ghost34 13.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 to było do nitusi ze zazdrosna..o pitulanie ajom gdzie indziej prydzej pituliłem wiolasz...wis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.01.2009 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 aaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.01.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Duszku, tulanek z Ciebie No, to może teraz Wiolaszko jednak zostaniesz u siebie?? Bądźmy dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.01.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 to było do nitusi ze zazdrosna..o pitulanie ajom gdzie indziej prydzej pituliłem wiolasz...wis? ooooo jeśli to do mnie było - to super.... dziękuję bardzo i nawet ciut mi lepiej... co prawda ino ciut, ale zawsze to ciut we właściwą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.01.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Aniu, ja już nie wiem co lepsze zobaczymy co przyniesie los. Apaszkę se kupiłam fajną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.01.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.01.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Hejka. Zupelnie nie wiem, o co biega, ale milo Was widziec wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 13.01.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 dwa dni mnie nie bylo a tu jakieś zmiany pracy czy coś? o co chodzi w ogole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.01.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 łaze bo siedze w robocie i mi sie nie chce pracowac witanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 13.01.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 łaze bo siedze w robocie i mi sie nie chce pracowac witanko to idz do domu -bo pora odpowiednia is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.01.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 o 20 mam spotkanie z pracownikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 13.01.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 o 20 mam spotkanie z pracownikami a co? zwalniac bedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.01.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 nie, poprostu nie ma czasu zeby zrobic o ludzkiej porze wiec musze o 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.01.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 A do mnie sie zglosila dziewczyna Ormianka do pracy. Czy Ormianie moga pracowac w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.01.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 WItankoA czemu nie mogą? Normalnie, papiery jak dla obcokrajowca jeśli chce pracować w Polsce, zaświadczenia i takie tam i już. DOKUMENTY I WARUNKI NIEZBĘDNE DO ZAŁATWIENIA SPRAWY: 3.1. Wymagane dokumenty w postępowaniu w sprawie udzielenia zezwolenia na pracę cudzoziemca na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej Wniosek o wydanie zezwolenia na pracę cudzoziemca na terytorium RP – formularz F‑01/KIU-127 (zał. nr 1 do rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z 21.07.2006 r. (Dz.U. Nr 141, poz. 1002 z późn. zm.) , – ( 2 egz. ). Załączniki do wniosku:1. oferta pracy złożona we właściwym powiatowym urzędzie pracy (przy składaniu ofert w PUP należy zaznaczyć, że powinna być ona uwidoczniona w systemie informatycznym wymiany informacji o wolnych miejscach pracy Europejskich Służb Zatrudnienia - EURES) lub pisemne potwierdzenie złożenia oferty w powiatowym urzędzie pracy,2. dokumenty poświadczające podjęcie innych działań w zakresie powierzenia pracy, która jest przedmiotem wniosku, obywatelowi polskiemu lub cudzoziemcowi niepodlegającemu obowiązkowi posiadania zezwolenia lub obywatelowi państwa członkowskiego Europejskiego Obszaru Gospodarczego lub obywatelowi Konfederacji Szwajcarskiej,3. pisemne oświadczenie o działaniach, które miały miejsce w związku z umieszczeniem oferty w systemie informatycznym wymiany informacji o wolnych miejscach pracy Europejskich Służb Zatrudnienia - EURES),UWAGA !: - Działania o których mowa w pkt 1 i 2 powinny nastąpić co najmniej 2 tygodnie przed wystąpieniem z wnioskiem o udzielenie zezwolenia na pracę cudzoziemca, - Stanowisko pracy, na którym ma wykonywać pracę cudzoziemiec powinno być zgodne z rozporządzeniem MGiP z 8.12.2004 r. w sprawie klasyfikacji zawodów i specjalności dla potrzeb rynku pracy oraz zakresu jej stosowania (Dz.U. Nr 256 poz. 2644 z późn. zm.).4. wyciąg z Krajowego Rejestru Sądowego lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej z potwierdzeniem aktualności wpisu, w przypadku szkół dokument stanowiący podstawę działania (akt powołania szkoły),5. kopia zaświadczenia REGON, i decyzji o nadaniu NIP - pracodawcy ,6. kopia paszportu (strony wypełnione - tzn. wszystkie strony na których znajdują się jakiekolwiek zapisy, wizy, pieczęcie),7. dokumenty potwierdzające kwalifikacje:a) (dyplom, certyfikaty itp.) – kopie oryginałów, b) kopie tłumaczenia przez tłumacza przysięgłego dokumentów wskazanych w pkt a ,c) kopia dokumentu o uznaniu wykształcenia uzyskanego za granicą za równoważne z uzyskanym na uczelni w RP – jeżeli cudzoziemiec posiada taki dokument ,d) w przypadku lekarzy kopia prawa wykonywania zawodu na terytorium RP,8. dowód wpłaty w wysokości: a) 50 zł - w przypadku gdy pracodawca albo podmiot, o którym mowa w art. 88 ust. 16 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. Nr 99, poz. 1001z późn. zm.), zamierza powierzyć wykonywanie pracy na okres nie przekraczający 3 miesiące, b) 100 zł - w przypadku gdy pracodawca albo podmiot, o którym mowa w art. 88 ust. 16 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. Nr 99, poz. 1001 z późn. zm.), zamierza powierzyć wykonywanie pracy na okres dłuższy niż 3 miesiące, 9. w przypadku występowania szkoły o wydanie zezwolenia na zatrudnienie cudzoziemca na stanowisku nauczyciela – zgoda organu prowadzącego szkołę na jego zatrudnienie,10. kopia wizy z prawem do pracy (cel wydania 08) lub zezwolenia na zamieszkanie na terytorium RP na czas oznaczony – jeżeli cudzoziemiec posiada taki dokument,11. kopię potwierdzenia zameldowania cudzoziemca na pobyt czasowy lub pisemnego potwierdzenia pobytu w hotelu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej – jeżeli cudzoziemiec posiada dokument wskazany w pkt. 10.Uwaga:• oryginały dokumentów, z których sporządzono kopie należy przedstawić do wglądu. ps. sprawdź dokładnie czy to ten formularz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.01.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Wow, dzieki... Czyli place tylko 100 zl? Ale tyle tych zalacznikow, ze sie pochlastac mozna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.01.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To oficjalne załączniki ale pewnie nie wszystkie są wymagane. No jakoś połowę z nich i tak daje Ormianka, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.01.2009 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Kupiłam mężowi kurtkę na motor trochę w ciemno ale może trafiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 no to zaszalałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.01.2009 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 siemankoeee zaszalałam, grosze kosztowała ale nigdzie w sklepie nie mogłam znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts