniknęły problemy z kredytem. Mam nadzieję, ze w końcu go dostaniemy. Tak więc meblować nie możemy na razie. Co do widoków, no tak, ciągle to powtarzam że przewspaniałe. Ale to juz nie moja zasługa a natury Pozdrawiam i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts