Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

O meblowaniu to i ja nie marzę.

Zeby tylko starczyło na podłogi i łazienki.

Na początku tylko myślelismy o zamianie za ciasnego mieszkania na "coś większego"

Mogą być panele , wykładziny i "po taniości"

Ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Zastanawiam sę np. czy zamawiać tanie drzwi wewn., czy takie jak mi się naprawdę podobają, co kilka miesięcy po dwie -trzy sztuki np? I.t.d. :wink:

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O drzwiach też myślałam, ale jednak może się okazać, że zamawiając na raty, może przytrafić mi się inny odcień. Poza tym, przy całości można dostać niezłe rabaty.

Wykładzina nie może być u mnie :wink: ni chol.ery :lol:

wole posadzkę, bo jak będzie prowizorka to już zostanie na dłużej a jak posadzka to jednak ktoś się za to weźmie (czyt. mąż) :wink:

wiolasz zwracam sie do ciebie z ogromna prośbą, potrzebne mi jest zestawienie więźby dachowej z twojego projektu. już tłumaczę dlaczego: ja mam truskawki 2G ale na garażu został przerobiony cały dach ale oczywiście mój architekt zapomniał tego zmienić w zestawieniu więźby. a teraz oczywiście go nie ma bo sobie wyjechał. teraz trudno mi jest wykreślić nie potrzebne krokwy i inne rzeczy, które są nie potrzebne. a w czwartek mam zamówioną ekipę z tartakiem do cięcia drewna. jeśli by była możliwość to proszę o przesłanie zestawienia na mój adres: [email protected]

Jutro Panom budującym kupujemy grilla, flaszeczki i różne rzeczy....

Widzę, że co tradycja -to tradycja :lol: :lol: :lol:

Niech wiedzą , że inwestorzy to też ludzie a nie "wyniośli szefowie" którzy płacą i wymagają a do tego strasznie upierdliwi i skąpi :o

Ale z tego co słyszę to nie wszędzie tak właśnie jest.... na niektórych budowach to nawet szklanki wody nie użyczysz :cry: ..... Tradycja i ludzka wrażliwość powoli zamierają :( Tym bardziej pochwalam takie podejście do ludzi :lol: :lol: :lol:

Gratuluję zakończenia pewnego etapu budowy :lol: :lol: :lol:

Kropkq, no właśnie do tradycji jeszcze nie doszło.. W poniedziałek Panowie robili, we wtorek mieli kończyć a tu przestój bo leje non stop. I zimno straszliwie.

janec, chodzi Ci o zestawienie materiałów i tam elementy więźby?

Bo nic innego w domu nie mamy, nasze projekty są po ludziach i u budujących panów. Do soboty nawet nie mamy możliwosci po choć jeden projekt podjechać. Jak coś się uda wcześniej to oczywiscie wyśle.

witam. chodzi mi o zestawienie z projektu więźby. to jest taka tabela ile czego i jakie długie (krowy, jętki, murłaty itd.). jesli nie masz projektu w domu to nic z tego nie będzie. przy tej pogodzie o i z cięcia drewna też nic nie będzie. dzisiaj wrócił architekt i ma na jutro zrobić ale zobaczymy jak to będzie.

dzięki wiolasz za szczere chęci :D jednak jak będziesz miała dostęp do projektu i nie będzie to sprawiało większego problemu to proszę o przesłanie tego zestawienia.

Super tak poczytac twoj dziennik bardzo przydatny gratuluje zdjecia wygladaja swietnie a okolica bajeczna, mam nadzieje ze wkrotce rowniez wystartujemy ale jak narazie poszukiwania ekipy a raczej poczatki poszukiwan z okolic sanoka jakbys mogla kogos polecic bylibysmy wdzieczni

pozdrowienia

P i B

Ale jesteś dzielna z tymi obliczeniami.

My robiliśmy tylko na poczatku , a potem na żywioł

Ile nas dom kosztował wiemy po w zastraszającym tempie topniejącym stanie konta :cry:

Nie wiem , na pierwszy rzut oka mam wrazenie, ze wszystko was kosztowało dużo mniej.

Generalnie wolę nie wnikać.

Byle do przodu. :D

Ja też mam wrażenie, ze ceny niektórych domów pochodzą jakby z kosmosu. Ale może te nasze wydatki pójdą w górę po ostatecznych rozliczeniu z wykonawcą, kiedy podliczy i dach i robotę. Na pewno...

Nawet jak taniej, to trzeba sie tylko cieszyć. :D :D

Byle do przodu :D

O drzwiach też myślałam, ale jednak może się okazać, że zamawiając na raty, może przytrafić mi się inny odcień. Poza tym, przy całości można dostać niezłe rabaty.

My też chcieliśmy zamawiać po kilka sztuk, a nie wszystkie na raz, ale okazało się, że dostawa dostawie nierówna (może być inny odcień), przy całości dowóz gratis a na dodatek dostalismy 5% upustu. Przy takiej kwocie, to wcale nie tak mało. Każdy grosz przy wykończeniach potrzeby, zapewniam. Aż sama się dziwię gdzie poszły te pieniądze, jak nic nie widać :roll:

• 2 weeks później...